Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Unde greseste Biserica? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9112)

Garrett 13.04.2010 16:55:15

Exercitiu

Deci nu se baga nimeni la exercitiu?

FiulRisipitor 13.04.2010 16:56:59

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 234518)
Predicarea nu are numai rolul de informare, ci, prin autoritatea pe care Dumnezeu i-a conferit-o predicatorului, Dumnezeu poate lucra in vietile oamenilor cu putere.

Sunt de acord cu tine, asta face si in biserica. Cine nu vrea sa-l asculte acolo nu-l va asculta nici in piata. Probabil multi nu au aflat de conferintele care se tin saptamanal in multe locuri in tara si in afara bisericii (asta pentru cei care le e teama ca o sa cada biserica pe ei). Sa sti ca avem si preoti ortodocsi care sunt prin Africa increstinand triburi intregi. Dar e de preferat a se evita stilul agresiv al altor confesiuni. Noi nu trebuie sa dam foc idolilor altora, le dam numai taciunii si cand or vrea o sa dea singuri foc. Nu era vorba deloc de comoditate, pentru ca inca se predica si inca bine si in locuri amenajate, nu pentru comoditate ci pentru ca pe langa predica avem multe alte sfinte taine care trebuiesc si ele facute. Ar fi o irosire de resurse sa construiesti biserici si apoi sa mergi in strada.

FiulRisipitor 13.04.2010 16:59:35

Citat:

În prealabil postat de Garrett (Post 234524)
Deci nu se baga nimeni la exercitiu?

Nu facem fapte bune la concurs si nici nu le strigam pe forum. E bun totusi indemnul la fapte bune. ;)

Doriana 13.04.2010 17:05:15

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 234526)
Sa sti ca avem si preoti ortodocsi care sunt prin Africa increstinand triburi intregi. Dar e de preferat a se evita stilul agresiv al altor confesiuni. .

Slava Domnului! Nu trebuie sa purtam grija altor confesiuni, ci sa urmam exemplul Domnului si al apostolilor. Cred ca poti vedea si tu cum se straduiau ei sa respandeasca Evanghelia si sa aline sufletele amarate.

Garrett 13.04.2010 17:07:02

Exercitiu

Ba da! La concurs ar trebui facute si strigate in gura mare. Tocmai de aceea l-am numit un exercitiu. E un exercitiu de constiinta mai mult decat de fapte bune. E o provocare.

florin1966 13.04.2010 17:08:21

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 234518)
Comoditatea e o alta mare greseala. Am predicat acum 2000 de ani, ce trebuie sa mai predicam si azi? Lumea e atat de crestina incat majoritatea nu stiu ce a facut Hristos pentru ei.

Predicarea nu are numai rolul de informare, ci, prin autoritatea pe care Dumnezeu i-a conferit-o predicatorului, Dumnezeu poate lucra in vietile oamenilor cu putere.

Sunt oameni care nu vor sa mearga la biserica pentru ca sunt prea dezamagiti sau ocupati si nu cred ca vor gasi ceva deosebit acolo. Insa, daca preotul [sau oricare mirean intelept] ar intra in casa lor cu o vorba buna, un mesaj din Scripturi si o rugaciune tare s-ar mai bucura si ar prinde curaj sa mai lupte o zi si sa mai treaca pe la biserica. Am vazut multi oameni plangand de bucurie in astfel de situatii.

pai daca faceti voi prozelitism de ce sa mai faca si preotul? si se vede ca nu cunosti realitatea din biserica si tot din necunostinta osindesti biserica. preotii fac cam tot ce sfatuiti sa faca dar daca nu faci parte din biserica ortodoxa si fugi de preot normal ca nu stii ce face cum si cat.din alt punct de vedere sectele care agaseaza oamenii pe strada sau la usi ce rezultate aveti?cati ati salvat si ce faceti concret si ce rezultate?mai vedetiva de parul din ochiul vostru si nu mai osandi atata biserica ortodoxa.sau nu e valabil si pentru voi "nu judeca sa nu fii judecat?

Doriana 13.04.2010 17:13:42

Citat:

În prealabil postat de florin1966 (Post 234534)
pai daca faceti voi prozelitism de ce sa mai faca si preotul? si se vede ca nu cunosti realitatea din biserica si tot din necunostinta osindesti biserica. preotii fac cam tot ce sfatuiti sa faca dar daca nu faci parte din biserica ortodoxa si fugi de preot normal ca nu stii ce face cum si cat.din alt punct de vedere sectele care agaseaza oamenii pe strada sau la usi ce rezultate aveti?cati ati salvat si ce faceti concret si ce rezultate?mai vedetiva de parul din ochiul vostru si nu mai osandi atata biserica ortodoxa.sau nu e valabil si pentru voi "nu judeca sa nu fii judecat?

Linisteste-te, Andrei. Nu osandesc si nu judec pe nimeni. Aceleasi lucruri le spun si alor mei si mie, pentru ca e de datoria noastra sa calcam pe urmele Domnului. Dar sigur , unii sunt mai sensibili, nu vreau sa te supar.

Garrett 13.04.2010 17:15:58

Citat:

În prealabil postat de florin1966 (Post 234534)

Nu am inteles prea clar intinderea semantica a lui "voi" din postarea dumneavoastra.
In orice caz, pentru mine cu siguranta nu este valabil "nu judeca sa nu fii judecat". Eu mai degraba as spune ca merg pe principiul "judeca, sa fii judecat si sa invatam cu totii din asta", desi nu consider asta un scop sau un reper in viata. Tare scolastica treaba cu "nu judeca".

florinbrasov0 13.04.2010 18:52:05

Citat:

În prealabil postat de Garrett (Post 234463)
De ce sa nu se implice Biserica activ in societate?
De ce sa nu faca prozelitism?

Se implica. Exista in momentul de fata un program de catehizare a copiilor "Hristos impartasit copiilor."
Iar de prozelitism ma indoiesc de faptul ca ar trebui procedat asa. Daca Dumnezeu nu baga pe gat oamenilor, cum am putea sa mergem noi si sa facem asta? In plus, Dumnezeu are lucrarea Lui cu fiecare om in parte. Si intotdeauna lasa la libera alegere a oamenilor, ceea ce vor face. La fel trebuie sa facem si noi. :)

flying 13.04.2010 18:54:10

Citat:

În prealabil postat de Garrett (Post 234494)
" Ar trebui " :-)

Propun un exercitiu: fiecare dintre cei care au raspuns la acest subiect, sa mearga "in lume" si sa faca o fapta buna. Fiecare dupa propria judecata si apreciere a ceea ce este o "fapta buna". Apoi sa spuna celorlalti ce anume a facut si care crede ca este importanta gestului sau.
Cine se baga?

pai tu deja ai facut o fapta buna pe care ne-ai povestit-o anterior:

Citat:

În prealabil postat de Garrett (Post 234480)
Cand mai merg la Biserica mi-e rusine de mine si mi-e rusine pentru Omul din jurul meu cand vad (nu ai cum sa nu vezi, daca ai curajul sa tii ochii deschisi) cum oamenii se roaga cu atata zel in fata lui Dumnezeu, iar apoi in fata Omului sunt niste straini, nepasatori, distanti, cu un discurs (mai mult sau mai putin voalat) care nu transmite decat: "Treaba ta, eu ti-am spus". Cum poti, ca slujitor al lui Hristos, ca iubitor de Oameni, sa te impace gandul ca ai prezentat, ca o reclama, "calea" de urmat, iar apoi ti-ai vazut linistit de rugaciune si de mantuire?

a-i vedea pe altii si a-ti fi rusine de nepasarea ,raceala altora poate fi o fapta buna mai ales daca FACI OBSERVATIA asta NU cu viclenie .

oricum UN SFANT n-ar fi observat ce ai observat tu , ci ar fi gandit ca e cel mai pacatos om din biserica aceea si se minuneaza cum il mai tine Dumnezeu pe pamant desi el greseste in fiecare secunda; de asemenea cand te observi pe tine n-ai timp sa observi pe altii ci ii vezi pe altii mai buni decat tine ;

se pare ca neregulile pe care le observai tu la altii sunt din cauza ...ta . pentru ca nu te rogi pentru ei iata in ce stare au ajuns ...asa ca vezi ce faci in continuare.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:48:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.