Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Buletinele actuale au cip? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15663)

eliza-georgiana 07.11.2012 19:12:18

Sfântul Chiril al Ierusalimului: dezbinarea și ura între frați pregătesc terenul pent

http://orasuldeva.ro/orasuldeva/inde...nti&Itemid=176

Crestinii cu numele, din pricina inmultirii faradelegilor care sting duhul, asa se vor slabi la minte, incat de frica, multi se vor lepada de Hristos si vor primi toata voia rea si vor gusta toata rautatea raului "caci credinta nu este a tuturora" (2 Tes 2,3). Viata lor, slabanogita de pacat, va da indrazneala satanei, care va lucra in acela tot felul de puteri si de semne, de minuni mincinoase si de amagiri nelegiuite pentru fiii pierzarii, fiindca n-au primit iubirea adevarului ca sa se mantuiasca. "De aceea pentru ca iubesc pacatul mai mult decat pe Dumnezeu, Dumnezeu le trimite amagiri puternice ca sa dea crezamant minciunii, si sa cada sub osanda (minciuni), toti cei ce n-au crezut adevarul, ci au ingaduit nedreptatea" (2 Tes 2,9-11). http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ist-79710.html

Toată această carcasă de bunăstare construită de omul modern se va dovedi a fi o capcană de oțel pentru el însuși. Ne miram ca ni se numara si ultimul banut din portofel (card)? Banca stie tot ce avem!! Nu vedeti ca oamenii necredincioși sau pe cei cu puțină credință se sinucid zilnic? si îngrozitor e faptul că vor fi prohodiți și înmormântați – se va scrie că a fost în stare de iresponsabilitate și, gata, lucrul e ca și făcut. Ca și cum judecata asupra unui asemenea lucru, vizând iertarea sau pedeapsa, s-ar putea face pe pământ!

Trebuie să ai multă credință și nădejde în Dumnezeu ca să poți suporta toate acestea. Cum un om plin de mândrie (realizat si cu mare respect de sine) și iubitor de argint să îndure umilința? Doar ieri el însuși striga: „Dacă ești deștept, de ce nu ești bogat?.’” Ieri, mulțumirea de sine dădea din el, iar astăzi e un nimeni. Va accepta orice: și codurile de bare, și „666″, și cu sânge va semna orice contract :(((((

V-a intrebat pe dumneavoastra cineva daca doriti sa faceti parte din U.E.? astia la referendum erau in stare sa injumatateasca populatia tarii pentru validarea listei de 50+1.... Cine credeti va semnala pericolul de a-si pierde omul mantuirea printr-un banal de cip? UE?guvernul? mass media? nu vedeti ca biata noastra Biserica Ortodoxa e deja intre coltii balaurului?!!

Cand ispititorul i-a prezentat Evei fructul oprit i-a tinut colocvii despre cum s/ar putea ajunge la "asemanarea" cu Dumnezeu printr/un pom oarecare?? Nici vorba! a manipulat-o spre incalcarea poruncii, nu i-a dat in cap!! i-a spus simplu: Oare a zis Dumnezeu cu adevărat:„Să nu mâncați din toți pomii din grădină?"” pentru ca Dumnezeu a poruncit omului să nu mănânce, dar nu din toți pomii, ci doar din pomul cunoștinței binelui și răului!!!!
Nemernicul, folosind cuvinte dulci (oare... cu adevărat... din toți pomii) a plantat sămânța îndoielii în inima ei!!! Dacă diavolul ar fi spus: Eva, hai sa mănânci din pomul cunoștinței binelui și răului! probabil ea n-ar fi mâncat...

Izbaveste-ne Doamne de cel Viclean!!!

antoniap 07.11.2012 19:18:21

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 480330)
Păi asta, doamnă, se cheamă SCHISMĂ. Exact așa a spus și Luther: eu stabilesc dacă ascult de "politica oficială" sau de Biblie.

În Biserica Catolică, nu se așteaptă de la noi să ascultăm nici de Biblie, nici de Sfinți, nici de Doctori ai Bisericii. Se așteaptă să ascultăm de BISERICĂ.

Să ascultăm de Biblie prin, și în, Biserică.

Să ascultăm de Sfinți prin, și în, Biserică.

Iar de Biserică ascultăm așa: dacă avem o nelămurire, îl întrebăm pe preot. Iar apoi facem ceea ce ne-a spus preotul.

Dacă avem nelămuriri, dacă ni se pare că preotul nu se ridică la înțelegerea noastră asupra Sfinților, sau a canoanelor, sau a Sinoadelor, atunci ne adresăm episcopului (dar continuăm să ascultăm de preot, până când, eventual, primim dezlegare de la episcop). Și așa mai departe. Așa înțeleg eu ascultarea de Biserică și de Christos, Cel care a spus: "Cine ascultă de voi, de Mine ascultă".

Pe de altă parte:

1. Sfântul Lavrentie nu avea cum să spună ceva despre cipuri, ținând cont că a trecut la Domnul în 1950.

2. Părintele Paisie nu este canonizat.

Ia deschide un topic pe un forum catolic despre problema cipurilor. Vorbiti voi intre voi si-mi aduci link-ul apoi, iar pe noi, ortodocsii, lasa-ne sa ne spunem ofurile in felul nostru. Asta mai lipsea sa-mi spui cum si in ce sa cred. Nu e indicat ca aceasta discutie sa fie interconfesionala. Tu asteapta pana iti spune papa si biserica ta asemenea lucruri. Oricum nu-ti permit sa-mi impui mie regulile tale.

MihaiG 07.11.2012 20:07:27

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 480391)
Ia deschide un topic pe un forum catolic despre problema cipurilor. Vorbiti voi intre voi si-mi aduci link-ul apoi, iar pe noi, ortodocsii, lasa-ne sa ne spunem ofurile in felul nostru. Asta mai lipsea sa-mi spui cum si in ce sa cred. Nu e indicat ca aceasta discutie sa fie interconfesionala. Tu asteapta pana iti spune papa si biserica ta asemenea lucruri. Oricum nu-ti permit sa-mi impui mie regulile tale.

Păi ați arătat deja că nici regulile Bisericii dumneavoastră nu le respectați (vă citez: "Eu stabilesc dacă ascult").

Așa că nu încerc să vă impun nimic, ci doar să-i atenționez pe terții care citesc threadul că teoria cipurilor n-are nimic de-a face cu ortodoxia și că niciunde, nicăieri, Biserica Ortodoxă nu a spus ceva despre cipuri în sensul că ar avea legătură cu pecetea antihristului.

Dar ceea ce a spus Biserica Ortodoxă română, iar dumneavoastră nu respectați, este:

5. Vazand tulburarea provocata de opiniile confuze si contradictorii cu privire la noile pasapoarte biometrice, Sfantul Sinod indeamna clerul, monahii si credinciosii sa ramana statornici in credinta in Mantuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului si al mortii, sa sporeasca in rugaciune si fapte bune, vietuind crestineste in familie, manastire si societate, fara a raspandi panica si ingrijorare prin preocupare excesiva pentru lucruri trecatoare. Astfel, Dumnezeu ne va lumina, ne va apara de tot raul si ne va ajuta sa savarsim binele. BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE “. (subl. mea)

Tot pentru terți, postez aici din notele la Apocalipsă, din Biblia ortodoxă versiunea Anania:

Pe seama acestui număr s'au făcut numeroase speculații, fiecare în funcție de alfabetul și maniera în care se operează calculul. Cea mai probabilă rămâne aceea care, în valorile numerice ale alfabetului ebraic, îl indică pe Caesar Neron, împăratul Romei, primul mare persecutor al creștinilor: QSR = 10 + 60 + 20; NRON = 50 + 20 + 6 + 50; totalul: 666. Semnificația poate fi însă și de ordin mai general: cifra 7 (simbolul perfecțiunii) minus 1 = simbolul imperfecțiunii, repetată de trei ori în 666; acest număr îl poate desemna pe omul total imperfect, pe cel ce întruchipează tot ce este mai rău. În cazul lui Nero (sau Neron), el poate fi persoana istorică reală, dar și arhetipul celor ca el de-a lungul istoriei.

AlinB 07.11.2012 20:45:18

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 480359)
La crezi că va folosi? La o nouă contră de a ta? Merită oare să dăm "porcilor" mărgăritarele și "câinilor" cele sfinte? :39:

Exprimarea ta seamana teribil de mult cu cea a unui nesimtit.
Stiu, ai sa o dai la intors, dar lucrurile tot asa stau.

Si de cand lucruri care n-au fost scrise, ci exista doar in imaginatia bolnava a unora, sunt "margaritare" si "cele sfinte"?

AlinB 07.11.2012 20:47:42

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 480365)
Discutia aceasta nu are nici un rost si nu trebuie sa le dam apa la moara.
Pe de alta parte, chiar nu mai poate vorbi ortodox cu ortodox, fara interventia catolicilor?!?
Admin, ce zici?!?

Atunci cand punctul de vedere a unui catolic e mai de bun simt decat a unui ortodox formal cu tendinte sectare, atunci da, interventia lui e binevenita.

AlinB 07.11.2012 20:51:28

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 480370)
Eu din câte rețin, se susține doar ideea că etichetele cu coduri de bare, cipurile din acte sunt doar premergătoare peceții antihristului, adică acum suntem la capitolul de a ne obișnui cu ele, iar când ni se va cere implantul lor, oameniivor fi familiarizați cu ideea, apoi mai vin cu o idee, până când nu vei mai putea cumpăra decât dacă ai cipul implantat în tine (pecetea)...sau nu te vei mai putea identifica doar pe baza cipului care se va cere să-l ai implatat. Aunci va fi care pe care...

Ce prostie de teorie.

Credinta sau necredinta si consecintele ei, nu depind de nici o obisnuinta cu un fragment de tehnologie sau civilizatie.

La fel de bine ai putea zice ca Internetul care il folosesti si calculatorul sau telefonul, televizorul, etc. o sa te obisnuiasca cu cipul apocaliptic in care crezi.

antoniap 07.11.2012 20:56:17

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 480397)
Păi ați arătat deja că nici regulile Bisericii dumneavoastră nu le respectați (vă citez: "Eu stabilesc dacă ascult").

Așa că nu încerc să vă impun nimic, ci doar să-i atenționez pe terții care citesc threadul că teoria cipurilor n-are nimic de-a face cu ortodoxia și că niciunde, nicăieri, Biserica Ortodoxă nu a spus ceva despre cipuri în sensul că ar avea legătură cu pecetea antihristului.

Dar ceea ce a spus Biserica Ortodoxă română, iar dumneavoastră nu respectați, este:

5. Vazand tulburarea provocata de opiniile confuze si contradictorii cu privire la noile pasapoarte biometrice, Sfantul Sinod indeamna clerul, monahii si credinciosii sa ramana statornici in credinta in Mantuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului si al mortii, sa sporeasca in rugaciune si fapte bune, vietuind crestineste in familie, manastire si societate, fara a raspandi panica si ingrijorare prin preocupare excesiva pentru lucruri trecatoare. Astfel, Dumnezeu ne va lumina, ne va apara de tot raul si ne va ajuta sa savarsim binele. BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE “. (subl. mea)

Vad ca esti insistent. Vrei doar sa ma contrazici sau vrei sa intelegi cum stau lucrurile?

Chiar nu vrei sa intelegi ca traim vremurile lui ,,Scapa cine poate."' si ca in nimic oficial nu vei vedea scris ca trebuie sa ne ferim de cipuri? Ar fi cazul sa te trezesti si tu dupa atata vorbaraie. Pai mai-marii nostri nu stiu cum sa ni le vare pe gat si ai vrea sa recunosca public ca sunt nocive? Sa nu uitam, totusi, ca au promovat asa cum au putut, iar demnitatile ierarhice nu se confunda cu sfintenia. Putin ierarhi au reusit sa ramana sfinti, caci puterea corupe. Chiar mari duhovnici ortodocsi care s-au ocupat de aceasta problema au recunoscut ca nu vor exista solutii pentru toata lumea si ca fiecare va raspunde personal de ceea ce face, asa cum scrie in Apocalipsa.

Oamenii cu viata sfanta au in istorie locul lor, caci prin ei vorbeste Insusi Dumnezeu. Credinciosii ortodocsi fac ascultare cu discernamant, pana la pacat, pana la erezie, nu orbeste. Nu inghit pe nemestecate tot ce li se ofera.

Daca ierarhul aluneca intr-o directie gresita, eu nu ma fac partas la alunecarea lui. Daca am argumente din Biblie si din scrierile unor parinti cu viata sfanta, atunci pot sa-i cer sa ia in calcul si pozitia mea, chiar daca el nu va recunoaste public ca am dreptate. Din pacate, cam asa stau lucrurile in zilele noastre.

AlinB 07.11.2012 21:00:23

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 480324)
Daca astepti pana iti spune papa astfel de lucruri, n-o sa ti le spuna niciodata. Stie el de ce. Nici la noi nu va spune nimeni nimic oficial despre aceasta problema.

Stim, doar o secta selecta de privilegiati stiu de aceste lucruri.
Elitismul fudulist face ravagii si la ortodocsi.

Citat:

Eu stabilesc daca ascult de politica oficiala sau de sfintii Lavrentie de Cernigov, de Sfantul Paisie Aghioritul, nume care tie oricum nu-ti spun nimic, catolic fiind.
Nici unul n-a scris nimic despre cipuri.

Citat:

Daca sfaturile privind mantuirea si viata duhovniceasca le ascult si recomand sa fie ascultate, exista si aspecte in care se pastreaza tacera din motive politice. Deci politicul cauta sa influenteze oarecum si Biserica, in loc sa se lase influentata de politic. Nimic nou sub soare. Au mai fost in istorie astfel de perioade si crestinii i-au urmat pe pastorii cei buni, nu politica oficiala a Bisericii. Ascultarea se face cu discernamant, nu neconditionat.
Sau explicatia este alta: sunt un grup de manipulatori care profita de temerile celor slabi de ingeri, lipsa lor de judecata si discernamant si starnesc agitatie, poate poate ne intoarcem sub controlul "mamei" Rusia.

Citat:

In aceasta perioada trebuie sa verificam putin sursele si sa ne intoarcem la Scrierile Sfintilor Parinti, nu sa ne lasam influentati de politic.
Nu, ne lasam influentati de "saccsiv" si "apologeticum" care ne fac sa vedem si ce nu este scris.
Ce zic ei, papagaliceste repetam si noi, in transa, ce sa mai verificam.
Sa verifice altii, noi suntem deja "programati".

antoniap 07.11.2012 21:01:44

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 480400)
Atunci cand punctul de vedere a unui catolic e mai de bun simt decat a unui ortodox formal cu tendinte sectare, atunci da, interventia lui e binevenita.

http://www.aboutromania.com/donici28.html

stefan florin 07.11.2012 21:02:10

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 480403)
Daca ierarhul aluneca intr-o directie gresita, eu nu ma fac partas la alunecarea lui. Daca am argumente din Biblie si din scrierile unor parinti cu viata sfanta, atunci pot sa-i cer sa ia in calcul si pozitia mea, chiar daca el nu va recunoaste public ca am dreptate. Din pacate, cam asa stau lucrurile in zilele noastre.

de unde stii ca ierarhii nostrii aluneca intr-o directie gresita?

AlinB 07.11.2012 21:02:23

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 480315)
Subscriu. Asa a fost si pe vremea lui Noe. Cei care il luau in ras pe Noe din cauza ca-si facea corabie s-au inecat cand a venit potopul.

Acelasi argument l-ar putea folosi si un client al cabinetului de psihiatrie.
Asta nu inseamna ca ce crede el cand uita sa-si ia medicamentatia, se va intampla in realitate.

Citat:

Sa ne gandim ca, poate, exista crestini care vor sa inteleaga ce se intampla in aceste vremuri. Al cui interes este acela de a li se ascunde adevarul?
Sau al cui interes este acela de a li se vinde gogosi, impodobite frumos cu trimiteri la citate care nu exista?

MihaiG 07.11.2012 21:05:26

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 480403)
Vad ca esti insistent. Vrei doar sa ma contrazici sau vrei sa intelegi cum stau lucrurile?

Chiar nu vrei sa intelegi ca traim vremurile lui ,,Scapa cine poate."' si ca in nimic oficial nu vei vedea scris ca trebuie sa ne ferim de cipuri? Ar fi cazul sa te trezesti si tu dupa atata vorbaraie. Pai mai-marii nostri nu stiu cum sa ni le vare pe gat si ai vrea sa recunosca public ca sunt nocive? Sa nu uitam, totusi, ca au promovat asa cum au putut, iar demnitatile ierarhice nu se confunda cu sfintenia. Putin ierarhi au reusit sa ramana sfinti, caci puterea corupe. Chiar mari duhovnici ortodocsi care s-au ocupat de aceasta problema au recunoscut ca nu vor exista solutii pentru toata lumea si ca fiecare va raspunde personal de ceea ce face, asa cum scrie in Apocalipsa.

Oamenii cu viata sfanta au in istorie locul lor, caci prin ei vorbeste Insusi Dumnezeu. Credinciosii ortodocsi fac ascultare cu discernamant, pana la pacat, pana la erezie, nu orbeste. Nu inghit pe nemestecate tot ce li se ofera.

Mulțumesc. Mi-ați confirmat părerea inițială. SCHISMĂ. Sola sriptura înlocuită cu SOLA SANCTUM. Nimic nou sub soare.

AlinB 07.11.2012 21:07:27

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 480301)
Credeam ca putem discuta serios despre o problema serioasa.
In lipsa unui raspuns, mai buna e tacerea, domnilor!

Pai asta nu e in dreptul tau, atunci cand ai fost intrebata in ditamai pasajul-argument cu care ai venit chipurile, in favoarea teoriei cipurilor, unde scrie cuvantul "cip", ai raspuns in dodii?

Citat:

"Iar dimineața ziceți: Astăzi va fi furtună, pentru că cerul este roșu-posomorât. Fățarnicilor, fața cerului știți s-o judecați, dar semnele vremilor nu puteti!" (Matei 16, 3)
Tipic sectar, Sf. Scriptura pe post de par!

AlinB 07.11.2012 21:08:21

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 480408)
Mulțumesc. Mi-ați confirmat părerea inițială. SCHISMĂ. Sola sriptura înlocuită cu SOLA SANCTUM. Nimic nou sub soare.

Nici macar.
Li se pun in gura cuvinte care nici macar n-au fost spuse.

Este bataie de joc pe fatza.

antoniap 07.11.2012 21:17:28

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 480407)
Acelasi argument l-ar putea folosi si un client al cabinetului de psihiatrie.
Asta nu inseamna ca ce crede el cand uita sa-si ia medicamentatia, se va intampla in realitate.

Sau al cui interes este acela de a li se vinde gogosi, impodobite frumos cu trimiteri la citate care nu exista?

Cand nu mai ai argumente, hai sa vorbesti si tu despre psihiatrie, caci tot e la moda. Fireste ca numai altii pot fi pacienti ai cabinetului de psihiatrie, iar noi, cei care vorbim, suntem modele de normalitate si de moralitate.

Eu zic sa-mi raspunzi cu fermitate dupa ce te trezesti.

antoniap 07.11.2012 21:23:02

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 480408)

Desteptarea! Bajbai prin intuneric si emiti judecati dupa ureche. Nu e vorba de nicio schisma, ci doar de modul personal de raportare la o problema controversata. Nu stabilesti tu daca e schisma sau nu, ci ortodocsii mei. Nu esti purtatorul lor de cuvant.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:36:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.