Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Mitul vitaminei B12 (cobalamina) (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15185)

maria32 04.02.2013 15:53:42

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 501055)
Sînt totuși cîteva puncte cu care nu pot fi de acord. El susține că e suficient ca o mamă să alăpteze pînă la 6-9 luni, nu ține cont prea mult de combinațiile nepermise între unele alimente, zice că soia trebuie neapărat fiartă (deși aici recunoaște că e în dubiu). O laudă adeseori pe E. White, fiind adventist, și probabil mai sînt și altele.

Cu toate acestea, merită să urmăriți filmele, aveți ce învăța de la dînsul. Tot respectul pentru campania lui de informare și pentru cunoștințele acumulate.

N-am auzit partea cu E. White si nici cu soia care trebuie fiarta.
In privinta alaptarii OMS recomanda sa fie facuta pana la un an, insa nu se spune nicaieri ca nu sunt suficiente 6-9 luni.

Florin-Ionut 04.02.2013 16:18:05

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 501056)
N-am auzit partea cu E. White si nici cu soia care trebuie fiarta.
In privinta alaptarii OMS recomanda sa fie facuta pana la un an, insa nu se spune nicaieri ca nu sunt suficiente 6-9 luni.

Eu știam că OMS recomandă alăptarea minim 2 ani.

Am văzut pînă acum filmul despre soia și cel despre lactate versus calciu. Depinde la ce părți te-ai uitat.

maria32 04.02.2013 16:21:52

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 501067)
Eu știam că OMS recomandă alăptarea minim 2 ani.

Am văzut pînă acum filmul despre soia și cel despre lactate versus calciu. Depinde la ce părți te-ai uitat.

Nu! OMS recomanda alaptarea 1 an. Nu spune ca nu e bine sa se depaseasca acest an insa e suficient 1 an.
Eu am urmarit toate documentarele doctorului Calin Margineanu de pe site dar recunosc ca acum ceva timp si poate sa nu fi remarcat partea cu soia.

Florin-Ionut 04.02.2013 17:28:37

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 501069)
Nu! OMS recomanda alaptarea 1 an. Nu spune ca nu e bine sa se depaseasca acest an insa e suficient 1 an.
Eu am urmarit toate documentarele doctorului Calin Margineanu de pe site dar recunosc ca acum ceva timp si poate sa nu fi remarcat partea cu soia.

Deoarece este foarte important, e bine să clarificăm:

http://www.who.int/topics/breastfeeding/en/

Exclusive breastfeeding is recommended up to 6 months of age, with continued breastfeeding along with appropriate complementary foods up to two years of age or beyond.

Adică:

OMS recomandă alăptarea exclusivă pînă la 6 luni și continuarea alăptării după diversificare pînă la 2 ani sau chiar mai mult.

maria32 04.02.2013 17:35:34

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 501082)
Deoarece este foarte important, e bine să clarificăm:

http://www.who.int/topics/breastfeeding/en/

Exclusive breastfeeding is recommended up to 6 months of age, with continued breastfeeding along with appropriate complementary foods up to two years of age or beyond.

Adică:

OMS recomandă alăptarea exclusivă pînă la 6 luni și continuarea alăptării după diversificare pînă la 2 ani sau chiar mai mult.

Nu am spus ca nu recomanda ci doar ca am citit ca este suficient si pana la un an. Daca se poate alapta bineinteles ca e bine sa se alapteze cat mai mult, laptele de mama nu-si pierde din proprietati in timp asa cum gresit se credea acum ceva vreme.

ovidiu b. 04.02.2013 17:42:33

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 501069)

Grijă ci doctorul Călin Mărginean! E adventist! Nici eu nu mi-am dat seama ca e adventist...doar când a început să vorbească de alăptat și de recomandarea numărului de copii. Cu toată știința lui, e pe arătură când vine vorba de credință.

maria32 04.02.2013 17:45:21

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 501085)
Grijă ci doctorul Călin Mărginean. Nici eu nu mi-am dat seama ca e adventist...doar când a început să vorbească de alăptat și de recomandarea numărului de copii. Doar din acest punct de vedere se poate observa că a cam luat-o pe arătură.

Nu spune nimeni ca trebuie sa si aplicam 100% toate recomandarile lui. Insa in cea mai mare parte, informatiile pe care le vehiculeaza sunt sustinute de multe studii de cercetatori. Cine este curios gaseste sursele demne de incredere.
Si nu cred ca are vreo legatura credinta lui caci asta ar insemna ca daca maine un om de stiinta musulman face o descoperire insemnata dpdv medical ar trebui sa nu-l credem din cauza credintei sale.

ovidiu b. 04.02.2013 17:47:10

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 501083)
Nu am spus ca nu recomanda ci doar ca am citit ca este suficient si pana la un an. Daca se poate alapta bineinteles ca e bine sa se alapteze cat mai mult, laptele de mama nu-si pierde din proprietati in timp asa cum gresit se credea acum ceva vreme.

Recomandat este să se alăpteze cât mai mult posibil, hrană mai bună laptele de mamă nu există pentru prunc. Alăptatul întărește sistemul imunitar al copilului.

maria32 04.02.2013 17:48:31

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 501087)
Recomandat este să se alăpteze cât mai mult posibil, hrană mai bună laptele de mamă nu există pentru prunc. Alăptatul întărește sistemul imunitar al copilului.

complet de acord. Eu vorbeam de cazurile in care dintr-un motiv sau altul trebuie intrerupta alaptarea.

ovidiu b. 04.02.2013 17:50:00

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 501086)
Nu spune nimeni ca trebuie sa si aplicam 100% toate recomandarile lui. Insa in cea mai mare parte, informatiile pe care le vehiculeaza sunt sustinute de multe studii de cercetatori. Cine este curios gaseste sursele demne de incredere.
Si nu cred ca are vreo legatura credinta lui caci asta ar insemna ca daca maine un om de stiinta musulman face o descoperire insemnata dpdv medical ar trebui sa nu-l credem din cauza credintei sale.

Nu neg faptul că științific omul nu este documentat. Dar omul ăsta cu toată știința lui e pe lângă credință, iar la capitolul câți copii să facem...el recomndă să nu facem prea mulți copii pe considerentul că mama pierde mult calciu în timpul sarcinii. Criminal cu știința lui cu tot! E clar ce am vrut să sugerez?

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:09:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.