![]() |
Citat:
Părintele Arsenie ne explică foarte clar despre cauzele sexualității precoce: „Unui tată care se plângea de căderea fiului său în desfrânare și care i-a adresat întrebarea: ‹‹Cum s-a putut ca să ajungă fiul meu un așa desfrânat prăpădit?››, Părintele i-a răspuns: ‹‹Dacă ai curajul să asculți, acultă: - Animalele dau pace femelei în timpul sarcinii și nu o tulbură. Oamenii însă nu. Bărbații cred că au drepturi nelimitate și profită de sarcina femeii spre o sexualitate care o tulbură și pe ea și pe copilul ce prinde viață. Acum au loc și bune și rele: toate impresiile biologice și artificiale, nenaturale, se înscriu ca posibilități în pruncul care are să vină în lume. Copilul se trezește de mic cu preocupări sexuale, care se maturizează mai repede decât posibilitățile de frânare ale creierului și deci iată cine e vinovat”.›› |
"Sa postim, inchizand televizorul ! "
La cate dispute citesc aici pe forum -chiar si intre ortodocsi- mai ales acum, si bine-ar fi de-ar inceta macar in timpul postului, poate ar trebui sa inchidem si calculatorul........ Iar cei care vin musafiri in casa cuiva- indeosebi daca si ei au locuit in acea casa candva, alegand s-o paraseasca (e problema lor de ce au facut-o! nu e loc de reprosuri in alegere)- ar trebui sa se abtina de a-i tulbura linistea....... |
Citat:
Asa este, televizorul este nociv in functie de curatia inimii noastre. Ma intreb insa, daca am avea o inima curata, am mai dori sa deschidem televizorul?! |
Citat:
Same here... |
http://www.crestinortodox.ro/diverse...rne-69705.html
http://www.crestinortodox.ro/editori...ica-70213.html http://www.crestinortodox.ro/editori...ios-70197.html Articole ale lui Virgiliu Gheorghe. De asemenea exista o sectiune audio pe acest site, bazata pe cercetarile lui Virgiliu Gheorghe privind efectele televiziunii. Citat din linkul al doilea: Televiziunea constituie in lumea de astazi mecanismul ideal impatimirii omului, al vrajirii acestuia cu fantasmele placerii si, prin aceasta, a manipularii constiintei umane in sensul dorit de putere. Omul patimas este cel mai usor de manipulat si, totodata, este cel mai bun consumator. Ce discernamant mai poate avea telespectatorul fidel comandamentelor nihilismului mediatic si al culturii de consum, victima, cu voie si fara de voie, a globalizarii constiintei? Ce tarie in credinta sau constiinta dogmatica mai pot fi oare asteptate atunci cand gandurile patimase insamantate de televiziune abia mai lasa locul desfasurarii unei vieti normale, a unui om care sa nu fie aprins atat de puternic de dorinta trupeasca, incat sa cada in desfranare sau in adulter, care sa nu fie atat de irascibil si manios, incat sa se certe incontinuu cu ceilalti sau care sa nu fie atat de orbit de slava desarta, de mandrie, incat sa se creada centrul pamantului in conditiile in care televiziunea si publicitatea l-au redus la conditia de consumator? |
@anna21 Agresiunea virtuala - Influenta televizorului, calculatorului asupra copilului (tradus in romana) documentar rusesc. Poate l-ai vazut.
|
Citat:
|
Citat:
Chiar si desenele animate, aseara ma gandeam, este bine sa fie date copiilor mai tarziu. Cand copilul nu urmareste desene pana spre doi ani, are toate sansele sa fie mai linistit decat ceilalti. In fiecare zi, copilul prinde drag de alt lucru din jurul sau. Lumea digitala are puterea de a inlocui acest lucru, creand dependenta. |
Citat:
Tin minte ca eram toata ziua afara cu prietenii. Eram o "satra" de copiii pe care ii intalneai zilnic afara, vara mai ales. De cand rasarea soarele, 8-9 dimineata, pana seara. Numai noi stiam cum de inventeam atatea jocuri si activitati. Role, bicicleta, sarit coarda, mers la plimbari,elastic etc. Erau dati cand eram juliti in coate si in genunchi. Amu insa, sunt din ce in ce mai putin copiii afara. Prea mult stau in lumea virtuala, si prea putin timp se petrece afara, cunoscand lumea si oamenii din jur. Ii vezi din cls I cu telefoane mobile si alte jocuri electronice. Fete de 10-12 ani sa fei julite in coate si genunchi? Noo, cum sa isi strice manichiura,cuafura si machiajul. Sa rada baietii mai mari de ele? Nununu. Pe vremea mea, desi nu e chiar asa demult, imediat dupa comunism, parca copilaria era copilarie. In sfarsit, asa vad eu lucrurile, poate nici nu trebuia sa postez aceste ganduri.:39: |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:37:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.