Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

AlinB 25.08.2011 19:07:46

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 393526)
Eu sunt crestin de tipul cel mai vechi. Sunt adeptul crestinismului Sfintilor Apostoli, asa cum era el acum 2000 de ani (fara modificarile si adaugirile aduse de-a lungul timpului).

Pai tu esti adventist.

Cum ai tupeul sa zici a nu sunt modificari si adaugiri cand voi va raportati la cel putin vreo 3 pacalici (pretinsi profeti) care au venit la mai bine de un mileniu si jumatate de cand s-au pus temeliile Bisericii si au inceput sa insele lumea cu minciuni care pentru voi sunt esential sa le credeti altfel sunteti exclusi din adunarea adventista?

AlinB 25.08.2011 19:09:21

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 393531)
Stiti cumva si de ce aceasta "stiinta a despatimirii" nu da roade? Crasmele si puscariile sunt pline de ortodocsi.

Pai si te intreb, stii daca au avut si practicat aceea stiinta?

Si ce crezi ca in puscarii si discotecti nu sunt adventisti de exemplu?
Dulce naivitate..

Neaguu 25.08.2011 19:09:23

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 393557)
Ap. Pavel a spus ca prin Euharistie vestim moartea Domnului. Ce parere aveti de spusele sale?

Da se intelege si asta e ceva anormal?

mihai07 25.08.2011 19:10:43

Citat:

Stiti cumva si de ce aceasta "stiinta a despatimirii" nu da roade? Crasmele si puscariile sunt pline de ortodocsi.

din acelasi motiv din care nu da roade nici invatatura adventistilor in cazul unor membri "b"azs

AlinB 25.08.2011 19:13:09

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 393534)
"Cu neputință este pentru ei, dacă au căzut, să se înnoiască iarăși spre pocăință, fiindcă ei răstignesc loruși, a doua oară, pe Fiul lui Dumnezeu și-L fac de batjocură." (Evrei 6,6)

Si inca un citat plin de invatatura duhovniceasca, in stilul adventist de intelegere "profunda" a Scripturii:

"Și el, aruncând arginții în templu, a plecat și, ducându-se, s-a spânzurat." (Matei 27:5)

"Și Iisus i-a zis: Mergi și fă și tu asemenea" (Luca 10:37)

NeInocentiu 25.08.2011 19:13:26

Legat de pogorare lui Iisus in iad si eliberare Sfintilor dupa moartea sa pe cruce.

"29. Bărbați frați, cuvine-se a vorbi cu îndrăznire către voi despre strămoșul David, că a murit și s-a îngropat, iar mormântul lui este la noi, până în ziua aceasta.
30. Deci el, fiind prooroc și știind că Dumnezeu i S-a jurat cu jurământ să așeze pe tronu-i din rodul coapselor lui,
31. Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea.
32. Dumnezeu a înviat pe Acest Iisus, Căruia noi toți suntem martori.
33. Deci, înălțându-Se prin dreapta lui Dumnezeu și primind de la Tatăl făgăduința Duhului Sfânt, L-a revărsat pe Acesta, cum vedeți și auziți voi.
34. Căci David nu s-a suit la ceruri, dar el a zis: "Zis-a Domnul Domnului meu: Șezi de-a dreapta Mea,
35. Până ce voi pune pe vrăjmașii Tăi așternut picioarelor Tale"."
(Faptele Apostolilor, cap. 2)

Nu credeti ca Sfantul Petru este de alta parere ?

Neaguu 25.08.2011 19:18:58

Pe forum catolic a intrat o data un adventist si a fost luat la suturi direct! Nu inteleg de ce toleram persoane de tip osutafaraunu sau adriana care se da ortodoxa dar e opusa invataturii noastre? Ar trebui sa fie eliminati astfel de persoane. In primul rand am aratat ca osutafaraunu trece peste intrebarile care nu le poate raspunde si continuua in alta parte .Ce arata asta ? Ca nu il intereseaza sa afle adevarul ci cauta doar amagirea! Apoi de ce o lauda pe adriana si nu spune ca aceasta are o gandire diferita de cea adventista? Ca ii place sa insele!

Lavrentiu 25.08.2011 19:48:41

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 393529)
Au hirotonit diaconi. Nu stiati ca Sfantul Stefan (primul martir crestin) a fost diacon?

P.S. Nu stiti ca diaconii faceau (si fac, in unele biserici) diferite slujiri, printre care si slujirea la mese?

Va acuz direct de rea vointa si rea talmacire.

Din faptul ca un om gateste dumneavoastra concluzionati ca e bucatar. N-aveti un raspuns concludent, va rog nu raspundeti. Va pune intr-o lumina mai buna, ca oricum se vede ca nu esenta, ci aparenta va intereseaza.

Lavrentiu 25.08.2011 19:52:49

Citat:

Dumneavoastra nu stiti ca da roade. Eu stiu ca da roade, caci cercetez si caut asemenea oameni. Iar pe cei care au savarsit lupta cea buna incercam sa-i urmam, conform invataturii Sfintilor Apostoli. Faptul ca despatimirea functioneaza si ca ei se sfintesc si ca in ei se vadeste lumina lui Hristos este unul dintre principalele noastre motive sa spunem tuturor ca "Ortodoxia este firea omului".

Crasmele si puscariile sunt pline, draga domnule, de oameni rataciti. Caci nu denumirea de ortodox, ci viata in Duhul Sfant despatimeste omul. Dar aveti multa rea vointa care va orbeste, de aceea nici nu cautati sa auziti cuvinte de folos, ci doar sa va indreptatiti din cuvinte.

ioanna 25.08.2011 19:57:32

Neagule, calmeaza-te :) Persoanele care ataca gratuit, care jignesc credinta, marii teologi si practicile religioase trebuiesc ignorate. (valabil pt toti) Sa ne cultivam rabdarea si nu nu mai raspundem atat de repede atacurilor. Ce cauta prietenii nostri adventisti pe acest site (in afara de a ataca ortodoxia) nu stiu, insa:

Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi si noua toate,
Ce e rau si ce e bine,
Tu te intreaba si socoate,
Nu spera si nu ai teama,
Ce e val, ca valul trece,
De te-ndeamna, de te cheama,
Tu ramai la toate rece.

Adriana3 25.08.2011 20:01:48

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 393501)
Vi s-a spus ca apare cuvintul "presbiter", "episcop", "iconom". Sint acestea sinonime cu "batrin"? Nu, sint sinonime cu "preot".

Presbiter este sinonim cu batran. De aici vin si cuvintele derivate ca de exemplu "presbitie" care desemneaza un defect de vedere datorat unei scaderi a acomodarii cristalinului din cauza avansarii in varsta, apare la batranete. Si cum am zis mai inainte, fiind un cuvant de origine greceasca, i-am intrebat pe greci ce inseamna exact la ei si mi-au zis ca acest cuvant desemneaza o persoana inteleapta, de obicei in varsta, la care lumea vine sa ceara sfat. Nici o legatura cu cuvantul preot.

Lavrentiu 25.08.2011 20:03:50

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 393576)
Neagule, calmeaza-te :) Persoanele care ataca gratuit, care jignesc credinta, marii teologi si practicile religioase trebuiesc ignorate. (valabil pt toti) Sa ne cultivam rabdarea si nu nu mai raspundem atat de repede atacurilor. Ce cauta prietenii nostri adventisti pe acest site (in afara de a ataca ortodoxia) nu stiu, insa:

Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi si noua toate,
Ce e rau si ce e bine,
Tu te intreaba si socoate,
Nu spera si nu ai teama,
Ce e val, ca valul trece,
De te-ndeamna, de te cheama,
Tu ramai la toate rece.

Eu stiu ce cauta: prin prezenta lor arata ca sunt in cautarea Adevarului, altfel ar fi multumiti si impacati, caci Duhul Sfant i-ar hrani duhovniceste. Iata ca noi nu mergem sa ne adapam pe forumuri adventiste sau catolice.

stefan florin 25.08.2011 20:05:54

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 393499)
La evrei doar levitii erau preoti, la crestini toti cei carora Domnul le-a spalat pacatele cu sangele Sau. Nu exista alti preoti la crestini in NT fie ca va place, fie ca nu. Eu tot astept sa-mi dea cineva primul text in care, in loc de batrani apare preot, nu prin traducere gresita, ci sa fie preot si in original.

si dupa tine prezbiter insemna batran?

stefan florin 25.08.2011 20:16:55

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 393507)
Inainte sa va raspund, cautati in VT ce insemna ungerea.

9. După aceea să iei MIR DE UNGERE și să ungi cortul și toate cele din el și să-l sfințești pe el și toate lucrurile lui și va fi sfânt;

13. Să îmbraci pe Aaron în sfintele veșminte și SA-L UNGI SI SA-L SFINTESTI, ca să-mi fie preot.
14. Să aduci și pe fiii lui, să-i îmbraci cu hitoane,
15. Și SA-I UNGI, cum ai uns pe tatăl lor, ca să-Mi fie preoți, și această ungere îi va sfinți preoți pentru totdeauna în neamul lor!"
16. și a făcut Moise tot; cum i-a poruncit Domnul așa a făcut:
( Iesirea cap 40 ver 9;13-16)
Asa erau unsi preotii in VT. Dupa cum vezi NU vorbeste de femei.Acum astept raspunsul tau. Doamne ajuta!

ioanna 25.08.2011 20:19:30

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 393579)
Eu stiu ce cauta: prin prezenta lor arata ca sunt in cautarea Adevarului, altfel ar fi multumiti si impacati, caci Duhul Sfant i-ar hrani duhovniceste. Iata ca noi nu mergem sa ne adapam pe forumuri adventiste sau catolice.

Stiti ce am observat? Cei care ataca ortodoxia sunt cei care s-au "lepadat" de ea, prin aderarea la un alt cult, nu crestinii neortodocsi nativi (daca pot sa spun asa). Si eu cred ca in sinea lor nu sunt impacati, vor sa-si intareasca convingerea ca nu au gresit, de aceea vin aici sa se "adape", sa semene furtuna, caci daca ei n-au liniste, de ce ar avea altii?!

stefan florin 25.08.2011 20:24:50

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 393512)
Doamna, va recomand cu dragoste sa nu mai talcuiti Scriptura dupa cum vi se pare dumneavoastra ca "suna mai bine". E chiar hilar. In loc sa intelegeti cuvintele pe care Hristos le-a transmis Apostolilor: "Luati Duh Sfant, carora le veti ierta pacatele iertate vor fi etc." (preotia sacramentala, evident), dumneavoastra insistati sa va imaginati Biserica ca pe un imens cimitir condus de batrani si supraveghetori. Ca n-aveau apostolii alta treaba decat sa "aseze batrani" si sa randuiasca supraveghetori. Sa-i supravegheze de ce, sa nu le dea dragostea pe dinafara?

Ma rog, eu inteleg ca modelele neoprotestante au o puternica teologie sociala, din care nu trebuie iesit pe verticala pentru ca nu exista o astfel de conexiune, dar lasati Biserica Ortodoxa sa aiba preotii ei care duc mai departe cuvantul Mantuitorului pe care l-am citat mai sus.

Exact prietene Lavrentiu! Doar pt asta a trimis Hristos apostolii in lume : SA FORMEZE O NOUA ORANDUIRE SOCIALA, SA ASEZE BATRANI SI SUPRAVEGHETORI.Din pacate pt neoprotestani, batranii si supraveghetorii astia nu prea si-au facut datoria iar in lume au aparut Biserica Ortodoxa si cea Catolica, apoi nazismul si comunismul! Doamne ajuta

stefan florin 25.08.2011 20:36:53

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 393574)
Dumneavoastra nu stiti ca da roade. Eu stiu ca da roade, caci cercetez si caut asemenea oameni. Iar pe cei care au savarsit lupta cea buna incercam sa-i urmam, conform invataturii Sfintilor Apostoli. Faptul ca despatimirea functioneaza si ca ei se sfintesc si ca in ei se vadeste lumina lui Hristos este unul dintre principalele noastre motive sa spunem tuturor ca "Ortodoxia este firea omului".

Crasmele si puscariile sunt pline, draga domnule, de oameni rataciti. Caci nu denumirea de ortodox, ci viata in Duhul Sfant despatimeste omul. Dar aveti multa rea vointa care va orbeste, de aceea nici nu cautati sa auziti cuvinte de folos, ci doar sa va indreptatiti din cuvinte.

iar crasmele si puscariile din SUA sunt pline de neoprotestanti. Asta nu vrea sa vada prietenul adventist (ca sa-i raspund in stilul sau). Doamne ajuta

stefan florin 25.08.2011 20:38:35

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 393589)
Exact prietene Lavrentiu! Doar pt asta a trimis Hristos apostolii in lume : SA FORMEZE O NOUA ORANDUIRE SOCIALA, SA ASEZE BATRANI SI SUPRAVEGHETORI.Din pacate pt neoprotestani, batranii si supraveghetorii astia nu prea si-au facut datoria iar in lume au aparut Biserica Ortodoxa si cea Catolica, apoi nazismul si comunismul! Doamne ajuta

Sper ca ai inteles ca a fost o ironie

zzzzzz 25.08.2011 20:41:31

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 393499)
La evrei doar levitii erau preoti, la crestini toti cei carora Domnul le-a spalat pacatele cu sangele Sau. Nu exista alti preoti la crestini in NT fie ca va place, fie ca nu. Eu tot astept sa-mi dea cineva primul text in care, in loc de batrani apare preot, nu prin traducere gresita, ci sa fie preot si in original.

prezbiterul ocupa functia preotului in Biserica in primul secol... de la prezbiter vine si cuvantul preot/priest..

osutafaraunu 25.08.2011 20:49:24

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 393558)
Domnule adventist ai uitat sa iti prezinti opinia sau adevarul tau. Esti de acord cu ce scrie adriana? De aici iti arati viclenia deoarece ei doar ce iti convine!

Domnule, nu aveam ce să uit, căci nu mi-am propus să comentez tot. Dacă mi-aș propune asta, cred că m-aș ocupa de dumneata atât de mult că n-aș mai ajunge la Adriana...:39:

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 393570)
Apoi de ce o lauda pe adriana si nu spune ca aceasta are o gandire diferita de cea adventista?

De fapt, asta te roade pe dumneata cel mai tare...:102:

Citat:

Citezi :
"Cu neputință este pentru ei, dacă au căzut, să se înnoiască iarăși spre pocăință, fiindcă ei răstignesc loruși, a doua oară, pe Fiul lui Dumnezeu și-L fac de batjocură." (Evrei 6,6)
Iar uiti ca litera ucide si duhul da viata.Adica tradus mai simplu tu gandesti biblia omeneste pe cand noi o gandim duhovniceste.

S-a văzut din postarea anterioară cine gândește "duhovnicește"... ori ai uitat... și selectezi doar ce-ți convine...

Citat:

Sa inteleg ca tu nu mai poti pacatui? Adica tu nu mai poti cadea deci nu mai ai pacate?

Nu trebuie să înțelegi asta, trebuie să înțelegi adevăratul subiect al discuției din postarea anterioară.

osutafaraunu 25.08.2011 20:50:09

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 393561)
Si ce crezi ca in puscarii si discotecti nu sunt adventisti de exemplu?
Dulce naivitate..

Mi-ai adus aminte de bancul acela cu ambasada rusă la Washington.:21:
Sunt și adventiști în pușcării... de exemplu în Penitenciarul Iași este un viețaș adventist... fost ortodox, convertit la adventism în pușcărie.

osutafaraunu 25.08.2011 20:50:53

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 393565)
Si inca un citat plin de invatatura duhovniceasca, in stilul adventist de intelegere "profunda" a Scripturii:

"Și el, aruncând arginții în templu, a plecat și, ducându-se, s-a spânzurat." (Matei 27:5)

"Și Iisus i-a zis: Mergi și fă și tu asemenea" (Luca 10:37)

Cu o singură diferență: pasajul din Evrei 6,1-6 este din aceeași carte, din același capitol și are aceeași temă...:58::58:

P.S. Ai uitat al treilea verset: Ioan 13,27 "Iar Iisus i-a zis: Ceea ce faci, fă mai curând."

ioanna 25.08.2011 21:02:00

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 393598)
Sunt și adventiști în pușcării... de exemplu în Penitenciarul Iași este un viețaș adventist... fost ortodox, convertit la adventism în pușcărie.

Inseamna ca a mai existat cel putin un adventist in puscarie, care l-a ademenit pe bietul vietas:10: asistenta socio-familiala a fost benefica.

nutucutu 25.08.2011 21:08:39

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 393578)
Presbiter este sinonim cu batran. De aici vin si cuvintele derivate ca de exemplu "presbitie" care desemneaza un defect de vedere datorat unei scaderi a acomodarii cristalinului din cauza avansarii in varsta, apare la batranete. Si cum am zis mai inainte, fiind un cuvant de origine greceasca, i-am intrebat pe greci ce inseamna exact la ei si mi-au zis ca acest cuvant desemneaza o persoana inteleapta, de obicei in varsta, la care lumea vine sa ceara sfat. Nici o legatura cu cuvantul preot.

Cu siguranta ca episcop nu inseamna tot batrin. Si cu siguranta ca Timotei, de exemplu, care era si el preot, nu a fost batrin atunci cind sfintul Apostol Pavel l-a hirotonit preot. Deasemenea, sfintul apostol Pavel ii spunea lui Timotei sa nu se grabeasca sa-si puna miinile peste ceilalti (adica sa transmita harul preotiei dupa ce analizeaza omul asupra caruia vrea sa-i transmita acest har). Aceasta realitate din Biblie este complet diferita de viziunea dumneavoastra despre preotie

Iar referitor la citatele pe care le-ati dat, ca sintem cu totii preoti. Asa si este, conform viziunii despre preoti a Vechiului TEstament: preotii aduceau jertfe, stropeau cu singele animalului jertfit templul si toate vasele din templu pentru a fi purificate, iar apoi mincau animalul jertfit. Asta fac si crestinii de azi: Cristos este jertfa, cu adevarat; deci crestinii nu mai trebuie sa aduca nici o jertfa, insa trebuie sa manince jertfa adusa. Iar crestinii care se hranesc cu trupul si singele Domnului, cum faceau si preotii Vechiului Testament, sint neamul de preoti la care se referea sfintul apostol Pavel.

Adriana3 25.08.2011 21:09:31

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 393512)
Doamna, va recomand cu dragoste sa nu mai talcuiti Scriptura dupa cum vi se pare dumneavoastra ca "suna mai bine". E chiar hilar. In loc sa intelegeti cuvintele pe care Hristos le-a transmis Apostolilor: "Luati Duh Sfant, carora le veti ierta pacatele iertate vor fi etc." (preotia sacramentala, evident), dumneavoastra insistati sa va imaginati Biserica ca pe un imens cimitir condus de batrani si supraveghetori. Ca n-aveau apostolii alta treaba decat sa "aseze batrani" si sa randuiasca supraveghetori. Sa-i supravegheze de ce, sa nu le dea dragostea pe dinafara?

Ma rog, eu inteleg ca modelele neoprotestante au o puternica teologie sociala, din care nu trebuie iesit pe verticala pentru ca nu exista o astfel de conexiune, dar lasati Biserica Ortodoxa sa aiba preotii ei care duc mai departe cuvantul Mantuitorului pe care l-am citat mai sus.

In cazul asta, cum de se numeste "dregatorie" si nu "parohie"?

N-ar fi rau sa duca preotii ortodocsi mai departe Evanghelia, insa cei care o duc sunt tocmai ceilalti, protestantii si catolicii, barbati si femei. Chiar azi i-am vazut in actiune si un pastor evanghelist, cand a auzit ca am fost atat in bisericile ortodoxe cat si catolice si anglicana, mi-a dat cartea lui de vizita in cazul in care ma intereseaza evanghelizarea pe strazi, in Franta si Belgia. M-am gandit la voi cum stati sa va bateti cu pumnii in piept ca interpretati bine Evanghelia dar in practica o raspandesc ceilalti. Si cum Domnul a profetit raspandirea Evangheliei pe tot pamantul inainte de venirea Sa pentru ca nimeni sa nu zica ca nu a stiut, inseamna ca tocmai ceilalti o interpreteaza bine din moment ce prin ei se infaptuiesc cuvintele Domnului.
Si am vorbit si cu niste catolici harismatici. Le-am povestit despre ortodocsi cu opozitia lor la Filioque (habar nu aveau de conflictul Filioque de care tin ortodocsii cu dintii!! ) si argumentul lor cu sfintele moaste, la care stiti ce mi-a raspuns? Ca el a fost martor de nenumarate ori la vindecari inclusiv de boli incurabile ca SIDA, a fost martor la multiplicare de paini si mi-a mai insirat si altele, fara ajutorul nici unei moaste. Si mi-a zis ca episcopii s-au impotrivit la inceput miscarii insa lucrarea Harului nu au putut sa o impiedice. Le-am zis si parerea unora de aici cum ca ar fi diavolul ca sa ii insele si sa nu ajunga la dreapta credinta. Mi-a raspuns ca, avand in vedere ca ortodocsii sunt atat de inchisi si in plus se si neaga reciproc (am aflat noutati despre raca dintre Patriarhia Romana si cea Ruseasca de care nu aveam habar dar de care ei se izbisera cand au incercat sa ii reuneasca si pe unii si pe altii pentru discutii) si avand in vedere slaba evanghelizare pe care o fac ortodocsii, raman oricum ei pentru a evangheliza. Si au dreptate. Domnul a proorocit ca se va intampla si nu a zis ca o Evanghelie falsa va fi propovaduita pana la capatul pamantului ci exact Evanghelia Lui. Deci interpretarea protestanta si catolica harismatica este cat se poate de buna. ;)

Iar azi au fost ceva convertiri iar unii din cei convertiti au ajuns la noi in urma a tot felul de intamplari neasteptate care i-au obligat sa ramana in oras in ciuda vointei lor. Duhul Sfant lucreaza intr-adevar, dar nu prin cei care iubesc mai mult adevarul lor decat cel evanghelic.

Si aveti dreptate ca pe aici sunt "hranitori cu lapte", cu greu se mananca Evanghelia Domnului de unii...

Adriana3 25.08.2011 21:22:54

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 393562)
Da se intelege si asta e ceva anormal?

Nu este nimic anormal, este purul adevar :)

ioanna 25.08.2011 21:26:45

Adriana, n-ar fi rau sa nu mai critici tu atata pe preoti, ci sa faci ceva concret. Vad ca barfesti Biserica Ortodoxa pe la toate colturile, cu orice ocazie, e si asta o activitate, insa n-ar fi mai bine sa mergi in lucrare de evanghelizare, daca te crezi capabila ca poti sa le dezvalui oamenilor adevarul,decat sa denigrezi pe altii? De ce crezi ca se "agita" atat de mult clericii crestinii in Franta, iar acum sunt dispusi sa colaboreze "frateste", sa-si repartizeze zonele de "lucrare misionara", nu-i mai intereseaza ça cei convertiti sunt catolici, protestanti sau evaghelisti... crestini sa fie? pt. ca Franta isi pierde identitatea culturala si religioasa, Islamul "castiga teren" in fata Crestinismului, de la an la an, generatie la generatie. (valabil si pentru Beligia)

grasu77 25.08.2011 21:36:33

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 393600)
Inseamna ca a mai existat cel putin un adventist in puscarie, care l-a ademenit pe bietul vietas:10: asistenta socio-familiala a fost benefica.

Ai dreptate. Trebuie sa mai fi existat un adventist prin puscarie. Eu chiar stiu de mai multi. Nu stiu daca ai auzit de ASUP (Asociatia Serviciului Umanitar pentru Penitenciare). Este o asociatie adventista, a caror membri au autorizatie de intrare in penitenciare, in anumite zile si ore stabilite in acord cu conducerea penitenciarelor.

Ce ti-e si cu sambatarii astia. Nici la parnaie nu scapi de ei.

zzzzzz 25.08.2011 21:38:45

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 393615)
Ai dreptate. Trebuie sa mai fi existat un adventist prin puscarie. Eu chiar stiu de mai multi. Nu stiu daca ai auzit de ASUP (Asociatia Serviciului Umanitar pentru Penitenciare). Este o asociatie adventista, a caror membri au autorizatie de intrare in penitenciare, in anumite zile si ore stabilite in acord cu conducerea penitenciarelor.

Ce ti-e si cu sambatarii astia. Nici la parnaie nu scapi de ei.

nasol.....

grasu77 25.08.2011 21:40:40

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 393602)
Si cu siguranta ca Timotei, de exemplu, care era si el preot, nu a fost batrin atunci cind sfintul Apostol Pavel l-a hirotonit preot.

Unde scrie ca Timotei a fost preot hirotonit de Sfantul Apostol Pavel? Da-ti citatul din Scriptura.

Repet: in crestinismul apostolic nu existau preoti ("iereus") pamantesti.

zzzzzz 25.08.2011 21:50:42

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 393617)
Unde scrie ca Timotei a fost preot hirotonit de Sfantul Apostol Pavel? Da-ti citatul din Scriptura.

Repet: in crestinismul apostolic nu existau preoti ("iereus") pamantesti.

ci preoti "presviteri" pamantesti :)...

e vreunu din voi bolnavi sa cheme presviterii bisericii sa-l unga cu untdelemn si sa se roage pentru el (Iacov 5)...

Adriana3 25.08.2011 21:53:54

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 393581)
si dupa tine prezbiter insemna batran?

Binenteles. Am explicat cu doua postari mai inainte:

"Presbiter este sinonim cu batran. De aici vin si cuvintele derivate ca de exemplu "presbitie" care desemneaza un defect de vedere datorat unei scaderi a acomodarii cristalinului din cauza avansarii in varsta, apare la batranete. Si cum am zis mai inainte, fiind un cuvant de origine greceasca, i-am intrebat pe greci ce inseamna exact la ei si mi-au zis ca acest cuvant desemneaza o persoana inteleapta, de obicei in varsta, la care lumea vine sa ceara sfat. Nici o legatura cu cuvantul preot."

Si nici macar nu sunt o inventie a NT, ci batranii existau si in VT. Ce cuvant foloseau grecii in VT pentru "batrani"? Daca cineva stie cumva, daca nu o sa il intreb pe preotul de aici dupa vacanta.

Adriana3 25.08.2011 21:58:09

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 393584)
9. După aceea să iei MIR DE UNGERE și să ungi cortul și toate cele din el și să-l sfințești pe el și toate lucrurile lui și va fi sfânt;

13. Să îmbraci pe Aaron în sfintele veșminte și SA-L UNGI SI SA-L SFINTESTI, ca să-mi fie preot.
14. Să aduci și pe fiii lui, să-i îmbraci cu hitoane,
15. Și SA-I UNGI, cum ai uns pe tatăl lor, ca să-Mi fie preoți, și această ungere îi va sfinți preoți pentru totdeauna în neamul lor!"
16. și a făcut Moise tot; cum i-a poruncit Domnul așa a făcut:
( Iesirea cap 40 ver 9;13-16)
Asa erau unsi preotii in VT. Dupa cum vezi NU vorbeste de femei.Acum astept raspunsul tau. Doamne ajuta!

Cu cea mai mare placere va raspund. Onctiunea ce se facea preotului in VT pentru a-l sfinti, pe el si toate lucrurile lui, acum se face la toti cei botezati ortodocsi, barbati si femei, si respectiv baietei si fetite. Concluzia va las sa o deduceti singur :)

zzzzzz 25.08.2011 21:58:19

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 393624)
Binenteles. Am explicat cu doua postari mai inainte:

"Presbiter este sinonim cu batran. De aici vin si cuvintele derivate ca de exemplu "presbitie" care desemneaza un defect de vedere datorat unei scaderi a acomodarii cristalinului din cauza avansarii in varsta, apare la batranete. Si cum am zis mai inainte, fiind un cuvant de origine greceasca, i-am intrebat pe greci ce inseamna exact la ei si mi-au zis ca acest cuvant desemneaza o persoana inteleapta, de obicei in varsta, la care lumea vine sa ceara sfat. Nici o legatura cu cuvantul preot."

Si nici macar nu sunt o inventie a NT, ci batranii existau si in VT. Ce cuvant foloseau grecii in VT pentru "batrani"? Daca cineva stie cumva, daca nu o sa il intreb pe preotul de aici dupa vacanta.

nu te mai prostii..

Ignatius of Antioch

"Indeed, when you submit to the bishop as you would to Jesus Christ, it is clear to me that you are living not in the manner of men but as Jesus Christ, who died for us, that through faith in his death you might escape dying. It is necessary, therefore—and such is your practice that you do nothing without the bishop, and that you be subject also to the presbytery, as to the apostles of Jesus Christ our hope, in whom we shall be found, if we live in him. It is necessary also that the deacons, the dispensers of the mysteries [sacraments] of Jesus Christ, be in every way pleasing to all men. For they are not the deacons of food and drink, but servants of the Church of God. They must therefore guard against blame as against fire" (Letter to the Trallians 2:1–3 [A.D. 110]).

"In like manner let everyone respect the deacons as they would respect Jesus Christ, and just as they respect the bishop as a type of the Father, and the presbyters as the council of God and college of the apostles. Without these, it cannot be called a church. I am confident that you accept this, for I have received the exemplar of your love and have it with me in the person of your bishop. His very demeanor is a great lesson and his meekness is his strength. I believe that even the godless do respect him" (ibid., 3:1–2).

"He that is within the sanctuary is pure; but he that is outside the sanctuary is not pure. In other words, anyone who acts without the bishop and the presbytery and the deacons does not have a clear conscience" (ibid., 7:2).

Hippolytus

"When a deacon is to be ordained, he is chosen after the fashion of those things said above, the bishop alone in like manner imposing his hands upon him as we have prescribed. In the ordaining of a deacon, this is the reason why the bishop alone is to impose his hands upon him: he is not ordained to the priesthood, but to serve the bishop and to fulfill the bishop’s command. He has no part in the council of the clergy, but is to attend to his own duties and is to acquaint the bishop with such matters as are needful. . . .

"On a presbyter, however, let the presbyters impose their hands because of the common and like Spirit of the clergy. Even so, the presbyter has only the power to receive [the Spirit], and not the power to give [the Spirit]. That is why a presbyter does not ordain the clergy; for at the ordaining of a presbyter, he but seals while the bishop ordains.

Council of Nicaea I

"It has come to the knowledge of the holy and great synod that, in some districts and cities, the deacons administer the Eucharist to the presbyters [i.e., priests], whereas neither canon nor custom permits that they who have no right to offer [the Eucharistic sacrifice] should give the Body of Christ to them that do offer [it]. And this also has been made known, that certain deacons now touch the Eucharist even before the bishops. Let all such practices be utterly done away, and let the deacons remain within their own bounds, knowing that they are the ministers of the bishop and the inferiors of the presbyters. Let them receive the Eucharist according to their order, after the presbyters, and let either the bishop or the presbyter administer to them" (Canon 18 [A.D. 325]).

John Chrysostom

"[In Philippians 1:1 Paul says,] ‘To the co-bishops and deacons.’ What does this mean? Were there plural bishops of some city? Certainly not! It is the presbyters that [Paul] calls by this title; for these titles were then interchangeable, and the bishop is even called a deacon. That is why, when writing to Timothy, he says, ‘Fulfill your diaconate’ [2 Tim. 4:5], although Timothy was then a bishop. That he was in fact a bishop is clear when Paul says to him, ‘Lay hands on no man lightly’ [1 Tim. 5:22], and again, ‘Which was given you with the laying on of hands of the presbytery’ [1 Tim. 4:14], and presbyters would not have ordained a bishop" (Homilies on Philippians 1:1 [A.D. 402]).

Adriana3 25.08.2011 22:02:06

Citat:

În prealabil postat de zzzzzz (Post 393595)
prezbiterul ocupa functia preotului in Biserica in primul secol... de la prezbiter vine si cuvantul preot/priest..

Nicidecum sa derive cuvantul preot din prezbiter. Va repet explicatia data mai inainte:

In VT existau preotii, exista cuvantul preot si nu folosea deloc "prezbiter" pentru asta ci dimpotriva, batranii existau si ei.
Ce cuvant folosesc grecii in VT pentru batrani? Va intreb ca sa aflu raspunsul, ca pana acum nu m-a interesat. Dar o sa ii intreb oricum si pe greci.

ioanna 25.08.2011 22:05:49

@stefan florin
Din cate stiu eu prezbiter (Πρεσβυτερος) s-ar traduce cu „ batran al Bisericii” si desemneaza o functie, un ordin in Biserica primara, asa cum erau diaconii sau episcopii.

Adriana3 25.08.2011 22:08:23

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 393602)
Cu siguranta ca episcop nu inseamna tot batrin. Si cu siguranta ca Timotei, de exemplu, care era si el preot, nu a fost batrin atunci cind sfintul Apostol Pavel l-a hirotonit preot. Deasemenea, sfintul apostol Pavel ii spunea lui Timotei sa nu se grabeasca sa-si puna miinile peste ceilalti (adica sa transmita harul preotiei dupa ce analizeaza omul asupra caruia vrea sa-i transmita acest har). Aceasta realitate din Biblie este complet diferita de viziunea dumneavoastra despre preotie

Iar referitor la citatele pe care le-ati dat, ca sintem cu totii preoti. Asa si este, conform viziunii despre preoti a Vechiului TEstament: preotii aduceau jertfe, stropeau cu singele animalului jertfit templul si toate vasele din templu pentru a fi purificate, iar apoi mincau animalul jertfit. Asta fac si crestinii de azi: Cristos este jertfa, cu adevarat; deci crestinii nu mai trebuie sa aduca nici o jertfa, insa trebuie sa manince jertfa adusa. Iar crestinii care se hranesc cu trupul si singele Domnului, cum faceau si preotii Vechiului Testament, sint neamul de preoti la care se referea sfintul apostol Pavel.

Timotei era tot din categoria batranilor chiar daca era tanar. Episcopii erau mai mari peste batrani. Si nu exista "parohie" ci "dregatorie".

Reluati pasajul cu punerea mainilor la care va referiti ca sa vedeti la ce se refera exact acea punere a mainilor si apoi discutam. Recititi contextul.

Si ma bucur ca ati inteles de ce prin Hristos suntem toti preoti. In religia catolica se spune clar ca suntemi cu totii Sacerdote (preot), Profet si Rege, exact functiile Domnului.

Mihnea Dragomir 25.08.2011 22:14:02

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 393633)
@stefan florin
Din cate stiu eu prezbiter (Πρεσβυτερος) s-ar traduce cu „ batran al Bisericii” si desemneaza o functie, un ordin in Biserica primara, asa cum erau diaconii sau episcopii.

Dar nu este (numai) un ordin din Biserica primară, ci și în Biserica de azi, care e aceeași. Oridinul presbiteral nu a fost abolit niciodată. Când spunem "preot", de obicei la un preot din ordinul acesta ne gândim.

De câte ori fac un pomelnic, le menționez pe bunicile mele "presvitera Zâna" și "presvitera Ileana".

Existența preoților (presbiteroi), a supraveghetorilor lor (episkopoi) precum și existența diaconilor este evidentă atât în Biblie cât și în Tradiție. Ca și modalitatea lor de investire, hirotonia, păstrată până azi.

Adriana3 25.08.2011 22:21:26

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 393609)
Adriana, n-ar fi rau sa nu mai critici tu atata pe preoti, ci sa faci ceva concret. Vad ca barfesti Biserica Ortodoxa pe la toate colturile, cu orice ocazie, e si asta o activitate, insa n-ar fi mai bine sa mergi in lucrare de evanghelizare, daca te crezi capabila ca poti sa le dezvalui oamenilor adevarul,decat sa denigrezi pe altii? De ce crezi ca se "agita" atat de mult clericii crestinii in Franta, iar acum sunt dispusi sa colaboreze "frateste", sa-si repartizeze zonele de "lucrare misionara", nu-i mai intereseaza ça cei convertiti sunt catolici, protestanti sau evaghelisti... crestini sa fie? pt. ca Franta isi pierde identitatea culturala si religioasa, Islamul "castiga teren" in fata Crestinismului, de la an la an, generatie la generatie. (valabil si pentru Beligia)

Denigrare??? Pai le-am spus EXACT ceea ce spuneti voi aici despre Ortodoxie: singura mantuitoare, singura cu Har dupa 1054, erezia Filioque ca motiv de schisma, existenta atator moaste cu trup conservat din care izvoraste mir si prin care se fac minuni, decizia Patriarhiei romane din 2008 de a refuza Impartasania celor care se Impartasesc la altii. Si acum zici ca-i barfa???
SUNT EI CEI CARE AU BARFIT BISERICA ORTODOXA!! Pentru ca sunt niste inchisi si care in plus nu se inteleg intre ei!! Si eu stiam de exemplu ca intr-un an, de ziua Ortodoxiei, grecii nu au mai vrut sa celebreze si cu ceilalti DAR NU LE-AM SPUS!! Am spus numai cele cu care se lauda Ortodoxia din cele ce spuneti voi!! Si exact DIMPOTRIVA, faptul ca eu eram acolo i-a surprins in mod pozitiv si m-au intrebat CUM DE EU SUNT ATAT DE DESCHISA? Nici vorba de barfa, am spus numai varianta VOASTRA!!
Si mai ales la partea cu Filioque, cand le-am explicat de ce ortodocsii sunt contra, m-au intrebat: SI DE CE NU STAU LA DISCUTII SI CU NOI CA SA NE SPUNA TOATE ASTEA PENTRU CA NOI HABAR NU AVEAM CA ASA STA TREABA CU FILIOQUE!

Cat despre pierderea identitatii culturale a Frantei, te inseli teribil, este tara cea mai conservatoare din Europa, si asta o spun toti strainii care ajung aici. Francezii au o rezistenta nativa la schimbare venita din afara.

ioanna 25.08.2011 22:29:58

Daca tu nu barfesti si nu vorbesti de rau BO atunci cine? :))

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:36:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.