Theodor_de_Mopsuestia |
20.12.2011 14:34:07 |
Citat:
În prealabil postat de catalin2
(Post 416738)
Cum pronosticam acum cateva mesaje userul Erethorn a procedat ca intotdeauna, continua cu incapatanarea si penibilismul pana in panzele albe. De fiecare data s-a intamplat asa, iar in discutiile cu mine niciodata nu a avut dreptate, dar s-a incapatanat pana la sfarsit, mai si acuzand apoi pe altii de incapacitatea sa.
Acum a ajuns sa spuna ca si citatele catolice sunt false, pentru a-si sustine neadevarurile recurgand la cine stie ce citate ale martorilor sau alte secte. Si sunt convins ca va continua, nu va renunta niciodata la adevarul lui. Sa fie sanatos, dar sa nu ne mai tulbure pe noi degeaba pe forum.
Culmea, am cautat in sursa data ccel.org, si gasesc exact acelasi citat, pentru ca e si cel corect: http://www.ccel.org/ccel/schaff/anf01.viii.ii.xlvi.html
Am cautat si n-am gasit alt citat pe tot site-ul. Nu stiu de unde sunt acele citate false.
Mai scrie ca in versiunea ortodoxa e acelasi citat tradus ca primul dat. Nu cred ca a inteles, primul citat e exact ca cel din carte, doar ca e scos din context, nu e falsificat. Adica sunt omise propozitiile in care se refera la faptul ca e vorba de oamneii de dinainte de Hristos. Restul citatelor sunt false, mai ales acolo unde scrie ca si cei de azi.
N-am nicio indoiala ca Erethorn va continua si nu va renunta niciodata, orice s-ar intampla, sper doar sa o faca pe un alt forum (ne va preciza apoi pe ce forum a adus magistralele dovezi).
Imi pot cere scuze doar pentru faptul ca nu am stiu ca userul Erethorn nu e un om ca toti ceilalti, nu mai intram degeaba la discutii de la inceput. Scuza e ca nu am stiut, mi-am dat seama doar pe parcurs. Dar si asa, nediscutand continua sa vorbeasca cu mine si sa ma atace. Chiar daca ma place foarte mult, nu are si el apropiati cu care sa isi petreaca timpul si sa ii tracaseze, de ce trebuie sa fiu eu tinta iubirii sale. Nu doresc, vreau sa am libertatea sa ignor pe cine vreau si cu care nu doresc sa tin legatura.
|
Catalin, m-ai facut sa rad, chiar dc sunt convalescent dupa operatie. Si nu ma supar ca zici de mine ca sunt lingusitor, totusi, ia gandeste-te: nu e normal sa fii solidar cu cei de o credinta cu tine? Erethorn nu mi-e prieten, doar coleg de forum si frate de credinta. Da, oi fi subiectiv ca si buniculmeu dinspre mama, odihneasca-l Dumnezeu cu dreptii, a fost si el avocat. Si nu, nu sunt lingusitor, d. ex. i-am spus Scotianului, care si el, ca si Mihnea, mi-e prieten, ca sunt anglofob, antioccidental si antigermanic. Totul argumentat, prietenesc, dar nici lingusitor, nu sunt campion, nici macar novice, la dat limbi in diverse funduri, de aceeasi confesiune sau nu. Si da, ii simpatizez foarte mult, dintre acatolici, pe nestorieni, penticostali, baptisti, calvini, precum si pe ortodocsii echilbrati de felul unora ca Mihailc, NPriceputu, Fani71, AlinB si multi altii. Si tu ai fi echilibrat din pedeveul meu subiectiv (na, ca am recunoscut, ca sunt si eu subiectiv :P), daca nu ai fi in halul asta de anticatolic. Hai sa radem nitel: ai accepta sa fii ambasador la Vatican? Cred ca doar asa te mai opresti din misiunea ta autoimpusa de luptator anticatolic. :)) Am coloana, nu m-am suparat ca o zici. Eu am vazut, zilele astea, valoarea si dimensiunea suferintei. Asa ca, orice nu ma indeparteaza de Viata, este subiect de ironie si zambet benigne.
Pai nu cred ca E. te iubeste. Iubeste sa spuna/marturiseasca adevarul Bisericii noastre. Eu insa te gasesc simpatic, semeni cu un amic al meu, care a devenit mai anticatolic ca Cerularie si Calvin la un loc, pentru ca o fata catolica a refuzat sa fie cu el. Pe bune, aveti acelasi stil si aceleasi conceptii. Doamne, ce mai rad!
|