Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   In care se va demonstra ca Pamantul poate sa fie plat, nu sferic (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14184)

Demetrius 06.10.2012 03:54:45

Citat:

În prealabil postat de vsovivivi (Post 474350)
Dacă nu m-ar fi luminat Iisus Hristos ce crezi că aș susține acum?
------------------
Ca drepții tu te crezi viu și sfințitor și veșnic însă e viceversa, ești mort și păcătos și veșnic... mândru...

42. Fățarnice, scoate mai întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea să scoți paiul din ochiul fratelui tău. (Lc6,42b)

Theodor_de_Mopsuestia 07.10.2012 12:09:44

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 474708)
Avioanele sunt o plăsmuire a minții voastre. Nu există așa ceva, nu se poate, e o gLuma.

Dragos, pe memoria Mandrake, stramoasa Frantuzoiaicei rpm-iste, o sa ma faci sa mor de ras! Frate, din cate inteleg, esti casatorit. Nu stiu daca ai copii (daca da, sa iti traiasca), dar si de ai, si de nu, tot vad in tine un genial posibil autor de carti umorsitice pentru copii, si nu numai, chiar pentru adulti stressati si stressanti, ca noi, cea mai mare parte dintre membrii forumului. Imi cer scuze pentru offtopic, si nu e deloc intr-o doara sau la misto.
In ce il priveste pe Florin, dar si pe simpaticul pucios, cred ca sunt cei mai tari utopisti din istorie. Pe bune, mai degraba cred ca ce scrie in seriile Robotii, Fundatia si Imperiul ale marelui Asimov se va implini aproape literal, decat sa cred ca stau pe o farfurie. De ce "sta" atmosfera lipita de Terra? Uite, Florin, iti dau raspunsul mistic arhetipal, unul din alea care plac obscurantistilor la nebunie: asa vrea Dumnezeu.
P. S. Dupa ce citesc astfel de topice, resimt ateismul, sau ma rog un val puternic de eclsioscripturoscepticism/mahie, ca pe un val de aer proaspat si racoros de munte pentru amaratul meu de creieras. Sincer, eclesiomahia si scripturoscepticismul meu ma apropie tot mai mult de un soi de ateism practic, a la fratele nostru Dumitru73, care din cate observ, da clasa tuturor misticilor care traiesc cu capul in nori, pardon, in scriptura.

Raoul 08.10.2012 18:47:51

@Florin-Ionut,iti recomand sa nu mai intri pe forum,sa nu mai aprinzi PC-ul. Fa economii la curent,si apoi,cu banii stransi,iti cumperi un bilet de avion la oferta (luat cu cateva luni inainte) si te lamuresti. Pe bune,esti de rasul lumii!Altii au facut inconjurul lumii si tu zici ca pamantul e plat. Doamne,mare ti-e gradina!

vsovivivi 09.10.2012 16:08:34

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 474814)
Citat:

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi
Dacă nu m-ar fi luminat Iisus Hristos ce crezi că aș susține acum?
42. Fățarnice, scoate mai întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea să scoți paiul din ochiul fratelui tău. (Lc6,42b)
(Lc6,42b)

''43. Ca nu este pom bun care sa faca roada rea si nici, dimpotriva, pom rau care sa faca roada buna.
44. Ca fiece pom dupa roada lui se cunoaste. Ca nu se aduna smochine din maracini, si nici struguri se culeg din rug.
45. Omul bun, din vistieria cea buna a inimii sale scoate ce este bun; iar omul rau, din vistieria cea rea a inimii sale scoate ce este rau. Ca din prisosul inimii ii graieste gura.''

Păi nu voi vreți să-mi scoateți Adevărul din suflet încercând să combateți foarte naiv, absurd, superficial și pueril însă cu foarte multă patimă oarbă crezându-vă înțelepți și iată cazul tău, te crezi demn de a mă mustra tu împreună cu restul gLumii, pe mine, că cică, ziceți voi, că e valabil modelul PP sau PS? Deci despre ce fățărnicie vorbești dumneata? Sau nu-ți vine să crezi că Iisus Hristos luminează pe om și cum sunt și eu un biet om păcătos iată că m-a luminat și pe mine? Defapt cum o să credeți voi așa ceva... Bineînțeles că n-aveți cum.

Dar de sus v-am explicat mereu, pământul este partea de deasupra pe care Domnul își poartă pașii Săi, iar ca formă a ceea ce este sub cer, este făcută prin Cuvânt o semisferă cu partea plată-plană-denivelată deasupra și cu partea rondă, bombată, dedesubt și este înconjurată de apele de sub cer care se strâng în adunările lor formând mările.

Nu pricepeți că numai așa cum a făcut Domnul Cerul și Pământul, cum a deslușit și împlinit pământul, doar așa este posibil ca fie că te afli pe munte sau la baza lui soarele răsare pentru toți indiferent de altitudine în același timp? Și oriunde te-ai afla pe pământ, ai de jur împrejurul tău tot atât de mult ca și oricare altă făptură astfel că nimeni nu se poate socoti la margine ci fiecare parcă se află în centru astfel că are la dispoziție toată creația pentru a o străbate.

Nu vreți să credeți, mă luați peste picior și iată că mă faceți fățarnic. Că cică nu pun botul la pariul unor fraieri ce-s capabili să-și piardă tot încrezându-se în științificii absurzi ai gLumii. Nu vreau să le aiau banii, viața sau mustața, nimic!

Adică până aici am ajuns încât mincinoșii și cei foarte apostoli și teologi îi fac fățarnici pe cei ce mărturisesc pe Adevărul cel bun și drept și milostiv? E trist dacă s-a ajuns atât de departe.

Sigur că mă prind pe orice pariu cu oricine inclusiv cu naivul ironic Raoul, asta dacă n-ar fi o ispită deșartă pentru el, iar dacă n-aș crede și n-aș fi sigur de ceea ce spun și scriu aici, aș tăcea din gură și m-aș gândi mai mult, aș posti dacă n-am credință.

Deci repet, dacă pământul ar fi rotund, planetă, atunci pe baza celor demonstrate anterior, vezi triunghiul isoscel format cu baza tangentă la sfera pământului, am avea răsărituri nesincrone în funcție de înălțimea la care te afli!

Și cum soarele răsare pentru cel de la parter și pentru cel de la etajul 100 la aceiași secundă fix, deci ambii văd soarele răsărind la aceiași fracțiune de secundă, rezultă clar că pământul nu e o planetă și că Scriptura este singura carte care mărturisește Adevărul... însă nu o poți pricepe dacă nu te luminează Hristos și Cuvântul lui Dumnezeu prin Harul Duhului sfânt.

Deci n-am eu niciun merit, ci pur și simplu: Celui ce bate i se deschide și cine caută va găsi... ceea ce caută... voi însă căutați să credeți mincinoșii gLumii. N-aveți de cât! Să fiți sănătoși... ca să pricepeți cândva cine v-a păcălit pe voi: trufia, prostia, suficiența, ironia de partea lăcomiei, a mitei, a ispitei... înălțarea răutății, a batjocurii și celelalte prostii drăcești ce se trag din pisma absurdă și sofisticată a necuratului închis în egoismul său ce locuiește în oameni.

Eugen7 09.10.2012 16:24:54

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 475260)
@Florin-Ionut,iti recomand sa nu mai intri pe forum,sa nu mai aprinzi PC-ul. Fa economii la curent,si apoi,cu banii stransi,iti cumperi un bilet de avion la oferta (luat cu cateva luni inainte) si te lamuresti. Pe bune,esti de rasul lumii!Altii au facut inconjurul lumii si tu zici ca pamantul e plat. Doamne,mare ti-e gradina!

Frate Raoul subscriu indemnului tau.
Doamne ajuta.

Florin-Ionut 09.10.2012 16:56:13

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 475260)
Pe bune,esti de rasul lumii!Altii au facut inconjurul lumii si tu zici ca pamantul e plat. Doamne,mare ti-e gradina!

Da Raoul,

Am observat cum în mod constant o parte dintre cei ce-mi răspund sînt de-a dreptul contrariați de ridicolul în care am ales să mă postez. Cum este posibil să mă fac eu de rîs în public cu așa un subiect? Să mă arate lumea cu degetul: ia uite, e ăla care crede că Pămîntul este plat... Cum de-mi știrbesc eu imaginea pe care cei ce-au citit sute din miile de postări și-au făcut-o despre mine de-a lungul anilor?

Ei bine fraților, să știți că face bine la spirit să mai scădem din slava lumească, aia deșartă și păcătoasă, pe care de multe ori facem tot ce putem să o creștem pe zi ce trece. E bine să reziști atacurilor repetate cu vorbe grele pe care le primești din partea celor poate mai slabi, dar e rău pentru ei înșiși că-și fac păcate. Mă întristează că din cauza acestui subiect o parte din voi ați avut căderi, de multe ori m-am gîndit să-i scriu adminului să închidă topicul definitiv. Poate că ar fi mai bine la modul general să o facă, să nu mai smintim frații cu așa un subiect de neimaginat mai ales într-un spațiu public cu atîția vizualizatori zilnic.

Doamne ajută.

Raoul 09.10.2012 17:47:18

Frate @Florin-Ionut,fara suparare,dar daca eu as deschide un topic in care as zice ca luna este patrata si soarele triunghiular,nu mi-ai spune ca sunt nesanatos la cap?? Sau ca Vf. Everest are 1800 de metri si este mai mic ca Moldoveanu. Ce,l-a masurat cineva cu ruleta??

Chiar,de ce de pe Moldoveanu sau de pe Vf. Elbrus (cel mai inalt din Europa) nu se vede Everestul,care are 8872 metri daca Pamantul este plat? Hai ca experimentul asta ar fi de mii de ori mai bun decat cel cu raul care il tot amintesti tu!

vsovivivi 17.10.2012 14:48:53

Toma a văzut și a crezut, a pipăit și a crezut!

Oare voi și după ce vedeți cu ochii voștri de sus că nu există nicio sferă voi tot o să mai susțineți că de sus se vede un glob de pământ ca o planetă între planete ce se învârt în jurul soarelui?

Oare nu e clar pe film cercul vostru strâmt în care ne învârtim în neputunțele noastre de fiecare zi?

Retoric întreb căci știu că voi sunteți deja formatați cu minciuna gLumii și nu mai vreți să vă rescrie hard'ul Dumnezeu ca nu cumva să trebuiască să vă atingeți cu degetul... așa ca ET, nu ca fariseii care pun sarcini și griji și juguri grele pe copii, vădve, orfani și necunoscuți și străini săraci și prigoniți de ocârmuire și de tot felul de stăpâni lacomi și cruzi. :79:

Theodor_de_Mopsuestia 18.10.2012 14:40:51

Pentru amatorii masochisti de migrene, postarile lui Vvvv. sunt o sursa excelenta de placere, probabil.
Ideea e simpla: biblia e o carte. Cartile nu sunt vii, spre deosebire de duhovnici si sfinti. Nu te ajuta in mantuire, orice ar contine, decat daca sunt "animate", "dinamizate " de har, pe care il gasesti in si prin Taine, deci in ritualurile din biserica. Stiintific, chiar nu gasesti nimic bun, adica la zi, in biblie. Stiu ca e genul de afirmatie care ar face sa se inclesteze multi pumni cu propietari mult prea piosi si limitati, dar asa stau lucrurile. La fel stau lucrirle, STIINTIFIC, si cu patristica. Daca si Vasile cel Mare, dupa cum s-a aratat pe alt topic, spunea tampenia, pe care o voia ca figura de stil, ca unele pasari nu se inmultesc pe calea fireasca a fecundarii...(Cel mai evoluat vertebrat partenogentic tine de cateva specii de soparle...NU pasari saiu mamifere).
Asa ca nu ma intereseaza sa cred in mituri onirice. Aici includ si Pamantul plat, si creearea luminii inaintea Soarelui si stelelor, si alte fantezii tribale... Florin-Ionut, sa traiesti filocalic e scopul...si e cu totul altceva decat sa iti pocnesti inteligenta/bunul-simt/cultura cu bata obscurantismului/misticismului, cu sete. Intreaba-l pe colegul Eugen. El stie multe, mult mai multe decat mine, si a inteles si trait ce e cu adevarat de inteles si trait din patristica/filocalie.

vsovivivi 18.10.2012 15:50:23

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 477081)
Pentru amatorii masochisti de migrene, postarile lui Vvvv. sunt o sursa excelenta de placere, probabil.
Ideea e simpla: biblia e o carte. Cartile nu sunt vii, spre deosebire de duhovnici si sfinti. Nu te ajuta in mantuire, orice ar contine, decat daca sunt "animate", "dinamizate " de har, pe care il gasesti in si prin Taine, deci in ritualurile din biserica. Stiintific, chiar nu gasesti nimic bun, adica la zi, in biblie. Stiu ca e genul de afirmatie care ar face sa se inclesteze multi pumni cu propietari mult prea piosi si limitati, dar asa stau lucrurile. La fel stau lucrirle, STIINTIFIC, si cu patristica. Daca si Vasile cel Mare, dupa cum s-a aratat pe alt topic, spunea tampenia, pe care o voia ca figura de stil, ca unele pasari nu se inmultesc pe calea fireasca a fecundarii...(Cel mai evoluat vertebrat partenogentic tine de cateva specii de soparle...NU pasari saiu mamifere).
Asa ca nu ma intereseaza sa cred in mituri onirice. Aici includ si Pamantul plat, si creearea luminii inaintea Soarelui si stelelor, si alte fantezii tribale... Florin-Ionut, sa traiesti filocalic e scopul...si e cu totul altceva decat sa iti pocnesti inteligenta/bunul-simt/cultura cu bata obscurantismului/misticismului, cu sete. Intreaba-l pe colegul Eugen. El stie multe, mult mai multe decat mine, si a inteles si trait ce e cu adevarat de inteles si trait din patristica/filocalie.

Adică din moment ce șopîrlele e cele mai evoluate și stelele e tot niște sori care au apărut înaintea pământului fiindcă așa a zis ăia nemisticii și neobscurii pe care i-ai luat drept buni deși au murit în păcatele și minciunile lor, înseamnă că biblia te mântuie daca ai Har căci ea e moartă și conține minciuni și fantezii și adevăruri perimate și depășite care nu mai au valoare căci au fost scrise de oameni fără Har după mintea lor în conformitate cu știința vremiilor de atunci.

Păi la o astfel de logică lacomă ce să mai zic? Nu eu te oblig să crezi ci te va obliga Adevărul când Cuvântul se va adeveri în ziua Lui de slavă... și atunci vei vedea cum nici o literă sau virgulă sau punct din scripturi nu va trece până nu se vor împlini toate. Nu va avea sens să te mai miri ci atunci te vei tângui amarnic pentru că n-ai crezut deși ți-am explicat științific. Iar tu în loc să te bucuri ai căzut în întortocherile și încurcăturile satanei și dând vina pe mine ai zis că migrena se datorează textelor mele.

S-avem pardon! Păi eu sunt vinovat că nu pricepi nici scriptura și nici știința?
Nu te întrista și nu te neliniști, căci știința cea adevărată vine abea atunci când ești în căutarea smereniei și umilinței tainice și a ascultării cu oricechip, căci dragostea fără ascultare de poruncă e o dragoste de sine, dragostea cea deșartă care având doar inițiativă proprie se laudă cu faptele și cu notele și cu premiile și cu medaliile obținute pe nedrept la întrecerile întietăților viclene.

Deci e clar: Nu vrei să crezi că pământul e semisferic și că luna și soarele abea la eclipsa de soare formează o sferă perfectă iar fața soarelui și a lunii pe care o vedem noi este fața lor de la zenit căci oriunde s-ar afla luna și soarele între apus și răsărit noi vedem fața lor de la zenit de parcă s-ar întoarce spre noi ca ochii Geocondei.

Încearcă să nu vrei să emigrezi și ai să scapi de migrene.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:45:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.