Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   VAI VAI CE AM AUZIT (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3910)

vicool 24.06.2008 22:45:10

Da, multumesc pentru lamuriri!

sofiaiuga 02.08.2008 15:19:15

emanuel ,cind parintele IOANICHIE BALAN ,de la man SIHASTRIA apostit 3 zile pt a-i arata Dumnezeu cum e cu aceasta treaba care te framinta acuma pe tine ,i-au aparut 3 fete de sfinti in aer desupra in chilie si i-au spus ca asta ,problema cu calendarul vechi ,NU E TREABA LUI ,ca cei care trebuie vor fi trasi la raspundere! Adica concluzia este ,ca schimbarea calendarului nu e bine ca s-a facut si cei care au facut-o vor fi trasi la raspundere!Dar Dumnezeu i-a aratat ca ASCULTAREA ESTE MAI MARE DECIT CALENDARUL ,caci din zilelede sarbatoare nu tre sa facem o dogma cum au facut stilistii .Aceasta au stiut-o cei cu raugaciuni fierbinti si trezvie de la ATHOS ,IERUSALEM ,asa ca de aceea nu au intrerupt leg .cu ortodocsii pe stil nou.Iar cu cei pe stil vechi ..ce sa zic ..o deviere aduca alte devieri cum este cu rebotezare sau mirungerea ce fac ei .La ortodocsii pe stil vechi de la ATHOS ,RUSIA,IERUSALEM ,ne putem spovadi simplu ca si la noi ,si ni se da impartasania ,dar cei din BOSV NU E POSIBIL si asta arata ca ei sint cei care au deviat ,facind o dogma din calendar!DUMNEZEU SA TE LUMINEZE!

piedonee 18.10.2008 01:02:29

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 77748)
stiu mai draga ... dar si in bor exista preoti , si totusi asta nu o impiedica de la apostazie ... nu stiu , pana la urma am sa intreb in stanga si in dreapta sa vad care este adevarul ...

biserica ortodoxa este inpartita ADMINISTRATIV in mai multe parti nou sau vechi dar toti au acelas Dumnezeu si nu uita ca omul prin femeie a cazut si tot prin femeie sa ridicat deci MAICA DOMNULUI a ridicat cinstea femei la cinstea cea din tai,dei vechi sau nou diferenta dintre aceste este doar calendarul si atata,restul sunt 'povesti sau interpretari"ale oamenilor care sunt exact ca smochinul ne roditor le lipseste esenta ei nu fac decat sa duca in eroare.....dar ambele biserici se roaga la acelas Dumnezeu,au aacelas leturghier acelas molofternic aceias slujba de ce ore ne invrajbim atata?deci eu nu vad nici o diferenta decat acele 3 zile care cand va ajunge sufletul la scaunul de judecata nu va fi intrebat esti pe veci sau pe nou te intreaba ce ai facut bine,ai cautat pacea,dragostea si va fi doar judecata ta si credema nu ti va fi de folos cai vechi sau nou ,da daca ai zice care e diferenta intre catoli sau oricare alta confesiune atunci ea carti si cerceteaza ca de asta a inzestrat DUMNEZEU pe om cu intelepciune sa faca distincita intre bine si rau......,gandestete ca viata de dincilo e vesnica si lucreazati mantuirea prin dragoste,iubire de exemplu pilda in care Hristos se gaseste la fantana cu samarineanca de alt neam carea ea dat sa bea si iudei care credeau in moise si tineau post si se rugau lau rastihit deci tainile lui Dumnezeu nu sunt ca ale oamenior.........

geo.nektarios 18.10.2008 01:12:13

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta (Post 77703)
tu ai auzit de preoti? stiai ca si in BOSV exista preoti? ???

dumneata stii ca sunt NECANONICI??? Sinodul BOR NU recunosc hirotoniile celor din BOSV!!! Si aci, alte erezii... e multe!!! Daca nu ai studiat in cadrul Teologiei despre acestia, mai bine ar fi sa patram tacerea...!!!

geo.nektarios 18.10.2008 01:18:59

schisma stilistilor:

[SIZE=2]“Schisma este despartirea de biserica si toti cei ce se despart nu se mai impartasesc de darurile Duhului Sfant, pentru ca revolta lor au oprit pentru ei, izvorul harului facand sa inceteze succesiunea legitima a preotiei parintilor. Autorii acestei despartiri au fost hirotonisiti de episcopii sobornicesti si aceasta consacrare le-a adus asupra lor harul; insa de cand s-au despartit cazand in randuiala mirenilor, ei nu mai au puterea de a boteza si nici a hirotonisi, caci de indata ce ei nu mai au darul Duhului Sfant, ei nu mai au puterea sa hirotoniseasca pe altii”. Pentru aceasta, s-a oranduit cwn ca botezul lor trebuie sa se faca din nou, fiindca ei nu sunt decat niste mireni, si toti care se vor intoarce la biserica, si toti cei ce fusesera botezati de preotii lor, trebuiesc rebotezati. Cu toate acestea, intrucat multi episcopi din Asia, din coboramant fata de ei, si pentru a inlatura tulburarile, au socotit de bine a se primi si botezul lor, ii putem primi si noi”. - can 1 al Sf.Vasile Cel Mare
[/SIZE]

geo.nektarios 18.10.2008 01:37:07

BOSVR este schismatica!!! S-au rupt de Biserica Mama in 1924 si de atunci nu a mai au nimic de "valoare"!!! De ce? In primul rand NESUPUNEREA fata de Sfantul Sinod al BOR te duce le afurisire!!! Deci, BOSVR este o Biserica intemeiata pe NEACSULTARE!!! Desi au toate patrate cele ale cultului, dpdv doctrinar, is la pamant!!! De aceea Athonitii nu primesc la slujbe pe cei BOSVR, pt nescultarea de Biserica Mama! Apoi ca si-au facut SINOD PROPRIU, fara aprobarea PATRIARHULUI!!! cine pe cine a hirotonit? Odata indepartati de Bis.Mama de catre Sf.Sinod al BOR si conform Canoanelor, nu mai pot HIROTONI!!! Dar ei au facut aceasta, ba chiar sfintiri de Biserici... din cadere in cadere... ca sa "treci" la BOSVR trebuie sa treci din nou prin Sf.Taina a Mirungerii... Extrem de GRAV!!!
si in Grecia sunt stilisti, pe care Sinodul lor, ii trateaza extrem de grav!!! Nici nu au voie in sf.Miunte...
Daca vorbiti cu cei din cadrul BOSVR vi se parea ca ar avea dreptate, daca voribiti ci Sinodul BOR, veti vedea ca nu mai au dreptate!
Si Sf.Ioan Iacob a fost afectat de acesta schimbare, desi avea numai 11 ani in 1924, dar i-a arata Dumnezeu ca "TREBUIE SA FACA ASCULATARE DE BISERICA!!!" si sunt N minunile lui Dumnezeu legate de aceasta problema in cadrul BOR!!!

FRATILOR, RAMANETI INTRU ASCULTARE DE BISERICA MAMA, CA ASA NE MANTUIM, Nu prin razvratire!!!

moro.d 18.10.2008 12:07:38

nici nu avem nevoie de recunoasterea unui sinod schismatic

moro.d 18.10.2008 12:08:38

si nu mai inflori atat minciunile

geo.nektarios 18.10.2008 12:33:38

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta (Post 96372)
nici nu avem nevoie de recunoasterea unui sinod schismatic

Frate nu mai fa acuze, ca nu noi ne-am despartit, ci voi "cei cu mot in frunte"! NU ATI FACUT ASCULTARE DE BISERICA MAMA!!! Daca asa a hotarat Sf.Sinod al tuturor BO ca sa se indrepte calendarul, dar fiecare s-o faca cand crede de cuviinta fiecare, BOR a luat decizia indreptarii in 1924, dimpreuna si cu alte Biserici Autocefale!!!
Pt voi exista Sf.CALENDAR!!! in ce data se praznuieste? este cu Priveghere sau numai cu Doxologie Mare?
Hadeti sa nu mai facem tam-tam si sa ne vedem de treaba! Adevarul este ca daca nu-ti cunosti Biserica din care faci parte, nu iti cunosti istoria ei, e JALEEE!!!!
Apoi sa faci un Snod ca fiind "schismatic", te rog retrageti cuvintele si nu mai Blesfemia ceea ce "S-a parut Duhului Sfant si noua"!!!
Daca nici Teologia nu ai, nici macar Seminarul, te rog frumos TACI!!!

moro.d 18.10.2008 12:48:18

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 96378)
Daca asa a hotarat Sf.Sinod al tuturor BO ca sa se indrepte calendarul,

uite asta-i marea eroare.
v-au mintit spunandu-va ca au participat toate BO la congres si toate au fost de acord cu deciziile luate.
daca ar fi fost adevarat, atunci povestea ar fi fost alta..

Citat:

te rog frumos TACI!!!
dar cine esti tu?

geo.nektarios 18.10.2008 13:05:52

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta (Post 96382)
uite asta-i marea eroare.
v-au mintit spunandu-va ca au participat toate BO la congres si toate au fost de acord cu deciziile luate.
daca ar fi fost adevarat, atunci povestea ar fi fost alta..

Nu-ti cunosti ISTORIA!!! nici nu va primeste in Athos... pt ca sunteti "ok"! nu? recunoaste! Din MANDRIE nici nu veti puterea sa recunoasteti minunile pe care le-a facut Dumnezeu cu N Sfinti romani, legat de aceasta rupere de Biserica Mama!!!
Aroganta pe care o evidentiezi, e specifica voua Stilistilor... nu ai cu cine discuta din cauza MANDRIEI!!! asa am patit cu N preoti si calugari schismatici, stilisti... Daca nu va studiam "doctrina" nu mai ziceam nimic, ca nu imi place sa ma bag unde nu stiu nimic, si daca stiu, nu pot sa tac atunci cand mi-i atacata Biserica!!
Cine sunt eu? "ispita ta"!!!!

moro.d 18.10.2008 13:26:57

tipic raspuns. ocolesti subiectul.

tigerAvalo9 18.10.2008 22:28:55

cine a zis ca e eretica? aberatii

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:35:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.