![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Esti culmea,roadele ecumenismului s-au mai spus,nu numai de catre mine:schimbarea calendarului,ridicarea anatemelor,rugaciunile comune si continua si azi cu altele.Asa ca tu ramai eretic si agent masonic al ecumenismului.Punct.Nu mai am de gand sa raspund, pana nu aduci DOVADA vorbesti prostii.
|
Cred ca e clar pentru toti ca tu si B.O.R.va inchinati papei,nu lui Hristos.Altfel nu i-ai lua atat apararea si nu ai trece peste invataturile Sf.Parinti,totul in numele ascultarii de papa si ereticii din B.O.R.Nu esti decat un alt papistas ce face propaganda ecumenista.
|
Vad ca fiecare vrea sa aiba dreptate ,am mai spus fiecare are si nu are dreptate.
Ca s-a schimbat calendarul in 1920 ,nu e vina noastra , Dumnezeu a ingaduit si asta ,la noi si la greci . O sa mai vedem ce va fi ,nici nu vreau sa ma gandesc. |
Citat:
Eu te intreb: care sunt rezultatele negative ale celor mentionate de ti? Axista o schimbare a dogmei? Indreptarea calendarului nu este o abatere dogmatica, ridicarea anatemelor nu poate decat sa fie un lucru pozitiv (nu uita ca s-au ridicat si cele aruncate de Biserici ortodoxe asupra altor Biserici ortodoxe), cat despre rugaciune...am postat anterior.... Crede-ma daca ar aparea o schimbare dogmatica as fi de aceeasi parte cu tine. In primele veacuri crestine bisericile nu aveau catapeteasma, nu exista dvera, nu existau actualele cantari liturgice, vesmintele preotilor erau altfel intocmite, etc. Putem considera "tranzitia" la ceea ce este azi, drept erezie? Nu stiu ce dovezi vrei...eu nu am ce dovezi sa aduc atata timp cat eu nu acuz pe nimeni de nimic. Tu sa aduci, pentru ca tu esti cel care acuza! |
Citat:
|
Vreau DOVADA ca Sf.Parinti au indemnat si au facut rugaciuni comune cu ereticii.Dimpotriva,ei au participat la sinoade ca sa combata ereziile ereticilor si sa-i aduca pe drumul cel bun.Nicidecum nu au facut rugaciuni cu ei,nici pentru pace,pentru nimic.Deci,e bine ca au participat,ca au avut un scop bun,religios si dogmatic.Astazi,insa scopul intalnirilor s-a schimbat,se face politica si social,si din pacate si compromisuri,cum ar fi acceptarea bisericii catolice ca biserica sora si apostolica.Nu demult papa a spus ca biserica catolica e cea adevarata,iar ai nostri ierarhi cochetau cu acceptarea primatului papal.Tu ii crezi pe ei orbeste,cand spun ca nu-i nici un pericol?Dar te-ai gandit ca pot sa minta?Atata timp cat masoneria s-a infiltrat in sinod iar diavolul e tatal minciunii?Spuneti ca nu sunt masoni,ca nu ii stim.La noi in tara e un paradox:avem coruptie fara corupti,ecumenism fara ecumenisti,masonerie fara masoni.
|
Citat:
de asemenea, am postat ca rugaciunile de azi, care sunt impreuna, dar nu "in acelasi Duh" trebuie intelese in stransa legatura cu aspectul misionar al slujirii Bisericii. Acum te intreb, care sunt consecintele dogmatice (concret) ala rugaciunii? Unde apare schimbarea. Poate eu nu sunt suficient de clar. Postez un pasaj dintr-un interviu cu IPS Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, un ierarh cu care tu erai de acord in postarile anterioare. Credinciosii se vor putea ruga impreuna cu preotii lor in orice biserica, indiferent de cult? Da, toata lumea este invitata la rugaciunea comuna. Sunt trei etape pe care noi vrem sa le urmarim in evolutia apropierii dintre Biserici. A fost etapa conflictuala, chiar de conflict, unul impotriva altuia. Am ajuns acum la o etapa a dialogului, unul langa altul. Dialogul este temelia apropierii. Inceputul dialogului il face rugaciunea. Dialogul implica si probleme contradictorii care trebuie rezolvate. In momentul in care il pui pe Dumnezeu in fata si incepi o rugaciune cat de simpla comuna, in care fiecare isi exprima dorinta de unitate, fiecare este constient ca nu poate face singur ceva. Slujbele se vor oficia in limbile engleza, germana, franceza, rusa, romana. – Adunarea Ecumenica are o tema care marcheaza o premiera in domeniu? Rugaciunea comuna este o temelie, un inceput. Se trece apoi la tratarea unei teme. Pentru prima data, Bisericile din Europa si-au ales o tema teologica de tratare. In 1989 a fost o tema legata de pace, la a doua reuniune a fost o tema de reconciliere, acum este o tema pur teologica: „Lumina lui Hristos lumineaza tuturor”. Se poate observa deja o evolutie. Noi ortodocsii am propus o tema pe care au acceptat-o toti. Aceasta tema mai are zece subteme, ce vor fi tratate pe rand la Sibiu, cu contributia fiecarei confesiuni crestine din Europa. – Adunarea Ecumenica si-a propus semnarea unei intelegeri intre toate Bisericile crestine din Europa? Toate subtemele care vor fi dezbatute sunt preluate de comitetul de organizare. Toate vor aparea intr-un volum. Ce este cel mai important este declaratia comuna a reprezentantilor Bisericii, care se va consemna intr-un act comun si se va semna, prin dorinta lor de unitate. Este foarte important ca s-a trecut de la faza de conflict, la faza de dialog. Dar faza finala este unul pentru altul, aceasta este comuniunea. Eu as fi bucuros sa pot sa sper ca ajungem sa mai facem macar inca un pas, sa facem inter-comuniunea macar cu Bisericile care sunt foarte apropiate de noi din punct de vedere doctrinar si al practicii bisericesti. – Credeti ca este posibil sa ajungem la o singura Biserica unita? Dumnezeu va putea randui toate lucrurile acestea. Nu suntem nici pesimisti, nu excludem, dar nu suntem nici naivi sau idealisti fara nici un fel de motivatie, stiind ca intre unele Biserici exista unele diferente imense. Stim ca exista unele Biserici foarte apropiate si Bisericile acestea trebuie sa faca ele intai un pas. Unitatea la care noi nazuim, la care visam, nu va fi o uniformitate, ci o unitate in diversitate. Daca se pastreaza sau se redescopera filoanele de baza ale credintei crestine, daca noi ajungem la credinta primara, vedem dezvoltarea noastra pe parcurs, care a ajuns la o extrema sau la alta. http://www.mitropolia-ardealului.ro/actualitati/act.php?id=417 |
Citat:
Dumnezeu a ingaduit asta pentru putina credinta din tara noastra ,uitati-va in Rusia ,acolo nu se pune problema asa ,noi am intrat in UE si de aici tot raul. Avem conducatori atei ,libertini ,nu prea avem ce spera. Dar e cazul sa incetati ,jignirile nu vor aduce nimic bun. Mirean ,cand vor modifica sf.Liturghie cum vei actiona? Eu am adus ca argument ce a zis par.Nicolae Velimirovici ,un sfant contemporan. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Intreci masura Mirean si ar trebui ca adminul sa ia masuri impotriva unora ca tine! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Care este modalitatea de partenenta la BOR daca nu asculta de ierarhia BOR? Adica, daca asculta (iau un exemplu aiurea) de cine-stie-ce ierarh de nu stiu unde, fara legatura cu BOR, poti spune ca marius_daniel face parte din BOR? Eu cred ca ascultarea de ierarhie te face membru al unei Biserici sau alteia (Biserica in sensul unei "unitati ecleziale teritoriale"). Iata cateva postari ale lui marius _daniel: "Am spus ca vreau sa plec,inca nu am facut-o.Da,ma roade o asa invidie ca sunteti niste papistasi ca nu mai pot sa dorm,am regrete,remuscari,amintirile ma rascolesc...nu vezi ca esti patetic?Nu e vorba de lovit in B.O.R.Eu spun adevarul,voua va place minciuna,va mintiti singuri,crezand ca va lucrati mantuirea,dar de fapt va duceti spre muncile vesnice ale iadului,cu patriarhul vostru in frunte.Ierarhia si Sinodul B.O.R. nu mai are nici o treaba cu mantuirea,a devenit o sluga politica pentru antihrist.Dar lasati ca vor plati ei corespunzator" "Mda,avem un presedinte jucator,hop ca ne-am pricopsit si cu un patriarh jucator.Sa va spalati si voi si Sinodul pe cap cu el!" Recurgi, penibil, la "admin". Cred ca ar trebui sa argumentezi ceea ce spui si sa imi arati ca gresesc, asta ar fi rezolvarea problemei. Sau sa renunti la topic! |
Citat:
Sa nu apucam vremurile alea ,desi copiii nostri le vor apuca saracii de ei. Si nici pentru noi nu este exclus ca asa va fi. |
Domnule daca ne-a adunat papa pe totzi sa semnam, inseamna ca nu a mai umblat din casa in casa antihrishtii cum a scris un prooroc ci a facut-o la festivitatea "unitatzii in diversitate", un fel de slogan de tip Atottziitorul pe care l-au pus peste Europa ca sa se poata introna ala care trebuie sa conduca pe totzi... in iad. Dar se uita ca Atottziitorul se refera ca tzine toate ale legii, ale dreptatzii, ale sfintzeniei ca la asta se refera in primul rand, asha cum le-a tzinut Cristos intrupat shi cum le tzine in veshnicie Iisus Hristos....... deci unitatea astea in diversitate poate ca este tocmai gogoritza de dupa marele razboi rece spre distrugere mondial, gogoritza pentru instaurarea pacii mondiale. Acuma ideea este ca astea sunt razboaie paralele ca adevaratul razboi nu se da impotriva sangelui shi a carnii ci a incepatoriilor shi duhurilor rautatzii din vazduh, cu vremurile shi cu stapaniile asha cum ne spun arhiereii shi apostolii. Dar adevaratul razboi il dai in sinea ta, cu tine insutzi avandu-l aliat pe Hristos shi pe duhovnic, pe aproape shi Biserica, Una Sfanta, ca e aproape imposibil sa-tzi umileshti duhul, sa-tzi smereshti cugetul shi sa-tzi infrangi inima de la patimi, aproape imposibil.... Dar in vremea antihristului multe stele (biserici) vor fi la pamant asha ne spun ceva proorocii, iar antihristul cica singur se va inscauna cu participarea patriarhului, intr-o splendida biserica din Ierusalim, shi se vor restaura biserici, se va lucra la fatzade shi se vor auri cupolele shi la interior, iar in biserici se v-a aduce jertfa sangeroasa, ca antihristul este dintr-o curva evreica shi astfel fiind de origine evreu, v-a tzine sa refaca probabil ritualurile evreieshti de sacrificiu sangeros shi ale arderilor de tot ca sa aduca jertfe lui Dumnezeu pentru pacate, iar minunile nu vor lipsi shi vor argumenta shi sustzine aceste practici shi multzi se vor inshela shi vor urma lui antihrism.... shi abea atunci vor veni din cer Ilie shi Enoh sau oricum doi trimishi ai lui Hristos shi ii vor povatzui pe iudei sa nu creada inshelaciunile antihristului.... iar atunci se va dezlantzui o prigoana de pecetluire in care din 2 unul v-a fi luat, altul v-a fi lasat, shi cei ce vor primi pecetea satanei se vor chinui in fatza sfintzilor ingeri shi durerile chinurilor lor vor fi ca shi chinurile cand eshti mushcat de scorpie, shi v-a fi varsare de sange pana la zabalele cailor adica a apostolilor, dar Dumnezeu se v-a milostivi pentru rugaciunile sfintzilor shi v-a reduce zilele acelea de coshmar. Cam asha ceva sunt prevazute acele zile de prooroci, iar cei doi trimishi vor sta mortzi in piatza cetatzilor cele mari Sodoma shi Gomora acuzatzi de faraonism asha cum a fost rastignit shi Domnul lor shi oamenii se vor bucura ca au scapat de chinul vorbelor lor shi de focul cu care au fost lovitzi, dar Duhul Domnului se v-a cobora peste ei shi ei vor invia shi se vor sui la ceruri iar oamenii vazand aceastea se vor infricosha incat ishi vor frange limbile de durere... shi vor zice stancilor sa cada peste ei, de frica urgiei Mielului.... iar antihristul v-a domni 42 de luni shi v-a ridica pe totzi la lupta impotriva Domnului shi se vor aduna cu totzii la locul numit Armaghedon, pe Gog shi pe Magog, shi se vor razboi cu Mielul, dar acesta ii v-a birui....
Domnule cam ash ceva se v-a intampla ca asha ne spun proorocii iar Domnul v-a duce la indeplinire lucrarea Sa... |
Mirean,eu nu sunt deloc de acord cu mitropolitul Laurentiu Streza,deoarece si el este un ecumenist convins ca si patriarhul Daniel,a facut si el studii la eretici si fost ajutat de patriarh sa ocupe acest post.Nu mai minti,eu am spus ca NU sunt de acord cu el.
|
Citat:
|
Scuze, nici dansul, caci il acuzai ca ar fi criticat un student "antiecumenist"...
Poate ne spui tu despre vreun ierarh bun. |
noi nu avem ierarhi buni numai Marius Daniel stie cativa dar e la top secret.
Pentru invidie si alte patimi exista rugaciunea si altele nu plecarea din BOR. Desi m-am obisnuit cu faptul ca in loc de raspunsuri concrete repeti niste idei pe care probabil ca nici nu le intelegi f bine totusi fa un efort si spune-ne si noua care din duhovnicii ce ii mentionezi ca au spus despre ecumenism ca este erezie au plecat din BOR? Da mi tu o dovada ca pr Staniloaie sau alti mari duhovnici sustin schismaticii?? Despre schismatici ce spun Sf Parinti? |
Citat:
|
Tradare la cel mai înalt nivel: rugaciuni ale unui patriarh ortodox cu ereticii (catolicii care se închina la aratarile dracesti de la Lourdes, Fatima etc):
![]() http://www.zaistinu.ru/articles/?aid=1467 |
hmmm, oare ce se intimpla? ... impreuna slujire a Patriarhului Bartolomeu cu Papa Benedict
Acestea vad ca sunt poze din timpul LITURGHIEI de ziua Ap. Andrei cel primul Chemat vad ca de vineri 1 Dec. 2006, Biserica greceasca Sf. Gheorghe din Istambul |
Citat:
|
Citat:
Nu este Liturghie, nu sunt poze de la savarsirea tainelor, este o alta viclenie a antiecumenistilor. Sunt poze de la o rugaciune comuna. Liturghii comune nu au fost. Au fost insa cazuri in care duopa liturhia ortodoxa sau mesa catolica, in saptamana de rugaciune, catolici s-au ortodocsi au fost invitati sa tina un scurt cuvant. Cuvant acre nu este inclus in Liturghie. repet nu este vorba de o "impreunasavarsire" a Sf. taine. S-apoi mai degraba crezi niste poze dubioase, fara sursa, fara explicatii, posibil trucate, in care se vede sf masa fara taine pregatite, cu lunina stinsa in altar, decat proprii ierarhi? Iar pozele pot fi de la o simpla vizita, caci cei diu nu se vad nici la slujba, nici la rugaciune ci doar citind ceva, poate istoricul lacasului de cult... |
Citat:
In schimb la noi abunda "minunile", aratarile Maicii Domnului, diavolul ne invata pe la diverse manastiri ca numai ortodoxia e credinta adevarata, iar daca exprimi oarece dubii in legatura cu toate astea, "induhovnicitii" se ridica sa-ti spuna ca nu esti ortodox, esti eretic, etc. Poate Dumnezeu ne va ajuta, cautandu-l pe El, sa ne gasim macar decenta. |
Si poarta mantia patriarhala la Liturghie? Mai sa fie, ia uite-te tu intr-o carte de Liturgiga, mai exactr de prctica liturguca.
... S-apoi mai degraba crezi niste poze dubioase, fara sursa, fara explicatii, posibil trucate, in care se vede sf masa fara taine pregatite, cu lunina stinsa in altar, decat proprii ierarhi? ÎN a doua fotografie patriarhul nu este în vestmânt liturgic? De ce sunt dubioase si fara sursa? Am dat si linkul. Catolicii au si ei cateva "aratari", numai Dumnezeu stie cat de dracesti sau dumnezeiesti sau pur si simplu imaginare. In schimb la noi abunda "minunile", aratarile Maicii Domnului, diavolul ne invata pe la diverse manastiri ca numai ortodoxia e credinta adevarata, iar daca exprimi oarece dubii in legatura cu toate astea, "induhovnicitii" se ridica sa-ti spuna ca nu esti ortodox, esti eretic, etc. Poate Dumnezeu ne va ajuta, cautandu-l pe El, sa ne gasim macar decenta. Ce tot încurci lucrurile? Lourdes si Fatima sunt considerate de catre Vatican ca minuni autentice, papa a dat anul acesta indulgente pentru cei care merg la Lourdes si a ]nfiintat o linie areriana Roma-Lourdes: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=16223&art=40021&cHash=f4c23d7540 Deci dupa tine nu Ortodoxia e credinta adevarata? Dar care, islamul, budismul? Poti preciza, ca sa avem un reper al decentei despre care vorbesti? |
Citat:
|
Citat:
Si in orice caz, nu diavolul este cel mai credibil martor (asta apropo de discutia de pe alt topic). |
Citat:
|
Si e foarte bine ca e asa. Dar care e parerea ta?
|
Citat:
|
Citat:
Am cautat si modele de omofor si am vazut ca nicunul nu corespunde celui purtat de patriarh, ceea ce ma face sa cred ca nu este vorba de omofor. De altfel, omoforul, ca vesmant liturgic (in versiunea mare/mic, in functie de moemntul liturgic) este purtat numai la liturghie, ceea ce in a dosua fotografie, evident, nu este cazul. Prima si a treia fotografie sunt, asa cum am spus, fara tagada, nu sunt facute in timpul Sf. Liturgii. Dubioase sunt pentru ca nu arata ceea ce spui tu ca ar fi, respectiv o Liturghie. Cat despres ursa, este un site in limba rusa, care nu-mi este familiara. As putea spune ca este un site al unei Biserici ruse, de stil vechi, ai carei membri ortodocsii care au adoptat calendarul indreptat ii numesc "stilisti" sau "calendaristi". |
Si e foarte bine ca e asa. Dar care e parerea ta?
La Lourdes si Fatima se arata dracul. La Sf. Serafim nu cunosc împrejurarile, poate poti oferi detalii. M-am uitat atent la cele doua fotografii si am fost tentat sa cred ca in cea de a doua este vorba despre omofor, m-am uitat apoi unde este facuta fotografia si am vazut ca este realizata undeva in afara bisericii, probabil la despartirea celor doi. Am cautat si modele de omofor si am vazut ca nicunul nu corespunde celui purtat de patriarh, ceea ce ma face sa cred ca nu este vorba de omofor. De altfel, omoforul, ca vesmant liturgic (in versiunea mare/mic, in functie de moemntul liturgic) este purtat numai la liturghie, ceea ce in a dosua fotografie, evident, nu este cazul. Prima si a treia fotografie sunt, asa cum am spus, fara tagada, nu sunt facute in timpul Sf. Liturgii. Compara imaginile: ![]() Cat despres ursa, este un site in limba rusa, care nu-mi este familiara. As putea spune ca este un site al unei Biserici ruse, de stil vechi, ai carei membri ortodocsii care au adoptat calendarul indreptat ii numesc "stilisti" sau "calendaristi". Gresesti grav. Rusii, Ierusalimul, Sf. Munte nu sunt calendaristi, ei îi resping pe stilisti care sunt niste razvratiti. |
Mirean,suntdoua intrebari la care nu poti raspunde,nici tu,nici ecumenistii:
- Care e dovada ca Sf.Parinti au indemnat si au facut rugaciuni comune cu ereticii - Si daca totul e asa idilic,frumos si perfect cu ecumenismul,atunci oare cum va mai veni sfarsitul lumii Raspunde la astea daca poti. |
Traditie, voi incepe cu a dosua problema.
au admis si intrebuinteaza calendarul indreptat urmatoarele Biserici: Patriarhia ecumenica din Constantinopol, Bisericile din Grecia si Albania Arhiepiscopia Ciprului Biserica ortodoxa din Polonia Patriarhia Antiohiei Biserica Romana Patriarhia Alexandriei (1928) ; Mitropolia ortodoxa din Cehoslovacia (autocefala de la 8 decem*brie 1951); Biserica ortodoxa din Finlanda (adoptase stilul nou inca din 1917) ; Biserica din Bulgaria (la 20 dec. 1968). Au ramas deci cu stilul vechi (calendarul iulian neindreptat) Bise*ricile din Patriarhia Ierusalimului, Biserica Rusa si Biserica din Serbia, la care se adauga calugarii din manastirile de la Athos. "Exemplul aces*tora a incurajat pe credinciosii disidenti de la noi si din alte Biserici, care tin inca stilul vechi, numiti stilisti sau calendaristi" - http://www.cresti nortodox.ro/Indreptarea_calendarului_in_Rasarit_7265.html. Link-ul te duce la un articol mai mare despre acesta problema, de unde am extras afirmatiile citate. Inteleg opinia ta, ti-am expus si parere mea, de aceea as vrea sa nu polemizam pe acesta tema. Cat desprea problema omoforului, exista diferentele evidente intre cele doua omofoare (in poza postat ititial, a doua din cele trei, nu se afla un trandafir, prezent in cea de a doua fotografie, postat de tine pentru comparatie). Dar este posibil sa ma insel si, intr-adevar sa fie un omofor. Dar, daca este vorba de omofor, purtat peste mantie, iata ce spune Liturgica: Mantia nu este un vesmant liturgic propriu zis; arhiereul o imbraca numai cand intra in biserica, la vecernii, la slujbele mici si la alte ceremonii, impreuna cu omoforul mic si carja. In prezent, ori de cate ori arhiereul intra in biserica, este imbracat, in portic, cu mantia. La Sfanta Liturghie insa, mantia nu se mai imbraca. Cele spuse mai sus, impreuna cu locatia unde este facuta fotografia (in afara lacasului de cult) ma fac sa cred, ca, fara indoiala, nu este vorba despre o Liturghie. |
Mirean,inca nu ai inteles ca si rugaciunile comune sunt pacat,nu numai liturghiile?De cate ori sa mai repetam,ca ne vine lehamite...
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:56:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.