![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Un alt exemplu sint copiii care ajung in iad din cauza parintilor care nu ii invata ceea ce trebuie. |
Pentru cine este ar fi interesat sa citeasca as avea o recomandare:cartea "Viata dupa viata" scrisa de Raymond Moody,doctor in filosofie,psihologie si medicina din Statele Unite.
Acesta a studiat in jur de 5000 de cazuri de moarte clinica.Dintre acestea reda o suta in cartea prezentata mai sus. In SUA ea este studiata de catre studentii la psihologie si teologie. Eu sunt in curs de lecturare,inca nu am terminat-o,dar pot sa va spun ca este cel putin interesanta. Stiu ca cei care nu cred in Dumnezeu,in primul rand in ei nu o fac,isi neaga propriul suflet.Ca sa incepi sa crezi in Dumnezeu,este necesar sa intelegi ca esti o particica de divinitate,de lumina,iar aceea este sufletul. Va dau linkul unde o puteti gasi: http://www.scribd.com/doc/17313100/R...ata-Dupa-Viata Lectura placuta! PS:Nu va obositi sa ma contraziceti,sa gasiti eu stiu ce argumente pro sau contra. Am postat aici doar pentru aceasta recomandare catre cei care ar fi eventual interesati,nu pentru o discutie despre spiritualitate versus ateism. O zi frumoasa sa aveti! |
Citat:
In Sufletul dupa moarte este analizata din perspectiva crestina cartea lui Raymond Moody. (altminteri, citind doar moody, veti dobandi o viziune necrestina despre experientele dupa moarte, mai apropiata de cea a spiritistilor..) (Heaven, nu o lua personal) |
Citat:
Iti multumesc pentru recomandare,voi citi cu interes cartea! PS:Voi posta si documentarul realizat cu autorul cartii pe care am prezentat-o: http://video.google.com/videoplay?do...9309648507350# |
Citat:
|
Ai putea sa-mi raspunzi mai direct? :)
E drept Dzeu daca il baga in iad pe copilul care e invatat incorect de parinti (de exemplu, sa il huleasca pe cine-vrei-tu)? Ca sa generalizez: e corect ca decizia de a intra sau nu eu in iad sa fie influentata de anturaj? Sa nu fiu eu singur sa hotarasc unde vreau sa ajung? E vorba totusi de o vesnicie care se hotaraste acum... |
Citat:
Dumnezeu e drept orice hotarare ar lua, ne place sau nu ne place. Din pacate, parintii mananca agurida si fiilor li se strepezesc dintii. Chestiunea asta a hotararii personale unde vrea sa ajunga fiecare e, de fapt, o falsa problema si mai e si luciferica. Stii ca Hristos spune la un moment dat intr-o Evanghelie ca acela care vrea sa isi salveze sufletul il va pierde si viceversa... Nimeni nu poate hotari: eu ma duc in rai, daca nu are asupra lui ajutorul si harul dumnezeiesc, care se pogoara asupra cui doreste El, asa cum nimeni nu poate hotari: eu ma duc in iad, mai ales ca batalia se sfarseste numai o data cu viata. |
Citat:
|
Citat:
Daaar... ce mai stiu eu sigur este ca daca cei de pe pamant fac pomeni si dau liturghii pentru sufletul decedatului, il pot scoate si din iad. Referitor strict la cazul dat de tine, daca acel copil s-ar afla in iad si daca parintii care l-au invatat sa huleasca ar face pocainta serioasa si s-ar cai pentru faptele lor, ar putea exista sanse de salvare si pentru copil. Sa stii ca numai un duhovnic imbunatatit, ca sa nu zic vazator cu duhul, ti-ar putea raspunde transant, asa cum vrei tu, la aceasta nedumerire pe care o ai. |
Citat:
După Cădere, iadul este destinația "by default" a tuturor oamenilor. Deci, cel mai sigur mod de a ajunge în iad ar fi să nu facem nimic toată viața. Dar, prin Sfîntul Sacrament al Botezului, care înlătură această tristă consecință spirituală a păcatului ancestral, Cerul este deschis oricui, așa cum deschis a fost atunci când, în Iordan, S-a botezat Domnul. Botezul este ceea ce restabilește starea de Grație Sfințitoare, care este necesară pentru viața sufletului așa cum aerul este necesar pentru cea a trupului. Dar această stare, prin care omul este legat ca și cu o frânghie de Salvatorul său, se poate rupe. Ceea ce o rupe este numit "păcat grav" (iar ceea ce o slăbește este numit "păcat ușor" sau "venial"). Cele 3 condiții care trebuie întrunite pentru ca un păcat să fie grav sunt: materia gravă, intenția deplină și deliberarea suficientă. Acuma, dacă avem aceste cunoștințe, să particularizăm la copilul care hulește învățat de părinți. În cazul lui: -avem materie gravă: hula, care e încălcare a poruncii a 2-a. -de obicei nu avem intenție deplină, deseori hula achiziționată la această vârstă fiind automatism -nu avem deliberare suficientă, în cazul în care copilul este până la vârsta înțelegerii. Când copilul este la vârsta înțelegerii depline (de exemplu, are 16 ani în condițiile unui copil din cultura noastră citadină), atunci este posibil ca să existe deliberare suficientă și actul să fie comis cu deplină intenție. La această vârstă, este de presupus că Dumnezeu a trimis deja copilului rău educat destule mijloace pentru a discerne între bine și rău: există o Biblie dacă nu în casa părinților lui, cel puțin în casa unchilor sau a colegilor de liceu pe care îi vizitează adesea, există o biserică la colțul străzii lui în fața căreia a poposit adesea și vocea lui Dumnezeu în inima lui pe care o numim "conștiință" i-a sugerat să intre, dar probabil că a refuzat. Există alte mijloace prin care Dumnezeu, care dorește salvarea tuturor fără a constrânge pe nimeni, i le-a trimis la timpul potrivit. În concluzie: -în cazul unui copil botezat și aflat până la vârsta înțelegerii, dacă este învățat de părinții său să hulească (ceea ce părinții buni nu fac niciodată), hula nu are consecințe grave asupra stării sufletului său. -în cazul unui copil care are înțelegere, același lucru poate duce la pierderea stării de grație. Dacă va muri în această stare, va fi damnat. |
Citat:
O persoana ce are viata corecta si dreapta, dar crede "stramb", este corect sa mearga in iad? Si chiar daca a aflat despre "dreapta credinta", dar a preferat sa ramana statornic in credinta sa, vi se pare corect sa mearga in iad? Repet, ma refer la o persoana ipotetica ce are o viata morala corecta si credincioasa. |
Citat:
|
....,,
pentru ca toata dreptatea noastra este inaintea Ta ca o carpa lepadata. Pentru aceasta pacatele tineretilor noastre nu le pomeni, Doamne. ,,... |
Citat:
Dacă o persoană a fost botezată și se află în situația de mai sus, lucrurile sunt un pic mai complicate și nu este ușor de a da un răspuns. Mai degrabă sunt de părere că botezându-se, dar necrezând, NU se va mântui, deoarece pentru mântuire este necesar nu numai botezul și faptele de credință, ci și credința însăși. Citat:
|
Citat:
Eu consider existenta iadului si a raiului profund imorala |
Citat:
Pana atunci, iata o povestioara tragi-comica despre copilul venit din iad - http://www.crestinortodox.ro/povesti...nit-71479.html |
Citat:
Povestioarele nu tin de cald sau foame celor 40 de copii ce mor (de foame sau boli) pe glob in fiecare minut. |
Citat:
Si asta doar pentru ca a refuzat sa se lepede de credinta lui stramoseasca? Ei bine, nici o instanta omeneasca nu ar da o astfel de sentinta, stii bine asta. Iar daca noi, plini de patimi si orbiti de pacate, nu suntem atat de cruzi pentru a da o astfel de sentinta, cum explici ca Dumnezeu, in bunatatea sa, o face? (tot ipotetic vorbind) |
A, Topcat, in cazul in care copilul acela a ajuns in rai, prin mila lui Dumnezeu, sigur se roaga pentru parintii lui, sa ii lumineze Domnul sa nu mai huleasca si sa ajunga si ei sa ii fie alaturi in rai... :108:
|
Citat:
Mila are slabe legaturi cu moralitatea. Iti dai seama cum ar functiona o instanta judecatoreasca ce s-ar baza pe mila? |
Citat:
Ei, ai vazut deja ca judecatile lui Dumnezeu nu sunt aceleasi cu ale oamenilor. Slava Domnului ca are mila de noi! |
Citat:
|
:102:
Persisti in acelasi subiect. Nici nu vrei sa intelegi nimic, nici nu lasi sa ti se descopere ceva. Are grija Dumnezeu sa le dea semne parintilor... Dar ce te faci daca ei sunt si orbi, si surzi? Sa deie Domnul ca toti parintii sa isi invete copiii sa Il iubeasca pe Dumnezeu si sa faca fapte bune! Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ai si tu dreptate... Mai rau il smintesc. Dar asa ce ne-am invatat cu totii sa luam mura in gura de la altul... Crezi ca daca as putea sa ii explic eu ce vrea el sa stie, ar crede? |
Citat:
Să observăm câteva lucruri: -instanțele omenești nu dau sentințe pentru veșnicie (și nici măcar "închisoare pe viață" nu ar trebui să dea, ci așa cum este logic mai corect în SUA, sentințe cu o durată în ani ce poate depăși cu mult durata medie de viață). Acest lucru e una din deosebirile justiției temporale de justiția divină. -după moarte, sufletul "mort" adică sufletul care există "fizic" dar este rupt de principiul său care e Dumnezeu nu mai poate acumula merit. Noi nu putem acumula merit decât în timpul vieții. În starea sufletului în care ne găsește moartea, adică în starea în care el se desparte de trup, în aceea vom trăi veci de veci. Acest lucru se explică prin faptul că dincolo nu mai există timp sau cel puțin nu în felul în care pe pământ există timp (ca "axă" care are un trecut, un prezent și un viitor). Acesta este adevăratul motiv pentru care păcatul omului poate fi iertat atâta vreme cât trăiește în trup, pe când păcatul îngerului căzut nu poate fi iertat: alegerile noastre sunt "în timp", pe când alegerile aceluia sunt definitive. Noi păcătuim "acum" și pentru noi există un "mâine", dar acela păcătuiește în perspectiva veciei, căci acolo nu există nici "acum", nici "mâine". Prin urmare, avem destul timp, și anume o viață întreagă (DAR NU MAI MULT), ca să ne împăcăm cu Dumnezeu. Când acest timp de probă care este viața în trup se va termina, nimic nu se va mai putea schimba în starea sufletului nostru. Acest timp, din persepectiva eternității, ni se va părea tot mai îndepărtat și mai mic, până ce va fi ca un punct. Așa cum șinele de cale ferată par să se apropie celui care le privește în perspectivă până la a se uni, așa vom vedea noi apropiate momentul nașterii și morții noastre. Cei drepți, ca și păcătoșii îndreptați asemenea tâlharului din dreapta, vor spune: "mare este Dumnezeu, dacă pentru atât de puțin efort și așa mică lucrare mi-a dăruit o asemenea fericire îndelungată !" Iar cei care vor muri în păcat, precum tâlharul impenitent, vor spune: "Cât de tâmpit am putut să fiu, ca să arunc o fericire veșnică pentru "binele" unui timp care mi se părea atunci îndelungat !" |
Citat:
|
Citat:
Eu nu il criticam pe topcat, ci il sustineam. Si ca sa-ti raspund la intrebare, Poti sa dai un raspuns coerent si logic la acest subiect? Sincer, nu cred. |
Citat:
|
Citat:
Ai ocolit total intrebarea mea. |
Citat:
Si in iad nu toti sunt supusi la chinuri ,acolo sunt locuri lipsite de lumina . Ideea este ca sunt lipsiti de fericirea vesnica aceia care nu vor sa auda de Dumnezeu aici pe pamint. Doamne ajuta ! |
Citat:
|
Citat:
P.S. Îmi face plăcere folosirea pluralului politeții. Nu obișnuiesc să mă tutuiesc decât cu prieteni vechi sau cu persoane care și-au manifestat această particulară preferință în mod explicit. @topcat: nebunii fără discernământ (și, implicit idioții) vor fi judecați altfel, credeam că am clarificat acest lucru când am vorbit despre intenția deplină și deliberarea ca și condiții fără de care păcatul grav nu există. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cine poate patrunde tainele lui Dumnezeu? Nu inteleg ce inseamna pentru tine 'viata peste multi crestini mantuiti"? Par.Paisie de la man.Slatina si apoi la schitul Sihla a spus ca e greu de ajuns in rai. Daca el care a avut o viata atat de curata spune asta , noi nu ne putem astepta la ceva prea bun dupa moarte ,cel putin eu. Nu inteleg de ce ai pretentii de la Dumnezeu ,cand El stie mai bine ce ii trebuie fiecaruia pentru a se mantui. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:22:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.