GMihai |
04.09.2017 21:52:05 |
Palamist, nu trebuie să înlocuiesc un sfânt cu altul. Dacă n-ai observat, parte din semnătura mea e o strofă din Cântecul Fratelui Soare al Sfântului Francisc.
Pe de altă parte, în ce îl privește pe Padre Pio - ai fost la mormântul lui ? Te-ai rugat lui Dumnezeu în bisericile din San Giovanni Rotondo ? L-ai rugat pe Padre Pio să mijlocească pe lângă Dumnezeu ca un copil născut mult prematur, căruia doctorii nu-i dădeau decât șanse infinitezimale de supraviețuire, să trăiască ? Ai văzut, apoi, acel copil, trăind ? Eu l-am văzut, vara aceasta, în vârstă de patru ani.
Atunci când l-am rugat pe Padre Pio să mijlocească pentru copil, și pentru mama lui, eram pe punctul de a-mi pierde credința în Hristos.
Copilul a trăit, dar din cauza nașterii mult premature a rămas cu o deficiență de auz. Acum, cu ajutorul unui implant, copilul care nu trebuia să se nască și care s-a născut surd aude normal și merge la grădiniță.
De câte ori îl văd, sau aud despre el, e ca și cum Hristos mă trage de mânecă și îmi spune - "Ei, cum a rămas ?"
Eu am devenit creștin datorită lui Hristos, a Duhului Sfânt și a mijlocirii, cred eu, a Sfintei Gemma Galgani, și am rămas creștin, într-un moment în care eram pe punctul de a-L renega pe Hristos, datorită lui Padre Pio.
Și, apropo, ambii sfinți despre care am făcut vorbire se încadrează în categoria misticilor catolici.
|