Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Mandala (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13309)

catalin2 19.07.2011 12:44:35

Citat:

În prealabil postat de misteria (Post 378873)
Adevarata intelepciune este atunci cand nu incorsetezi, nu judeci, nu obligi, nu emiti judecati in numele gandirii altora, cand intelegand ca absolut toti suntem "neuroni" ai aceluias "creier" universal si ca trebuie sa ne pese unii de altii( sa ne iubim) , atunci putem simti/vedea lumina profunzimii iubirii divine. In rest chestiile cu "numai eu, numai noi, doar asa" raman ziceri ale egourilor .

Tu spui ca adevarata intelepciune este pentru cineva sa fie nauc, sa nu aiba nicio parere, sa nu stie mai nimic, sa fie agnostic. Sau sa stie dar sa taca malc din cauza "pacatului" corectitudine politica, adaugat de putin timp ca a unsprezecea porunca. Ce ne facem daca nu ne place la toti new-age si o mai si consideram o mare prostie?

cipri85 19.07.2011 12:44:55

Citat:

În prealabil postat de misteria (Post 379074)
Precum spuneam...cea mai crunta lupta este cea cu propriul ..ego....

Imi permit sa-l citez pe unul dintre Sfintii Apostoli: 'sa nu-mi fie a ma lauda decat numai cu numele Dumnezeului meu'

Daca dorim sa ne mantuim dupa cum spune Mantuitorul Hristos nu avem varianta de a sluji la doi Domni si lui Dumnezeu si lui Mamona pentru ca omul pe unul il va iubii mai mult si pe celelalt va ajunge sa-l neglijeze, sau chiar sa-l urasca.

Acelasi Hristos mai spunea ca pe cei caldicei 'ii voi scuipa din gura Mea'

Ca urmare pentru un crestin nu prea ar fi loc de relativism...

Iertarea daca citatele nu sunt cuvant cu cuvant ne avand o Biblie la indemana.

cipri85 19.07.2011 12:57:35

cativa zei hidusi

'Zeita Kali întruchipează latura feminină a lui Shiva, energia lui - Shakti, precum învată indienii. Ea este aproape întotdeauna înfătisată călcând pe cadavrul zeului Shiva. Poartă la gât un colier de capete tăiate, iar în jurul mijlocului o fustă din mâini tăiate. Limba lungă si rosie, pe care o scoate din toate capetele sale, simbolizează neostoita sete de sânge a zeitei. Cu o mână tine un cap proaspăt tăiat din care picură sânge într-o cupă. Zeita este mereu zugrăvită în acea stare de exaltare maniacă pe care i-o provoacă gustul sângelui cald! Această ipostază a „divinului“ oferă o si mai revelatorie imagine asupra a ceea ce înteleg viclenii si demonicii brahmani când spun că Dumnezeu „este dincolo de bine si de rău“... Fireste, în Occident aceste lucruri sunt mult mai putin cunoscute la nivel de mase. Se consideră, pesemne, că încă „n-a sosit ceasul“ aducerii lor la lumină, că nu suntem încă întru totul „pregătiti“... în prezent, neinitiatii sunt momiti cu discursuri despre „stiinta“ yoga, sănătate, armonie, canalizarea energiilor divine, si alte asemenea formule mai usor digerabile pentru un neofit occidental. Adoratorii zeitei Kali sunt organizati în grupuri secrete. Se dedau la orgii sexuale, sacrificii umane rituale si alte practici de magie neagră. Primirea în grup este precedată de supunerea la diverse probe. „Biletul de intrare“ constă în aducerea unui cadavru: crima constituie o conditie de admitere sine qua non. Numele acestei caste criminale este Kapalika. Există temple ascunse în care membrii ei aduc jertfe omenesti în fata idolului zeitei, intonând imnuri din Rig Veda si rostind anumite mantre, cu ajutorul si participarea activă a brahmanilor.'

catalin2 19.07.2011 13:03:23

Pentru Florin oltean si cei ce nu au reusit sa citeasca, in doua mesaje am postat parerea cuiva care a pacticat yoga si a folosit mantrele: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...81&postcount=9
si http://www.crestinortodox.ro/forum/s...6&postcount=10
Mandalele sunt echivalentul grafic al mantrelor. Eu cand practicam Reiki am ramas foarte surprins sa vad ca in voodoo se deseneaza semne grafice pentru a chema un spirit. Acelui spirit daca era unul bun (bineinteles ca era tot un inger cazut) i se dadea lapte si fructe (sau nu mai stiu eu ce), iar daca era unul mai rautacios, dar cu efect mai puternic i se dadea o jertfa, un animal sarificat.
Adadar nu e nicio filozofie in hinduism si budism, e exact acelasi lucru ca in religiile pagane, vrajitorie, etc.

cipri85 19.07.2011 13:08:12

cativa zei hidusi

'Zeul Ganesha este în acelasi timp om, elefant si soarece. Cândva marele zeu Shiva, cel mai mare yoghin, întorcându-se acasă după o meditatie îndelungată, a întâlnit un necunoscut stând în prag si vorbind cu frumoasa Paravati, sotia lui. Orbit de gelozie, si-a tras îndată sabia din teacă si i-a tăiat capul. Paravati i-a strigat în hohote de plâns: „Tocmai l-ai omorât pe fiul tău!“. în deznădejdea sa, Shiva a retezat capul unui elefant care se întâmpla să treacă pe acolo si 1-a lipit pe grumazul fiului său. Asa a fost plăsmuit Ganesha, potrivit „teologiei“ hinduse. Ce element ar trebui să frapeze mai întâi în această povestire? Nestiinta atotputernicului si atotcunoscătorului Shiva? Superficialitatea lui? Caracterul său coleric, sanguinar si revansard? Gelozia sa atât de mundană? Oricât de rizibil ar părea, comportamentul zeilor hindusi este identic cu cel uman. Faptul este însă cât se poate de firesc, întrucât acesti zei sunt inventii ale oamenilor, întocmai ca si cei doisprezece zei ai Olimpului, născociti de vechii greci... Idolatrie pură, ba chiar în sensul cel mai primitiv al cuvântului!'

cipri85 19.07.2011 13:22:48

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 378932)
Eu nu cred ca parintele Sofronie (Saharov) a practicat in tinerete budismul,probabil practica o metoda de meditatie de o aflase de la unii de prin Europa,ca doar nu a fost prin Asia sa afle de budism.
Budismul nu se invata din carti,mi se pare ci cu un maestru budist pe langa tine.

Deci sa intelegem ca Parintele Sofronie(mai e putin si va fi trecut in randul sfintior) si cei ce l-au cunoscut mint?

mihailt 19.07.2011 13:38:46

Aci era vorba de budism,nu de diversi zei din hinduism.
Daca hindusii zic ca exista niste zei rai,de unde stiu ca acei zei rai nu reprezinta de fapt pe draci?
Rezulta cumva de aci (ca in religia hindusa sunt niste zei rai) ca toti yoghinii se inchina acelor zei rai?

S-a aratat in citatul de la Klaus Kenneth care i-a fost ucenic direct al parintelui Sofronie,cred,suficient,care era parerea parintelui despre budism.
Acest citat a lui Klaus Kenneth:
"Într-o zi, de pildă, la mănăstirea Essex a venit un vizitator care a luat statuia lui Buddha și a pus-o la fereastră. Un alt părinte i-a spus părintelui Sofronie că este un lucru exagerat să pui statuia lui Buda acolo, într-o mănăstire. Era starețul. Iar părintele Sofronie i-a spus starețului: „Dacă statuia aceasta te deranjează, atunci tu trebuie să pleci, dar omul acesta rămâne.” Pentru părintele Sofronie era mult mai important sufletul acelui om departe de Ortodoxie, decât gesturile sale naive. Așa am înțeles ce înseamnă dragostea".
Am mai scris: nu cred ca aceasta arata ca parintele Sofronie ar fi apreciat budismul,dar arata ca nici nu il osandea categoric.

Da asa zic ca dracii inseala pe unii sa zica diverse care nu au fost spuse de parintele Sofronie (nu pe apropiatii parintelui Sofronie),ca dracii prin aceia vor sa bage violenta intre oameni sa zica ca te mantuiesti osandind pe altii,sau ca mantuiesti cu violente asupra altora pe motiv ca sunt "necredinciosi" sau "eretici".

Niciodata nu a sustinut parintele Sofronie razboiul pe motive religioase,nici in vorbe si cu atat mai putin in fapte.

cipri85 19.07.2011 14:59:18

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 379151)
Aci era vorba de budism,nu de diversi zei din hinduism.

Budismul isi are radacinile in hinduism. Daca radacina e putreda, cum o-r fi trunchiul ramurile sau fructele?
Citat:

Daca hindusii zic ca exista niste zei rai,de unde stiu ca acei zei rai nu reprezinta de fapt pe draci?

Pai tocami asta e, toti zei hindusi sunt draci. La fel cum draci erau si zeii elinilor sau ai romanilor. Citeste Faptele Apostolilor si Epistolele, apoi citeste actele martirice(o sa vezi cum statuiile zeilor din templele pagane s-au sfarmat atunci cand unii mucenici erau fortati sa se inchine lor). Hindusii au cateva mii daca nu s-a ajuns cumva intre timp la cateva zeci de mii de zeitati(numarul lor creste pe zi ce trece, este la ordinea zilei ca adepti ai acestei religii sa se reclame a fi zei, iar gloata, prostimea sa inghita galusca).
Citat:

Rezulta cumva de aci (ca in religia hindusa sunt niste zei rai) ca toti yoghinii se inchina acelor zei rai?

Exista cumva amestec intre adevar si minciuna, poate coexista lumina cu intunericul?

mihailt 19.07.2011 16:07:25

Preceptele budismului sunt tare asemanatoare cu poruncile lui Dumnezeu Iisus Hristos,nu identice,dar foarte asemanatoare.

Acum nu stiu ce sa zic de hinduism,e o religia foarte vasta,probabil cu mai multe curente.

Nu stiu nici daca budismul se trage din hinduism,din cate zice Buddhha era un fiu de imparat indian si a mers apoi sa se faca pustnic si de aci a aparut religia budista.De la ce a invatat Buddhha dupa multi ani de pustnicie.
Mie mi se pare ca Buddhha a fost luminat de Duhul Sfant si Dumnezeu Cuvantul cat a pustnicit.
Numele religiei,budism ,vine de la Buddhha.

Si budismul e o religie foarte vasta cu mai multe curente da nu prea stiu cat se aseamana cu budismul autentic,care o fi acela.Am mai scris,la budism cand se mediteaza nu se urmareste golirea mintii de ganduri,la budism se invata sa fii cu luare aminte la preceptele budiste,la budism se invata sa nu fii prea atasat de nimic din aceasta lume etc.
Parintele Sofronie a practicat o forma de meditatie hinduista in care isi golea mintea de ganduri,nu budism.

mihailt 19.07.2011 16:11:42

Nu e ciudat cum si budistii au manastiri unde se traieste viata de obste,de maici sau de calugari?
(nu manastiri mixte)
Cine i-o fi inspirat la aceasta?

Apoi nu se cere si la crestini ortodocsi cand vor sa duca o viata mai duhovniceasca sa se abtina de la relatii sexuale,chiar si de la cele firesti si curate,dintre sot si sotie?
Si la budisti la calugari si calugarite se cere sa traiasca in castitate si sa fie saraci.
Si mai sunt multe asemanari,precum ca nu au voie sa foloseasca parfumuri,produse parfumate,sa isi unga trupul cu uleiuri etc.
Nu se practica nici postul extrem,da nici lacomia,la calugarii budisti,asta face parte din calea de mijloc.
Alta asemanare ciudata cu crestin ortodoxia si budistii au avut sinoade.
Acum referitor la hinduism,a avut hinduismul vreun sinod?
Eu nu cred.
Si la budisti se cere sa se fereasca de slava desarta,asta nu e alta asemanare cu crestin ortodoxia?
Si mai sunt alte asemanari.

Sunt prea multe asemanari pentru mine,sa nu cred ca budismul e religie pre-crestina,inspirata de Preasfanta Treime.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:32:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.