Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Botezul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5017)
-   -   DUBII!!! botezul in Catehismul Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9885)

gabriela8 05.08.2010 11:29:48

Citat:

În prealabil postat de 52ZIZO (Post 275119)
Pun in scris textele citate de tine ca sa vezi o data pentru totdeauna ca nu se refera la botezul pruncilor!!! Textul din fapte e grasit, nu se refera la botez.
1 Corinteni1/16. " Am botezat și casa lui Ștefana; afară de aceștia nu știu să mai fi botezat pe altcineva. " Ce te face sa intelegi ca erau prunci? dorinta ta de a contrazice? fii sincera, pune-te pe cercetat Scriptura asa cum Hristos ne indeamna. Iisus Hristos a instituit botezul cand a trimis apostolii in lume sa invete pe oameni Evanghelia MAI INTAI si apoi sa-i boteze. Nu imi da texte din Traditi, nu poate traditia sa contrazica Cuvantul scris a lui Dumnezeu din Sfanta Scriptura, Dumnezeu nu se contrazice!!!!

Si te pomenesti ca in casa aceia nu era niciun copil? De unde stii? ai fost de fata? Pe dumneata ce te face sa crezi ca nu erau si prunci? Eu inteleg prin "casa lui Stefana" toata suflarea care era acolo si doar nu erau numai adulti, ce sa spun!
Si daca nu intelegi faptul ca Sfanta Traditie se afla in deplina unitate cu Sfanta Scriptura, nu are rost sa mai vorbesc!

Si nu ma mai asediati cu mesaje private!

52ZIZO 05.08.2010 13:00:29

Unde pot citi in sfanta traditie despre botezul de increstinare?

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 275203)
Si te pomenesti ca in casa aceia nu era niciun copil? De unde stii? ai fost de fata? Pe dumneata ce te face sa crezi ca nu erau si prunci? Eu inteleg prin "casa lui Stefana" toata suflarea care era acolo si doar nu erau numai adulti, ce sa spun!
Si daca nu intelegi faptul ca Sfanta Traditie se afla in deplina unitate cu Sfanta Scriptura, nu are rost sa mai vorbesc!
Si nu ma mai asediati cu mesaje private!

Gabriela, te rog sa ma ierti daca te-am deranjat cu acele 2 mesaje privata scrise in ultima luna. Voiam totusi sa ma convingi ca Sfanta Traditie se afla in deplina unitate cu Scriptura. spune-mi ce trebuie sa citesc si unde, ca sa inteleg si eu ca Sfanta Traditie a fost inspirata de Dumnezeu. Ce anume reprezinta Traditia, care sunt acele carti ce tre' sa citesc si daca scrie in vreuna ca e in deplina unitata cu Scriptura!? Referitor la botezul casei lu' Stefana poti sa crezi ca erau si prunci dar adu-ti aminte ca Hristos cand era pe pamant raspundea cu "STA SCRIS". Asa cum spune MAIAMARIA, asa inteleg si eu botezul din Scriptura. Spunemi unde sa citesc in Traditie despre botez si fac comparatie ca ambele tre' sa zica la fel, nu? Te rog sa ma scuzi, sa nu ramai suparata pe mine. Cuvintele spuse au un impact, cele scrise pot avea un altul. Intentia mea nu era sa te enervez.

georgeval 05.08.2010 13:00:42

Citat:

În prealabil postat de 52ZIZO (Post 275119)
Pun in scris textele citate de tine ca sa vezi o data pentru totdeauna ca nu se refera la botezul pruncilor!!! Textul din fapte e grasit, nu se refera la botez.
1 Corinteni1/16. " Am botezat și casa lui Ștefana; afară de aceștia nu știu să mai fi botezat pe altcineva. " Ce te face sa intelegi ca erau prunci? dorinta ta de a contrazice? fii sincera, pune-te pe cercetat Scriptura asa cum Hristos ne indeamna. Iisus Hristos a instituit botezul cand a trimis apostolii in lume sa invete pe oameni Evanghelia MAI INTAI si apoi sa-i boteze. Nu imi da texte din Traditi, nu poate traditia sa contrazica Cuvantul scris a lui Dumnezeu din Sfanta Scriptura, Dumnezeu nu se contrazice!!!!

Cu siguranat ca Traditia nu contrazice Scriptura. De unde aceasta garantie ca mostenirea Traditiei este o greseala, iar interpretarile subiective ale unor frati sunt autentice? Cine poate sa ajunga la o interpretare in Duh? Cel care renunta la radacinile sau legaturile apostolice mizand ca interpretarile sale sunt superioare Traditiei? Adica renuntam la trecut pe principiul ca cel care este in prezent dar se rupe de trecut "vede" mult mai bine. Cum sa inteleg o comunitate indepartata daca nu fac o cercetare amanuntita dincolo de cateva dovezi scrise intr-un mod ocazional?

52ZIZO 05.08.2010 13:25:01

eu VREAU sa cercetez Traditia, nu zic ca nu-i buna.

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 275239)
Cu siguranat ca Traditia nu contrazice Scriptura. De unde aceasta garantie ca mostenirea Traditiei este o greseala, iar interpretarile subiective ale unor frati sunt autentice? Cine poate sa ajunga la o interpretare in Duh? Cel care renunta la radacinile sau legaturile apostolice mizand ca interpretarile sale sunt superioare Traditiei? Adica renuntam la trecut pe principiul ca cel care este in prezent dar se rupe de trecut "vede" mult mai bine. Cum sa inteleg o comunitate indepartata daca nu fac o cercetare amanuntita dincolo de cateva dovezi scrise intr-un mod ocazional?

Eu nu zic ca mostenirea Traditiei este o greseala! Vreau doar sa vad unde sta scris in traditie despre botez, VREAU sa cercetez. Vreau sa citesc si eu Traditia dar nu stiu ce anume sa caut sa citesc.

georgeval 05.08.2010 14:16:58

Citat:

În prealabil postat de 52ZIZO (Post 275244)
Eu nu zic ca mostenirea Traditiei este o greseala! Vreau doar sa vad unde sta scris in traditie despre botez, VREAU sa cercetez. Vreau sa citesc si eu Traditia dar nu stiu ce anume sa caut sa citesc.

Traditia nu este o carte. Ea cuprinde invataturile Sfintilor Parinti incepand cu cei care au fost contemporani cu Apostolii si pana la cei care au participat la Sinoadele ecumenice.
Cauta invataturile Parintilor despre Botez.

52ZIZO 05.08.2010 22:55:38

Unde pot gasi Traditia daca nu intr-o carte?

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 275260)
Traditia nu este o carte. Ea cuprinde invataturile Sfintilor Parinti incepand cu cei care au fost contemporani cu Apostolii si pana la cei care au participat la Sinoadele ecumenice.
Cauta invataturile Parintilor despre Botez.

Sfantul Pavel e unul dintre Sfintii Parinti? Unde pot gasi aceste invataturi daca nu intr-o carte? multumesc

gabriela8 06.08.2010 12:58:29

Ori nu vrei sa intelegi ca Sfanta Traditie nu este o singura carte ori nu citesti cu atentie ce se scrie aici... Sunt mai multe carti! Citeste scrierile Sfantului Ioan Gura de Aur, Sfantului Grigorie Teologul, Sfantului Vasile cel Mare , Sfantului Simeon Noul Teolog etc sunt foarte multi Sfinti Parinti si multe lucrari ale acestora...

georgeval 07.08.2010 14:40:41

Citat:

În prealabil postat de 52ZIZO (Post 275403)
Sfantul Pavel e unul dintre Sfintii Parinti? Unde pot gasi aceste invataturi daca nu intr-o carte? multumesc

O parte din adevarul revelat transmis prin viu grai a fost asternut in anumite scrieri ale Sfintilor Parinti. Sfantul Pavel este unul dintre Apostoli, asta nu inseamna ca este lipsit de apelativul "Parinte". Biserica Ortodoxa prin Sfintii Parinti se refera la acei oameni duhovnicesti care au participat la sinoadele ecumenice si au aparat dreapta credinta sau prin comentariile lor la Sfanta Scriptura ne-au luminat pe noi si ne-au ferit de ratacire.

alinnasser2010 08.08.2010 19:31:22

Prin botez se iarta toate pacate facute pana la botez.Indiferent de varsta o data cu pacatul stramosesc toate se iarta la randul lor indiferent ca ai omorat sau orice alte pacate mari.De ce? Pana in momentul botezarii esti pagan iar prin botez te lepezi de toate pacatele tale savarsite pana in acest moment inclusiv pacatul stramosesc.Botezul este unirea cu Hristos, inceperea unei noi vieti, viata crestin ortodoxa.

mihai07 08.08.2010 21:44:54

Citat:

În prealabil postat de 52ZIZO (Post 275244)

cauta colectia PSB (Parinti si Scriitori bisericesti). o gasesti in format electronic pe www.arhiva-ortodoxa.info sau cu un search pe google.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:52:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.