Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ce parere aveti despre legea privind dispozitivele medicale? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14854)

andravenache 03.06.2012 19:58:08

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 449882)
"nu! lepadarea o va face omul semnand cu mana lui si in deplina cunostinta."

Absolut deacord!

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 449887)
Dar un buletin/pasaport cu cip nu-l iei cu buna stiinta ? De ce crezi ca va fi diferit cand toata viata ta va depinde de un cip ? Crezi ca vor fi multi care vor refuza ?

Este adevarat ca cip-urile si alte dispozitive electronice (cardurile bancare, de exemplu) sau ne-electronice (cartea de identitate si permisul de conducere fara cip) ii ajuta pe guvernanti sa ne urmareasca mai in detaliu. De exemplu, daca primesti salariu pe card se poate vedea daca angajatorul te plateste la negru, alimentandu-ti soldul cu mai mult decat declara pentru a evita sa plateasca contributiile la stat. Se poate vedea in ce magazin si cati bani ai cheltuit. Poate afla cine esti si unde locuiesti (carte de identitate) sau daca esti un sofer responsabil (permis de conducere). Ba chiar poti fi localizat daca ai un telefon mobil un pic mai smecher.
E adevarat ca e neplacut sa te simti supravegheat, urmarit, la vedere. Pe de-alta parte, daca nu ai nimic de ascuns.... probabil ca nu te afecteaza. Insa cu siguranta nu iti poate afecta mantuirea.

Mantuirea se bazeaza pe CREDINTA IN IISUS, manifestata prin respectarea poruncilor Sale de a-L iubi pe Dumnezeu si pe aproapele. Iar asta sta in puterea ta si tine de decizia ta. Si asta a vrut sa spuna si respectivul preot: lepadarea de Dumnezeu o faci in cunostinta de cauza atunci cat TU ALEGI sa nu asculti de El, sa nu respecti poruncile Lui si sa nu iti iubesti aproapele ca pe tine insuti.

Dumitru73 03.06.2012 20:10:29

Citat:

Dar un buletin/pasaport cu cip nu-l iei cu buna stiinta ? De ce crezi ca va fi diferit cand toata viata ta va depinde de un cip ? Crezi ca vor fi multi care vor refuza ?

depinde ce intelegem prin cip.
eu acum pentru a comunica cu tine, prin smartphone, folosesc niste cipuri muuuuuult superioare celor din anii '90.
este lepadare?!
imi aduc aminte ca unii nu voiau sa primeasca noile carti de identitate, sau un caz al unuia care a trebuit sa dea declaratie la serviciu, cum ca nu vrea sa primeasca bonurile de masa. i se aveau un cod de bare si i se parea satanic.
sau cand s-au introdus la metrou cartelele magnetice ... acum cat timp?
un preot m-a intrebat daca la serviciu, stiind ca lucrez cu calculatorul, am posilitatea sa citesc ce este inscris in banda magnetica ...
ce inseamna noul cip?
deocamdata nu am auzit decat speculatii.
crezi ca daca undeva, ascuns in memoria lui, sta mesajul "ma lepad de Dumnezeu", inseamna ca te-ai lepadat?!

antoniap 03.06.2012 20:16:25

Citat:

Oamenii nu au habar ce-i asteapta si cred ca totul este o gluma. Cazul prezentat dovedeste contrariul. Nu stim exact fiecarui individ ce tip de dispozitiv i se va implanta. Caci sunt diversificate si pot servi multor scopuri. Cu un astfel de cip, odihna nu mai e odihna, iar rugaciunea nu mai e rugaciune. Si devenim niste zombi teleghidati vesnic obositi, usor de condus si de controlat.

Dar aceste lucruri au fost profetite:

6. Si-am vazut un alt inger care zbura in inaltul cerului, avand o Evanghelie vesnica s'o binevesteasca celor ce locuiesc pe pamant si la tot neamul si semintia si limba si poporul.

7. Si striga cu glas puternic: "Temeti-va de Dumnezeu si dati-I slava, ca ceasul judecatii Sale a venit; si inchinati-va Celui ce a facut cerul si pamantul si marea si izvoarele apelor!"
Fc 1:1, Ies 20:11, Dt 32:3, Ps 32:6, Ps 145:6, FA 14:15

8. Si un alt inger, al doilea, a urmat, zicand: "A cazut, a cazut Babilonul cel mare 4, cel ce din vinul patimasei sale desfranari 5 a adapat toate neamurile!"
Is 21:9, Ir 51:7-8, Za 16:35, Ap 17:2, Ap 18:2-3, Ap 18:10

9. Si un alt inger, al treilea, le-a urmat, zicand cu glas mare: "Daca cineva i se inchina Fiarei si chipului ei si-i primeste semnul pe fruntea sau pe mana lui,
Ap 13:12-17, Ap 14:11, Ap 16:2, Ap 19:20, Ap 20:4

10. va bea si el din vinul maniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat in cupa maniei Sale, si se va chinui in foc si'n pucioasa dinaintea sfintilor ingeri si dinaintea Mielului".
Fc 19:24, Ps 10:6, Ps 74:8, Is 51:17, Is 51:22, Is 66:24, Ir 25:15, Iz 38:22, 2Mac 2:5, Ap 15:7, Ap 16:19, Ap 19:20, Ap 20:10, Ap 21:8

11. Si fumul chinului lor se suie'n vecii vecilor. Si nici ziua si nici noaptea nu au odihna cei ce se inchina Fiarei si chipului ei, si oricine primeste semnul numelui ei.
Is 34:10, Ap 13:12-17, Ap 14:9, Ap 16:2, Ap 19:3, Ap 19:20, Ap 20:4

12. Aici este rabdarea sfintilor, cei ce pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus.
Ap 13:10

13. Si-am auzit un glas din cer, zicand: "Scrie: Fericiti sunt mortii care de-acum inainte mor intru Domnul! Da, graieste Duhul, odihneasca-se de ostenelile lor, caci faptele lor ii insotesc".
Sol 4:7, 1Co 15:58, Evr 4:10

14. Si m'am uitat: si iata, un nor alb; si Cel ce sedea pe nor era asemenea Fiului Omului 6, avand pe cap cununa de aur si'n mana o secera ascutita.
Dn 7:13, Mc 14:62, Lc 21:27

(Apocalipsa, cap 14)

andravenache 03.06.2012 20:20:31

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 449898)
Oamenii nu au habar ce-i asteapta si cred ca totul este o gluma. Cazul prezentat dovedeste contrariul. Nu stim exact fiecarui individ ce tip de dispozitiv i se va implanta. Caci sunt diversificate si pot servi multor scopuri. Cu un astfel de cip, odihna nu mai e odihna, iar rugaciunea nu mai e rugaciune. Si devenim niste zombi teleghidati vesnic obositi, usor de condus si de controlat.

Dar aceste lucruri au fost profetite:

6. Si-am vazut un alt inger care zbura in inaltul cerului, avand o Evanghelie vesnica s'o binevesteasca celor ce locuiesc pe pamant si la tot neamul si semintia si limba si poporul.

7. Si striga cu glas puternic: "Temeti-va de Dumnezeu si dati-I slava, ca ceasul judecatii Sale a venit; si inchinati-va Celui ce a facut cerul si pamantul si marea si izvoarele apelor!"
Fc 1:1, Ies 20:11, Dt 32:3, Ps 32:6, Ps 145:6, FA 14:15

8. Si un alt inger, al doilea, a urmat, zicand: "A cazut, a cazut Babilonul cel mare 4, cel ce din vinul patimasei sale desfranari 5 a adapat toate neamurile!"
Is 21:9, Ir 51:7-8, Za 16:35, Ap 17:2, Ap 18:2-3, Ap 18:10

9. Si un alt inger, al treilea, le-a urmat, zicand cu glas mare: "Daca cineva i se inchina Fiarei si chipului ei si-i primeste semnul pe fruntea sau pe mana lui,
Ap 13:12-17, Ap 14:11, Ap 16:2, Ap 19:20, Ap 20:4

10. va bea si el din vinul maniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat in cupa maniei Sale, si se va chinui in foc si'n pucioasa dinaintea sfintilor ingeri si dinaintea Mielului".
Fc 19:24, Ps 10:6, Ps 74:8, Is 51:17, Is 51:22, Is 66:24, Ir 25:15, Iz 38:22, 2Mac 2:5, Ap 15:7, Ap 16:19, Ap 19:20, Ap 20:10, Ap 21:8

11. Si fumul chinului lor se suie'n vecii vecilor. Si nici ziua si nici noaptea nu au odihna cei ce se inchina Fiarei si chipului ei, si oricine primeste semnul numelui ei.
Is 34:10, Ap 13:12-17, Ap 14:9, Ap 16:2, Ap 19:3, Ap 19:20, Ap 20:4

12. Aici este rabdarea sfintilor, cei ce pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus.
Ap 13:10

13. Si-am auzit un glas din cer, zicand: "Scrie: Fericiti sunt mortii care de-acum inainte mor intru Domnul! Da, graieste Duhul, odihneasca-se de ostenelile lor, caci faptele lor ii insotesc".
Sol 4:7, 1Co 15:58, Evr 4:10

14. Si m'am uitat: si iata, un nor alb; si Cel ce sedea pe nor era asemenea Fiului Omului 6, avand pe cap cununa de aur si'n mana o secera ascutita.
Dn 7:13, Mc 14:62, Lc 21:27

(Apocalipsa, cap 14)

Eu cred ca ai interpretat foarte gresit profetia. Faptul ca nu vor avea odihna mie imi spune ca vor avea o stare de neliniste continua determinata de constiinta faptului ca stiu ca sunt rai. Dumnezeu nu va condamna oameni buni (din punct de vedere crestin) doar pentru ca au buletin cu cip!

iuliu46 03.06.2012 20:21:04

Citat:

În prealabil postat de andravenache (Post 449892)
Absolut deacord!

Este adevarat ca cip-urile si alte dispozitive electronice (cardurile bancare, de exemplu) sau ne-electronice (cartea de identitate si permisul de conducere fara cip) ii ajuta pe guvernanti sa ne urmareasca mai in detaliu. De exemplu, daca primesti salariu pe card se poate vedea daca angajatorul te plateste la negru, alimentandu-ti soldul cu mai mult decat declara pentru a evita sa plateasca contributiile la stat. Se poate vedea in ce magazin si cati bani ai cheltuit. Poate afla cine esti si unde locuiesti (carte de identitate) sau daca esti un sofer responsabil (permis de conducere). Ba chiar poti fi localizat daca ai un telefon mobil un pic mai smecher.
E adevarat ca e neplacut sa te simti supravegheat, urmarit, la vedere. Pe de-alta parte, daca nu ai nimic de ascuns.... probabil ca nu te afecteaza. Insa cu siguranta nu iti poate afecta mantuirea.

Mantuirea se bazeaza pe CREDINTA IN IISUS, manifestata prin respectarea poruncilor Sale de a-L iubi pe Dumnezeu si pe aproapele. Iar asta sta in puterea ta si tine de decizia ta. Si asta a vrut sa spuna si respectivul preot: lepadarea de Dumnezeu o faci in cunostinta de cauza atunci cat TU ALEGI sa nu asculti de El, sa nu respecti poruncile Lui si sa nu iti iubesti aproapele ca pe tine insuti.

In primul rand cred ca ar trebui sa ne impunem sa nu mai gandim in termenii " daca nu ai nimic de ascuns nu e nici o problema ". Santem by default oameni cinstiti si nu avem nevoie de controlul nimanui.Adu-ti aminte asta in fiecare zi chiar daca acum crezi ca tu nu ai nimic de ascuns.

In al doilea rand lepadarea de credinta inseamna o alegere.Vedem asta in fiecare zi.Oamenii renunta la Hristos imediat ce exista ceva care le stinghereste viata asta pamanteasca.Unii renunta de tot, altii isi construiesc propriile idei despre Hristos pentru ca frica de iad ii face sa nu renunte de tot.
Deci dupa parerea mea lepadarea de credinta inseamna o alegere in care va trebui "sa dai vrabia din mana pe cioara de pe gard ".Fara discutie ca poate veni sub forma unui cip a carui acceptare iti poate face viata mai usoara sau "imposibila" in cazul in care nu-l accepti.

andravenache 03.06.2012 20:27:53

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 449901)
In primul rand cred ca ar trebui sa ne impunem sa nu mai gandim in termenii " daca nu ai nimic de ascuns nu e nici o problema ". Santem by default oameni cinstiti si nu avem nevoie de controlul nimanui.Adu-ti aminte asta in fiecare zi chiar daca acum crezi ca tu nu ai nimic de ascuns.

In al doilea rand lepadarea de credinta inseamna o alegere.Vedem asta in fiecare zi.Oamenii renunta la Hristos imediat ce exista ceva care le stinghereste viata asta pamanteasca.Unii renunta de tot, altii isi construiesc propriile idei despre Hristos pentru ca frica de iad ii face sa nu renunte de tot.
Deci dupa parerea mea lepadarea de credinta inseamna o alegere in care va trebui "sa dai vrabia din mana pe cioara de pe gard ".Fara discutie ca poate veni sub forma unui cip a carui acceptare iti poate face viata mai usoara sau "imposibila" in cazul in care nu-l accepti.

Sunt deacord ca nu avem nevoie de control.... din pacate o viata incomoda este doar inceputul a ceea ce ii asteapta pe crestini in viitor.

In ceea ce priveste cipul - alegerea sau nealegerea lui iti poate determina mantuirea numai in masura in care esti pus in situatia de a alege intre cip si Dumnezeu: de exemplu sa spunem ca in viitor nu o sa poti sa cumperi decat cu card (nu cu cash, sau alte modalitati), iar autoritatile hotarasc sa nu le elibereze carduri crestinilor. Tu vei avea de ales: sa declari ca nu esti crestin si deci sa te lepezi de Dumnezeu sau sa nu ai card si, prin urmare, sa nu ai cum sa iti faci cumparaturile. (a fost doar un exemplu) Restul sunt doar speculatii care, dupa parerea mea, ar fi mai bine sa fie inlocuite de introspectie.

iuliu46 03.06.2012 20:29:07

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 449898)

Antonia punctul asta de vedere este gresit in opinia mea.Lepadarea de credinta trebuie sa vina din partea ta.

iuliu46 03.06.2012 20:35:34

Citat:

În prealabil postat de andravenache (Post 449905)

In ceea ce priveste cipul - alegerea sau nealegerea lui iti poate determina mantuirea numai in masura in care esti pus in situatia de a alege intre cip si Dumnezeu: de exemplu sa spunem ca in viitor nu o sa poti sa cumperi decat cu card (nu cu cash, sau alte modalitati), iar autoritatile hotarasc sa nu le elibereze carduri crestinilor. Tu vei avea de ales: sa declari ca nu esti crestin si deci sa te lepezi de Dumnezeu sau sa nu ai card si, prin urmare, sa nu ai cum sa iti faci cumparaturile. (a fost doar un exemplu) Restul sunt doar speculatii care, dupa parerea mea, ar fi mai bine sa fie inlocuite de introspectie.

Asta am spus si eu .Intr-un fel sau altul trebuie sa te lepezi de Dumnezeu si sa alegi viata asta pamanteasca.
Nu e o greseala pentru crestini sa fie circumspecti in ceea ce priveste cipurile.In opinia mea toti oamenii crestini sau nu ar trebui sa refuze propaganda cu "daca n-ai nimic de ascuns ... ". Ar trebui sa ne amintim ca santem toti creati sau nascuti sa fim liberi.

In rest sant de acord ca ceea ce ne lipseste este in primul rand introspectia. Ne simtim mult mai bine discutand despre altii decat ne simtim atunci cand ne privim cu adevarat in oglinda.:1:

eodor nastasa 03.06.2012 20:39:51

:36:Apropos de cipu'...imi aduc aminte patania lu' comradu' chinez, aia cu cipu' lu' intelu' ce sadea in computeru' militaresc a lu' armata galbena...
Se facea ca chinezu' instala in 'draci' tecnica si tecnologia cea vestica in armata lu' el, cand ala micu, razgait cum ii el, ce sa vezi, baga surubelnita'n cipu' cel computaresc, asa de o curiozitate, nu de alta, sa vaza si ochiu' lu' el, di'ce si cum merge...si ce sa'i vaza ochiu' ? A ? Cipu' nu' era asa de nevinovat,
cum sadea el acolosa, ba din contra...cand trecea avionu' lu' america pe deasupra lu' el, a lu' cipu', el, adicatelea cipu', se punea pe sotii, amestecand gandu' lu' chinezu' nostru.

Bre, cipu'n card or' bulentin ii primu pas, asa de incalzeala, cand o sada in matale, mai vorbim noi...pana atunci insa, cipuiala hericita bre.

antoniap 03.06.2012 20:43:25

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 449907)
Antonia punctul asta de vedere este gresit in opinia mea.Lepadarea de credinta trebuie sa vina din partea ta.

Eu cred ca nu e gresit. Gandeste-te ca obiectivul sistemului este ,,controlul total''. Daca e total, apoi sa stii ca total este. Dumnezeu a oranduit sa cunosc cum se manifesta o persoana controlata total. Constiinta ii este bulversata din cauza zbuciumului continuu la care e supusa zi si noapte. Nu are liniste, iar sfintii ne-au avertizat asupra acestui lucru. E vorba de un aparat, chiar daca e minuscul. care functioneaza in corpul tau, transmitand permanent date despre tine.

Obiectivul masoneriei nu este sa ne cipuiasca pentru a o duce mai bine. Nu. Celor cipuiti li se vor crea un anumit tip de probleme, iar celor necipuiti alte probleme. Si astfel, se vor imputina!

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:57:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.