![]() |
volga: deportarea evreilor si tiganilor in Transnistria. Ura ridicata la rang de Lege.
Este adevarat ca au fost deportati tigani, respectiv rromi, in Transnistria. Dar evrei?!? Eu stiam ca romanii i-au ascuns, i-au salvat. Romanii au facut si ei greseli , dar imi pare rau sa-i acuzam si de ceea ce nu au facut. La Craiova a existat timp de mai multi ani, pe perioada razboiului, o comunitate poloneza, care si-a insusit limba romana; si ca semn de recunostinta fata de cei care i-au primit ca refugiati, acesti polonezi nu au uitat nici astazi limba romana, care pentru ei a devenit limba vorbita in familie. Si nu a fost o familie si o intreaga comunitate. L-am vazut la tv. pe seful comunitatii evreiesti din Romania ( mi se pare ca il chema Ratzinger, dar nu sunt sigura), care afirma ca a reusit sa se refugieze la timp pentru a scapa cu viata, el fiind din Transilvania, si avand rude si prieteni atat in Transilvania( pe vremea aceea sub ocupatie maghiara) cat si in Romania. Dupa razboi a intalnit toate rudele si prietenii din Romania, dar nu pe cei din Transilvania, deoarece acestia au fost trimis in lagerele din Germania. Dar nu romanii i-au trimis, ci ungurii. In rest asa este: cand oamenii uita de fica de Dumnezeu, se intampla toate cele, despre care scrii. |
dorinel78: Spune-mi, te rog, tu iti conditionezi mantuirea, de ceea ce cred altii, sau de data la care sarbatoresc unii Craciunul, doar pentru ca nu au schimbat data si au ramas pe stil vechi?!?
Cred ca e mai bine sa-ti intaresti credinta, cautand in ce sa crezi; daca te concentrezi asupra asa-zisor contradictii, iti pui singur piedica. Pe acestea din urma le poti lamuri mai incolo, cand cu ajutorul lui Dumnezeu ai acumulat mai multa cunoastere. Pentru noi toti acum este important sa acumulam credinta. |
Cultul zeului din scrierile evreilor a inlocuit culturi care existau, la noi, inaintea romanilor. A vede zeul ca in scrierile lor nu poate fi pozitiv, el nu a creat si nu este ca o fiinta, spirituala si fizica, este doar personificarea spiritului omenesc. Credinta in adevar si natural este normala, nu in fiinte inchipuite.
|
Preotul Florin Raducu din satul Cochinestii de Jos, comuna Stolnici, a cerut de la enoriasii mai creduli diferite sume de bani, atat in numele Bisericii, cat si in numele sau. Unii l-au refuzat elegant, dar altii i-au dat banii, crezandu-l om serios - scrie "Jurnalul de Arges". Dupa asta preotul a incuiat biserica, a furat si actele plus stampila, si a plecat cu banii in Italia, de unde nu s-a mai intors. Episcopia deja l-a caterisit si in locul lui inca nu a trimis pe nimeni. Dupa ce un timp biserica a ramas inchisa, acum in ea slujeste provizoriu un preot din alta parohie. Florin Raducu are 30 ani si a mai avut probleme de conduita pana acum. A fost acceptat ca preot desi s-a casatorit a doua oara, a fost mutat dintr-o alta parohie dupa ce l-a batut pe preotul-coleg, si era acuzat de credinciosi ca face slujbe foarte scurte, mai ales cand are probleme personale. Inainte sa plece, fugarul a reusit sa stranga destui bani de la credinciosi - unii avand rude in strainatate. De la cantaret a luat 180 milioane, convingandu-l chiar sa fac un credit pentru a-l imprumuta. Episcopia nu stie acum cum sa trateze situatia, pentru ca in lipsa acetelor si a stampilei nu are nici o evidenta a imprumuturilor din partea enoriasilor.
Cum a fost posibil asa ceva???? |
ancah: nu conditionez mantuirea de data cand este Craciunul dar este suparator faptul ca reprezentantii bisericii nu se pun de acord asupra unor lucruri ba uneori chiar se dusmanesc intre ei si asa mai departe. unde e dusmnanie nu este iubire. de ex. am citit ca pe Muntele Athos se incearca indepartarea calugarilor romani care sunt marginalizati. exista o singura Biserica si anume cea ortodoxa care este biserica lui Hristos..
|
dorinel78: se duce o lupta apriga pe pamant, dar mai ales in cer. Asa ca sa nu ne miram de cele ce se intampla. Totul e sa ramanem noi cu mintea limpede, caci ispitele sunt tot mai multe. Si lupta asta isi are sensul ei. Important e sa avem grija de noi insine.
|
Noi tot ne plangem de ispite si de diavol.Dar cum spunea si un parinte,ce ne-am face fara ele?Care ar mai fi sensul nostru pe pamant,cum ne-am mai mantui si cum ne-am mai desavarsi altfel?
|
Prin credinta in natural, nu in personaje inchipuite.
|
Pentru Ancah
Prigoana impotriva evreilor a existat in Romania( 1937 – 1945) si ma mir ca nu stii. Gasesti pe internet urmatoarele(si multe altele, mai ales in biblioteci): 1. Istoria evreilor din Romania 2. Final Report/ International Commission on The Holocaust in Romania 3. Pogromurile anti-evreiesti din Bucuresti si Iasi 4. Masacrul de la Iasi 5. Cartile lui Elie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru pace 6. www. Romanianjewish.org 7. presedintele federatiei comunitatilor evriesti din Romania este dl. Senator Aurel Vainer 8. am scris desrobirea tiganilor nu rromilor pentru ca in secolul al XIX-lea (1856)cand s-a petrecut acest eveniment asa s-a numit N-am spus ca romanii sunt buni sau rai sau, mai buni sau mai rai decat altii. Suntem asa cum ne intalnim pe strada, in autobuz, suntem asa cum ne intalnim prin tribunale, cum ne batem pe la sarbatori, la aghiasma sau la sfintele moaste...suntem...ca mai toti oamenii de pe pamant. Am spus doar – si am incercat sa dau si exemple, si din pacate, sunt mult mai multe – ca din istoria noastra mai recenta sau mai veche nu prea reiese ca am fi crestini ortodocsi asa cum ne place sa ne dam in statistici. Pai la 80% crestini (ortodocsi) ar trebui: 1. sa nu mai avem saraci, dar nici bogati 2. sa nu mai existe cca 18 mil de avorturi in 16 ani 3. sa nu mai existe prostituate si sex shop-uri, filmele "fierbinti" de la miezul noptii 4. sa nu mai existe copii aruncati prin gunoaie 5. sa nu mai existe femei, copii, batrani abuzati/ abuzate 6. sa nu mai existe hoti, mita, coruptie, criminali 7. sa nu mai existe divorturi……si inca multe altele….. ca doar nu le-or face pe toate cei 20% care sunt atei, necrestini …. E bine sa constientizam intr-o buna zi cum suntem. Sa stim ce suntem si sa avem vreme sa ne intoarcem cu fata la Dumnezeu si cu rabdare si cu multa munca, cu perseverenta si in primul rand cu credinta in Dumnezeu, sa devenim CRESTINI. |
Draga volga,
multumesc f mult pentru raspunsul primit. Imi place ca intotdeauna esti foarte documentata . Voi incerca si eu sa ma documentez in privinta prigoanei evreilor in Romania, despre care intr-adevar nu stiu mare lucru. Partea a doua a mesajului nu am inteles-o prea bine. Presupun ca atunci cand se spune ca 80% din populatia Romaniei e ortodoxa, se ia ca unic criteriu botezul sau poate doar datele de la recensamant. "Sa nu avem saraci si bogati"? Si daca asta e voia Domnului, sa fie saraci si bogati? Cu celelalte sunt de acordca trebuie sa dispara. Eu cred ca fiecare poate constientiza ce e el insusi; personal mi-ar fi greu sa constientizez cum este o natiune si nu pot vedea decat prin prisma celor pe care-i cunosc. In general sunt impotriva generalizarilor, caci o generalizare dezavantajeaza intotdeauna pe cineva. S-ar putea ca parerea mea despre romani sa fie mai roz decat realitatea, dar ce sa fac, departe fiind le duc dorul. Dar, volga draga, te rog sa ma crezi ca vorbesc in cunostinta de cauza: romanii sunt muuult mai crestini decat altii, la care diferenta dintre saraci si bogati nu este atat de semnificativa. In schimb acestia din urma au mai multe divorturi, mai multa prostitutie oficiala si neoficiala, au femei si batrani abuzati, hoti cu duiumul, caci platesc asigurarile si biserici goale in lipsa de crestini. Nicaieri nu e perfect. Impresia mea personala este, ca in vreme ce in Romania lucrurile se indreapta, in alte parti ele se deterioreaza. Vom trai si vom vedea. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:25:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.