Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Deparazitare forum de atei nesimtiti si hulitori (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9333)

carmina 05.05.2010 10:55:04

Copilarii, domnilor, copilarii.
Daca ne vom poticni la nesfarsit de aceste cuvinte, atunci inseamna ca n-am invatat nimic din crestinism.

Faceti mai sus o afirmatie conform careia intr-un forum nu exista gazde si musafiri. Satisfaceti-mi, va rog, o mica curiozitate: care credeti dvs. ca ar putea fi motivatia prezentei unui protestant pe un forum crestin ortodox dar, mai ales, care ar fi asteptarile ?
(Trebuie sa precizez ca discutiile nu vizeaza o anume persoana.)

Langu 05.05.2010 11:11:54

[quote=Traditie1;243114]Ereticii care intra pe forum (atei sau sectanti) vin de obicei sa faca propaganda si sa puna în inferioritate pe credinciosi. Politetea lor, cu unele exceptii, este doar o masca menita sa le permita aceasta.

Aceiasi atei care aici fac pe politicosii, pe forumurile lor îi insulta sau ridiculizeaza pe credinciosi.

Comportarea umila nu-i impresioneaza deoarece o considera un formalism, ceea ce din pacate si e în multe cazuri.

Aici nu avem de a face cu oameni ce pot fi întorsi la pocainta ci cu batjocoritori carora nu trebuie sa le dam margaritarele credintei. Cine nu întelege aceasta nu are el însusi respect pentru cele sfinte, pentru învatatura Bisericii.

Discutiile cu ateii sunt neroditoare, ereziile, inclusiv ateismul, nefiind doar niste lucruri false ci si moduri de gândire rudimentare, deraieri intelectuale.

Acest forum este unul public, deschis oricui. Oricine îsi poate face un cont si posta oricând. Pe forumul ateilor, desi teoretic e deschis si acela oricui, trebuie sa primesti aprobare ca sa-ti faci cont iar daca dai semne ca ai fi credincios (printr-un id sau parola specifice) nu primesti, deoarece le e frica de discutii deschise si au doar vreo doi membri credinciosi vechi de care nu se simt amenintati.

Nu exista motive sa fie banati ateii care nu calca regulamentul, dar pentru unii membri cel putin prezenta lor e suparatoare. Solutia e sa-i ignoram, sa nu le raspundem decât daca cumva prin raspuns ne adresam celorlalti participanti.[/QU

Bine spui,discutiile cu ateii sunt neroditoare pt. un crestin si solutia cea mai buna este ignorarea,gresala o fac cei care se lasa dusi in astfel de discutii.Sa nu uitm ca Sf.Apostol Pavel primea cate o palma si nu facea din asta o drama,trecea peste si prin credinta si dragoste continua lupta,cu sine insusi in primul rand.Fratilor,cand citi "ateisme" nu va mai suparati,incercati sa priviti acestea ca pe niste comentarii ale unor copii si mergeti mai departe.

AlinB 05.05.2010 13:32:44

A mai fost un forum ortodox foarte rigid din cate spuneau unii protestanti care erau dati afara imediat ce puneau sub semnul intrebarii credinta ortodoxa.

Acum nu mai este, cei care il administrau (Schitul Darvari) l-a scos din circuit, ajung la concluzia ca nu este util nici macar pentru ortodocsi.

Sa speram ca tocmai din cauza ca acesta nu e atat de restrictiv, va avea totusi o viata mai lunga, si va folosi pe mai multi, nu neaparat ortodocsi care, daca vor sa se rezume strict la practica ortodoxa la o adica prea mult n-ar avea ce sa faca aici.

Personal apreciez munca de voluntariat a unora mai mult sau mai putin priceputi care incearca sa aduca lumina in mintea unora nu tocmai ortodocsi.

Dumitru73 05.05.2010 16:18:34

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 243027)
@konijiro :

asteptam cu nerabdare un ateu sa-mi incununeze afirmatia threadului (s-a intamplat sa "pici" tu ,asta-i viata) ca sa pot raspunde :

SAH-MAT !

=>te-ai cam lasat asteptat ,dar a meritat sa astept; in comentariul tau mamut se gasesc toate capetele de acuzare !

iata numai o proba

=>ati citit pasajul de mai sus ? nu-i asa ca nu-i un limbaj agresiv ,ci din contra ,chiar de foarte "bun simt" ,nu jigneste pe nimeni ,nu-i asa? :) desigur omu ' si-a ales cuvintele foarte bine mai ales ca raspundea la un asemenea subiect referitor la atei...

=>omu' nostru e chiar mai periculos decat un ateu neaos hulitor in mod direct ,e un ateu hulitor "politically correct " ->introduce dubitatia nu intra ca nesimtitu' , ci face doar o gaurica mica prin care isi insinueaza ideile ca sa nu sperie "prada". =>metoda pe care o foloseste omu' nostru e chiar mai parsiva decat metodele pe care le criticam in postul meu (hulitori si nesimtiti pe fata )

=>vedeti ce "frumos" se poate spune ca de fapt Duhul Sfant s-ar putea de fapt sa fie DOAR O PACALEALA ,ca konijiro desi a fost in multeee,multeee biserici si e foarte inteligent si "plimbat" prin lume NU A VAZUT NICAIERI PE DUHUL SFANT .(desi Duhul Sfant e peste tot in aceasta lume caci "Cerurile spun slava lui Dumnezeu si facerea mainilor lui o vesteste taria")

=>vedeti parsivenia ascunsa sub Political correctness ?probabil "doar de cei conditionati " spune omu' nostru ,daaa. vedeti ? nu spune "de cei indoctrinati" sau " de cei indobitociti" de religie ,nuu! el spune de cei "conditionati" .

=>ati vazut cum se huleste politically correct si nimeni nu se sesizeaza ? dar la nivel mental dubitatia lucreaza : mai...dar daca are dreptate ? daca ma insel eu si inteligentu de konijiro are dreptate ?

=>EVA A CAZUT PENTRU CA A LEGAT UN DIALOG CU DIAVOLUL ! DACA I-O RETEZA DIN START ,DIAVOLUL NU MAI AVEA POSIBILITATEA NICI MACAR "SA DESCHIDA GURA" SA-SI "EXPRIME" VICLENIA ,NICIDECUM SA O MAI SI INSELE !

Asta e jignire?
Dar ce faci tu cum se numeste?

angel4ver 05.05.2010 20:21:10

da mai terminati-va odata. ajunge! am inteles din prima, nu trebuie sa postati la nesfarsit cu aceleasi jigniri (si da, mesaj pentru cei care se cearta si care se simte!)
e un forum, ce pnm...

revenind la discutie, desi nu stiu ce legatura are cu tema topicului, nu stiam ca pe forumurile ateistilor, primesti parola si username special si daca dai semne ca esti credincios, te baneaza o.O
e singurul forum crestin-ortodox pe care intru. stiam ca mai sunt o groaza, dar nu am intrat niciodata pe altul in afara de asta.

konijiro 05.05.2010 20:55:40

Citat:

revenind la discutie, desi nu stiu ce legatura are cu tema topicului, nu stiam ca pe forumurile ateistilor, primesti parola si username special si daca dai semne ca esti credincios, te baneaza o.O
Ma indoiesc ca este adevarat. Pe forum.atei.ro sunt cativa teisti care tot posteaza. Deci nu numai ca li s-au aprobat conturile, dar nu sunt nici banati. Banari au existat, dar s-au aplicat atat la atei cat si la teisti, si nu pe criterii legate de (ne)credinta.

Anytza 05.05.2010 21:02:42

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 242975)
Faptul ca cerem acele dovezi nu e comportament tendentios, e un apel la onestitate.

Mereu cereti dovezi, dar cand cineva vi le prezinta le catalogati drept false. Dovezile Crestinismului Ortodox sunt Sfintele Moaste ale atatora Sfinti, pe care puteti sa le "vizitati" si sa va asigurati ca sunt reale, sunt atatia oameni bolnavi de boli incurabile si in faza terminala, carora doctorii nu le mai dau nicio sansa, si dupa ce au atins Sfinte Moaste, dupa ce s-au uns cu ulei sau mir din candelele lor au fost complet vindecati,s-au dus la spital si si-au refacut analizele si nu mai aveau nimic, incat doctorilor nu le venea sa creada. S-au consemnat multe din aceste minuni, cu numele si adresele persoanelor respective, dovezile fiind analizele de inainte si dupa. Dar chiar daca cineva v-ar arata analizele tot ati inventa un motiv si nu le-ati baga in seama. fiindca nu va intereseaza sa cunoasteti sa aflati de lucrurile astea. Ar trebuii sa fiti voi mai onesti, ca nu puneti intrebari fiindca vreti sa aflati ceva, ci doar ca sa contraziceti.
care sunt dovezile ateilor? oase de dinozauri?
http://www.trilulilu.ro/miha_mihaela/2f99d1e6ba1874
http://www.sfantulnectarie.ro/

VladCat 05.05.2010 21:39:10

dupa parerea mea articolul asta spune tot ce poate fi spus intr-o discutie de tipul credinta vs. ateism..nu ma refer neaaparat la clarificarea problemei stiintifice cat la explicarea actului de credinta din final

http://www.ziarullumina.ro/articole;...-Dumnezeu.html

alte articole de acelasi autor ..unele contin perspective la fel de elocvente asupra temei :
http://www.ziarullumina.ro/autor.php...C%2C+Ia%C5%9Fi

mishi55 05.05.2010 21:40:44

voi chiar credeti ca va puteti juca cu orice

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 243101)
Nu, domnule Mishi55, ma scuzati dar nu este adevarat.
Daca in biserica sunt bineveniti toti oamenii sa asculte, pe un forum sunt bineveniti toti utilizatorii sa posteze civilizat si in limitele regulamentului de functionare. Pe forum nu este ca in Biserica, aici toti utilizatorii au drepturi egale.

Nu se solicita ospitalitate. Pe un forum nu exista gazde si musafiri. Aici sunt administratori si utilizatori. Crestinii, desigur nu ar trebui sa „inghita blasfemii, hule si erezii”, dar nici nu ar trebui sa isi injoseasca semenii prin cuvinte nedemne precum cele din prima postare a acestui topic.

Ei, cu ajutorul Duhului Sfant si al intelepciunii, ar trebui sa prezinte oponentilor lor Adevarul.
Dar injuriile si vorbele urate precum „capuse, paduchi, purici, ganganii, laturi” nu arata decat neputinta.

Cand am spus "gazde", a fost o figura de stil - of, trebuie sa explic ca unora care nu inteleg nimic! - in sensul ca: suntem pe un forum crestin, deci crestinii sunt gazde. Era o figura de stil. Crezi ca ai inteles ideea?
Adica, forum crestin = forum al crestinilor = forum pentru crestini.
Oare pot sa spun mai explicit?
Iar ceilalti, oaspetii, erau cei ne-crestini. Ceilalti.
(Stiu ca un forum are un administrator si utilizatori - dar am folosit o figura de stil).

Este un loc al crestinilor si pentru crestini. Ceilalti sunt bineveniti atata timp cat isi respecta "gazdele". Asta era ideea. Un anti-crestin convins, unul care uraste crestinismul, care nu face decat sa-si bata joc de credinta, de ce intra pe acest forum? Intra ca sa loveasca in stanga si-n dreapta, mai grosolan sau mai subtil, dupa cum ii este felul. Si culmea este ca pe el nu avem voie sa-l judecam, in schimb toti ii sar in cap crestinului care-i ia de ceafa si-i da cu nasul in... ce-au facut!
E atat de greu de inteles ce am vrut sa spun? Parerea mea este ca fata de unul ca acesta daca suntem ospitalieri este ca si cum i-am accepta ideile, ca si cum ne-am impartasi cu el.
Oricum, am ajuns la concluzia, tot postand pe acest forum, ca sunt mai bineveniti aceia care morfolesc idei ecumeniste si eretice, decat aceia care sustin adevarata credinta.

M-am cam saturat de intrebarea: dar ce este adevarul? dar unde este adevarul? dar ce este aia si ailalta? ca totul e relativ, si toate cultele zic ca la ei este adevarul si bla-bla...

Vreti erezie? serviti-va! aveti la discretie! vreti biserici de-a valma? aveti si din astea!

Cine vrea sa ramana de partea Adevarului este imediat etichetat de taliban, extremist, fanatic, habotnic, invechit, apartinand evului mediu, depasit, incuiat etc. Asa sa fiu eu pentru toti iubitorii de ecumenism si de new-age!!! Asa sa fiu! Macar sa raman asa pana la sfarsit! Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

Nu-i problema! lasa sa fie altii moderni si deschisi la toate si milostivi si iubitori de toate cele, si sa mantuiasca ei in devalmasie si evrei si musulmani si hindusi si sectanti si atei si de toate ... in biserica si in Ortodoxie nu exista aggiornemento, si gata! Nu exista pogoramant la erezie! Las' sa fie altii moderni si deschisi la toate new-ageismele.

Stiti cine strica? Nu strica ateii si ereticii care vin si improasca aici, pe forum, cu toate. Nu ei strica. Strica acela care sta cu ei la discutie, negociind cu ei, cazand la invoiala.

ai2 06.05.2010 09:54:02

Citat:

În prealabil postat de angel4ver (Post 243440)
da mai terminati-va odata. ajunge! am inteles din prima, nu trebuie sa postati la nesfarsit cu aceleasi jigniri (si da, mesaj pentru cei care se cearta si care se simte!)
e un forum, ce pnm...

Pe forumul de atei banarea este insotita de explicatiile admin-ului. Daca gasesti o banare motivata de faptul ca utilizatorul este crestin (sau orice alt fel de credincios), eu sunt de acord sa ma banati pe acest forum. Eu am vazut doar crestini banati pentru injuraturi si alte exprimari regretabile.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:45:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.