Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   O alta lista cu pacate, din Filocalie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5929)

cristiboss56 12.07.2009 00:49:38

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 152265)
DAR ESTE STIUT CA DIAVOLUL NU DOARME! Tocmai de aceea trebuie sa ne indeletnicim cu rugaciunea continua: ii baram orice acces.
Am folosit TATAL NOSTRU ca rugaciune continua si ajuta extraordinar de mult.

Diavolul lucrează și când te rogi . El îți împrăstie mintea în timpul rugăciunii, el te îndeamnă la amânarea ei . Nu-i suficientă rugăciunea Anca , ea trebuie însoțită de multă răbdare, voință , întelepciune si de un echilibru bine pus la punct, apoi Rugăciunea Inimii a lui Iisus este cea mai indicată ca rugăciune continuă pe tot parcursul zilei, este o rugăciune scurtă , la îndemâna oricui și este de mare folos.

Anca-Miha 12.07.2009 01:07:55

Diavolul nu doarme, Cristian. Ne ataca incontinuu, mai ales cand ne rugam. Suntem f bine aparati oricare dintre aceste rugaciuni le spunem, numai sa le spunem. Orice secunda, in care gandul nostru nu e la rugaciune, e o poarta deschisa pentru cel rau sa ne atace.
Sa luam aminte si sa ne aparam!

cristiboss56 12.07.2009 01:13:30

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 152287)
Diavolul nu doarme, Cristian. Ne ataca incontinuu, mai ales cand ne rugam. Suntem f bine aparati oricare dintre aceste rugaciuni le spunem, numai sa le spunem. Orice secunda, in care gandul nostru nu e la rugaciune, e o poarta deschisa pentru cel rau sa ne atace.
Sa luam aminte si sa ne aparam!

Da așa este, dar lupta e tare grea, mai ales în aste vremuri, iar diavolul și-a perfecționat stilul , e mai perfid , mult mai perfid. Mi-aduc aminte la ultima împărtășanie că Părintele mi-a atras atenția să am grijă că diavolul va veni întărit cu mai multe cete asupra mea . Era vorba tot de lupta cu fumatul !

Anca-Miha 12.07.2009 01:30:39

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 152291)
Da așa este, dar lupta e tare grea, mai ales în aste vremuri, iar diavolul și-a perfecționat stilul , e mai perfid , mult mai perfid. Mi-aduc aminte la ultima împărtășanie că Părintele mi-a atras atenția să am grijă că diavolul va veni întărit cu mai multe cete asupra mea . Era vorba tot de lupta cu fumatul !

Atunci ia aminte! Ti-ai schimbat modul de manifestare; nu mai esti cum te stiam, si imi pare nespus de rau! Mai multa rugaciune, Cristian! Cand se intampla asa ceva, trebuie sa ne atentionam unii pe altii, asa ca ia aceste cuvinte ca pe un semn de dragoste crestina. Ma ingrijorezi si nu glumesc.

cristiboss56 12.07.2009 01:50:51

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 152301)
Atunci ia aminte! Ti-ai schimbat modul de manifestare; nu mai esti cum te stiam, si imi pare nespus de rau! Mai multa rugaciune, Cristian! Cand se intampla asa ceva, trebuie sa ne atentionam unii pe altii, asa ca ia aceste cuvinte ca pe un semn de dragoste crestina. Ma ingrijorezi si nu glumesc.

Stai linistită , aparențele înșală și acum ne-am înmulțit aici, iar ispitele sunt mult mai mari . Rugăciunea o săvârșesc după program și continuu . În afară de forum, Rugăciunea e tot Anca . Rugăciunea e starea mea de a fi alături de Dumnezeu, iar rugăciune nu înseamnă așa una două , ci am program de Psalmi, Acatiste a 9 sfinți , Rugăciunile obligatorii, etc. Rugăciunea îmi redă liniștea , mă readuce în starea firească de normalitate , ea , Anca e totul pentru mine. Nu pot dormi fără ea !

Anca-Miha 12.07.2009 01:53:18

E bine atunci; inseamna ca forumul te irita prea mult; lasa-l o vreme...

cristiboss56 12.07.2009 02:01:12

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 152318)
E bine atunci; inseamna ca forumul te irita prea mult; lasa-l o vreme...

Sincer da, dar e ca un drog ! Și tot sincer îl iubesc, il detest , îl admir , îl urăsc ! Este singurul loc unde sunt ai noștri din toată lumea. Acum find foarte mulți , e normal să crească tensiunea puțin și ispita la fel. Trebuie ca discernământul să lucreze mai bine și totul va fi OK !
:25:

Anca-Miha 12.07.2009 02:52:49

O scurta pauza de scris iti va face bine. Dependenta nu e buna; si eu o simt. Sfatul e si pentru mine.

LapetiteMoc 12.07.2009 04:07:12

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 152241)
Poți să dai niște exemple, să nu mai folosim cuvinte mari, citate, sau preluate din altă parte, să terminăm cu lozincăraia . Mult mai de folos să spunem lucruri concrete, mai ales cele care ne frământă, pentru ca și alții să aibă ce învăța .

Meseria mea este scrisul... Cand dau citate, le asez intre ghilimele, cu numele emitatorului alaturi...

cristiboss56 12.07.2009 07:06:48

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 152347)
Meseria mea este scrisul... Cand dau citate, le asez intre ghilimele, cu numele emitatorului alaturi...

Mă refeream și la lucruri concrete, precum a scris Anca, Fani , Ory , etc. Îti înțeleg că ai tendința asta spre literatură, dar suntem totuși pe un forum Ortodox, iar Ortodoxia nu este literatură , ea este ancocorată în realitate, este legată de viață, de problemele ei concrete. Aici nu facem doar narațiune , și folosim cuvinte amestecate frumos doar pentru a fi plăcute urechilor și a impresiona nu știu pe cine .

cristiboss56 12.07.2009 07:22:36

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 152342)
O scurta pauza de scris iti va face bine. Dependenta nu e buna; si eu o simt. Sfatul e si pentru mine.

Ești simpatică de sinceră ! Așa e Anca.

LapetiteMoc 12.07.2009 13:14:06

sunt ceea ce sunt

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 152354)
Mă refeream și la lucruri concrete, precum a scris Anca, Fani , Ory , etc. Îti înțeleg că ai tendința asta spre literatură, dar suntem totuși pe un forum Ortodox, iar Ortodoxia nu este literatură , ea este ancocorată în realitate, este legată de viață, de problemele ei concrete. Aici nu facem doar narațiune , și folosim cuvinte amestecate frumos doar pentru a fi plăcute urechilor și a impresiona nu știu pe cine .

Fiecare scrie cum simte si cum este...
Daca v-ati propus sa schimbati lumea, succes! Dar incepeti cu dv.!
Si oricum nu va obliga nimeni sa cititi ce scriu, sau sa luati in seama!

Toate cele bune!

Anca-Miha 12.07.2009 16:18:51

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 152241)
Poți să dai niște exemple, să nu mai folosim cuvinte mari, citate, sau preluate din altă parte, să terminăm cu lozincăraia . Mult mai de folos să spunem lucruri concrete, mai ales cele care ne frământă, pentru ca și alții să aibă ce învăța .

Citatele, mai ales din scrierile celor luminati, precum Sfintii Parinti, sunt dovezi clare ale veridicitatii spuselor si nu pot fi lozinci, decat pentru cel fara credinta. Nu e cazul tau, Cristian.
A devenit o moda sa se ceara numai pareri personale, fara citate, de parca noi L-am cunoaste pe Dumnezeu si am putea aduce arugmente din cunoastere directa a Adevarului. Noi, ca niste pacatosi ce suntem, nu avem alta solutie decat a ne baza pe Intelepciunea lui Dumnezeu si pe scrierile celor, care au fost inspirati de Duhul Sfant.
Dar si tu scrii citate pe multe topicuri... de ce sa te deranjeze cand vine altcineva cu dovada sub forma de ciatat? Internetul (!), bata-l vina!

cristiboss56 12.07.2009 17:51:52

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 152441)
Citatele, mai ales din scrierile celor luminati, precum Sfintii Parinti, sunt dovezi clare ale veridicitatii spuselor si nu pot fi lozinci, decat pentru cel fara credinta. Nu e cazul tau, Cristian.
A devenit o moda sa se ceara numai pareri personale, fara citate, de parca noi L-am cunoaste pe Dumnezeu si am putea aduce arugmente din cunoastere directa a Adevarului. Noi, ca niste pacatosi ce suntem, nu avem alta solutie decat a ne baza pe Intelepciunea lui Dumnezeu si pe scrierile celor, care au fost inspirati de Duhul Sfant.
Dar si tu scrii citate pe multe topicuri... de ce sa te deranjeze cand vine altcineva cu dovada sub forma de ciatat? Internetul (!), bata-l vina!

Tocmai , să vedem dacă cele lăsate de Sfinții Părinți se intersectează cu modul nostru de gândire , cu percepția noastră . Sunt și voi fi pentru lectura și însușirea celor lăsate de Sfinții Părinți , dar sunt și pentru exprimarea unui punct de vedere personal, sincer și curajos. De aceea am întrebat-o și pe Ory și pe Fani , despre părerea lor în anumite privințe. La Ory , chiar am admirat sinceritatea ei , când i-am pus o întrebare ceva mai sus, referitoare la Sfinții Părinți.

Anca-Miha 12.07.2009 21:06:41

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 152472)
Tocmai , să vedem dacă cele lăsate de Sfinții Părinți se intersectează cu modul nostru de gândire , cu percepția noastră . Sunt și voi fi pentru lectura și însușirea celor lăsate de Sfinții Părinți , dar sunt și pentru exprimarea unui punct de vedere personal, sincer și curajos. De aceea am întrebat-o și pe Ory și pe Fani , despre părerea lor în anumite privințe. La Ory , chiar am admirat sinceritatea ei , când i-am pus o întrebare ceva mai sus, referitoare la Sfinții Părinți.

Punctul meu de vedere personal va fi exprimat numai in lumina Sfintilor Parinti - evident in masura in care i-am citit si ii cunosc eu - caci si bunul meu plac s-a modelat intre timp dupa cele citite.

LapetiteMoc 29.07.2009 13:18:45

Post, ispite, spovedanie

Se apropie postul Sfintei Fecioare. Sa ne ferim de lista lui Florin dupa puterile pe care ni le da rugaciunea...

margareta 12.08.2009 13:30:01

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 156938)
Se apropie postul Sfintei Fecioare. Sa ne ferim de lista lui Florin dupa puterile pe care ni le da rugaciunea...

De ce ar trebui sa ne ferim de o lista?
Si cne-i Florin? Un nou sfant necunoscut sau vreun nou Fiu de Dumenzeu:43:?

Sa fim seriosi. In postul Sfintei Fecioare fiecare face ce si cum poate. Indreptare de spovedanie exista, constiinta acolo unde exista e bine, unde nu exista poate va fi.

Florin-Ionut 12.08.2009 14:23:47

Citat:

În prealabil postat de margareta (Post 159743)
De ce ar trebui sa ne ferim de o lista?
Si cine-i Florin? Un nou sfant necunoscut sau vreun nou Fiu de Dumenzeu:43:?

Sa fim seriosi. In postul Sfintei Fecioare fiecare face ce si cum poate. Indreptare de spovedanie exista, constiinta acolo unde exista e bine, unde nu exista poate va fi.

Eu sunt cel care a postat lista, dar de la altcineva am aflat-o.

De ce hulesti pe Dumnezeu? Si oare nu stii ca noi toti suntem invitati sa fim fiii Lui Dumnezeu in har, frati mai mici ai singurului Fiu al Tatalui?

LapetiteMoc 12.08.2009 15:05:08

Nici nu am vrut sa las a se intelege ca ar fi lista personala a lui Florin. A cules-o din Filocalie, dupa cum precizeaza. Deci s-a ostenit pentru noi.

Doamne ajuta!

margareta 12.08.2009 15:56:35

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 159752)
Eu sunt cel care a postat lista, dar de la altcineva am aflat-o.
De ce hulesti pe Dumnezeu? ?

Nu vad legatura (ma rog, vorba originala era cu totul alta:21:).

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 159752)
Si oare nu stii ca noi toti suntem invitati sa fim fiii Lui Dumnezeu in har, frati mai mici ai singurului Fiu al Tatalui?

Una e sa fii invitat sa fii cumva si alta e SA FII cu adevarat.
Cat despre singurul Fiu...hmm...se pare ca totusi sunt 33 de Fii de Dumnezeu, din care ultimul este Mantuitorul Isus Hristos.
Iar postul meu de mai sus nu avea legatura practic cu tine cat cu ce ai postat tu care, fie vorba intre noi , denota multe exagerari.
Colega de froum (nu i-am retinut nick-ul) ne invita 'sa ne ferim de lista lui (...)' Deci, nu punctele de suspensie sunt cele care conteaza ci faptul in sine, de a te feri de ceva anume.Ca tu te-ai simtit lezat, asta e!

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:14:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.