Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Ateii nu mai pot dovedi.. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11326)

codana 30.12.2010 20:41:16

salut,dumitru73

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 317806)
fata de ce perioada istorica este omenirea mai imorala acum?

fata de inceputurile omenirii,iar vorba era de involutia omenirii

konijiro 30.12.2010 20:53:36

Citat:

fata de inceputurile omenirii
Amanunte, te rog. Am inteles ca vezi trecutul ca pe o perioada mai morala, dar de ce?

Si inainte sa imi spui despre respectarea dogmelor religioase, iti atrag atentia ca cele mai multe dintre ele nu au nimic de a face cu moralitatea.

codana 30.12.2010 20:59:45

salut,konijiro

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 317809)
Isi indeplineste scopul, dar nu e o unealta de stabilire a adevarului.

Reiterez intrebarea lui Dumitru, pentru ca o consider importanta. In plus, te rog sa definesti ce intelegi tu prin "moralitate".

In plus, iti atrag atentia ca razboaiele nu sunt intotdeauna imorale (de exemplu, cele de independenta, ca cel al Romaniei, din 1877). Uneori, nu se poate altfel.
Dar daca tot ai adus vorba de razboaie, razboaiele din era moderna au ucis proportional mai putini oameni decat cele din trecut.

stiu.
konijiro,moralitatea trebe inteleasa si pusa in practica de toti oamenii,altfel cei moral ptr.mine poate fi imoral ptr.tine.
cinstit,bun,curajos>>>calitati ale psihicului=moral
si daca un razboi, omoara mai putini oameni decat alt razboi sa inteleg ca e moral

codana 30.12.2010 21:01:40

salut,konijiro

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 317814)
Amanunte, te rog. Am inteles ca vezi trecutul ca pe o perioada mai morala, dar de ce?

Si inainte sa imi spui despre respectarea dogmelor religioase, iti atrag atentia ca cele mai multe dintre ele nu au nimic de a face cu moralitatea.

cele 10 porunci,cate dintre ele au de a face cu moralitatea?

preamultadezbinare 30.12.2010 21:05:22

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 308743)
si daca, omul ar sti cand si cum a fost creat sau a luat fiinta universul,ar fi el lapte si miere???acest lucru nu este necesar de stiut,iar dumnezeu in prestiinta sa, a hotarat corect,parerea me

Da,corect spus,parerea ta(te).

preamultadezbinare 30.12.2010 21:09:14

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 317817)

Au toate de-a face cu moralitatea.Dar unde gasesti tu in cele 10 porunci ceva despre proxenetism sau homosexualitate sau pedofilie?Astea n-au de-a face cu moralitatea?

Se vede ca standardul moral mai evolueaza pe parcursul istoriei omenirii,iar Dumnezeu a uitat sa-l mai actualizeze...

konijiro 30.12.2010 21:10:11

Citat:

konijiro,moralitatea trebe inteleasa si pusa in practica de toti oamenii,altfel cei moral ptr.mine poate fi imoral ptr.tine.
Nu exista moralitate absoluta. Si nu exista nici reguli morale absolute. Daca stii tu una, da-o ca exemplu.

Citat:

si daca un razboi, omoara mai putini oameni decat alt razboi sa inteleg ca e moral
Razboiul, din punct de vedere al conceptului, e probabil imoral. Dar ti-am dat exemple in care am aratat ca alta optiune nu a existat. Si rezultatul acelui razboi a fost unul pozitiv.
Inca astept sa explici, in amanunt, de ce in trecut oamenii erau mai morali decat acum.

Citat:

Putine. As spune a sasea, a opta, a noua si posibil a zecea. Spun "posibil" pentru ca se poate interpreta si intr-un sens pozitiv (vrei ce are vecinul, asa ca pui osul la treaba si iti cumperi).

Si oricum, nici poruncile mentionate mai sus nu au caracter absolut. Mai ales a sasea.

Dumitru73 30.12.2010 21:10:55

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 317811)

involutie pe plan moral. babuiesc ca nu te refereai la cultura sau cunoastere.
care perioada de inceput? ipotetica perioada a raiului pe Pamant?

Dumitru73 30.12.2010 21:11:31

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 317811)

involutie pe plan moral. banuiesc ca nu te refereai la cultura sau cunoastere.
care perioada de inceput? ipotetica perioada a raiului pe Pamant?

codana 30.12.2010 21:17:07

salut,konijiro

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 317825)
Nu exista moralitate absoluta. Si nu exista nici reguli morale absolute. Daca stii tu una, da-o ca exemplu.

Razboiul, din punct de vedere al conceptului, e probabil imoral. Dar ti-am dat exemple in care am aratat ca alta optiune nu a existat. Si rezultatul acelui razboi a fost unul pozitiv.
Inca astept sa explici, in amanunt, de ce in trecut oamenii erau mai morali decat acum.

Putine. As spune a sasea, a opta, a noua si posibil a zecea. Spun "posibil" pentru ca se poate interpreta si intr-un sens pozitiv (vrei ce are vecinul, asa ca pui osul la treaba si iti cumperi).

Si oricum, nici poruncile mentionate mai sus nu au caracter absolut. Mai ales a sasea.

de ce nu exista "absolut"dptaudv?
involutie:caderea omului in pacat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:59:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.