Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   ETERNA INCHIZITIE VESTICA si nu se poate oprii, nu se poate opri... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18290)

Pelerin spre Rasarit 03.03.2016 07:52:41

Si as mai adauga ceva, chiar daca sustinatorii dansilor, mai inflacarati,ma vor blama in sine lor sau direct :) Coooperara dansilor lor cu avocatul este esentiala. Acel om trebuie sa stie tot adevarul, in cele mai mici detalii. Avand in vedere legislativa din NV Europei mi-as permite un singur sfat sa le dau. Daca sunt audiati, daca li-se da cuvantul, mare grija ce spuneti. Orice spuneti sa puteti proba. Orice spuneti si nu puteti proba se va intoarce drastic impotriva dvs, va va fi pus-n discutie discernamantul si nu va doriti asta. Daca doriti acuze mai dure la adresa autoritatilor si aveti probe (avocatul va va confirma sau nu) faceti-le pt ca va generati, chiar in situatia cea mai rea, platforma pt un atac ulterior in justitie, care sa va fie favorabil, pe motiv de incalcare a drepturilor fundamentale. Daca nu aveti probe (avocatul va va confirma si in acest caz) si faceti afirmatii in fata lor, chiar daca ele pot parea corecte, va puneti singuri intr-o situatia foarte dificila, care nu se va termina bine.

Ce am scris mai sus este doar o opinie, bazata pe diverse pecedente, mai mult sau mai putin apropiate.

AlinB 03.03.2016 11:16:11

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 615856)
Art. 193 Lovirea sau alte violențe

(1) Lovirea sau orice acte de violență cauzatoare de suferințe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Art. 199 Violența în familie

(1) Dacă faptele prevăzute în art. 188, art. 189 și art. 193-195 sunt săvârșite asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime.

Ce nu e clar ?

Pai nu e clar domnu' avocat, chiar va faceti ca nu pricepeti sau nu va duce capul?

Nu e clar, care e diferenta intre amenda si inchisoare si intre 2 luni si 3 ani ?!

Dupa cum vedeti, legea are o plaja foarte mare pe care va faceti ca nu o cunoasteti, dvs. nu aveti?

AlinB 03.03.2016 11:19:13

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 615860)
Eu inteleg de aici ca orice fel de violenta asupra copiilor se sanctioneaza cu inchisoarea sau amenda in Romania, inclusiv palmele, conform legii romanesti.
Daca aceasta lege s-ar aplica, romanii care isi bat copiii ar putea face inchisoare.

Ca tu mare habar ai de legea romaneasca ca de multe altele :24:

Pana si dl. avocat care se da in barcuta cu tine, se afiseaza ca un nestiutor si tu ai pretentia ca stii :21:

AlinB 03.03.2016 11:20:45

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 615862)
Ioane, eu atâta pot să-ți spun: dintre persoanele pe care le cunosc, atâta cât cunosc despre ele, la acelea care au încasat mai multe palme, curele etc. consecințele negative se observă mai lesne decât la acelea care au încasat mai puține.

Mă opun cu tărie argumentației de genul "lasă că toți am luat o palmă și n-am murit din asta".

Aceia care au ajuns "oameni de ispravă" au făcut-o în ciuda faptului că au fost bătuți, nu datorită acestui fapt.

Asta e opinia ta, subiectiva, oricum e greu sa vorbim de una subiectiva din moment ce pentru tine o palma la cateva luni e tot una cu bataie crunta zilnica.

Citat:

Am o întrebare: ai citit "Starship Troopers" de Robert Heinlein ?
Ce facem, mai nou aducem fictiunea ca argument?

iuliu46 03.03.2016 11:24:01

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 615961)
Ce facem, mai nou aducem fictiunea ca argument?

Mai ales ca mie cand am scris de Dl. Goe chiar mi-a spus ca aia e fictiune. Desi e mult mai buna decat asta cu infanteria si gandacii. :71:

AlinB 03.03.2016 11:26:40

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 615876)
Dar relația cauzală, Ioane ? Oare poți să-mi arăți că în familiile de sub lit. a., lipsa bătăii duce la calitatea proastă a vieții fizice și morale ?

Oare poți să-mi arăți cum în familiile de sub lit. e., bătaia a contribuit pozitiv la sfințenia membrilor ?

Cata ipocrizie.
De parca tu poti sa vii cu exemple in care o palma la fund a dus la un impact negativ profund asupra dezvoltarii copilului

Citat:

De pildă: abuzul sexual asupra copiilor. Suntem și aici în aceeași zonă de ambiguitate, sau ne îngădui nouă, celor cu hârtia și pana și rigla și șublerul, să trasăm o linie și să spunem: până aici ?
Stim ca iti place sa faci o astfel de asociere pentru ca pe partea cealalata nu ai argumente sau te faci ca nu le vezi.

Dar e potrivita fix ca nuca in perete.

Dar binenteles, ca dom' avocat care esti, ai liber la un discurs prin care sa demonstrezi ca cele doua sunt fix aceleasi lucru si transferul discutiei dintr-o parte in cealalta e perfect justificata.

DragosP 03.03.2016 11:30:21

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 615963)
Cata ipocrizie.

Câtă trebuie...
Citat:

De parca tu poti sa vii cu exemple in care o palma la fund a dus la un impact negativ profund asupra dezvoltarii copilului
Pardon: pălmuță la fundul€ț.

AlinB 03.03.2016 11:30:34

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 615879)
Daca e doar parerea mea inseamna ca cele doua banari au fost o grava eroare sau o conspiratie. Pelerinul scria de cum au fost tratati Antonia si altii de o persoana, dar, din cate stiu, tu ai facut exact aceleasi lucruri acelorasi useri. Deci nu am spus-o eu.
P.S. Am cam scris tot ce era de scris la subiect, am dat toate informatiile din interviurile existente.

Sa incercam sa nu facem din topicul asta un teren pentru rafuieli personale mai vechi, cum au facut-o altii.

Eu dau un rating pentru discursul dumnealui de perfect civilizat, chiar cu o nota peste al meu de exemplu care se mai coboara uneori la nivelul dei intelegere a unora mai putin..civilizati.

La capitolul argumente este extrem de saracut IMHO, dar ca si conduita prezenta nu ai ce sa-i reprosezi.

AlinB 03.03.2016 11:35:57

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 615881)
Am impresia că nu înțelegeți ce înseamnă un avocat. Doamnă, atunci când am intrat în Barou, eu am depus un jurământ, prin care m-am obligat să respect legile României. Nu mă îndoiesc că și în UK există ceva similar.

Prin urmare, un avocat care ar considera că legea nu trebuie respectată este o aberație, o contradicție în termeni, la fel cu un doctor care consideră că pacientul nu trebuie vindecat, la fel cu un preot care consideră că penitentul nu trebuie iertat etc.

De fapt si de drept notiunea de lege si respect sunt destul de relative, altfel probabil n-ar exista trei categorii juridice implicate in verdict: procurori, avocati si judecatori, nu-i asa? :4:

Citat:

În situația în care aș aprecia că o lege nu trebuie respectată, mi-aș depune cererea de ieșire din Barou.
Oh, nu, meseria avocatului este sa considere ca legea nu e musai sa fie respectata, ci musai sa fie interpretata.

La fel si faptele.

Brusc, v-ati pierdut flexibilitatea de gandire si aveti aspiratii de judecator sau chiar procuror?

Nu e prea tarziu poate sa dati un examen la INM in cazul asta..

Monnis 03.03.2016 11:42:42

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 615947)
...Eu as inclina sa cred ca ar trebui sa conteze in principal probele si precedentul. Probele pentru ca, daca sustinatorii cauzei dansilor au dreptate, sunt cel putin neconcludente. Unii afirma ca ar fi chiar inexistente. Precedentul din mai multe motive. In Norway traiesc peste 5000 de romani (cam atatia erau prin 2011). Intr-o majoritate covarsitoare nu au avut probleme cu Barne.
Cei care totusi, din nefericire, au avut, in marea lor majoritate nu si-au pierdut copii dupa verificari deci nu a fost vorba de incalcari ale legii/comportamente familiale abuzive constante, care sa necesite masura cea mai dura. In concluzie cazurile care au fost au fost o exceptie raportat la comportamentul general al romanilor si cele identificate nu au fost, in marea lor majoritate, de o gravitate care sa necesite aplicarea predeverilor cele mai dure.

In concluzie as spune, daca totul s-ar confirma, ca impotriva lor probele sunt neconcludente sau nu exista, sunt dintr-o comunitate care, intr-o proportie covarsitoare nu are antecedente in acest sens sau un comportament violent general iar cazurile care au fost, in marea lor majoritate, nu s-au terminat cu retinerea copiilor si prin urmare, chiar indirect, s-ar putea argumenta ca toate aceste aspecte coroborate conduc la concluzia ca ar exista mai multe elemente favorabile decat nefavorabile.
...

Cazul recent Avramescu Cruz demonstrează altceva:
"Digi24.ro a prezentat ieri, în exclusivitate, intențiile Poliției de a o expulza din Norvegia pe Andreea Sorina Avrămescu Cruz, mama care a câștigat procesul cu Barnevernet, dar nu a reușit să-și ia copiii înapoi nici la un an de la emiterea unei decizii definitive în acest sens. Conform documentului comunicat familiei Avrămescu Cruz, declanșarea procedurii de expulzare ar fi fundamentată pe „abuzul dur sau repetat, amenințând, forțând sau limitând libertate de mișcare, exercitând violență sau insultând într-un alt mod” pe care l-ar fi exercitat mama asupra băieților. Or, procesul penal care poate confirma sau nu aceste acuzații este încă în desfășurare."
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Ac...despre+decizia

Cazul Nan este deasemenea, un exemplu că Barnevernetul ăsta nu prea obișnuiește să dea copiii înapoi.
"Familia NAN a primit astăzi decizia finală în procesul care a avut loc săptămâna trecută în Norvegia. Din păcate, familia de maramureșeni a PIERDUT PROCESUL. Instanța și-a motivat decizia astfel: părinții nu au vrut să recunoască faptul că și-au bătut copiii."
http://www.activenews.ro/stiri-socia...-romani-129588

Sincer, sunteți prea încrezător în sistemul norvegian de așa zisă protecție.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:00:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.