Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Card de sanatate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17406)

Mena59 24.10.2014 16:07:14

frumusetea-i trecatoare

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 570280)
As vrea eu :))

Sti, eu sunt din Ardeal si chiar daca nu sunt magulitoare glumele cu ardeleni mie imi plac. Uneori se mai potrivesc cu realitatea. Uite iti zic o gluma despre ardeleni (care nu se potriveste realitatii:4: )

Cand s-au impartit romanilor calitatile, ardeleanul, mai mocait, a ajuns ultimul.
Nu ramasese decat frumusetea si prostia.
Si este intrebat:
-Ei, ce alegi bade?
Ardeleanul raspunde cu "intelpciune"
- Aaaaapoi, no... frumusetea-i trecatoare....
:39:

CristianR 24.10.2014 17:49:03

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 570273)
In Pateric sunt exemple de sfinti parinti care inainte de moarte nu erau siguri ca se vor mantui ,mai voiau sa traiasca pt a mai face pocainta.
Si eu sa ii judec pe aceia care refuza cardul ca nu au iubire ?
De unde sa stiu ca sunt indiferenti la semeni?

Nu, nu asta am vrut să spun. Pot avea iubire și fapte, pot fi creștini foarte buni. Dar dacă nu au acestea, degeaba refuză cardul. Nu în funcție de această alegere consider că vom fi judecați.

Noi credem într-un Dumnezeu al sensului, căci Fiul se numește și Logosul, adică sens și rațiune. Prin urmare, tot lucrul bun trebuie să aibă un rost, un sens. În timp ce iubirea și fapta bună sunt pline de sens, respingerea cardului este lipsită de sens.

Yasmina 24.10.2014 21:44:25

Citat:

În prealabil postat de Mena59 (Post 570282)
Sti, eu sunt din Ardeal si chiar daca nu sunt magulitoare glumele cu ardeleni mie imi plac. Uneori se mai potrivesc cu realitatea. Uite iti zic o gluma despre ardeleni (care nu se potriveste realitatii:4: )

Cand s-au impartit romanilor calitatile, ardeleanul, mai mocait, a ajuns ultimul.
Nu ramasese decat frumusetea si prostia.
Si este intrebat:
-Ei, ce alegi bade?
Ardeleanul raspunde cu "intelpciune"
- Aaaaapoi, no... frumusetea-i trecatoare....
:39:

Imi plac toti romanii,si moldovenii care is foarte calzi , banatenii care is mai isteti si repezi,dar ardelenii imi sunt foarte dragi!
Nici nu pot accepta gluma asta pt ca nu sunt de loc prosti :)
Sunt niste draguti! O prietenie cu un ardelean este una pe viata,pt ca asa sunt ei,oameni profunzi,de baza!

ovidiu b. 24.10.2014 22:41:14

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 570243)
Ovidiu:
Daca e sa ne luam dupa spuse duhovnicilor ,uite ce spine cuviosul Paisie:
"- Parinte, lumea intreaba ce sa faca in legatura cu noile buletine de identitate. fgvv

- Atunci cand va intreaba, voi cel mai bine sa le spuneti oamenilor sa intrebe pe duhovnicii lor si sa faca rabdare sa vada cum va actiona Biserica, pentru ca multi pun intrebari, dar putini inteleg raspunsurile. Deoarece eu am scris clar in brosura “Semnele vremurilor“: fiecare sa actioneze potrivit cu constiinta lui....

În vol. II „Trezire duhovnicească”, la pagina 197, părintele Paisie vorbind de actele cu cip, spune: „Ne așteaptă evenimente, dar nu vor dura mult. Pe cât s-a vătămat Ortodoxia prin comunism, tot atât se va vătăma și acum.
Părintele Paisie a trecut la cele veșnice în 1994. Când a spus el aceste lucruri? Putem ști noi dacă acum ar mai fi fost de aceeași părere?

ovidiu b. 24.10.2014 22:52:16

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 570251)
De ce consideri că vom fi judecați după primirea/respingerea acestor dispozitive electronice, iar nu după măsura în care am lucrat la asemănarea noastră cu Hristos? Astfel încât să Se regăsească în noi, să-Și vadă chipul, să ne recunoască ai Săi și să nu ne spună, ca fecioarelor neînțelepte: „Nu vă cunosc pe voi”.

Din nefericire, pentru unii oameni refuzarea actelor cu cip a ajuns criteriu de mântuire, în măsura în care acceptarea actelor cu cip, în prezent, nu reprezintă lepădare.

abaaaabbbb63 24.10.2014 22:54:26

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 570331)
Din nefericire, pentru unii oameni refuzarea actelor cu cip a ajuns criteriu de mântuire, în măsura în care acceptarea actelor cu cip, în prezent, nu reprezintă lepădare.

Eu nu inteleg ceva. Practic actele cu cip nu ar trebui sa fie o veste buna pentru crestini? Adica, daca se aproprie apocalipsa, se aproprie si a doua venire a lui Iisus, si luarea in rai a tuturor credinciosilor, nu?

Pai prin refuzarea acestor acte, etc, nu ar fi amanata venirea lui Iisus?

(Nu zic ca este, e o reducere la absurd)

ovidiu b. 24.10.2014 23:35:09

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 570268)
Ovidiu ,daca e asa cum spui de ce BOR nu adopta o pozitie oficiala in favoarea cardurilor de sanatate ?.

Și totuși, nu mi-ai răspuns la întrebare, de fapt, multor întrebări.

Asupra transplantului de organe, BOR s-a pronunțat oficial în Ședința Sfântului Sinod din 17 iunie 2004.

„Văzând tulburarea provocată de opiniile confuze și contradictorii cu privire la noile pașapoarte biometrice, Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii și credincioșii să rămână statornici în credința în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului și al morții, să sporească în rugăciune și fapte bune, viețuind creștinește în familie, mânăstire și societate, fără a răspândi panică și îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare. Astfel, Dumnezeu ne va lumina, ne va apăra de tot răul și ne va ajuta să săvârșim binele.”

ovidiu b. 24.10.2014 23:50:04

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 570304)
Noi credem într-un Dumnezeu al sensului, căci Fiul se numește și Logosul, adică sens și rațiune. Prin urmare, tot lucrul bun trebuie să aibă un rost, un sens. În timp ce iubirea și fapta bună sunt pline de sens, respingerea cardului este lipsită de sens.

Sau cum spune pr. Rafail Noica:

”Sus să avem inimile și să ne cunoaștem Scripturile. Creștinul nu este unul care se împotrivește rânduieilor lumii ăsteia, rânduielilor Cezarului. Mucenicii la început erau cetățeni care trăiau după toate legile Cezarului. Dar, dacă una legi cerea să se închine ca unui dumnezeu Cezarului, acolo nu erau de acord și mureau mai curând ca mucenici decât să primească un dumnezeu altul decât adevăratul Dumenzeu. Și acuma, ne așteapră cândva, înșelăciunea cea mare, de care vorbește Apostolul Pavel. Nu e cazul să ne împotrivim la tot felul de chestii dintr-astea.

Cu spovedanie, cu împărtășanie, cu toată viața bisericească, vânatul nostru este Hristos și trebuie ca toți să încercăm să ne întărim cât mai mult în Hristos, ca pe Hristos Adevărul să nu-L lepădăm în fața marii înșeluciuni. E mare și cumplită înșeluciune, deci n-are adevăr. Se va dezvălui la sfârșit spre nefericirea celor care s-au lăsat amăgiți.
Așa că asta este: Sus să avem inimile. Vânatul nostru este Hristos, de Hristos să nu ne despărțim.

Curând după Crăciun se pomenesc cei 20.000 de mucenici din Nicomidia. Dintre cei 20.000 se pare că unul care mergea la mucenicie a rupt decretul Cezarului care zicea să prigonești pe creștini. Numele lui Biserica nu l-a inclus cu cei 20.000. Numele celui care a protestat împotriva ordinului Cezarului, de ce nu a fost inclus cu cei 20.000? Că din clipa când a protestat...Ce înseamnă mucenic sau martir? Martir înseamnă martor, e același cuvânt în greacă martiros, adică cel care poartă mărturie. Și mărturia este că există o viață care este neîmpuținată și de chinuri și de moarte...Deci, mucenicul ăsta, dă Doamne să fie și el mucenic, însă, dacă a protestat împotriva Cezarului, de atunci Cezarul avea dreptul să-l pedepsească cum socotește Cezarul.

Să nu intrăm în luptă prea devreme. Nimeni să nu se înfricoșeze de noi, în calea nimănui să nu stăm, dar dacă va veni o zi când va trebui să mă lepăd de Hristos, în ziua aia să ne dea Dumenezeu puterea, blând, să nu o facem. Hristos este singurul Adevăr și ca Dumnezeu, singurul Dumnezeu, bineînțeles, împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfânt.”

anita 25.10.2014 09:39:42

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 570337)
Și totuși, nu mi-ai răspuns la întrebare, de fapt, multor întrebări.

Asupra transplantului de organe, BOR s-a pronunțat oficial în Ședința Sfântului Sinod din 17 iunie 2004.

„Văzând tulburarea provocată de opiniile confuze și contradictorii cu privire la noile pașapoarte biometrice, Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii și credincioșii să rămână statornici în credința în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului și al morții, să sporească în rugăciune și fapte bune, viețuind creștinește în familie, mânăstire și societate, fără a răspândi panică și îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare. Astfel, Dumnezeu ne va lumina, ne va apăra de tot răul și ne va ajuta să săvârșim binele.”

Totusi nu vad un raspuns clar ,multumesc pentru citat.
N e spune sa sporim in rugaciune pt a ne lumina Dumnezeu.Dumnezeu ne poate lumina sa nu acceptam cipurile.
Abaaaabbbb63 a dat un raspuns intelept.
Semnele sunt clare.

anita 25.10.2014 09:42:56

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 570304)
Nu, nu asta am vrut să spun. Pot avea iubire și fapte, pot fi creștini foarte buni. Dar dacă nu au acestea, degeaba refuză cardul. Nu în funcție de această alegere consider că vom fi judecați.

Crestinii aceia de care vorbesc erau aceiasi si inainte de a refuza cardul.
Deci la pacatele pe care le avem ,ne mai incarcam cu unul in mod voit.
Dumnezeu ne vrea buni dar si curatati de pacate.

oaie_cugetatoare 25.10.2014 10:46:50

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 570367)
Dumnezeu ne vrea buni dar si curatati de pacate.

Pai si ce pacat iti poate aduce o bucata de plastic ?
Care este legatura dintr-un plastic si pacat ?

Ioan_Cezar 25.10.2014 12:02:42

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 570371)
Pai si ce pacat iti poate aduce o bucata de plastic ?

ehee... dacă ai ști tu câte păcate au adus plasticele astea... acolo unde e plastic, e păcat, să știi... pentru că polimerul ăla se răsucește de 666 ori în jurul propriei axe moleculare, ca un șarpe... evident că e păcat, tot ce are plastic e păcat - nu ai învățat la chimia organică?

oamenii care înțeleg cele sfinte au priceput de mult că păcatul nu e din om, din modul cum alege să fie înlăuntru și în comportament, în suflet și în fapte,
ci e mereu din afară, de la alții, de la duhuri și mai nou de la plastice, de la mobilă, de la celularele mobile etc.
Cu noi totul e ok, suntem curați și nepătați, suntem imaculați dar lumea, lumea din jur e rea și murdară și ne îndeamnă la păcat, totul e corupt în jur, păcat de noi că suntem așa imaculați.
Acuma, după mii de ani de luptă eșuată, diavolul a scos ultima armă împotriva sfințeniei românașilor electoralizați și scrutinizați: plasticul cu dotări electronice! ai văzut cum s-a adaptat și ce creativă e dihania? Dar ce, noi suntem proști? N-o să-i meargă nici de data asta. O să învingem! La luuuptăăăă!!!

abaaaabbbb63 25.10.2014 12:04:21

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 570379)
ehee... dacă ai ști tu câte păcate au adus plasticele astea... acolo unde e plastic, e păcat, să știi... pentru că polimerul ăla se răsucește de 666 ori în jurul propriei axe moleculare, ca un șarpe... evident că e păcat, tot ce are plastic e păcat - nu ai învățat la chimia organică?

Acuma, după mii de ani de luptă eșuată, diavolul a scos ultima armă împotriva sfințeniei românașilor electoralizați și scrutinizați: plasticul cu dotări electronice! ai văzut cum s-a adaptat și ce creativă e dihania? Dar ce, noi suntem proști? N-o să-i meargă nici de data asta. O să învingem! La luuuptăăăă!!!

Azi ai chef de glume. Imi place :))

Ioan_Cezar 25.10.2014 12:14:58

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 570371)

Amândouă încep cu p. Cum nu sesizași?......
(Asta e grav, foarte grav, soro! Nu de alta dar amintește-ți câte alte blestemății nu încep tot cu p: porc, piuliță, pui, poamă, păstârnac și chiar ... papa!)

antoniap 26.10.2014 00:17:32

http://www.apologeticum.ro/2014/10/m...l-de-sanatate/

antoniap 26.10.2014 00:32:49

http://www.youtube.com/watch?v=9XjmUsGgWsQ#t=825

ovidiu b. 26.10.2014 01:00:37

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 570365)
Totusi nu vad un raspuns clar ,multumesc pentru citat.
N e spune sa sporim in rugaciune pt a ne lumina Dumnezeu.Dumnezeu ne poate lumina sa nu acceptam cipurile.

Și mai spune acolo: „fără a răspândi panică și îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare.”
Se pare că vrei să vezi doar ce se potrivește ideilor tale.

Citat:

Abaaaabbbb63 a dat un raspuns intelept.

Se pare că nu ai înțeles. Să-ți explic: prin refuzul actelor cu cip creștinii amână apocalipsa și implicit a doua venire a lui Iisus, însă, asta nu e o gândire sănătoasă. Nu poți săvârși păcatul pentru a grăbi venirea sfârșitului.

Citat:

Semnele sunt clare.

Ce spui de faptul că Dioclețian la sfârșitul perioadei persecuțiilor și-a pus în gând să distrugă cu totul creștinismul? A legiferat distrugerea creștinismului: „nu este legitim să existe creștin”. Creștinii de atunci citind Apocalipsa puteau vedea „fiara” în Dioclețian? Nu puteau ei interpreta după semnele vremurilor venirea sfârșitului?
Dar pe vremea lui Stalin? Sau mai bine spus pe vremea comuniștilor? Și exemplele pot continua.

ovidiu b. 26.10.2014 01:26:31

Citat:

Semnele sunt clare.

Sunt curios dacă vor mai fi clare după ce vei citi Evanghelia după Matei, cap. 24:
3. Și șezând El pe Muntele Măslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicând: Spune nouă când vor fi acestea și care este semnul venirii Tale și al sfârșitului veacului?
4. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeți să nu vă amăgească cineva.
5. Căci mulți vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, și pe mulți îi vor amăgi.
6. Și veți auzi de războaie și de zvonuri de războaie; luați seama să nu vă speriați, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârșitul.
7. Căci se va ridica neam peste neam și împărăție peste împărăție și va fi foamete și ciumă și cutremure pe alocuri.
8. Dar toate acestea sunt începutul durerilor.
9. Atunci vă vor da pe voi spre asuprire și vă vor ucide și veți fi urâți de toate neamurile pentru numele Meu.
10. Atunci mulți se vor sminti și se vor vinde unii pe alții; și se vor urî unii pe alții.
11. Și mulți prooroci mincinoși se vor scula și vor amăgi pe mulți.
12. Iar din pricina înmulțirii fărădelegii, iubirea multora se va răci.
13. Dar cel ce va răbda până sfârșit, acela se va mântui.
14. Și se va propovădui această Evanghelie a împărăției în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; și atunci va veni sfârșitul.

abaaaabbbb63 26.10.2014 08:27:00

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 570445)

Nu cred ca procentele din articol sunt prea corecte. 100%? Deci autorul este sigur ca absolut nici un roman din tara nu stie pentru ce e este cardul?
Asta ii scade mult din credibilitate...

abaaaabbbb63 26.10.2014 08:29:41

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 570451)
Se pare că nu ai înțeles. Să-ți explic: prin refuzul actelor cu cip creștinii amână apocalipsa și implicit a doua venire a lui Iisus, însă, asta nu e o gândire sănătoasă. Nu poți săvârși păcatul pentru a grăbi venirea sfârșitului.

Nu sa-l grabesti, ci sa-l iei ca atare, poate ca un semn bun. Pana la urma, nimeni nu stie daca este un semn. In Apocalipsa nu se mentioneaza nimic de vreun cip (evident). Chestia cu cipul este doar interpretarea prezenta a acelui capitol. In trecut erau tatuajele. In viitor cine stie ce vor fi...

ovidiu b. 26.10.2014 21:36:57

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 566681)
Cum Se simte Dumnezeu daca sustinem ca suntem crestini, dar acceptam insemnele rivalului Sau?

Dumnezeu are rival?

abaaaabbbb63 26.10.2014 21:55:32

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 570493)
Dumnezeu are rival?

Mitologic si istoric vorbind, orice zeu are un rival.

Poate Antonia are o perspectiva mitologia asupra lui Dumnezeu.

Mena59 27.10.2014 09:46:03

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 570323)
Imi plac toti romanii,si moldovenii care is foarte calzi , banatenii care is mai isteti si repezi,dar ardelenii imi sunt foarte dragi!
Nici nu pot accepta gluma asta pt ca nu sunt de loc prosti :)
Sunt niste draguti! O prietenie cu un ardelean este una pe viata,pt ca asa sunt ei,oameni profunzi,de baza!

Era o gluma, desigur.

anita 27.10.2014 10:02:39

Citat:

Și mai spune acolo: „fără a răspândi panică și îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare.”
Se pare că vrei să vezi doar ce se potrivește ideilor tale.

Ei spun sa nu raspandim panica .Nu vad de ce neluarea cardurilor trebuie insotita de panica si ingrijorare.Nu am sfatuit pe nimeni ce sa faca.

Citat:

Pai vad ca vezi in luarea actelor biometrice un pacat,

Citat:

Ce spui de faptul că Dioclețian la sfârșitul perioadei persecuțiilor și-a pus în gând să distrugă cu totul creștinismul? A legiferat distrugerea creștinismului: „nu este legitim să existe creștin”. Creștinii de atunci citind Apocalipsa puteau vedea „fiara” în Dioclețian? Nu puteau ei interpreta după semnele vremurilor venirea sfârșitului?
Dar pe vremea lui Stalin? Sau mai bine spus pe vremea comuniștilor? Și exemplele pot continua.

Ovidiu ,Dumnezeu nu va ingadui sa fim pecetluiti .El ne-a facut liberi si actualii guvernanti vad ca ne iau aceasta libertate ,ne ataca la capitolul sanatate pt a juca cum vor ei ,ne impun aceste acte desi noi platim bani grei la asigurarile de sanatate.
De aceea spun ca prea mult timp nu mai este ,desi noi ne anesteziem cu ce a fost in trecut. ,in antichitate ,etc.Din cauza cipuirii nu mai e timp.
Pe vremea lui Diocletian nu erau carduri electronice cu cip.
Avem Apocalipsa ,Dumnezeu nu ne-a trimis- degeaba.

ovidiu b. 27.10.2014 11:29:33

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 570515)
Ei spun sa nu raspandim panica .Nu vad de ce neluarea cardurilor trebuie insotita de panica si ingrijorare.Nu am sfatuit pe nimeni ce sa faca.

În schimb, îi cataloghezi pe cei ce dau acest sfat (ierarhi, preoți) drept eretici.

Citat:

Pai vad ca vezi in luarea actelor biometrice un pacat,

Nu, ți-am explicat ceea ce vroia să spună abaaaabbbb63, reducând totul la absurd.

Citat:

Ovidiu ,Dumnezeu nu va ingadui sa fim pecetluiti .El ne-a facut liberi si actualii guvernanti vad ca ne iau aceasta libertate ,ne ataca la capitolul sanatate pt a juca cum vor ei ,ne impun aceste acte desi noi platim bani grei la asigurarile de sanatate.

Și pe vremea comuniștilor conducătorii au îngrădit libertatea de exprimare a credinței multor clerici și mireni ortodocși.

Citat:

De aceea spun ca prea mult timp nu mai este ,desi noi ne anesteziem cu ce a fost in trecut. ,in antichitate ,etc.

Sau unii se anesteziază cu idei sectare că, refuzând un cip nu săvârșesc un păcat, uitând de adevăratele păcate care pecetluiesc gândirea (fruntea) și faptele (mâna).

Citat:

Din cauza cipuirii nu mai e timp.

Să înțeleg că tu știi ceasul sfârșitului? Ai citit Matei cap. 24?

Citat:

Pe vremea lui Diocletian nu erau carduri electronice cu cip.

Și unde spune în Apocalipsă de carduri cu cip? De când cipul a devenit semnul sfârșitului? Eu ți-am dat un exemplu cum că fiecare moment istoric putea fi interpretat ca fiind un sfârșit. Dioclețian a dat lege împotriva creștinismului și a lepădării de credință.

Corinusha 27.10.2014 11:47:13

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 570267)
Domnule Mihnea ,judecandu-i pe altii va osanditi singur
Nu va ganditi ca cei care au refuzat cardul au facut-o neaparat din motive crestinesti .La fel ,nu mai stati cu gura cascata la functionara de la posta care daca i-a zis cineva ceva ,acum gata toti au venit acolo sa o bruftuluiasca.Ce garantie am eu ca asa a fost?
Toti refuzatorii de card s-au repezit sa o certe pe functionara.
Eu stiu ca cei care nu au vrut cardul nu s-au mai deranjat pana la posta ,dar ma rog ,sa credem.
Doamne ajuta !

Anita, nu s-au deranjat pana la posta, s-a deranjat postarita pana la ei; in mod legal, trebuie sa mearga postarita sale inmaneze PERSONAL cardul, iar in caz de neacceptare, oamenii trebuie sa completeze o fisa in care sa scrie ca nu accepta cardul si sa motiveze de ce.
Nu toti, in general fanaticii...care in zona care a aut-o femeia asta separe ca erau majoritari. Nu zic a e asa in orice zona; ar fi culmea...

Tu nu ai garantia ca asa a fost, o am eu, si nu imi convine ca toata lumea omoara mesagerul... ce vina are femeia aia ca isi face treaba?! Pentru asta trebuie trimisa "inapoi la tatal tau diavolul"?! si trantite usile in nas si strigat sa dispara de la poarta ca aduce insemnele satanei?! Hai sa fim seriosi? Ce om merita asemenea reactii?
Au fost si oameni care a refuzat politicos, au completat formularul ca oamenii normali si totul a decurs in ordine;

Oricum, e dezastru; un dezastru care pe mine persnal ma amuza teribil, dar ma si scoate din sarite in acelasi timp.

anita 27.10.2014 12:10:43

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 570525)
Anita, nu s-au deranjat pana la posta, s-a deranjat postarita pana la ei; in mod legal, trebuie sa mearga postarita sale inmaneze PERSONAL cardul, iar in caz de neacceptare, oamenii trebuie sa completeze o fisa in care sa scrie ca nu accepta cardul si sa motiveze de ce.
Nu toti, in general fanaticii...care in zona care a aut-o femeia asta separe ca erau majoritari. Nu zic a e asa in orice zona; ar fi culmea...

Tu nu ai garantia ca asa a fost, o am eu, si nu imi convine ca toata lumea omoara mesagerul... ce vina are femeia aia ca isi face treaba?! Pentru asta trebuie trimisa "inapoi la tatal tau diavolul"?! si trantite usile in nas si strigat sa dispara de la poarta ca aduce insemnele satanei?! Hai sa fim seriosi? Ce om merita asemenea reactii?
Au fost si oameni care a refuzat politicos, au completat formularul ca oamenii normali si totul a decurs in ordine;

Oricum, e dezastru; un dezastru care pe mine persnal ma amuza teribil, dar ma si scoate din sarite in acelasi timp.

Ma mir de ardeleni care sunt niste oameni foarte blanzi si civilizati.Or fi fost niscavai sectanti ,ca Ardealul e plin de sectanti.Eu stau in Muntenia dar nu am auzit asa ceva.

anita 27.10.2014 12:22:34

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 570522)
Și pe vremea comuniștilor conducătorii au îngrădit libertatea de exprimare a credinței multor clerici și mireni ortodocși.

Si totusi accesul la credinta nu a fost ingradit ,ce era in sufletul omului nu a disparut.Pe cand acum ,desi nelegal ,se ingradeste accesul omului la servicii medicale.

Citat:

Sau unii se anesteziază cu idei sectare că, refuzând un cip nu săvârșesc un păcat, uitând de adevăratele păcate care pecetluiesc gândirea (fruntea) și faptele (mâna).

De unde stii ca cei care refuza cardurile sunt fanatici ,poate sunt oameni profund credinciosi in fapta si cuvant.Eu cate persoane credincioase stiu nu s-au laudat ca au refuzat cardurile ,dimpotriva nu am discutat acest subiect.
Nu am intrebat ,nu cunosc.

Citat:

Să înțeleg că tu știi ceasul sfârșitului? Ai citit Matei cap. 24?

Da ,am citit.Acolo nu se spune ,dar Hristos spune ceva,cand vezi ca maslinul a inmugurit stii ca se apropie vara,deci ,cand aceste semne se vor ivi trebuie sa luam aminte ,sa avem trezie ,si da exemplul cu sluga ramasa sa pazeasca casa.

Citat:

Și unde spune în Apocalipsă de carduri cu cip? De când cipul a devenit semnul sfârșitului? Eu ți-am dat un exemplu cum că fiecare moment istoric putea fi interpretat ca fiind un sfârșit. Dioclețian a dat lege împotriva creștinismului și a lepădării de credință.

In apocalipsa spune de nr.666 ,cap.13

Inorogul 27.10.2014 13:46:05

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 570255)
Tocmai de aceea Judecata este cunoscută doar de Hristos. Poate El îl va recunoaște pe acel „ateu” care a avut inima luminată de dragoste și de milă și nu-l va recunoaște pe unul care, crezând că respingând cardul (sau făcând alte gesturi formale) Îi rămâne credincios, însă a trăit cu inimă rece față de durerile semenilor.
Și îi va contraria pe mulți, probabil.

Felicitari pentru modul in care gandesti!

Din fericire acesta este tipul de crestinism (daca-i pot spune asa) care se regaseste in jurul meu (famile & prieteni). Cu acest tip de crestinism, non-segregationist, intru foarte rar in conflict.

Fapte, nu vorbe!

Inorogul 27.10.2014 14:02:26

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 570253)
E adevarat ,dar si ateii pot implini aceste porunci ,dar de se vor fi lepadat de Hristos cum le va fi socotit lor ?

Am inteles. E simpla treaba cu spurcatii de atei.
Haideti totusi sa nu mergem atat de departe.

Ce spuneti despre castigatorii din ultimii ani ai Premiului Nobel pentru Pace? Unde va sfarsi, spre exemplu, Malala Yousafzai, proaspat laureata a acestui premiu? Aceasta adepta a Islamului i-a intors spatele lui Hristos. O fi luptat ea pentru libertatea femeilor din Pakistan, riscandu-si viata, dar... este acest lucru suficient?

Intrebari:
1) Unde credeti ca va sfarsi sufletul acestei biete pacatoase?
2) Unde credeti ca este corect sa sfarseasca sufletul acestei biete pacatoase?

Multumesc!

Corinusha 27.10.2014 15:58:58

anita, nu zic ca n-or fi si sectanti printre ei....dar nici n-are cum sa fie toti sectanti...dar garantezca sunt si ortodocsi printre ei.

Mie nu mi s-a parul normala reactia lor. Puteau foarte bine sa faca ca altii, sa semneze frumos ca nu doresc cardul si sa nu-l ia, nu sa "omoare" mesagerul...

anita 27.10.2014 17:25:20

Citat:

În prealabil postat de Inorogul (Post 570540)
Am inteles. E simpla treaba cu spurcatii de atei.
Haideti totusi sa nu mergem atat de departe.

Ce spuneti despre castigatorii din ultimii ani ai Premiului Nobel pentru Pace? Unde va sfarsi, spre exemplu, Malala Yousafzai, proaspat laureata a acestui premiu? Aceasta adepta a Islamului i-a intors spatele lui Hristos. O fi luptat ea pentru libertatea femeilor din Pakistan, riscandu-si viata, dar... este acest lucru suficient?

Intrebari:
1) Unde credeti ca va sfarsi sufletul acestei biete pacatoase?
2) Unde credeti ca este corect sa sfarseasca sufletul acestei biete pacatoase?

Multumesc!

Chiar nu vreau sa imi incarc memoria cu astfel de nume. Bravo ei daca a scos la lumina pe bietele femei.Si o fi reusit sa le elibereze din sclavia barbatilor ?

abaaaabbbb63 27.10.2014 18:34:54

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 570527)

De acolo pana la cipuri, cale lungaaaa....

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 570554)
Chiar nu vreau sa imi incarc memoria cu astfel de nume. Bravo ei daca a scos la lumina pe bietele femei.Si o fi reusit sa le elibereze din sclavia barbatilor ?

Cu pasi mici, reuseste. A fost impucata in cap tocmai penru ca reuseste.

ovidiu b. 27.10.2014 21:35:39

Citat:

Si totusi accesul la credinta nu a fost ingradit ,ce era in sufletul omului nu a disparut.

Să înțeleg că documentele cu cip șterg credința din sufletul omului?

Citat:

Pe cand acum ,desi nelegal ,se ingradeste accesul omului la servicii medicale.

Vrei să spui că unii fără discernământ își îngrădesc accesul la serviciile medicale.

Citat:

De unde stii ca cei care refuza cardurile sunt fanatici ,

Te rog nu-mi atribui afirmații pe care nu le-am făcut.

Citat:

De unde stii ca cei care refuza cardurile sunt fanatici ,poate sunt oameni profund credinciosi in fapta si cuvant.

Până acum, cei ce refuză cardurile au dovedit contrariul, în schimb, este evidentă ingnoranța și necunoașterea învățăturii dreptei credințe. Dovadă, multe întrebări și probleme pe care le-am ridicat au rămas în aer, fără nici un răspuns din partea celor care refuza cardurile.

Citat:

Eu cate persoane credincioase stiu nu s-au laudat ca au refuzat cardurile ,dimpotriva nu am discutat acest subiect.

Da, avem aici un caz care va da foc cardului de sănătate, iar pe cel bancar l-a ars.

Citat:

Da ,am citit.Acolo nu se spune ,dar Hristos spune ceva,cand vezi ca maslinul a inmugurit stii ca se apropie vara,deci ,cand aceste semne se vor ivi trebuie sa luam aminte ,sa avem trezie ,si da exemplul cu sluga ramasa sa pazeasca casa.

Eu te-am întrebat dacă știi ziua și ceasul sfârșitului? Și ți-am făcut trimitere la Matei cap 24. Ceea ce nu vrei să vezi scrie clar: „Iar de ziua și de ceasul acela nimeni nu știe, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.” (Matei 24, 36). Apoi: „Și se va propovădui această Evanghelie a împărăției în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; și atunci va veni sfârșitul.” (Matei 24, 14).

Citat:

Ai scultat explicația pr. Mihoc? Reluăm discuția?

ioana5760 28.10.2014 14:24:02

Si in concluzie, luam cardul sa nu? Lamuriti-ma si pe mine.

Inorogul 28.10.2014 14:31:34

Citat:

În prealabil postat de ioana5760 (Post 570666)

Depinde. Eu zic sa asteptati comunicatul oficial al BOR, sau al Papei, dupa caz.
In oice caz, nu faceti de capul dumneavoastra.

antoniap 28.10.2014 22:16:40

Citat:

În prealabil postat de ioana5760 (Post 570666)

Eu nu l-am luat. I-am spus postasului sa nu insiste si omul a inteles. Mi-a mai trimis o instiintare, apoi cardul a fost trimis la expeditor. De aceste ispite scapa coine poate.

Solutii colective nu vor exista, deoarece situatia a fost gandita foarte bine pas cu pas si s-au luat deja ,,masurile necesare". Fiecare accepta sau respinge documentele cu cip pe raspunderea lui.

Daca omul vede in cardul de sanatate un avantaj, il va lua. Daca vede un pericol, indiferent pe care plan, il va refuza.

Nu incalcam nicio lege daca refuzam acest card de sanatate. Am platit asigurarile de sanatate, asa ca avem dreptul la servicii medicale cu sau fara card. In schimb, cei care incearca sa ni le impuna incalca mai multe legi.

abaaaabbbb63 28.10.2014 22:34:54

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 570711)
Eu nu l-am luat. I-am spus postasului sa nu insiste si omul a inteles. Mi-a mai trimis o instiintare, apoi cardul a fost trimis la expeditor. De aceste ispite scapa coine poate.

Solutii colective nu vor exista, deoarece situatia a fost gandita foarte bine pas cu pas si s-au luat deja ,,masurile necesare". Fiecare accepta sau respinge documentele cu cip pe raspunderea lui.

Daca omul vede in cardul de sanatate un avantaj, il va lua. Daca vede un pericol, indiferent pe care plan, il va refuza.

Nu incalcam nicio lege daca refuzam acest card de sanatate. Am platit asigurarile de sanatate, asa ca avem dreptul la servicii medicale cu sau fara card. In schimb, cei care incearca sa ni le impuna incalca mai multe legi.

Aparent, din 2015, pacientul nu mai poate fi tratat decat daca este o urgenta.

Antonia, tu ai telefon mobil?

Corinusha 29.10.2014 12:19:22

Momentan inca medicii nu au nici cititoarele de card... cand le-or avea cu totii...nu se stie.

In elvetia merge bine treaba cu cardul de sanatate din cate mi-a povestit un prieten care e elvetian;
Acuma...nu stiu cat de bine gandita e treaba la noi in tara..probabil e gandita prost ca mai toate lucrurile importante...

off topic: auzisem ieri in maxi taxi la radio ca Ministerul Educatiei vrea sa bage manuale electronice... Si sunt unele (multe chiar) scoli si grainite in care toaleta e in curte si igiena e spre zero... dar lor le arde de manuale electronice, ca deh...ce conteaza sa ai la indemana in scoli niste masuri de igiena?!

aubergine 29.10.2014 12:53:00

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 570747)
Momentan inca medicii nu au nici cititoarele de card... cand le-or avea cu totii...nu se stie.

In elvetia merge bine treaba cu cardul de sanatate din cate mi-a povestit un prieten care e elvetian;
Acuma...nu stiu cat de bine gandita e treaba la noi in tara..probabil e gandita prost ca mai toate lucrurile importante...

off topic: auzisem ieri in maxi taxi la radio ca Ministerul Educatiei vrea sa bage manuale electronice... Si sunt unele (multe chiar) scoli si grainite in care toaleta e in curte si igiena e spre zero... dar lor le arde de manuale electronice, ca deh...ce conteaza sa ai la indemana in scoli niste masuri de igiena?!

Asta inseamna ca se fac lucrurile fara cap. Nici la noi nu sunt cititoare de card. Nu stiu ei ca toaleta e in fundul curtii pentru ca nici nu calca pe acolo. Plus ca se fac si afaceri cu aceste manuale, ma gandesc.
Ei oricum sunt rupti total de situatia din tara, ca toti oamenii cu bani, care sunt la conducere si nu au nici cel mai mic interes pentru ridicarea tarii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:11:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.