![]() |
Citat:
Dar Cuviosul Andrei Rubliov, fiind deopotrivă sfânt și geniu, știe a teologhisi tăcut în limbajul iconic, despre ce spuneam în postarea anterioară: http://3.bp.blogspot.com/-goU9GnTrh-...on+Roublev.jpg |
Citat:
Citat:
sine.Asta inseamna ca nu este conditionat de existenta materiei.Deci dpdv biologic nu prea ar avea sens intrebarea. Citat:
existentei vietii asa cum o defineste(creaza) Duhul Sfant. Citat:
Deci nu poti defini, creea, un univers spiritual dintr-un univers material. Materia nu poate crea Duh. In schimb poti defini un univers material pe baza unui univers spiritual.Duhul poate creea materie, deoarece materia poate reprezenta o alta stare de manifestare a duhului.De aici rezulta ca Duhul poate influenta materia, ba chiar mai mult modificarea materiei (propietatile sale) poate survenii ca urmarea a interactiunii Duhului cu aceasta. Citat:
cum spiritualul poate influenta biologicul rezulta ca ramane la dorinta lui Dumnezeu cum poate fii starea sfintelor moaste. Citat:
Citat:
daca Dumnezeu doreste, puteau sa devina iarasi trupuri vii cu sufletele celor care le-au locuit. Citat:
Citat:
Citat:
trupul la Cer. Citat:
|
Citat:
Știu că moartea e ceva terifiant. Nu-i om să nu se sperie de ea, din motive variate. Altminteri nici nu ar îndemna Părinții să cugetăm la ceasul morții, ca mijloc de adunare e minții etc. Altminteri nici nu ar fi omul mort atât de urât. Domnul a lăsat urâțenia mortului tocmai pentru ca noi să pricepem ce este aia păcat și toate cele care îl însoțesc... Apoi, sunt atâtea scrieri ale părinților despre moarte și despre viața de după moarte încât e curios că pui problema cum o pui, ca și când ai nega (atenție!) realitatea morții. Cred că învățătura creștină nu neagă moartea, ci arată cum o poate omul birui. Faci, oare, distincția? Iar biruința nu constă în a nu muri fizic, biologic sau cum mai scrii tu. Ci, dimpotrivă, în ciuda faptului că, indiscutabil, murim biologic noi suntem totuși vii, și încă în Împărăție, la Viață veșnică. Tocmai aici e măreția Dumnezeirii și a condiției creștinului. Că deși nu negăm moartea, totuși o depășim, prin nevoință și har. Însă, negînd moartea nu faci decât să cobori măreția lucrării dumnezeiești în om (care se face în ciuda morții). Mie așa îmi pare, să mă ierți... P.S. Nu sfintele moaște în sine aduc viața, nu ele tămăduiesc, ci Harul din ele. Ele sunt vii în alt sens decât viul obișnuit. Nu se autoîntrețin prin metabolism ca organele din corpul nostru viu. Energia vieții din ele nu este creată, Igor, ca în corpul nostru viu biologic. Ci este necreată. Moaștele sunt purtătoare ale energiei necreate, nu ale energiei corpurilor vii biologic. Ele sunt țărână (materie moartă) și totodată sunt Cer. Au această dublă natură, care le conferă proprietăți aparte, minunate. Eu așa disting aceste lucruri, să fiu iertat dacă greșesc. |
Citat:
|
Citat:
Amintește-ți că Domnul e cu "ambalajul" în Cer... L-a pipăit Toma. L-a văzut Ștefan. Etcaetera, etcaetera.... |
Citat:
Ai vazut atunci cand scoti un cadou ,trebuie sa desfaci intai ambalajul. Ai vazut cum arata ambalajul dupa ce ai scos cadoul din el ? |
Citat:
http://vatopaidi.files.wordpress.com...pg?w=432&h=648 Scuze pentru interferența cu discuția voastră! |
Citat:
|
Citat:
Or, nu așa e relația dintre corp și suflet! Spre deosebire de obiectele cadou/ambalaj, corpul și sufletul sunt convive, se întrepătrund, se influențează, se luptă uneori sau se sprijină. E o dinamică vie, biologică, psihologică și chiar duhovnicească între corp și suflet. Or, nu putem spune același lucru despre obiectele cuplului cadou-ambalaj. P.S. Ai văzut tu cadou care să anime ambalajul?...:) Ai văzut tu ambalaj care să împiedice cadoul să crească, să se mântuiască?....:) P.P.S. Mesajul ioanit despre legătura organică (organismică?) dintre creștini și Hristos e plin de învățăminte, cred, și ar putea fi amintit mai pe îndelete în această discuție. E vorba despre un alt fel de viață... "Eu sunt vița, voi sunteți mlădițele..." (Ioan 15, 1-12) |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:49:12. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.