Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2702)

Palamist 04.09.2017 21:35:38

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 651135)

Iată câteva nume: Ioan al Crucii, Ecaterina din Sienna, Thomas Merton, Padre Pio, Faustina Kowalska, Ignatiu din Loyola, Anton de Padova.

Despre Padre Pio, am mari indoieli.Mai bine sterge-l !

Ai putea sa-l inlocuiesti cu Francisc (din Assisi).

suslik 04.09.2017 21:47:50

Citat:

În prealabil postat de Palamist (Post 651140)
Despre Padre Pio, am mari indoieli.Mai bine sterge-l !

Ai putea sa-l inlocuiesti cu Francisc (din Assisi).

Ce aveti cu Padre Pio??! Aveti idee ce si cite au fost facute prin el? Probabil ca daca duhovnciul dvs. ar veni la biserica mergind pe aer, cum mergem dvs. si eu pe sol, ati face atac de cord. Si eu. Oricine. Dar, nu prin oricine ar face Dumnezeu ce a facut prin acel extraordinar cleric romano-catolic.

GMihai 04.09.2017 21:52:05

Palamist, nu trebuie să înlocuiesc un sfânt cu altul. Dacă n-ai observat, parte din semnătura mea e o strofă din Cântecul Fratelui Soare al Sfântului Francisc.

Pe de altă parte, în ce îl privește pe Padre Pio - ai fost la mormântul lui ? Te-ai rugat lui Dumnezeu în bisericile din San Giovanni Rotondo ? L-ai rugat pe Padre Pio să mijlocească pe lângă Dumnezeu ca un copil născut mult prematur, căruia doctorii nu-i dădeau decât șanse infinitezimale de supraviețuire, să trăiască ? Ai văzut, apoi, acel copil, trăind ? Eu l-am văzut, vara aceasta, în vârstă de patru ani.

Atunci când l-am rugat pe Padre Pio să mijlocească pentru copil, și pentru mama lui, eram pe punctul de a-mi pierde credința în Hristos.

Copilul a trăit, dar din cauza nașterii mult premature a rămas cu o deficiență de auz. Acum, cu ajutorul unui implant, copilul care nu trebuia să se nască și care s-a născut surd aude normal și merge la grădiniță.

De câte ori îl văd, sau aud despre el, e ca și cum Hristos mă trage de mânecă și îmi spune - "Ei, cum a rămas ?"

Eu am devenit creștin datorită lui Hristos, a Duhului Sfânt și a mijlocirii, cred eu, a Sfintei Gemma Galgani, și am rămas creștin, într-un moment în care eram pe punctul de a-L renega pe Hristos, datorită lui Padre Pio.

Și, apropo, ambii sfinți despre care am făcut vorbire se încadrează în categoria misticilor catolici.

Palamist 04.09.2017 21:52:36

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 651141)
Ce aveti cu Padre Pio??! Aveti idee ce si cite au fost facute prin el? Probabil ca daca duhovnciul dvs. ar veni la biserica mergind pe aer, cum mergem dvs. si eu pe sol, ati face atac de cord. Si eu. Oricine. Dar, nu prin oricine ar face Dumnezeu ce a facut prin acel extraordinar cleric romano-catolic.

Bine.

Dar nici cu Thomas Merton n-a dat cu nuca-n perete?

Bucuriepedrum 04.09.2017 21:53:48

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 651142)
Pe de altă parte, în ce îl privește pe Padre Pio - ai fost la mormântul lui ? Te-ai rugat lui Dumnezeu în bisericile din San Giovanni Rotondo ? L-ai rugat pe Padre Pio să mijlocească pe lângă Dumnezeu ca un copil născut mult prematur, căruia doctorii nu-i dădeau decât șanse infinitezimale de supraviețuire, să trăiască ? Ai văzut, apoi, acel copil, trăind ? Eu l-am văzut, vara aceasta, în vârstă de patru ani.

Ce frumos! Mare e Dumnezeu întru sfinții Lui!

AlinB 04.09.2017 22:03:58

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 651134)
Cunoștea prin practică. Rugăciunea în sine e o școală.

Asa, si cam ce 'mistica' stia mai exact? Definitia 'misticii' la tine fiind, care?

AlinB 04.09.2017 22:08:13

Citat:

În prealabil postat de Palamist (Post 651137)
Sa nu confundam mistica crestina cu teologia crestina:mistica e o practica, teologia e o
teorie.
Poate ca nu avea doctoratul in teologie dar in ce priveste mistica se pare ca a ajuns la niste performante:nu oricine e-n stare sa mearga pe apa cum a fost vazuta mergand ea.
Pt astfel de performante carte multa nu se cere:puterea de vointa si ajutorul de la Cel de sus e tot ce conteaza (si discernamantul).
Si ea a avut ceva putere de vointa:15 ani s-a luptat Maria Egipteanca cu duhul desfranarii.

Pana la confuzie sa fii in stare sa-i dai o definitie. Definitia care este?

Palamist 04.09.2017 22:13:52

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 651147)
Asa, si cam ce 'mistica' stia mai exact?

Starile acelea mistice la care se junge prin rugaciune sunt, in primul rand, niste stari ale cunoasterii.Asta stia.Pt a se ajunge la acea cunoastere e nevoie de putinta nu de stiinta.
Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 651147)
Definitia 'misticii' la tine fiind, care?

De ce ai nevoie de o definitie a misticii?

AlinB 04.09.2017 22:22:57

Pentru ca facand atata caz de ea fara sa stii ce este - este o buna definitie a semidoctului.

Io zic ca 'mistica' si 'stari mistice' n-ar fi.tocmai acelasi lucru.

suslik 04.09.2017 22:27:23

Oameni de felul colegului Palamist duc apofatismul la extrem. Nu e bine: omul este o fiinta rationala si gnoseotropa. Nu este un ultraterestru traind din si prin energia meditatiei permanente.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:17:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.