Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Atentate in Oslo (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13373)

philalex 25.07.2011 10:16:20

In europa s-a ajuns la un rasism de neconceput....mi-e tare teama sa nu se intample lucruri mai grave...si asa ce a facut asta...a reprezentat o mare tragedie.....aveam pe cineva pe forum care tot tinea la legionari....uita rasplata....nici comunismul nici nazismul nu aduce nimic bun...ci numai teama si moarte...

ai2 25.07.2011 10:25:41

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 381145)
- (ti-ai propus sa faci foc de tabara in curtile maternitatilor ? :21: O noua distractie de vacanta? :21: )

... sau detectoare de atei ... :39:

Intr-adevar este foarte distractiv ca au ars niste bebelusi!

ai2 25.07.2011 10:31:22

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 381185)
Da' ce legătură are sula cu prefectura?
Era treaba Bisericii să pună detectoare de fum acolo? Sau a conducerii maternității/dsp-ului/cnas-ului/ministerului sănătății statului nostru laic? :39:

Era vorba de modul de gandire religios. Romanii prefera sa construiasca biserici in loc sa puna niste detectoare amarate in maternitati. Si exemplele ar putea continua. Idee a ca mai degraba asteptam minuni decat sa luam niste masuri minime de precautie. Dupa mine, asta nu e tocmai inteligent! Iar exemplul cu maternitatea nu este singular dar nici nu puteam sa scriu aici toata cronica Romaniei de la inceputuri pana in prezent.

ai2 25.07.2011 10:36:49

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 381188)
Faptul că ministerul sănătății (apropos, e o mârlănie cât tine de mare să folosești majuscule într-un loc iar în altul nu, știi tu unde!) e subfinanțat, e cumva vina credincioșilor sau a celor care (vremelnic) conduc țara?

Exact ce spuneam. Mai degraba construiti biserici decat sa puneti detectoare de fum in maternitati. Evident nu o sa recunoasteti ca sunteti de vina si o sa dati vine pe altii pe care tot voi i-ati votat si care au un comportament la fel de credincios. Sau poate vrei sa spui ca tu daca erai ministru spuneai ca nu se mai finanteaza bisericile pana nu avem spitale ca-n Austria de exemplu unde se trateaza preotii mai bazati? Ti se pare normal ca intr-o tara in care sanatatea este mult subfinantata dar se construiesc biserici in prostie preotii sa se trateze la Viena? Asta este rationamentul religios de care spuneam ca e nociv. Sau poate peste 99% din romani s-au ingramadit sa dea 2% din impozit SMURD-ului si nu stiu eu! Eu n-am auzit decat de imbulzeli la moaste si aghiazma!

ioanna 25.07.2011 11:14:41

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 381201)
Exact ce spuneam. Mai degraba construiti biserici decat sa puneti detectoare de fum in maternitati!

Gandesti la modul simplist. Biserica e de vina ca statul nu finanteaza, nu aloca fonduri pentru modernizarea spitalelor? E o tampenie sa spunem: cu banii folositi pentru reconditionarea a 20 biserici se facea 1 spital nou dotat cu toata aparatira necesara, avem garantia asta? De unde stim ca banii aceia s-ar fi indreptat spre sanatate , asistenta sociala sau invatamant ? Poate i-ar fi cheltuit madamme Udrea pentru o noua frunza, o rebranduire. Constructia de biserici impiedica dezvoltarea tarii? Tin sa te anunt ca in perioada 2007-2013 pot fi accesate 20 miliarde de E fonduri europene nerambursabile pt mai toate domeniile ,inclusiv sanatate si invatamant.( NU PENTRU CONSTRUCTII DE LACASE DE CULT!) Cate crezi ca s-au accesat?! Nu acuza Biserica de incompententa guvernantilor si a institutiilor statului, care ar fi trebuit sa rezolve demuuuuult problemele din sanatate, care nu-s in stare sa faca o documentatie completa,sa beneficieze de banii aceia oferiti "moca".

DragosP 25.07.2011 11:35:17

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 381193)
Cum adica fara baza reala? Ia spune-mi, cand s-au taiat salariile bugetarilor cu 25%, ai auzit sa fie cumva salariile preotilor bugetari afectate si ele? Iti zic eu: n-au fost.

Ești extrem de prost informat. Bineînțeles că au fost tăiate la fel ca celelalte salarii, ba și alocările bugetare au fost atinse pe ici pe colo.
Nu comentez că e bine sau rău, nu am căderea s-o fac, spun doar că arunci niște afirmații doar de dragul de a o face.

Citat:

Asti cam sensibil, daca modul in care folosesc eu majusculele te-a lovit ca marlanie.
Așa sunt eu sensibil și dacă ai un pic de conștiință, fie ea și atee, recunoști în forul tău interior că ai scris intenționat așa.

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 381201)
Exact ce spuneam. Mai degraba construiti biserici decat sa puneti detectoare de fum in maternitati.

Să moară Cici balerina dacă tu n-ai dreptate!
Te-ai dus matale să montezi detectoare de fum și ai fost alungat cu pietre de drept credincioșii creștini? :39:
Tu chiar nu sesisezi aberațiile cu care "consumi" biții forumului?:104:

konijiro 25.07.2011 12:02:04

Citat:

E o tampenie sa spunem: cu banii folositi pentru reconditionarea a 20 biserici se facea 1 spital nou dotat cu toata aparatira necesara, avem garantia asta?
Garantie nu exista. Dar exista o sansa ca banii aia sa fi fost alocati unde era nevoie de ei, daca nu erau alocati pe biserici. Din moment ce au fost alocati pe biserici in mod prioritar, nu vom sti vreodata.

Citat:

Poate i-ar fi cheltuit madamme Udrea pentru o noua frunza, o rebranduire.
Aia au fost bani UE.

Citat:

Constructia de biserici impiedica dezvoltarea tarii?
Mentalitatea care face din constructia de biserici o prioritate este o piedica.

Citat:

Nu acuza Biserica de incompententa guvernantilor si a institutiilor statului, care ar fi trebuit sa rezolve demuuuuult problemele din sanatate, care nu-s in stare sa faca o documentatie completa,sa beneficieze de banii aceia oferiti "moca".
Faptul ca se aloca bani in mod prioritar Bisericii este o dovada de incompetenta a politicilenilor, si de complicitate a BOR. Ambele parti sunt la fel de vinovate.

Citat:

Te-ai dus matale să montezi detectoare de fum și ai fost alungat cu pietre de drept credincioșii creștini?
A zis cineva asta? Tu dai reply la ce scriu eu, sau la ce iti imaginezi ca scriu? Sa stii ca nu e acelasi lucru.

DragosP 25.07.2011 12:15:10

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 381235)
Aia au fost bani UE.

No shit, că te pomenești că RO nu cotizează la greu la UE. Deocamdată, ținând cont de înfiorătoarea absorbție de fonduri UE, se poate spune liniștit că erau bani RO!

Citat:

A zis cineva asta? Tu dai reply la ce scriu eu, sau la ce iti imaginezi ca scriu? Sa stii ca nu e acelasi lucru.
Da' tu te cerți, sau cerți comunitatea ce frecventează un forum creștin că nu sunt detectoare de fum într-o maternitate?? Sau, și mai interesant: Biserica? Da' e treaba ei asta?

DragosP 25.07.2011 12:24:17

Oricum, suntem mai mult decât offtopic.
Cine a făcut ce a făcut la Oslo (ca și oricare alte atentate) numai credincios nu se poate numi. Să arunci anatema asupra creștinilor din cauză că un dezaxat s-a apucat să secere oamenii ca pe muște e cel puțin rău intenționat.
Extremiști au fost și din păcate vor mai fi indiferent de credință sau nu.

konijiro 25.07.2011 15:07:33

Citat:

Cine a făcut ce a făcut la Oslo (ca și oricare alte atentate) numai credincios nu se poate numi. Să arunci anatema asupra creștinilor din cauză că un dezaxat s-a apucat să secere oamenii ca pe muște e cel puțin rău intenționat.
Adu-ti aminte de asta si prima data cand o sa fie adusa in discutie o asociere gen "Stalin = ateu". Promiti?

Citat:

No shit, că te pomenești că RO nu cotizează la greu la UE.
Primim mai mult decat dam. Ca nu reusim sa ii luam, asta e alta treaba. Banii cheltuti pe "frunza" au facut parte din aia pe care am reusit sa ii luam.

Citat:

Da' tu te cerți, sau cerți comunitatea ce frecventează un forum creștin că nu sunt detectoare de fum într-o maternitate?? Sau, și mai interesant: Biserica? Da' e treaba ei asta?
Biserica e responsabila pentru multe lucruri care ar trebui facute si nu se fac din lipsa de bani. Pentru ca desi e o institutie bogata, nu se satura de banii Statului. Bani care ar putea fi altfel investiti in proiecte cu efecte observabile si masurabile, gen sanatate, educatie, cultura.
Asta in timp ce se bate in piept despre cat de caritabila e ea ca insitutie, si ce model de moralitate constituie pentru bobor.

Astept sa vad ce explicatie ai pentru "suceala" Patriarhului referitoare la banii de Catedrala, intr-un an de criza, cand profesorii si medicii primesc 75% din salariul de anul trecut. Primaria Bucuresti tocmai i-a dat 2.5 milioane euro, asa, din condei.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:07:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.