![]() |
Rasul este medicamentul cel mai ieftin si fara contraindicatii!!! Iata ce s-a descoperit de-a lungul timpului, in urma numeroaselor studii stiintifice: Rasul creste ritmul cardiac, imbunatateste circulatia sangvina si e un scut impotriva depresiei si anxietatii. Cinci minute de ras continuu actioneaza ca analgezic! Rasul poate sa creasca si imunitatea fata de celulele canceroase. Pacientii aflati in convalescenta dupa interventii chirurgicale carora li s-a permis sa vizioneze o comedie au avut nevoie de mai putine medicamente impotriva durerii fata de cei care nu au vizionat nimic. Rasul declanseaza eliberarea catorva substante biochimice responsabile de functiile esentiale ale comportamentului uman( miscarea, cunoasterea, motivatia), responsabile de apetit, somn, sexualitate, adrenalina (hormon care asigura organismului, in caz de urgenta, energie suplimentara). Fiecare hohot de ras antreneaza aproape toti muschii corpului, incluzandu-i si pe cei abdominali. Coloana vertebrala si cea cervicala se detensioneaza, toxinele sunt eliminate mai repede. Prin miscarile musculare din timpul rasului, diafragma produce un masaj intern care faciliteaza digestia. Tot in timpul rasului se elibereaza endorfine, substante care actioneaza ca un anestezic natural asupra durerilor cronice si a celor temporare. Rasul reduce inhibitia, creste increderea in sine si dezvolta calitati de lider, e cel mai bun exercitiu de aerobic, este un jogging interior, un masaj al organelor interne, te face sa arati mai tanar, dezvolta relatiile interumane, reduce hormonii de stres si intareste sistemul imunitar. Un minut de ras echivaleaza cu 45 de minute de relaxare!.... Cum putem crede asadar ca rasul este un pacat, atata timp cat el aduce numai beneficii pentru sanatatea noastra fizica, dar si mentala ? V-am convins???Atunci hai sa ne relaxam impreuna!!!!:21: http://www.erd.ro/images/content/spacer.gif |
Citat:
|
Citat:
Râsul netezește ridurile! Mie îmi place să râd am mai spus, iar de zâmbit zâmbesc și când sunt singură (aceasta când bineânțeles nu plâng!!!) |
Rasul este un sentiment serios, fiindca e o atitudine in fata vietii si, pana la un punct, o solutie filozofica si o supapa de siguranta a vietii si a optimismului.
"Rasul este lumina de fulger a bucutiei sufletest."(DANTE, Banchetul) |
Citat:
|
Citat:
|
:63:
Citat:
Multumesc si aici, draga LapetiteMoc.Doamne ajuta! |
E indicat sa razi
E indicat sa razi cand mergi la coada sa-ti platesti darile la ..statul asta anarhist.. razi si dupa ce pleci acasa dupa 5 ore de stata la coada.. razi.
Razi cand vezi batrani murind pe strazi.. multi rad.. in special din tanara generatie (am mai batut eu cativa.. si mi-au multumit). (sunt ofiter de jandarmi, dar chiar si fara uniforma, nu tolerez indolenta). Nici macar nesimtismul! Pana acum n-am avut plangeri. Razi cand cineva fura pe altul, eu rad dupa ce prin individul si in lupta ii rup mana, nu pot sa i-o tai.. dar macar i-o rup.. ma scot pe acte. Nu rad niciodata cand trebuie in lupta sa impusc pe cineva. Uneori mai facem uz de arma. Trag de obicei, ca noi toti , la 'fara victime'. Adica tragem in muschii picioarelor, in maini, si daca e cazul in cap. 'Daca e cazul' inseamna ca e grav! .. Inseamna ca omul respectiv a indreptat o arma de foc inspre oamenii mei sau inspre mine. Nu glumim cu lucruri dintr-astea. Nu prea rad eu de obicei. Nu prea am de ce. Nu prea e de ras pe lumea asta. |
Ar fi trist sa devenim o lume in care rasul sa-l defineasca doar pe omul bolnav, pe cel rupt de realitate.
|
Astazi am gasit la Sfantul Varsanufie acest citat: "De are cineva indrazneala vorbirii nerusinate, are si rasul nerusinat. Iar de are indrazneala veseliei, prin aceasta se naste in el rasul vesel". Era prezent la un comentariu al textului din Facerea 17, 17: "Avraam a cazut atunci cu fata la pamant si a ras, zicand in sine: «E cu putinta oare sa mai aiba fiu cel de o suta de ani? Si Sarra cea de nouazeci de ani e cu putinta oare sa mai nasca?».“
Despre aceasta reactie a omului care rade, in general, Sfantul Varsanufie spunea ca reprezinta „rodul indraznelii“, insa depinde de fiecare om cum administreaza aceasta reactie, spre pierzanie sau doar dand curs unei trairi vesele. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:28:04. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.