Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dovada rationala ca ateismul e o prostie ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9230)

Mtcrysty17 23.04.2010 17:34:29

Anyway anytza-1 atei-0

Dumitru73 23.04.2010 17:36:01

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 238887)
Eu inca mai citesc din Noul Testament, si mereu vad ceva pe care mai inainte nu l-am observat.
Daca nu stii, atunci de ce faci afirmatii? Doua evanghelii au fost scrise de 2 din cei 12 Apostolii lui Iisus: Ioan si Matei, si 2 din cei 70 de Apostoli: Luca si Marcu.

Daca nu stii, mai bine te documentezi decat sa te arunci in afirmatii.
Care este titlul fiecarei evenghelii?
Sfanta Evanghelie dupa Matei, dupa Marcu, dupa Luca, dupa Ioan.
Nici una nu a fost scrisa de vreunul din cei 4.

Dumitru73 23.04.2010 17:36:45

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238890)
Anyway anytza-1 atei-0

Si pentru tine, daca nu cunosti regulile jocului si nu esti documentat, mai antreneaza-te putin.

Anytza 23.04.2010 17:38:33

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238890)
Anyway anytza-1 atei-0

Nu mai zi asta ca nu e meci de box.....

Mtcrysty17 23.04.2010 17:38:41

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238891)

Cei care au tradus-o nu au tradus corect. era evanghelia de luca, sau matei. intrebati orice preot.

Dumitru73 23.04.2010 17:42:17

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238895)
Cei care au tradus-o nu au tradus corect. era evanghelia de luca, sau matei. intrebati orice preot.

Nu este adevarat.
Lucrul asta il spune babelor, dar daca il intrebi la obiect iti va spune ca autorii sunt anonimi.

Dumitru73 23.04.2010 17:43:14

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238895)

Si daca au tradus gresit ce?
Nu puteau sa corecteze? Au fost editatea mai multe editii in limba romana.
Dar si in limbile straine scrie la fel.

Anytza 23.04.2010 17:43:57

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238891)

Da, asta e chiar nostima. serios acum, asta e dovada ta? ca daca e asa chiar ca nu stiu de ce vorbim.
Cred ca ar trebuii sa te documentezi si tu...nu numai de la atei.
am auzit si eu asta, ca nu sunt scrise de ei, dar iarasi, nici ei nu dadeau argumente, si era emisiune respectabila. tu de unde stii asa de categoric, de unde te documentezi? afara de afirmatii in lipsa de dovezi.

Anytza 23.04.2010 17:45:51

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238897)
dar daca il intrebi la obiect iti va spune ca autorii sunt anonimi.

l-ai intrebat?
si nu e vb de tradurere, si romanii zic " dupa tine, ce ai vrea sa faci... " sau expresii de genu.

Anytza 23.04.2010 17:47:24

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238897)
Nu este adevarat.
Lucrul asta il spune babelor, dar daca il intrebi la obiect iti va spune ca autorii sunt anonimi.

Acuma crezi in marturia unui singur om,nu mai crezi ca zice povesti?

Dumitru73 23.04.2010 17:47:55

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 238900)
Da, asta e chiar nostima. serios acum, asta e dovada ta? ca daca e asa chiar ca nu stiu de ce vorbim.
Cred ca ar trebuii sa te documentezi si tu...nu numai de la atei.
am auzit si eu asta, ca nu sunt scrise de ei, dar iarasi, nici ei nu dadeau argumente, si era emisiune respectabila. tu de unde stii asa de categoric, de unde te documentezi? afara de afirmatii in lipsa de dovezi.

"Cele patru evanghelii din canonul Noului Testament sunt scrieri pseudonime, ele fiind scrise de autori anonimi și atribuite în mod tradițional (dar inexact) lui Matei, Marcu, Luca și Ioan. Mai mult, cele patru evanghelii canonice nu au fost scrise de martori direcți la evenimentele relatate, iar ele nici măcar nu susțin că ar fi scrise de martori direcți la acele evenimente."
http://ro.wikipedia.org/wiki/Evanghelie

Datele si dovezile istorice sunt singurele ce pot fi luate in seama.

Anytza 23.04.2010 17:50:38

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238899)
Si daca au tradus gresit ce?
Nu puteau sa corecteze? Au fost editatea mai multe editii in limba romana.
Dar si in limbile straine scrie la fel.

eu am 2 Biblii si in una scrie " dela" si una "dupa".
Hai sa fim seriosi si sa vb lucruri serioase.
ca astea nu sunt dovezi. e un cuvant.

Anytza 23.04.2010 17:52:39

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238904)

bun, si care sunt datele si dovezile istorice ale evolutiei din maimute, mai exact?sau a aparitiei vietii din ...nimic...

Anytza 23.04.2010 17:57:07

Citat:

"Cele patru evanghelii din canonul Noului Testament sunt scrieri pseudonime, ele fiind scrise de autori anonimi și atribuite în mod tradițional (dar inexact) lui Matei, Marcu, Luca și Ioan. Mai mult, cele patru evanghelii canonice nu au fost scrise de martori direcți la evenimentele relatate, iar ele nici măcar nu susțin că ar fi scrise de martori direcți la acele evenimente."

Nu-mi incarca pagina,ca m-as uita. dar nu mai posta, ca ti-am mai spus ca stiu lucrurile astea. si nu de pe wikipedia....

Anytza 23.04.2010 17:58:40

[quote=Dumitru73;238904 iar ele nici măcar nu susțin că ar fi scrise de martori direcți la acele evenimente."
[/quote]
uite acu am observat... care ele? Evangheliile?

Dumitru73 23.04.2010 18:01:59

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 238907)
eu am 2 Biblii si in una scrie " dela" si una "dupa".
Hai sa fim seriosi si sa vb lucruri serioase.
ca astea nu sunt dovezi. e un cuvant.

Toti cercetatorii Noului Testament sustin ca autorii evangheliilor sunt anonimi. Iar ei s-au dazat doar pe documente istorice nu pe ce cred unii si altii.

Anytza 23.04.2010 18:03:40

[quote=Dumitru73;238904] iar ele nici măcar nu susțin că ar fi scrise de martori direcți la acele evenimente."
quote]
ia citeste la Sfanta Evanghelie dupa Luca, capitolul 1 versete 1,2,3,4; si la Sfanta Evanghelie dupa Ioan capitolul 21, versete 24 si 25.

Dumitru73 23.04.2010 18:04:24

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 238908)
bun, si care sunt datele si dovezile istorice ale evolutiei din maimute, mai exact?sau a aparitiei vietii din ...nimic...

Dovezile "istorice" se gasesc in ADN si milioanele de fosile descoperite.

Dumitru73 23.04.2010 18:05:23

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 238911)
uite acu am observat... care ele? Evangheliile?

Da, evangheliile

Mtcrysty17 23.04.2010 18:05:27

Citat:

wikipedia e scrisa de toata lumea. daca vreau pot sa scriu si eu orice.

Anytza 23.04.2010 18:07:47

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238913)
Toti cercetatorii Noului Testament sustin ca autorii evangheliilor sunt anonimi. Iar ei s-au dazat doar pe documente istorice nu pe ce cred unii si altii.

dar eu te-am intrebat daca ai intrebat un preot. dar tu nu te bazezi pe ce cred ei toti? dar eu te-am intrebat daca ai intrebat un preot. ce cercetari au facut? doar ca se numesc cercetatori hai sa-i credem.. si nu pe crestini ca ei de... sunt credinciosi...nu ar avea interesul tot ortodocsi sa stie credinta lor adevarata, sa stie in ce cred si sa slujeasca drept.

dar tot ocolesti subiectul: care sunt datele si dovezile exacte ale evolutionismului?

Dumitru73 23.04.2010 18:08:01

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 238917)
wikipedia e scrisa de toata lumea. daca vreau pot sa scriu si eu orice.

Daca te uiti sus in dreapta paginii o sa vezi ca articolul face parte dintr-un grup mare numit "Sfanta Liturghie".
Intra si o sa vezi cat de detaliate si exacte sunt relatarile. Daca stii randuielile ar trebui sa-ti dai seama ca sunt scrise de cine care stie.

Anytza 23.04.2010 18:09:54

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238915)
Dovezile "istorice" se gasesc in ADN si milioanele de fosile descoperite.

da stiu si eu, au descoperit dinozauri, bun, dar unde sunt datele istorice care spun ca din dinozauri am evoluat?sau din maimute? ca nu scrie pe oase.... si nici in adn... ce dovada e asta?

Dumitru73 23.04.2010 18:10:16

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 238918)
dar eu te-am intrebat daca ai intrebat un preot. dar tu nu te bazezi pe ce cred ei toti? dar eu te-am intrebat daca ai intrebat un preot. ce cercetari au facut? doar ca se numesc cercetatori hai sa-i credem.. si nu pe crestini ca ei de... sunt credinciosi...nu ar avea interesul tot ortodocsi sa stie credinta lor adevarata, sa stie in ce cred si sa slujeasca drept.

dar tot ocolesti subiectul: care sunt datele si dovezile exacte ale evolutionismului?

De zeci de ani se vorbeste de aceste dovezi.
Vrei sa spui ca nu ai auzit de nicuna?
Oricum am spus ceva mai devreme.

Anytza 23.04.2010 18:12:08

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238919)
Daca te uiti sus in dreapta paginii o sa vezi ca articolul face parte dintr-un grup mare numit "Sfanta Liturghie".
Intra si o sa vezi cat de detaliate si exacte sunt relatarile. Daca stii randuielile ar trebui sa-ti dai seama ca sunt scrise de cine care stie.

aa...acu ii crezi...acu nu...
pai tu ce crezi de fapt???

Anytza 23.04.2010 18:12:58

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238922)
De zeci de ani se vorbeste de aceste dovezi.
Vrei sa spui ca nu ai auzit de nicuna?
Oricum am spus ceva mai devreme.

Eu am auzit de multe dar nu sunt dovezi istorice si date incontestabile.. tu nu stii cum a aparut evolutionismul?

Dumitru73 23.04.2010 18:13:13

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 238921)
da stiu si eu, au descoperit dinozauri, bun, dar unde sunt datele istorice care spun ca din dinozauri am evoluat?sau din maimute? ca nu scrie pe oase.... si nici in adn... ce dovada e asta?

Ce intelegi prin date istorice? Scrieri ale dinozaurilor?
Simplul fapt ca au milioane de ani, cand voi sustineti ca pamantul are maxim 10000 de ani, arata cat sunteti de inexacti.

Anytza 23.04.2010 18:18:08

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238926)
Ce intelegi prin date istorice? Scrieri ale dinozaurilor?
Simplul fapt ca au milioane de ani, cand voi sustineti ca pamantul are maxim 10000 de ani, arata cat sunteti de inexacti.

pai tu ai spus cu tastatura ta ca, citez"date si dovezile istorice sunt singurele de luat in seama." nu asa ai zis???
simplul fapt ca unii "sustin" si nu demonstreaza ca pamantul are milioane de ani arata inexactitate. iarasi iei de bun ce zic ei... fara dovezi? au fost ei acolo?

Dumitru73 23.04.2010 18:22:14

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 238928)
pai tu ai spus cu tastatura ta ca, citez"date si dovezile istorice sunt singurele de luat in seama." nu asa ai zis???
simplul fapt ca unii "sustin" si nu demonstreaza ca pamantul are milioane de ani arata inexactitate. iarasi iei de bun ce zic ei... fara dovezi? au fost ei acolo?

Da, asa am zis, recunosc.
Dar vorbeam despre istoria omenirii, unde totul se bazeaza pe date istorice.
"simplul fapt ca unii "sustin" si nu demonstreaza ca pamantul are milioane de ani arata inexactitate." - tu pe ce te bazezi cand spui ca are 10000 de ani?

Anytza 23.04.2010 18:22:34

si manualele de biologie spun asa:"specia este o comunitate de populatii care se pot incrucisa intre ele si care sunt izolate reproductiv de alte comunitati similare. indivizii apartinand unei specii diferite nu se pot incrucisa sexuat, sau, daca se incruciseaza, hibrizii sunt sterili."(manual scolar de I. Teodorescu, L. Gavrila,etc.,"biologie.genetica.ecologie.evolution ism VIII", ed. didactica si pedagogica, pag 4.) Izolarea reproductiva e un argument contra evolutionismului.

Dumitru73 23.04.2010 18:23:43

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 238931)
si manualele de biologie spun asa:"specia este o comunitate de populatii care se pot incrucisa intre ele si care sunt izolate reproductiv de alte comunitati similare. indivizii apartinand unei specii diferite nu se pot incrucisa sexuat, sau, daca se incruciseaza, hibrizii sunt sterili."(manual scolar de I. Teodorescu, L. Gavrila,etc.,"biologie.genetica.ecologie.evolution ism VIII", ed. didactica si pedagogica, pag 4.) Izolarea reproductiva e un argument contra evolutionismului.

Ai mai zis asta.
Zi-mi pe ce te bazezi cand spui ca pamantul are 10000 de ani.

Grabriella 23.04.2010 18:23:51

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 238925)
Eu am auzit de multe dar nu sunt dovezi istorice si date incontestabile.. tu nu stii cum a aparut evolutionismul?

Scumpa mea, nu-ti pierde vremea cu asemenea discutii.Teoria evolutionista este cea mai mare PROSTIE posibila , nici cei ce au lansat-o nu credeau in ea.Scopul scuza mijloacele, scopul evreilor a fost acela de a desfinta crestinismul inca din fasa si de 2000 de ani nu inceteaza sa dea atat dupa atac. Nu vezi ultima gaselnita? Au descoperit "mormantul lui isus si al familiei".Mai astia ne cred chiar dobitoci ! Lasa-i scumpa, ca totul nu este decat o diversiune demonica sa-ti pierzi timpul si energiile cu ei.

Anytza 23.04.2010 18:25:56

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238930)
Da, asa am zis, recunosc.
Dar vorbeam despre istoria omenirii, unde totul se bazeaza pe date istorice.
"simplul fapt ca unii "sustin" si nu demonstreaza ca pamantul are milioane de ani arata inexactitate." - tu pe ce te bazezi cand spui ca are 10000 de ani?

pai eu nu am spus asta, dar asa zisa evolutie ce e? nu e istoria omenirii? nu ar tb sa se gaseasca date, ceva lasat de ei,nu?Asa vine unu si zice ca e maimuta si toti cred...
ca cele despre potop, simplul fapt ca s-au gasit referiri si-n america si-n australia s-in continente diferite, nu dovedeste ca a fost un potop global?

Dumitru73 23.04.2010 18:27:03

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 238933)
Scumpa mea, nu-ti pierde vremea cu asemenea discutii.Teoria evolutionista este cea mai mare PROSTIE posibila , nici cei ce au lansat-o nu credeau in ea.Scopul scuza mijloacele, scopul evreilor a fost acela de a desfinta crestinismul inca din fasa si de 2000 de ani nu inceteaza sa dea atat dupa atac. Nu vezi ultima gaselnita? Au descoperit "mormantul lui isus si al familiei".Mai astia ne cred chiar dobitoci ! Lasa-i scumpa, ca totul nu este decat o diversiune demonica sa-ti pierzi timpul si energiile cu ei.

Ma faci sa rad.
Stiu ca ii vedeti pe evrei in spatele oricarui atac.
Si nu au gasit "mormantul lui isus si al familiei". S-a decoperit un mormant din secolul 1 ce cupdinde cateva cripte.
Printre alte nume sunt inscriptionate numele Maris si Iisus, daca nu ma insel si Iosif.
Si s-a spus ca ar putea fi, nu ca este.

Anytza 23.04.2010 18:27:24

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 238933)

da...am intrat si eu prima oara pe forum...

Dumitru73 23.04.2010 18:31:08

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 238935)
pai eu nu am spus asta, dar asa zisa evolutie ce e? nu e istoria omenirii? nu ar tb sa se gaseasca date, ceva lasat de ei,nu?Asa vine unu si zice ca e maimuta si toti cred...
ca cele despre potop, simplul fapt ca s-au gasit referiri si-n america si-n australia s-in continente diferite, nu dovedeste ca a fost un potop global?

Esti pe langa subiect de la un capat la altul.
Asa este, s-au gasit referiri din America pana in Australia despre "potop".
Dar fiecare loc a avut loc "potopul" lui.
In fiecare parte "popopul" a avut loc in alta perioada.
Nu a existat un potop global.

Anytza 23.04.2010 18:35:12

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238940)
Esti pe langa subiect de la un capat la altul.

Da, pai cam asta e cam singurul lucru care mi l-ai spus de fiecare data.
Dar tu nu-mi raspunzi niciodata la intrebari direct si nu aduci argumente. e doar cum vrei tu sa fie.

Dumitru73 23.04.2010 18:37:02

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 238946)
Da, pai cam asta e cam singurul lucru care mi l-ai spus de fiecare data.
Dar tu nu-mi raspunzi niciodata la intrebari direct si nu aduci argumente. e doar cum vrei tu sa fie.

Cred ca ti-am raspuns destul de clar cum e cu potopul.

Anytza 23.04.2010 18:37:27

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238940)
Nu a existat un potop global.

Parca ai fi fost tu acolo...

Anytza 23.04.2010 18:38:44

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 238948)
Cred ca ti-am raspuns destul de clar cum e cu potopul.

da, te legi de lucrurile mici, dadusem un exemplu, vorba era de evolutie, dar de... cum ai mai spus si tu " atunci de ce mai vorbim?"

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:49:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.