Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   despre imbracaminte si machiaj (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14050)

ovidiu b. 31.07.2012 16:10:31

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 462402)
Domnul a spus sa ne incuiem in odaita, la momentul rugaciunii, nu sa mergem la spectacole si cinema (te uiti la filme 3D si in acelasi timp te si rogi...)

De acord cu tine. Să ne alegem locurile care nu ne depărtează de Dumnezeu și rugăciune.

Dar cum rămâne cu "Rugați-vă neîcetat"?

Tartaruga 31.07.2012 16:11:25

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 462386)
Nu exista asa ceva. Toti oamenii sunt supusi ispitelor, duhovnicia unuia sau altuia consta in capacitatea spirituala de a rezista si de a lupta contra pacatelor de orice fel.

Exista chiar daca dvs. nu cunoasteti.

ovidiu b. 31.07.2012 16:15:52

Citat:

Domnul a spus sa ne incuiem in odaita, la momentul rugaciunii....

Eu nu cred că trebuie să ne rugăm doar când ne închidem în odaia noastră. Ca să mă fac mai bine înțeles am să-l citez pe părintele Arsenie.

"Roagă-te și lucrează! Tu nu ești creat pentru pământ, ci pentru cer. După ostenelile și grijile vieții, ridică-te sus cu mintea și cu inima, revarsă-ți înaintea lui Dumnezeu sufletul în rugăciuni și mulțumiri. Roagă-te! Aceasta este datoria ta, slava ta, fericirea ta. De la muncă treci la rugăciune, de la rugăciune la muncă! Roagă-te și muncește!"

ps: ce înțelegi tu prin rugăciune?

Tartaruga 31.07.2012 16:16:32

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 462391)
Eu nu ma rog decat in situatiile in care ma pot concentra la rugaciune, altfel nu vad sensul.

Asta nu inseamna ca altul nu poate. Ii judecati pe ceilalti dupa etalonul propriu. Este de inteles pentru ca nu puteti vorbi din cele ce nu le cunoasteti si nu le-ati experimentat in viata dvs. dar asta nu inseamna ca si cu altii lucrurile stau la fel.

sad story 31.07.2012 16:18:34

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 462406)

ps: ce înțelegi tu prin rugăciune?

O comunicare cu Dumnezeu, ori trebuie sa fim atenti cand suntem in aceasta ipostaza, nu putem permite unor factori externi sa ne deranjeze.

ovidiu b. 31.07.2012 16:22:59

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 462409)
O comunicare cu Dumnezeu, ori trebuie sa fim atenti cand suntem in aceasta ipostaza, nu putem permite unor factori externi sa ne deranjeze.

Te întreb ...dacă un om în timp ce conduce o mașină spune "Doamne miluește!"...greșește?

Tartaruga 31.07.2012 16:28:27

Citat:

Domnul a spus sa ne incuiem in odaita, la momentul rugaciunii, nu sa mergem la spectacole si cinema (te uiti la filme 3D si in acelasi timp te si rogi...)

Odaita de care vorbea Domnul este inima fiecaruia si nu camera din casa sau din bloc ;-)

sad story 31.07.2012 16:29:21

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 462410)
Te întreb ...dacă un om în timp ce conduce o mașină spune "Doamne miluește!"...greșește?

Poate sa spuna, dar rugaciunea este mai complexa de atat si nu cred ca cineva care conduce masina poate sa se concentreze asa cum se cuvine.

sad story 31.07.2012 16:30:18

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 462412)
Odaita de care vorbea Domnul este inima fiecaruia si nu camera din casa sau din bloc ;-)

Cititi in Scripturi si vedeti ca nu este deloc asa, acea "odaita" la care se referea Iisus trebuia sa fie incuiata, ori inima nu se incuie.

ovidiu b. 31.07.2012 16:36:09

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 462413)
Poate sa spuna, dar rugaciunea este mai complexa de atat si nu cred ca cineva care conduce masina poate sa se concentreze asa cum se cuvine.

Cum spui tu. Uite eu cunosc un preot care când se urcă la volan începe să rostească Domane miluiește...eu am luat aminte și rostesc rugăciunea lui Iisus....că tu ai părerea ta propie despre alții asta e alta poveste...există și atenție distributivă. :1:

Dumnezeu să te lumineze și să te miluiască!

ps: nu uita rugăciunea "Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă..." să o ai tot timpul cu tine...nu numai când intri în odăiță. Ori de câte ori poți și îți amintești să rostești rugăciunea...bineînțeles și alte rugăciuni (de mulțumire de exemplu)...să mulțumim neîncetat lui Dumnezeu pentru tot și pentru toate, pentru toate darurile vieții care curg asupra noastră clipă de clipă, pentru toate binefacerile știute și neștiute, pentru Jertfa sa de iubire pentru noi oamenii, pentru crucea care ne-a dat-o s.a.m.d.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:28:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.