![]() |
Citat:
tu stii mai bine:3: |
Citat:
Cainele=acces la minijocuri si continut deblocabil. Salvarea a mii de oameni=nimic.Nici macar nu primesti recomandari de la persoane suspuse, o casa, o mosie, sau o sarbatoare in onoarea ta. In ceea ce il priveste pe ateulcelrau, A prezentat Mass effect de parca ar fi o simulare sociala cu jocuri erotice. Daca seamana cu primul este vorba despre o serie de misiuni care avanseaza plotul jocului si care presupun sa iti conduci echipa de razboinici printr-o serie de locatii, invingand opozitia si cautand secrete. |
Citat:
Acum mi-am amintit ca au fost dezamagiti de mine ceilalti eroi ca am ales familia. Se asteptau sa fac ceea ce trebuia sa fac. :) |
Citat:
|
Citat:
|
Te rog nu renunta, lupta
Buna:) Am aproape 22 de ani, ca si tine. Cunosc persoane depedente de calculator. Sa stii ca in fiecare zi imi parea rau sa vad cum isi irosesc tineretea si viata. Cand le vedeam nu ma prea gandeam la ele, la cum se simt si de ce fac asta, ma enerva insa oarecum delasarea lor si lipsa de scop in viata. Apoi insa m-am pus in locul lor. M-am gandit ce ar trebui sa mi se intample, cum ar trebui sa ma simt ca sa ma ingrop in jocuri.Si am inteles cat de deprimat trebuie sa fii si cat de trist si sa stii ca nu mai judec acei oameni, dimpotriva as vrea sa ii ajut cum pot eu.
Sa stii ca si eu am fost deprimata, foarte. Am trecut prin cea mai neagra perioada din viata mea. Am vrut sa ma sinucid. Dar nu am facut-o.Nu regret si nu o sa regret niciodata asta, ar fi fost cea mai mare prostie.Am cautat ajutor, am iesit din situatia care imi cauza depresia, am mers la psiholog. Acum sunt bine. Cauta si tu ajutor. Vorbeste cu oamenii din preajma ta despre asta. Sigur te vor ajuta. Pe mine m-au ajutat cei carora le-am cerut ajutor. Si sa stii ca si eu as ajuta pe oricine mi l-ar cere, ajutorul poate veni de unde nu te astepti. Vorbeste cu oamenii, spune-le ce simti, petrece timp cu ei, poate vei descoperi ca si altii au trecut prin momente grele. Sa stii ca nu ai NIMIC de pierdut daca vorbesti cu cei din jurul tau. De altfel primul si cel mai greu pas l-ai facut: ti-ai dat seama ca nu e ok ce faci. Asta e fff.important. Incearca sa vezi lucrurile frumoase care nu au legatura cu jocurile. Lucrurile cele mai frumoase sunt marunte. Plimba-te pe strada si incearca sa gasesti cat mai multe lucruri frumoase. Si gandeste-te ca ingropandu-te in jocuri poti ajunge la o anumita varsta plin de regrete. E groznic sa ai regrete. Deobicei nu regretam ce facem, ci ce nu facem. Asa ca incearca sa TRAIESTI pentru ca atunci cand deja ai regrete e prea tarziu si nu mai poti da timpul inapoi. Si cel mai important: nu tine totul in tine, vorbeste cu ceilalti, cauta ajutor. Si nu renunta, lupta ca sa scapi de aceasta depedenta. Sa stii ca viata poate fi foarte frumoasa. Crede-ma. Am trecut, cum ziceam, si eu prin momente grele. Dar sa stii ca viata poate fi foarte frumoasa, iti spun eu. Sper ca aceste randuri sa iti fie de folos si sa reusesti sa scapi de dependenta. |
Acuma stiti probabil si voi ca orice se face in exces dauneaza inclusiv jocurile pe calculator. O ceasca de cafea pe zi este chiar recomandat sa bei, 7 cesti insa nu-i prea bine. Video jocurile au fost facute "just for fun", adica de a mai omora plictiseala si nicidecum de a inlocui viata propriu-zisa cu ele. Sa-ti spun drept mie imi plac foarte mult simulatoarele virtuale, mai ales cele de aviatie dar si cele de masini, yachturi samd si cu cativa ani in urma imi aduc aminte ca imi incarcam calculatorul cu tot cu monitor ca nu aveam laptop in masina unui prieten si ne intalneam mai multi la o bere, dupa ce ne instalam la casa unuia dinte prieteni care cum puteam, ca sa jucam Il2 Sturmovik,NFS si altele. Eu cred ca multe jocuri ce-i drept nu ar trebui sa fie accesibile mintilor inca in formare ale tinerilor dar banuiesc ca de la o anumita varsta orice persoana in toate mintile intelege ca exista o diferenta majora intre un joc chit ca-i un simulator sau un horror si ceea ce inseamna realitate. Toata chestia probabil ca este sa nu te lasi angrenat prea mult de realitatea din joc, trebuie sa intelegi ca pana si cei care au facut jocul nu l-au facut pt a provoca dependenta, fiindca nu au nici un interes, ba dimpotriva ei vor sa te saturi cat mai repede de el ca sa-l cumperi pe urmatorul 8-) fiindca din asta isi scot banii in fond. Am discutat adesea pe alte forumuri cu 3d designeri, artisti si programatori si am ajuns la concluzia ca marea lor majoritate nu prea sunt gameri ca nici nu au timp de asta, practic angajeaza pe altii numiti testeri pentru a juca produsul final si a le atrage atentia asupra anumitor posibile buguri din joc. Ce sa mai spun ca multi designeri slash artisti fac asta din amorul pt arta tot asa cum altii sculpteaza sau picteaza.
Jocurile pe PC ca orice lucru din industria entertaiment-ului sunt facute pt profit asadar ca sa se scoata bani din ele trebuie ca inainte de toate sa fie cat mai captivante adica sa atraga fiindca altfel nu s-ar vinde. Acuma in masura in care acestea isi exercita atractia asupra unui individ sau altul desigur ca depinde numai de felul acestuia de a fi. Se subintelege ca cei mai vulnerabili sunt cei cu depresii sau diverse neimpliniri sau nemultumiri din viata cotidiana dar pt acestia jocurile au ajuns a fi un drog deoarece asa au vrut ei sa fie si nu fiindca jocurile ar fi fost facute special pt asta. Prin urmare solutia in cazul acestora nu stiu daca sta neaparat in a blama jocurile cat in a-si rezolva problemele de drept care le provoaca depresii si nemultumiri. Evident ca in astfel de situatii cel mai bine este sa faci o rugaciune decat sa alergi repejor la calculator. Dar in cazurile de depresii aceste exagerari probabil au loc datorita necesitatii ca persoanele depresive sa-si gaseasca un refugiu in ceva, prin urmare daca nu si-ar fi gasit in jocuri probabil ca si-l gaseau in alte lucruri care pot sa fie chiar si mai nocive. Si eu am avut depresii si stiu bine ca atunci cand am acele stari aprope din orice fac excese: stau mai mult la PC, mananc mai mult decat imi trebuie, cand mai ies la o bauta cu prietenii exagerez cu paharul, dorm mai mult si parca nu am chef sa ma scol la realitate atunci cand trec prin acele perioade de depresie. Prin urmare nu jocurile video in sine sunt problema, desi marea lor majoritate sunt departe de a avea vreo utilitate precisa insa unele chiar iti dezvolta gandirea, dar problema adevarata in multe astfel de cazuri este depresia. Presupun ca de asta trebuie sa scapi inainte de toate si da desigur ca jocutile video nu sunt o solutie in acest sens. |
In timpul liber mergi la o sala de sport.Si incearca sa cunosti mai multi tineri de varsta ta.
|
Citat:
Se fac acum lucruri tare interesante si relativ asemanatoare (pentru mine ca utilizator) cu jocurile, dar sunt chestii educative, de folos. Eu folosesc pentru copii CD-uri de la SOFTWIN, ERCPRESS, EDU... Tu te pregatesti intr-un domeniu MARE, cu posibilitati nelimitate, sigur exista si altceva din IT care sa te atraga. Poate acum esti inca prea tare prins de fascinatia jocurilor, doar ele "sclipesc" in ochii tai, dar cand te vei detasa de ele, vei descoperi multe alte lucruri interesante. CURAJ MULT SI DOAMNE AJUTA! |
Citat:
Lumea jocurilor e lume utopica, oricat ai sta acolo tot trebuie sa vii la realitate. Sfatul meu este sa identifici domeniile care te-ar interesa si in care ti-ar place sa lucrezi, in afara de jocuri. Timiditatea ta poate fi o consecinta a faptului ca petreci(sau ai petrecut) f mult timp intr-o lume virtuala, neinteractionand cu cei din jur f mult. Dar lucrul acesta se rezolva daca acorzi un timp sporit interactiunii cu alti oameni. Dumnezeu ne-a creat cu nevoia de comunicare ori lipsa comunicarii duce cu sine la lucruri gen timiditate sporita, dorinta de izolare etc. Esti tanar, cu un pic de disciplina si cu credinta in Dumnezeu problemele tale se vor rezolva. Domnul sa iti ajute. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:49:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.