Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6131)

ovidiu-s 11.09.2009 21:04:38

Da, da, da. In general sectantii baptisti si "crestini" dupa evanghelie isi incep propaganda utilizand dialogul dintre IIsus si Nicodim din cap 3 al Evangheliei după Ioan....
Au mai fost destui pe aici ca tine teoqur

tricesimusquintus 11.09.2009 21:42:44

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 165743)
Poate vă intrebati de ce există atâta "binecuvantare" pentru popoarele occidentale unde sodomia, casătoriile intre homosexuali si eutanasia au fost sau sunt pe cale sa fie acceptate, legalizate și chiar promovate. Poate si legalizarea pedoofiliei va intra in aceasta categorie intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat.

Si sustineti ca Romania sta mai bine?

Citat:

Poate ne explicati dvs de ce occidentul din care au fost exportate majoritatea sectelor actuale este atat de "spiritual"??

Idem.

Citat:

Iar în privinta bunăstarii materiale nu ati comentat inca ce spune Biblia

Ce spune Biblia e drept, nu are rost sa demonstram "grandomanie de 2 lei", ca inca n-am vazut pe aici calugari cersetori.

Iustin32 12.09.2009 00:56:09

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 165588)
Cercetarea Scripturii nu este mantuitoare, dar duce la mantuire:
"Din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sa-ti dea intelepciunea care duce la mantuire, prin credinta in Hristos Iisus".(2 Timotei 3:15)

Puteti spune acelasi lucru despre multimea de slujbe si obiceiuri, adaugate de-a lungul a 2000 de ani? Sunt acestea mantuitoare sau, duc la mantuire?

21. Și Iisus le-a zis iarăși: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi. 22. Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt; 23. Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute. (Ioan 20

Impliniti voi in vre-un fel acest cuvant cand va spovediti direct lui Dumnezeu pentru ca va e rusine sa marturisiti pacatele unui preot?! Nu-l impliniti deci pacatele nu au cum sa va fie iertate pentru ca tot El a mai zis : ,,Ce veti lega voi pe pamant, legat va fi si in ceruri si ce veti dezlegavoi pe pamant, dezlegat va fi si in ceruri.,,

,,Cel ce nu va manca trupul Meu si nu va bea sangele Meu, nu va avea viata in el,,
Cum impliniti acest cuvant ? Deci degeaba tineti voi toate poruncile decalogului ca nu acelea va mantuiesc cand cuvintele Domnului nu le tineti.

tricesimusquintus 12.09.2009 08:20:29

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 165789)
21. Și Iisus le-a zis iarăși: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi. 22. Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt; 23. Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute. (Ioan 20

Impliniti voi in vre-un fel acest cuvant cand va spovediti direct lui Dumnezeu pentru ca va e rusine sa marturisiti pacatele unui preot?! Nu-l impliniti deci pacatele nu au cum sa va fie iertate pentru ca tot El a mai zis : ,,Ce veti lega voi pe pamant, legat va fi si in ceruri si ce veti dezlegavoi pe pamant, dezlegat va fi si in ceruri.,,

Si cum impliniti voi acest cuvant, ca el nu vorbeste nimica despre spovedanie. Ca sa nu mai vorbim despre umplerea cu Duhul Sfant...

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 165789)
,,Cel ce nu va manca trupul Meu si nu va bea sangele Meu, nu va avea viata in el,,
Cum impliniti acest cuvant ? Deci degeaba tineti voi toate poruncile decalogului ca nu acelea va mantuiesc cand cuvintele Domnului nu le tineti.

Iar acest cuvant cum l-ati putea implini la litera (cum gresit sustineti)? Hai sa zicem, ucenicii ar fi putut sa muste din Domnul Hristos (Doamne iarta-ne!), insa noi nu mai putem: Domnul e in Cer. Nu-mi explicati "transformarea painii in trupul Domnului de catre preot", ca noi nu credem in hocus-pocus[hoc est corpus] si nici nu ne ocupam cu vrajitoria.

condor 12.09.2009 08:52:10

Citat:

În prealabil postat de teogur (Post 165745)
Primii crestini au renuntat la jertfe,foloseau carne de porc(cel putin unii dintre ei,daca ne referim la vedenia binecunoscuta a lui Petru cand aceste taratoare au fost considerate de el spurcate si a fost mustrat de Dumnezeu)

Daca ne referim "la vedenia binecunoscuta a lui Petru", ar trebui sa ne referim si la explicatia binecunoscuta a lui Petru, referitoare la aceasta vedenie. "Stiti, le-a zis el, ca nu este ingaduit de lege unui iudeu sa se insoteasca cu unul de alt neam, sau sa vina la el; dar Dumnezeu mi-a aratat sa nu numesc pe nici un om spurcat sau necurat."(Fapte 10:28).

Vedenia era despre oameni nu despre animale. Petru a stat trei ani la picioarele lui Hristos si "niciodata nu a mancat ceva spurca sau necurat" (Fapte 10:14). Putem spune despre Petru ca era unul dintre primii crestini?

teogur 12.09.2009 12:03:40

Condor ai dreptate.Intr-adevar aceasta este explicatia vedeniei.Binenteles ca apostolul Petru a fost unul dintre primii crestini si avem toate motivele sa credem ca nu a consumat carne din animale considerate de evrei ca fiind necurate.Dar cu timpul asa cum am explicat,neevreii convertiti,printre care viitorii catolici si ortodocsi,chiar protestanti(in afara binenteles de adventisti)au lasat aceste amanunte la o parte,cum ar fi sabatul sau interzicerea consumarii asa-numitelor animale"spurcate"Nu aceasta ne intereseaza pe noi acum,desi poate ar veni un adventist si ne-ar contrazice.Sunt chestiuni pur teologice si ne-am contrazice in zadar pentru ca intr-un fel fiecare am gasi argumente.Cat despre afirmatiile lui Ovidiu-s,nu pot sa spun decat ca da dovada de ignoranta.In primul rand baptistii si cei dupa evanghelie nu sunt "sectanti",sunt culte recunoscute de lege si bazate pe scriptura,iar cat despre intamplarea despre Isus sau Iisus cu Nicodim,aceasta este biblica si nu tine de o anumita religie.Ea apare in toate editiile publicate ale sfintelor scripturi si fiecare poate sa faca referire la ea fie ca este ortodox sau de alt cult.Revenind la primii crestini,evident ca au fost diferiti de ceea ce multi cred ca ar fi fost.Apostolul Pavel alturi de ceilalti apostoli au fixat anumite reguli de conduita in epistolele lor,fiind binenteles calauziti de Duhul Sfant.Cu trecerea secolelor lucrurile s-au complicat si mai mult,conturandu-se prin concilli catolicismul,iar apoi ulterior ortodoxismul.Datorita degenararii inaltilor prelati,a fraudei si inselarii credinciosilor naivi a avut loc o miscare,Reforma,din care a luat nastere protestantismul.Vedem bine ca toate acestea s-au datorat unor cauze.Nu au parut din reaua intentia a unei persoane,ci datorita unei nevoi de mai buna apropiere de Dumnezeu.Cine a studiat fenomenul stie la ce ma refer.Intr-adevar cei din celelalte religii mondiale ne reproseaza aceasta oarecare dezbinare.Si musulmani sunt impartiti in siiti si sunisiti si au multe probleme din cauza aceasta,dar cand ne uitam la crestinism cand sunt atatea culte lucrurile sunt si mai complicate.Dar trebuie sa lasam la o parte aceste neintelegeri si sa tratam totul cu intelepciune.Cei ortodocsi considera ca au monopolul mantuirii,la fel fac de multe ori si catolicii si protestantii sau neoprotestantii.Si astfel se nasc dezbateri nesfarsite prin forumuri.Personal ii stimez pe toti cei care cred cu adevarat in Isus,indiferent ce religie au(evident religia sa fie fondata pe Cuvantul Sfant).Daca nu vom face asa vom fi din ce in ce mai vulnerabili in fata unor atacuri de dinafara,din partea celorlalte religii universale,ei s-ar intari in timp ce crestinii s-ar slabi din interior.Importanta este la urma urmei credinta.Intotdeauna Isus cauta la oameni credinta nu fanatism.I-a apreciat pe cei care tineau cu strictete legea lui Moise(vezi cazul tanarului bogat),dar daca te opresti aici nu ajungi nicaieri.Credinta mantuieste.Talharul de pe cruce a crezut si a fost mantuit,nu ca a adus jertfe,zeciuiala,a postit sau a ajutat vaduvele si orfanii,ci pentru ca in primul rand a crezut ca Isus este Fiul Lui Dumnezeu si a doua zi a fost cu el in Rai.Sunt importante si celelalte lucruri,dar in primul rand trebuie sa crezi in El si atata timp cat crezi in El are mai putina importanta daca esti ortodox sau de alta religie cu alte reguli si cutume.Isus a mantuit si vamesi si pescari si oameni invatati si mai putin invatati,pentru ca in primul rand a vazut in ei credinta.

tricesimusquintus 12.09.2009 14:02:55

Citat:

În prealabil postat de teogur (Post 165826)
Sunt importante si celelalte lucruri,dar in primul rand trebuie sa crezi in El si atata timp cat crezi in El are mai putina importanta daca esti ortodox sau de alta religie cu alte reguli si cutume.

E adevarat, insa chiar si acest adevar al credintei in Isus e incomplet cand este o simpla credinta in Isus si nu credina lui Isus. Abia raportandu-ne la credinta Lui, vedem cat de joase sunt standardele noastre, indiferent ca sunt ortodoxe sau de alta orientare:

12. Aici este răbdarea sfinților, care păzesc poruncile lui Dumnezeu și credința lui Iisus. (Apocalipsa 14)

ovidiu-s 12.09.2009 14:21:42

Mărturisirea păcatelor se face înaintea unui om (preot). Acesata este a adevărata smerenie!

Sectantii spun că ei si le spovedesc direct in "fața domnului Isus". Pentru asta se folosesc de versetele de la 1 Ioan 1
8.Dacă zicem că păcat nu avem, ne amăgim pe noi înșine și adevărul nu este întru noi. 9.Dacă mărturisim păcatele noastre, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească pe noi de toată nedreptatea. "

Versetele de mai sus sunt complet scoase din context, desi ei spun ca "daca s-au predat Mantuitorului lor personal" cu adevărat, Acesta i-a iertat de toate spurcăciunile comise până atunci.

Să vedem insa ce spune Biblia despre mărturisire:
Fapte 19.18 "Și mulți dintre cei ce crezuseră veneau ca să se mărturisească și să spună faptele lor. "
Proaspat convertitii se marturiseau intotdeaua apostolilor.
Si insusi Hristos le-a spus apostolilor (nu oricarui credincios):
Ioan 20.23 "Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute."

tricesimusquintus 12.09.2009 14:40:27

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 165842)
Sectantii spun că ei si le spovedesc direct in "fața domnului Isus". Pentru asta se folosesc de versetele de la 1 Ioan 1
8.Dacă zicem că păcat nu avem, ne amăgim pe noi înșine și adevărul nu este întru noi. 9.Dacă mărturisim păcatele noastre, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească pe noi de toată nedreptatea. "

Versetele de mai sus sunt complet scoase din context

Serios? Ati citit intreg capitolul si inceputul capitolului 2? Contextul este chiar acesta, spovedania se face inaintea singurului Mijlocitor si Preot: Isus Hristos:

1. "Copiii mei, acestea vi le scriu, ca să nu păcătuiți, și dacă va păcătui cineva, avem mijlocitor către Tatăl, pe Iisus Hristos cel drept." (1 Ioan 2)

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 165842)
Să vedem insa ce spune Biblia despre mărturisire:
Fapte 19.18 "Și mulți dintre cei ce crezuseră veneau ca să se mărturisească și să spună faptele lor. "
Proaspat convertitii se marturiseau intotdeaua apostolilor.

Pacatele publice se marturisesc in public, pacatele facute impotriva lui Dumnezeu (si care pacat nu e impotriva Lui?) se marturisesc lui Dumnezeu, nu unui om (poate la fel de pacatos ca noi, sa nu zic mai rau...) Acesta e cazul amintit mai sus, ei se marturiseau in public nu doar apostolilor cum ne induceti in eroare:

18. Și mulți dintre cei ce crezuseră veneau ca să se mărturisească și să spună faptele lor.
19. Iar mulți dintre cei ce făcuseră vrăjitorie, aducând cărțile, le ardeau în fața tuturor. Și au socotit prețul lor și au găsit cincizeci de mii de arginți (Fapte 19)

ovidiu-s 12.09.2009 14:55:39

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus
Pacatele publice se marturisesc in public, pacatele facute impotriva lui Dumnezeu (si care pacat nu e impotriva Lui?) se marturisesc lui Dumnezeu, nu unui om (poate la fel de pacatos ca noi, sa nu zic mai rau...) Acesta e cazul amintit mai sus, ei se marturiseau in public nu doar apostolilor cum ne induceti in eroare:

18. Și mulți dintre cei ce crezuseră veneau ca să se mărturisească și să spună faptele lor.
19. Iar mulți dintre cei ce făcuseră vrăjitorie, aducând cărțile, le ardeau în fața tuturor. Și au socotit prețul lor și au găsit cincizeci de mii de arginți (Fapte 19)

Firește că avem ca mijlocitor pe Hristos, asta ne invata tot Noul Testament. Voi sectantii nu aveti decat sa va marturisiti in gand Domnului si sa fiti siguri ca "v-a iertat Domnul Isus"

Iar fraza respectiva nu e scoasa din context. Spune clar:
18. Și mulți dintre cei ce crezuseră veneau ca să se mărturisească și să spună faptele lor. (adica orice fel de fapta ticaloasa)

Iar apoi se refera la vrăjitorie:
19. Iar mulți dintre cei ce făcuseră vrăjitorie, aducând cărțile, le ardeau in fata tuturor. (Fapte 19)

Si nu mi-ati explicat care e rostul versetului următor in invatatura adventistă:
Ioan 20.23 "Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute."
Si asta le-a spus-o numai apostolilor.

tricesimusquintus 12.09.2009 15:03:30

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 165852)
Iar fraza respectiva nu e scoasa din context. Spune clar:
18. Și mulți dintre cei ce crezuseră veneau ca să se mărturisească și să spună faptele lor. (adica orice fel de fapta ticaloasa)

Iar apoi se refera la vrăjitorie:
19. Iar mulți dintre cei ce făcuseră vrăjitorie, aducând cărțile, le ardeau in fata tuturor. (Fapte 19)

Cum nu e scoasa din context, cand e clar ca e vorba de pacate marturisite si cunoscute de public. Unde gasiti in capitolul respectiv ca acestia marturiseau pacatele doar in secret apostolilor?

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 165852)
Si nu mi-ati explicat care e rostul versetului următor in invatatura adventistă:
Si asta le-a spus-o numai apostolilor.

Daca le-a spus-o "numai apostolilor" lasati-i doar pe ei sa practice, nu ne apucam noi sa-i trimitem pe oameni in iad sau in rai...

teogur 12.09.2009 17:11:18

pt tricesimusquintus:ce intelegi tu prin credinta in Isus si credinta lui Isus?Ca sa vin si eu cu un contraargument voi folosi Faptele Apostolilor 16:29-31:„Atunci temnicerul a cerut o lumină, a sărit înlăuntru, și, tremurând de frică, s-a aruncat la picioarele lui Pavel și ale lui Sila; i-a scos afară, și le-a zis: Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit ? Pavel și Sila i-au răspuns: CREDE IN Domnul Isus, și vei fi mântuit tu și casa ta.”(simplu:nu in credinta lui Isus,ci in Isus Hristos-binenteles ca nu este de ajuns credinta unuia ca intreaga familie sa fie mantuita,ci fiecare individual trebuie sa CREDEM-"tu si casa ta").
Cat despre polemica iscata Biblia spune clar ca exista"un singur Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos “(1 Timotei 2:5).Intr-adevar este o chestiune teologica.Multi pot sa vada acest verset din perspective diferite.Nu mi-am propus sa ma cert cu cei care au alte pareri.Inca odata afirm ca mantuirea tine in primul rand de credinta care se manifesta apoi prin fapte.Mereu mi s-a parut interesant in Biblia faptul ca Isus privea mereu lucrurile simplu.Noi oamenii ne complicam adesea in detalii,in cuvinte care poate n-ar trebui disecate atat de mult.Ce repeta Isus dupa ce facea minuni?"CREDINTA ta te-a mantuit.",nu jertfele de la templu,zeciuiala s.a.Isus de fapt nu a intemeiat nici o religie,cu cateva mici exceptii(cum ar fi cina cea de taina sau impartasania)nu a instituit reguli clericale.A frecventat templul(chiar i-a alungat pe vanzatori de acolo),nu i-a spus evreilor sa nu mearga la ele,ba mai mult dupa ce a vindecat cativa leprosi,i-a sfatuit sa se infatiseze in fata unui preot.Asta ce inseamna?Ca trebuie sa fim de religie mozaica sa fim mantuiti?Nici pe departe.Nu conteaza religia,conteaza credinta omului daca este dupa voia Sa.Isus si-a facut ucenici din vamesi,dar nu i-a interzis sa isi practice meseria in continuare,ei au crezut in EL si s-au schimbat de atunci.La fel ca atunci,Isus isi poate face ucenici si pe ortodocsi si pe penticostali sau baptisti,fara sa le interzica sa isi practice religia.Un om care are credinta si crede in El este un om schimbat.Credinta urmata de fapte este asadar prioritara:

"34. Atunci Imparatul va zice celor dela dreapta Lui: "Veniti binecuvantatii Tatalui Meu de mosteniti Imparatia, care v'a fost pregatita dela intemeierea lumii.
35. Caci am fost flamand, si Mi-ati dat de mancat; Mi-a fost sete, si Mi-ati dat de baut; am fost strain, si M'ati primit;
36. am fost gol, si M'ati imbracat; am fost bolnav, si ati venit sa Ma vedeti; am fost in temnita, si ati venit pe la Mine."
37. Atunci cei neprihaniti Ii vor raspunde: "Doamne, cand Te-am vazut noi flamand, si Ti-am dat sa mananci? Sau fiindu-Ti sete, si Ti-am dat de ai baut?
38. Cand Te-am vazut noi strain, si Te-am primit? Sau gol, si Te-am imbracat?
39. Cand Te-am vazut noi bolnav sau in temnita, si am venit pe la Tine?"
40. Drept raspuns, Imparatul le va zice: "Adevarat va spun ca, oridecateori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neansemnati frati ai Mei, Mie mi le-ati facut." (Matei 34:30).
Citind aceste randuri ar fi de prisos sa mai discutam despre dogme.

teogur 12.09.2009 17:22:11

rectific putin afirmatia:"nu conteaza religia,credinta omului conteaza..."pentru ca pare putin deplasata si nu vreazu sa las aceasta impresia.Conteaza si religia,dar am vrut sa subliniez importanta mare a credintei.

tricesimusquintus 12.09.2009 19:42:49

Citat:

În prealabil postat de teogur (Post 165871)
pt tricesimusquintus:ce intelegi tu prin credinta in Isus si credinta lui Isus?

Fii pe pace, sunt de acord cu tot ce ai spus in postarea ta. Formal, toti crestinii cred in Isus, mai putini insa sunt dispusi sa puna in practica si credinta Lui (viata Lui de rugaciune, faptele Lui caritabile, dependenta de Tatal in toate, exercitarea iubirii pentru toti, respectarea principiilor Legii, principiilor sanatatii, umilinta, etc.). Cam la asta m-am gandit, si cred ca la asta se si refera versetul:

Apocalips 14:12 "Aici este răbdarea sfinților, care păzesc poruncile lui Dumnezeu și credința lui Isus."

ovidiu-s 15.09.2009 18:33:40

Citat:

Daca le-a spus-o "numai apostolilor" lasati-i doar pe ei sa practice, nu ne apucam noi sa-i trimitem pe oameni in iad sau in rai...

Problema este la voi la sectanți, că aceasta are continuitate prin intermediul Bisericii:
2 Tim.
4.4 Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoților.
5.22 Nu-ți pune mâinile degrabă pe nimeni, nici nu te face părtaș la păcatele altora. Păstrează-te curat.
1. Timotei 1.6Din această pricină, îți amintesc să aprinzi și mai mult din nou harul lui Dumnezeu, care este în tine, prin punerea mâinilor mele.

tricesimusquintus 15.09.2009 19:54:31

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 166448)
Problema este la voi la sectanți, că aceasta are continuitate prin intermediul Bisericii:
2 Tim.
4.4 Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoților.
5.22 Nu-ți pune mâinile degrabă pe nimeni, nici nu te face părtaș la păcatele altora. Păstrează-te curat.
1. Timotei 1.6Din această pricină, îți amintesc să aprinzi și mai mult din nou harul lui Dumnezeu, care este în tine, prin punerea mâinilor mele.

Nu este nici o problema. Intarirea prin binecuvantare si punerea mainilor se practica la neoprotestanti, doar ca nu e numita emfatic "continuitate apostolica". Daca aceasta "continuitate" ar fi asigurata prin sfatul de mai sus (1 Tim.5,22), ea s-a intrerupt de mult prin papii si episcopii nevrednici ce au fost intariti prin punerea mainilor.

ovidiu-s 16.09.2009 19:33:01

Citat:

Daca aceasta "continuitate" ar fi asigurata prin sfatul de mai sus (1 Tim.5,22), ea s-a intrerupt de mult prin papii si episcopii nevrednici ce au fost intariti prin punerea mainilor.

Asa da, bine ca incepi sa iti dai arama pe fată și să susții ceea ce toți sectanți susțin. Adica voi sunteti mai buni decat ceilalti si mai vrednici decat ei.
Dragul meu, d-ta te consideri vrednic de harul lui Dumnezeu?
Pe crestini Biblia îi invață:
Psalmi 115. 2 sau 116.2"Eu am zis întru uimirea mea: "Tot omul este mincinos!" 3.Ce voi răsplăti Domnului pentru toate câte mi-a dat mie?"
Si Hristos s-a smerit:
Luca 18.19 "Iar Iisus i-a zis: Pentru ce Mă numești bun ? Nimeni nu este bun , decât unul Dumnezeu. "
Si sf Pavel ne invata smerenia:
Filipeni 2.3 "Nu faceți nimic din duh de ceartă, nici din slavă deșartă, ci cu smerenie unul pe altul socotească-l mai de cinste decât el însuși."
Si sf Iacov:
Iacov 4.12 "Unul este Dătătorul legii și Judecătorul: Cel ce poate să mântuiască și să piardă. Iar tu cine ești, care judeci pe aproapele? "
Pe voi, pe ereticii adventisti ce va invata la adunare?

tricesimusquintus 16.09.2009 19:57:10

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 166618)
Asa da, bine ca incepi sa iti dai arama pe fată și să susții ceea ce toți sectanți susțin. Adica voi sunteti mai buni decat ceilalti si mai vrednici decat ei.
Dragul meu, d-ta te consideri vrednic de harul lui Dumnezeu?

Stimabile, in primul rand, nu noi venim cu pretentii pompoase gen "continuitatea apostolica". In al doilea rand nu ne consideram mai vrednici, nimeni nu este mai vrednic decat Hristos (apropos, cum este cu "vrednic este, vrednic este, vrednic este"?), niciunul nu meritam harul lui Dumnezeu, ca de aceea ii zice Har, se capata in dar prin mila, bunavointa, nu pe merit.

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 166618)
Pe voi, pe ereticii adventisti ce va invata la adunare?

Aceeasi atitudine sfidatoare si dispretuitoare aveti si in randurile de fata, si imi tineti predici despre bunatate si smerenie...

Iustin32 16.09.2009 23:44:56

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 166458)
Nu este nici o problema. Intarirea prin binecuvantare si punerea mainilor se practica la neoprotestanti, doar ca nu e numita emfatic "continuitate apostolica". Daca aceasta "continuitate" ar fi asigurata prin sfatul de mai sus (1 Tim.5,22), ea s-a intrerupt de mult prin papii si episcopii nevrednici ce au fost intariti prin punerea mainilor.

Ce fatarnic si mincinos esti!!! Nimeni nu a negat ca au existat asemenea papi si episcopi nevrednici pe care Dumnezeu e cel care-i va judeca, nu tu. Dar oare toti au fost asa. De ce nu-i pomenesti si pe cei vrednici si Sfinti Marturisitori si chiar Martiri care nu au fost putini? Oare medicina si invatatura ei s-a schimbat doar pentru ca sunt si medici avari de bani? ca sa nu mai spun ca sotii White au facut o multime de bani din vanzarea ,,vedeniilor,, plagiate ale ,,profetesei,, voastre care saraca doar ,,le-a imprumutat,, desi putea sa spuna de la inceput ca sunt citate din alti autori. Asa ca nu te mai da nepatat si corect!

tricesimusquintus 17.09.2009 15:59:23

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 166681)
Ce fatarnic si mincinos esti!!! Nimeni nu a negat ca au existat asemenea papi si episcopi nevrednici pe care Dumnezeu e cel care-i va judeca, nu tu. Dar oare toti au fost asa. De ce nu-i pomenesti si pe cei vrednici si Sfinti Marturisitori si chiar Martiri care nu au fost putini?

Incontestabil, au fost asemenea episcopi vrednici, probabil chiar marea majoritate. Dar e suficient sa fi fost unul singur (si recunosti chiar dumneata ca au fost) si s-a dus pe rapa toata "continuitatea apostolica"! Despre asta era vorba.

costel 17.09.2009 16:10:01

Draga tricesimusquintus, te straduiesti sa sadesti aici o planta care nu va da roade niciodata. Nu te mai obosi, e pacat sa imbatranesti fara a lasa in urma ta ceva care rodeste. Daca aceasta iti este menirea - sa sadesti, ia de la noi rasad, nu te mai obosi sa asezi in pamant ceva ce e deja uscat, mort.

tricesimusquintus 17.09.2009 17:02:31

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 166814)
Draga tricesimusquintus, te straduiesti sa sadesti aici o planta care nu va da roade niciodata. Nu te mai obosi, e pacat sa imbatranesti fara a lasa in urma ta ceva care rodeste. Daca aceasta iti este menirea - sa sadesti, ia de la noi rasad, nu te mai obosi sa asezi in pamant ceva ce e deja uscat, mort.

Cat de rasturnate sunt criteriile lumii, fata de principiile Imparatiei Cerurilor!

costel 17.09.2009 17:16:14

Asa este, credem ca daca ceva nu a rodit aici, va rodi in lumea de dincolo. Un om care nu L-a cunoscut pe Dumnezeu in acesta lume, nu-L va cunoaste dincolo. Asa ca "deschide" ochii cat mai ai posibilitatea sa o faci. Ai multe lucruri de "vazut".

Iustin32 17.09.2009 17:54:34

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 166806)
Incontestabil, au fost asemenea episcopi vrednici, probabil chiar marea majoritate. Dar e suficient sa fi fost unul singur (si recunosti chiar dumneata ca au fost) si s-a dus pe rapa toata "continuitatea apostolica"! Despre asta era vorba.

Aici chiar ai luat-o pe aratura. Continuitatea apostolica nu sta intr-un singur episcop chiar daca el e pacatos (Dumnezeu ii primeste pocainta si cu un ceas inainte de moarte), ci sta in adunarea tuturor episcopilor in Biserica al carei cap este Hristos si sub calauzirea Sf Duh, Duhul Adevarului. Can Sf. Profet Ilie a zis ca a ramas singur, Dumnezeu i-a raspuns ca are pusi deoparte 7000 care nu au cazut sub idolatrie. Tot asa s-a intamplat si cu crestinii de dupa Apostoli, dar voi nu puteti pricepe aceasta caci sunteti sub influienta altui duh. Ar trebui sa aplici acelasi principiu si la voi caci dupa marea dezamagire si mai tarziu, o multime de lideri si dezamagiti au plecat de la voi. Canright e doar unul din ei.

tricesimusquintus 17.09.2009 20:12:01

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 166858)
Aici chiar ai luat-o pe aratura. Continuitatea apostolica nu sta intr-un singur episcop chiar daca el e pacatos (Dumnezeu ii primeste pocainta si cu un ceas inainte de moarte), ci sta in adunarea tuturor episcopilor in Biserica al carei cap este Hristos si sub calauzirea Sf Duh, Duhul Adevarului.

Frumos si interesant ce spuneti, insa asta-mi intareste cu atat mai mult ideea ce am exprimat-o acum cateva luni, si anume: aici avem de-a face cu continuitatea episcopilor si nu cu continuitatea apostolica. Invatatura apostolilor odata lepadata, in absenta unei reforme in Biserica, mult trambitata continuitate apostolica se transforma de fapt intr-o discontinuitate apostolica.

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 166858)
Ar trebui sa aplici acelasi principiu si la voi caci dupa marea dezamagire si mai tarziu, o multime de lideri si dezamagiti au plecat de la voi. Canright e doar unul din ei.

Foarte bine ca au plecat, dezvoltandu-si ideile straine in Biserica, puteau s-o compromita. Mai grav e cand raman si mai emit si pretentii vis a vis de continuitatea apostolica...

Danut7 17.09.2009 20:18:11

Mai nene puna mana si cauta ce inseamna succesiune apostolica? nu mai vorbi despre ce nu stii; in afara de Bisericile Ortodoxe sau Catolice nici o alta Biserica nu poate spune ca are succesiune apostolica.

Iustin32 17.09.2009 21:40:42

Astăzi prăznuirea Sfintei Mucenițe Eufimia; Biruitoarea ereziei monofizite

16 septembrie - [COLOR=#CC0000]ziua ei de mucenicească pătimire[/COLOR]
11 iulie - [COLOR=#CC0000]prăznuirea minunii de la Calcedon[/COLOR][COLOR=#CC0000][/COLOR]

http://theologhia.files.wordpress.co...pg?w=405&h=571
În zilele binecredincioșilor împărați Marcian și Pulheria (450-457), s-a făcut la Calcedon, Sinod mare (451), de 630 de Sfinți Părinți, din toată lumea, și au osândit erezia lui Dioscor și al lui Eutihie, care învățau că Hristos, Mântuitorul lumii, este o Persoană numai cu o fire și o lucrare și nu primeau dreapta credință, care învață că Dumnezeu cel întrupat, Mântuitorul lumii, este Persoana Fiului, din Sfânta Treime, având două firi, o fire de om și o fire de Dumnezeu, unite între ele și lucrând împreună la mântuirea noastră.

Pe data de 11 iulie Biserica Ortodoxă prăznuiește minunea ce s-a făcut de cinstitele Moaște ale Sfintei Mucenițe Eufimia, din vremea acestui al IV-lea mare Sinod a toată lumea, de la Calcedon. Căci, de vreme ce ereticii nu voiau să primească dogmele dreptei credințe, Sfinții Părinți ai Sinodului au zis către eretici: «Scrieți, într-o carte, mărturisirea credinței voastre și vom scrie, și noi, mărturisirea noastră. Și amândouă scrierile să le pecetluim și să le punem la racla cu preacinstitele moaște ale marii Mucenițe Eufimia. Apoi, să ne rugăm, cu post, lui Dumnezeu, ca prin ea să ne descopere credința cea dreaptă.» Și, pecetluind racla cu pecete împărătească, au pus păzitori. Și, după trei zile de post și rugăciune, deschizând racla, au găsit scrierea dreptcredincioșilor în mâna dreaptă a Sfintei, iar pe cea a ereticilor răucredincioși la picioarele ei. Spre aducerea aminte despre această prea-slăvită minune din timpul Sinodului, Sfânta Mare Muceniță Eufimia se zugrăvește cu o scrisoare în mâna drea-ptă.

Ea s-a născut și a crescut la Calcedon, în ținutul Bitiniei, lângă Bosfor și, tot în acest loc, a primit și cununa muceniciei, în anul 307, pe vremea sângerosului împărat Galeriu (305-311). Era fiica lui Filofron și a Teodosianei și se purta, în viață, ca o tânără fecioară, care își închinase viața lui Hristos. Și pârâtă fiind că este creștină, a fost pedepsită cu roata, dată la fiare și la alte măiestrite chinuri și și-a luat cununa muceniciei prin foc, fiind arsă de vie.

Sfânta Biserică serbează pomenirea ei și pe 11 iulie, la prăznuirea minunii de la Calcedon, a Sfintelor Moaște, dar și astăzi 16 septembrie, ziua ei de mucenicească pătimire.”

(Proloagele, 11 iulie)

Sursa: http://apologeticum.wordpress.com

condor 18.09.2009 13:09:45

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 166905)
Mai nene puna mana si cauta ce inseamna succesiune apostolica? nu mai vorbi despre ce nu stii; in afara de Bisericile Ortodoxe sau Catolice nici o alta Biserica nu poate spune ca are succesiune apostolica.

Si noi putem pretinde, chiar cu argumente din Sfanta Scriptura, ca suntem urmasii Sfantului Apostol Pavel. Daca cercetam viata de credinta si invataturile Sfantului Apostol, putem spune despre el ca a fost primul adventist (asta nu inseamna ca ceilalti Sfinti Apostoli nu au fost la fel).

Dvs. aveti o succesiune inventata. De vreme ce v-ati departat vizibil de invataturile Sfintilor Apostoli, ce "succesiune" mai tot invocati?

ovidiu-s 18.09.2009 18:44:17

Citat:

În prealabil postat de condor
Si noi putem pretinde, chiar cu argumente din Sfanta Scriptura, ca suntem urmasii Sfantului Apostol Pavel. Daca cercetam viata de credinta si invataturile Sfantului Apostol, putem spune despre el ca a fost primul adventist (asta nu inseamna ca ceilalti Sfinti Apostoli nu au fost la fel).

Dvs. aveti o succesiune inventata. De vreme ce v-ati departat vizibil de invataturile Sfintilor Apostoli, ce "succesiune" mai tot invocati?

....spuse un individ (alcolist in vremurile bune, in tinerete), actualmente membru al unei secte intemeiate in secolul 19 in America. :103:

Isaia 5.20 "20.Vai de cei ce zic răului bine și binelui rău; care numesc lumina întuneric și întunericul lumină; care socotesc amarul dulce și dulcele amar! 21.Vai de cei care sunt înțelepți în ochii lor și pricepuți după gândurile lor!"

condor 18.09.2009 19:33:55

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 167130)
....spuse un individ (alcolist in vremurile bune, in tinerete), actualmente membru al unei secte intemeiate in secolul 19 in America.

Calitatea de membru a unei biserici (nu secte) nu este importanta. Apropierea de Dumnezeu conteaza. Nu biserica adventista m-a scos din mocirla ci Dumnezeul Scripturii.

georgeval 18.09.2009 20:01:03

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 167138)
Calitatea de membru a unei biserici (nu secte) nu este importanta. Apropierea de Dumnezeu conteaza. Nu biserica adventista m-a scos din mocirla ci Dumnezeul Scripturii.

Nu trebuie sa neglijam comunitatea. Daca nu avea niciun sens comunitatea nu mai spunea Hristos "acolo unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu acolo voi fi si Eu". Comunitatea are rolul de a ne feri de subiectivitate.

Iustin32 19.09.2009 19:56:44

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 167141)
Nu trebuie sa neglijam comunitatea. Daca nu avea niciun sens comunitatea nu mai spunea Hristos "acolo unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu acolo voi fi si Eu". Comunitatea are rolul de a ne feri de subiectivitate.

Si cum la adventisti subiectivitatea e la ea acasa prin faptul ca nu recunosc ca au fost invatati si indoctrinati la adunarea lor sa creada si inteleaga Biblia ca adventistii, nu ca penticostalii sau evanghelistii.

condor 19.09.2009 21:23:52

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 167297)
Si cum la adventisti subiectivitatea e la ea acasa prin faptul ca nu recunosc ca au fost invatati si indoctrinati la adunarea lor sa creada si inteleaga Biblia ca adventistii, nu ca penticostalii sau evanghelistii.

Altadata ne acuzati ca ne-am luat dupa baptistii de ziua a saptea si am inceput sa respectam si noi porunca a patra (lucru adevarat). Acum spuneti ca suntem indoctrinati si refuzam sa intelegem Biblia cum o inteleg altii.

Adventistii nu se sfiesc sa "copieze" ceea ce este bun si adevarat (dupa Sfanta Scriptura). Totodata, nu se sfiesc sa arate ce au gasit in Cuvantul lui Dumnezeu si altii nu vor sa respecte (ex: poruncile lui Dumnezeu).

Iustin32 20.09.2009 00:26:18

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 167307)
Altadata ne acuzati ca ne-am luat dupa baptistii de ziua a saptea si am inceput sa respectam si noi porunca a patra (lucru adevarat). Acum spuneti ca suntem indoctrinati si refuzam sa intelegem Biblia cum o inteleg altii.

Adventistii nu se sfiesc sa "copieze" ceea ce este bun si adevarat (dupa Sfanta Scriptura). Totodata, nu se sfiesc sa arate ce au gasit in Cuvantul lui Dumnezeu si altii nu vor sa respecte (ex: poruncile lui Dumnezeu).

Talharul a respectat vreo porunca? NU, dar s-a mantuit inaintea celor care se faleau ca le respecta cum a zis si Hristos ca talharii si desfranatele vor intra inaintea lor in Imparatia lui Dumnezeu. Tu nu faci decat sa arati ca un fariseu care crede ca respectand litera dar nu duhul legii, te vei mantui.

condor 20.09.2009 09:24:09

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 167322)
Talharul a respectat vreo porunca? NU, dar s-a mantuit inaintea celor care se faleau ca le respecta cum a zis si Hristos ca talharii si desfranatele vor intra inaintea lor in Imparatia lui Dumnezeu. Tu nu faci decat sa arati ca un fariseu care crede ca respectand litera dar nu duhul legii, te vei mantui.

Dvs. credeti ca Imparatia lui Dumnezeu este a talharilor si a desfranatelor? Gresit. Este a talharilor si a desfranatelor care s-au pocait si s-au lepadat de pacatele lor prin harul lui Hristos.

Talharul de pe cruce nu a apucat sa respecte vre-o porunca. Dar, Domnul Iisus Hristos stia ca acel talhar, daca ar mai fi trait, ar fi facut parte din categoria celor "care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus." (Apocalipsa 14:12)

Dvs. nu veti reusi sa schimbati oamenii prin liturghii sau alte slujbe (pe care le considerati "duhovnicesti"). Omul se schimba cand este pus in fata lui Dumnezeu, a harului si a Legii Sale (din care vedeti numai "litere").

Iustin32 20.09.2009 13:10:11

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 167335)
Dvs. credeti ca Imparatia lui Dumnezeu este a talharilor si a desfranatelor? Gresit. Este a talharilor si a desfranatelor care s-au pocait si s-au lepadat de pacatele lor prin harul lui Hristos.

Talharul de pe cruce nu a apucat sa respecte vre-o porunca. Dar, Domnul Iisus Hristos stia ca acel talhar, daca ar mai fi trait, ar fi facut parte din categoria celor "care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus." (Apocalipsa 14:12)

Dvs. nu veti reusi sa schimbati oamenii prin liturghii sau alte slujbe (pe care le considerati "duhovnicesti"). Omul se schimba cand este pus in fata lui Dumnezeu, a harului si a Legii Sale (din care vedeti numai "litere").

Ce duh ti-a ,,descoperit,, tie, atotstiutorule ca un ortodox pacatos nu se poate indrepta,?Cunosc o multime de fosti pacatosi care sunt acum mai credinciosi si ravnitori decat mine. Pe unii chiar frumusetea si adancimea cantarilor si Sfintei Liturghii i-a atras facandu-i sa-si aminteasca cat sunt de pacatosi si dandu-le o stare de permanenta pocainta prin care ei se smeresc pe sine si nu mai vad pacatele altora, nicidecum sa le mai judece, asa cum faceti voi.

Geony 20.09.2009 18:50:05

Citat:

În prealabil postat de teogur (Post 165872)
rectific putin afirmatia:"nu conteaza religia,credinta omului conteaza..."pentru ca pare putin deplasata si nu vreazu sa las aceasta impresia.Conteaza si religia,dar am vrut sa subliniez importanta mare a credintei.

Religia nu mantuieste , ci doar CALAUZESTE.
Daca un om "orb spiritual" cere ajutorul unei grupari care a "orbit spiritual" ma intreb unde va duce pe cel orb - orb pe orb daca se va calauzi va cadea in groapa.

condor 20.09.2009 20:43:21

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 167359)
[b]Ce duh ti-a ,,descoperit,, tie, atotstiutorule ca un ortodox pacatos nu se poate indrepta,?

Ce duh va indeamna pe dvs. sa mintiti? Cand am spus eu ca un ortodox pacatos nu se poate indrepta? Am spus ca nu veti putea schimba oamenii prin liturghii sau alte slujbe (pe care le considerati "duhovnicesti"). Mantuitorul si Sfintii Sai Apostoli nu au recurs la slujbe ci la invatatura sanatoasa si exemplu personal. Dvs. se pare casunteti mai sfinti si mai intelepti.

Si ortodocsii se schimba atunci cand sunt folosite "metodele" practicate de Domnul Iisus Hristos si Apostolii Sai. Din pacate,in cea mai mare parte, astfel de schimbari survin numai dupa ce ortodcsii frecventeaza alte confesiuni religioase, care se ghideaza dupa Sfanta Scriptura.

Nu putem spune ca ortodocsii nu se schimba. Putem spune ca biserica ortodoxa nu are puterea de a schimba.

Nevrednicul 20.09.2009 21:41:25

rasp

cunosc in comunitatea din care fac parte ,multe cazuri de trecere a unor"stalpi de ortodoxie " practicata ,la culte neoprotestante. am intrebat si am sintetizat raspunsul:preotii,sfintii s iadul! metodologia de sustinere -cea stiuta:citate din VT si Nt cu " a spus" si "a zis"Cateva exemple:episcop sau calugarite la volanul unor limuzine de lux,obligatoriu inmatriculate cu "rai"-opulenta unor chilii sau manastiri ortodoxe;contraargument: modestia bisericilor de cult si a pastorilor! Comunitate rurala ,comitete bisericesti pe masura,scop: sporirea averilor bisericesti(pamanturi cladiri sume etc) Sfinti? poi cum sa ne rugam unor morti??? iadul? locuinta a mortilor! logica nu le mai impune dezvoltare la subiect pt ca nu iti mai raspund! Acum,recunosc ca nu am citit biblia,dar,...recunosc si ca: avem scanteia Dumnezeiasca in fiecare din noi,avem pe Duhul Sfant,avem capacitatea primordiala de a decela binele de rau,avem liberul arbitru dat de Dmnezeu! nu ne sunt de ajuns ,ca impreuna cu Legea pe care o stim ,sa lucram la mantuirea sufletelor noastre? de ce atata lupta pe forma si omitem fondul??

Iustin32 20.09.2009 23:42:21

Citat:

Mantuitorul si Sfintii Sai Apostoli nu au recurs la slujbe
Dar la Cina cea de Taina ce a fost ,,inteleptule,, ?? aaaa voi ziceti un simbol. In acest fel nu credeti in cuvintele Mantuitorului care a zis:,, Caci cine nu mananca Trupul Meu si nu bea Sangele Meu nu are parte cu Mine". Pentru noi nu e simbol, ci asa cum El a zis si credem cu toata taria acesta. Avem o multime de marturii:
Un monah se lupta cu ganduri indoielnice, daca Sfintele Daruri sunt intr-adevar Trupul si Sangele lui Hristos sau simple simboluri.
Ceilalti calugari, cand au aflat despre aceasta, l-au chemat la o Sfanta Liturghie in timpul careia s-au rugat sa-I arate Dumnezeu adevarul, ca sa-i alunge gandurile necredintei. Dupa ecfonis, fratele acesta a marturisit celorlalti urmatoarele: "Cand diaconul s-a suit in amvon ca sa citeasca Evanghelia, am vazut cum s-a deschis cupola bisericii. Dupa rugaciunea proscomidiei am vazut cum cerurile s-au deschis si foc a coborat asupra Sfintelor Daruri. Dupa aceea s-a aratat multime de ingeri si intre ei si un copil. Impreuna cu ei au coborat alte doua persoane de o frumusete nedescrisa. Dupa aceea ingerii au stat in jurul Sintei Mese iar Pruncul s-a asezat deasupra ei".
"Cand s-au apropiat preotii sa taie painea, am vazut acele doua persoane luand pruncul de maini si de picioare si cu cutitul il taiau in parti mici, pe care le-au asezat deasupra bucatilor de paine. Atunci, imediat painile s-au transformat si acestea in carne.
La "cu frica..." fratilor care se apropiau li se dadeau bucati de carne si nu am putut sa ma impartasesc. Atunci am simtit o voce soptindu-mi la ureche:
- Omule, de ce nu te impartasesti? Nu ti se ofera exact ceea ce ai cerut?
- Fie-ti mila de mine, Doamne! Nu ma pot impartasi cu carne!
- Afla deci ca daca omul ar fi putut sa se impartaseasca atunci cu carne, in sfantul Potir ar fi existat carne asa cum ai vazut tu. Insa pentru ca nu poate sa manance carne, Dumnezeu a ingaduit painile proscomidiei. Daca ai crezut ca aceasta paine sfintita este chiar trupul lui Hristos, impartaseste-te cu ceea ce ai in mana!
- Cred, Doamne! am raspuns atunci ingrozit.
Imediat carnea pe care o tinea s-a facut iar paine. am multumit lui Dumnezeu si m-am impartasit.

Dupa ce s-a terminat Sfanta Impartasanie, am vazut cu s-a deschis iar cupola bisericii si puterile ingeresti s-au ridicat la cer.

Citind aceasta carte vedem, ca au existat multi care s-au indoit ca la impartasanie omul primeste chiar Trupul si Sangele Domnului, iar celor care au fost vrednici, Dumnezeu le-a deschis ochii ca sa vada si sa priceapa si sa creada. Daca pot primi Trupul si Sangele Domnului, de ce sa ma multumesc doar cu un simbol?!?

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:30:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.