Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Dogmatica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5074)
-   -   Confuzia dogmei catolice si ecumenismul ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14253)

penticostalul 20.12.2011 14:02:15

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 416768)
Nu-i singurul, la fel face si penticostalul

Ignora-ma si pe mine frate, te rog! Ignora-ne pe toti cei care te-am suparat!
Si zi inainte de dogme si de canoane ca le zici bine.
Doar despre oameni zici rau...

Profetul de carton 20.12.2011 14:06:23

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 416775)
Ignora-ma si pe mine frate, te rog! Ignora-ne pe toti cei care te-am suparat!
Si zi inainte de dogme si de canoane ca le zici bine.
Doar despre oameni zici rau...

Dar dumneavoastra ziceti bine ceva? ca nu ziceti bine deloc.

DragosP 20.12.2011 14:07:41

El le zice-n limbi.

Profetul de carton 20.12.2011 14:08:48

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 416783)
El le zice-n limbi.

Limbi care nu sunt de la Duhul Sfant, cu toata responsabilitatea o spun. Intrebati-l pe penticostal cum a obtinut acele limbi, si o sa va cruciti.

DragosP 20.12.2011 14:19:49

Nu-s curios.

Theodor_de_Mopsuestia 20.12.2011 14:34:07

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 416738)
Cum pronosticam acum cateva mesaje userul Erethorn a procedat ca intotdeauna, continua cu incapatanarea si penibilismul pana in panzele albe. De fiecare data s-a intamplat asa, iar in discutiile cu mine niciodata nu a avut dreptate, dar s-a incapatanat pana la sfarsit, mai si acuzand apoi pe altii de incapacitatea sa.
Acum a ajuns sa spuna ca si citatele catolice sunt false, pentru a-si sustine neadevarurile recurgand la cine stie ce citate ale martorilor sau alte secte. Si sunt convins ca va continua, nu va renunta niciodata la adevarul lui. Sa fie sanatos, dar sa nu ne mai tulbure pe noi degeaba pe forum.

Culmea, am cautat in sursa data ccel.org, si gasesc exact acelasi citat, pentru ca e si cel corect: http://www.ccel.org/ccel/schaff/anf01.viii.ii.xlvi.html
Am cautat si n-am gasit alt citat pe tot site-ul. Nu stiu de unde sunt acele citate false.
Mai scrie ca in versiunea ortodoxa e acelasi citat tradus ca primul dat. Nu cred ca a inteles, primul citat e exact ca cel din carte, doar ca e scos din context, nu e falsificat. Adica sunt omise propozitiile in care se refera la faptul ca e vorba de oamneii de dinainte de Hristos. Restul citatelor sunt false, mai ales acolo unde scrie ca si cei de azi.
N-am nicio indoiala ca Erethorn va continua si nu va renunta niciodata, orice s-ar intampla, sper doar sa o faca pe un alt forum (ne va preciza apoi pe ce forum a adus magistralele dovezi).

Imi pot cere scuze doar pentru faptul ca nu am stiu ca userul Erethorn nu e un om ca toti ceilalti, nu mai intram degeaba la discutii de la inceput. Scuza e ca nu am stiut, mi-am dat seama doar pe parcurs. Dar si asa, nediscutand continua sa vorbeasca cu mine si sa ma atace. Chiar daca ma place foarte mult, nu are si el apropiati cu care sa isi petreaca timpul si sa ii tracaseze, de ce trebuie sa fiu eu tinta iubirii sale. Nu doresc, vreau sa am libertatea sa ignor pe cine vreau si cu care nu doresc sa tin legatura.

Catalin, m-ai facut sa rad, chiar dc sunt convalescent dupa operatie. Si nu ma supar ca zici de mine ca sunt lingusitor, totusi, ia gandeste-te: nu e normal sa fii solidar cu cei de o credinta cu tine? Erethorn nu mi-e prieten, doar coleg de forum si frate de credinta. Da, oi fi subiectiv ca si buniculmeu dinspre mama, odihneasca-l Dumnezeu cu dreptii, a fost si el avocat. Si nu, nu sunt lingusitor, d. ex. i-am spus Scotianului, care si el, ca si Mihnea, mi-e prieten, ca sunt anglofob, antioccidental si antigermanic. Totul argumentat, prietenesc, dar nici lingusitor, nu sunt campion, nici macar novice, la dat limbi in diverse funduri, de aceeasi confesiune sau nu. Si da, ii simpatizez foarte mult, dintre acatolici, pe nestorieni, penticostali, baptisti, calvini, precum si pe ortodocsii echilbrati de felul unora ca Mihailc, NPriceputu, Fani71, AlinB si multi altii. Si tu ai fi echilibrat din pedeveul meu subiectiv (na, ca am recunoscut, ca sunt si eu subiectiv :P), daca nu ai fi in halul asta de anticatolic. Hai sa radem nitel: ai accepta sa fii ambasador la Vatican? Cred ca doar asa te mai opresti din misiunea ta autoimpusa de luptator anticatolic. :)) Am coloana, nu m-am suparat ca o zici. Eu am vazut, zilele astea, valoarea si dimensiunea suferintei. Asa ca, orice nu ma indeparteaza de Viata, este subiect de ironie si zambet benigne.
Pai nu cred ca E. te iubeste. Iubeste sa spuna/marturiseasca adevarul Bisericii noastre. Eu insa te gasesc simpatic, semeni cu un amic al meu, care a devenit mai anticatolic ca Cerularie si Calvin la un loc, pentru ca o fata catolica a refuzat sa fie cu el. Pe bune, aveti acelasi stil si aceleasi conceptii. Doamne, ce mai rad!

DragosP 20.12.2011 14:42:14

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 416804)
Doamne, ce mai rad!

Ușor să nu-ți crape operația!

Sănătate maximă!

Theodor_de_Mopsuestia 20.12.2011 14:43:35

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 416785)
Limbi care nu sunt de la Duhul Sfant, cu toata responsabilitatea o spun. Intrebati-l pe penticostal cum a obtinut acele limbi, si o sa va cruciti.

Nu va inteleg, stimate domn. Stiam ca (neo)protestantii sunt mult mai solidari intre ei, chiar cand apartin de confesiuni total diferite. Va inteleg polemica cu adventistii: doctrina lor nu e nici scripturala, nici traditionala, ci este ceva proto-ozenistic (adica de secta quasiufolatra). Totusi, Pentecostul ESTE scriptural. Si de la el se revendica penticostalii. Inferati ca glosolalia lor este ceva malefic? Pai uitati-va la postarile si tonul celor doi penti de pe forum (fratele in chestiune si d-na Doriana), si o sa vedeti numai bun-simt si postari echilibrate. Nu asa se manifesta unii cuprinsi de fereasca Dumnezeu ce.
Interesant ce se intampla pe acest forum, si mai ales in culisele sale...

Theodor_de_Mopsuestia 20.12.2011 14:49:47

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 416806)
Ușor să nu-ți crape operația!

Sănătate maximă!

Merci, la fel si matale, dar uneori mai sari peste cal cu umorul. Nitica sobrietate nu ti-ar strica. Pacat ca nu ai un terminal, sa te loghezi in el si sa scri "apt-get install sobriety && apt-get remove ridiculous jokes". Stii, deopotriva Sfintii Parinti, precum si puritanii si marii si severii pastori reformati NU cultivau bufoneria gratuita... Sincer, ti-l imaginezi pe Sf. Ioan Damaschin sau pe Sf. Francisc de Assissi, sau pe Calvin, facand "urari" ca ale tale? Stai linistit, ca nu imi "crapa" operatia (habar nu ai ce operatie e, da' tot omu' subiectiv tre' sa ii atace pe ai din echipa ailalta, eh?). Ah, fascinanta coprofagie spirituala, ceva atat de omenesc...

Erethorn 20.12.2011 15:00:30

Citat:

Cum pronosticam acum cateva mesaje userul Erethorn a procedat ca intotdeauna, continua cu incapatanarea si penibilismul pana in panzele albe.

Pentru partea de până aici aveți report post.

Citat:

Culmea, am cautat in sursa data ccel.org, si gasesc exact acelasi citat, pentru ca e si cel corect: http://www.ccel.org/ccel/schaff/anf01.viii.ii.xlvi.html
Am cautat si n-am gasit alt citat pe tot site-ul. Nu stiu de unde sunt acele citate false.

Înseamnă că nu știți să căutați. V-am mai explicat că, atunci când nu puteți, e frumos să cereți ajutorul, nu să aruncați cu acuze. Iată unde se găsește citatul pe care l-am dat, pe ccel.org:

http://www.ccel.org/ccel/richardson/....x.ii.iii.html

Dați scroll până la capitolul cu pricina (cap. 46) și veți găsi exact așa:

[i]Those who lived in accordance with Reason are Christians, even though they were called godless, such as, among the Greeks, Socrates and Heraclitus and others like them; among the barbarians, Abraham, Ananiah, Azariah, and Mishael, and Elijah, and many others, whose deeds and names I forbear to list, knowing that this would be lengthy. So also those who lived without Reason were ungracious and enemies to Christ, and murderers of those who lived by Reason. But those who lived by Reason, and those who so live now, are Christians, fearless and unperturbed.

Oare acum vă veți cere scuze, sau așteptăm să crească cireșe pe scaunul domnului Theodor ?

Citat:

Mai scrie ca in versiunea ortodoxa e acelasi citat tradus ca primul dat. Nu cred ca a inteles, primul citat e exact ca cel din carte, doar ca e scos din context, nu e falsificat. Adica sunt omise propozitiile in care se refera la faptul ca e vorba de oamneii de dinainte de Hristos. Restul citatelor sunt false, mai ales acolo unde scrie ca si cei de azi.

Nu v-ați obosit să verificați în versiunea ortodoxă, așa e ? Scrie acolo și de cei de astăzi, nu doar de cei dinainte de Cristos. Este exact același text, dar tradus în românește, cu cel de mai sus (cel pe care nu l-ați găsit d-vs pe ccel.org), este exact același text cu celelalte citate, despre care susțineți în continuare că sunt false.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:41:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.