Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Jocurile de calculator shi problemele mele... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8267)

anaana71 29.01.2010 16:24:11

Citat:

În prealabil postat de Silencer (Post 206060)
Uite asta e un sfat bun :1: Shi de fapt e sfatul standart pentru toti jucatoriii inraiti... Shi la inceput sfatul despre MMORPGuri (jocuri online)

poate la jocuri o merge. eu sunt o fosta fumatoare, m-am lasat de fumat doar in momentul in care am renuntat la tigari si nu le-am inlocuit cu nimic altceva asemanator.
tu stii mai bine:3:

The_Fallen 29.01.2010 18:04:41

Citat:

În prealabil postat de Imogene (Post 206004)
Si eu mai joc cate un joc din cand in cand. Uneori ma prinde bine daca chiar e pe gustul meu, cum a fost seria Gothic, Heroes 3, Fable si The Longest Journey. Daca esti un om echilibrat nu vad cum ar putea sa-ti faca rau. Iar din unele chiar ai ceva de invatat cum a fost Fable care m-a facut sa-mi dau seama ca am preferat sa aleg sa-mi primesc cainele inapoi decat sa salvez mii de oameni. Un lucru care m-a pus pe ganduri chiar. Probabil, altii mai plini de dragoste fata de oameni ar fi ales altfel.

Asta e din cauza ca jocul nu te face sa gandesti in acesti termeni.
Cainele=acces la minijocuri si continut deblocabil.
Salvarea a mii de oameni=nimic.Nici macar nu primesti recomandari de la persoane suspuse, o casa, o mosie, sau o sarbatoare in onoarea ta.
In ceea ce il priveste pe ateulcelrau, A prezentat Mass effect de parca ar fi o simulare sociala cu jocuri erotice. Daca seamana cu primul este vorba despre o serie de misiuni care avanseaza plotul jocului si care presupun sa iti conduci echipa de razboinici printr-o serie de locatii, invingand opozitia si cautand secrete.

Imogene 29.01.2010 18:34:19

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 206116)
Asta e din cauza ca jocul nu te face sa gandesti in acesti termeni.
Cainele=acces la minijocuri si continut deblocabil.
Salvarea a mii de oameni=nimic.Nici macar nu primesti recomandari de la persoane suspuse, o casa, o mosie, sau o sarbatoare in onoarea ta.
In ceea ce il priveste pe ateulcelrau, A prezentat Mass effect de parca ar fi o simulare sociala cu jocuri erotice. Daca seamana cu primul este vorba despre o serie de misiuni care avanseaza plotul jocului si care presupun sa iti conduci echipa de razboinici printr-o serie de locatii, invingand opozitia si cautand secrete.

Hmm. Chiar nu m-ar fi incalzit recomandarile de la persoanele sus-puse, etc. Aveam deja milioane in bani in joc fiindca investisem mult. Facusem questurile ca si eroina a "Luminii", nici macar nu ma maritasem si mi-am dat si frumusetea pentru un alt om, asa ca nu te pripi. :))) Singurul lucru pe care-l avusesem pentru mine in joc fusese cainele. Asa ca, am ales iubirea in schimbul celor multi. De fapt, erau trei cai: sacrificiul (si erai vazut ca ceva mare erou), iubirea (sotul, copiii si cainele si o scrisoare de la sora ta) si banii. Am ales familia dupa ce m-am gandit ceva vreme. Familia mea fusese cainele. :))

Acum mi-am amintit ca au fost dezamagiti de mine ceilalti eroi ca am ales familia. Se asteptau sa fac ceea ce trebuia sa fac. :)

Silencer 29.01.2010 19:20:33

Citat:

În prealabil postat de Imogene (Post 206122)
Hmm. Chiar nu m-ar fi incalzit recomandarile de la persoanele sus-puse, etc. Aveam deja milioane in bani in joc fiindca investisem mult. Facusem questurile ca si eroina a "Luminii", nici macar nu ma maritasem si mi-am dat si frumusetea pentru un alt om, asa ca nu te pripi. :))) Singurul lucru pe care-l avusesem pentru mine in joc fusese cainele. Asa ca, am ales iubirea in schimbul celor multi. De fapt, erau trei cai: sacrificiul (si erai vazut ca ceva mare erou), iubirea (sotul, copiii si cainele si o scrisoare de la sora ta) si banii. Am ales familia dupa ce m-am gandit ceva vreme. Familia mea fusese cainele. :))

Acum mi-am amintit ca au fost dezamagiti de mine ceilalti eroi ca am ales familia. Se asteptau sa fac ceea ce trebuia sa fac. :)

Desigur, eu nu sunt erou, dar eu sunt de acord cu alegerea ta :1: Foarte nostima alegere, ash fi facut la fel(nu am ajuns pana la urma :1: )...

Imogene 29.01.2010 19:29:23

Citat:

În prealabil postat de Silencer (Post 206133)
Desigur, eu nu sunt erou, dar eu sunt de acord cu alegerea ta :1: Foarte nostima alegere, ash fi facut la fel(nu am ajuns pana la urma :1: )...

m-am tot simtit vinovata apoi, dar fara caine ma gandeam ca nu mai are rost sa joc. cand mi-a impuscat ala cainele am vrut sa arunc xbox-ul pe geam. :)))

Adryana 27.08.2010 16:24:14

Te rog nu renunta, lupta

Buna:) Am aproape 22 de ani, ca si tine. Cunosc persoane depedente de calculator. Sa stii ca in fiecare zi imi parea rau sa vad cum isi irosesc tineretea si viata. Cand le vedeam nu ma prea gandeam la ele, la cum se simt si de ce fac asta, ma enerva insa oarecum delasarea lor si lipsa de scop in viata. Apoi insa m-am pus in locul lor. M-am gandit ce ar trebui sa mi se intample, cum ar trebui sa ma simt ca sa ma ingrop in jocuri.Si am inteles cat de deprimat trebuie sa fii si cat de trist si sa stii ca nu mai judec acei oameni, dimpotriva as vrea sa ii ajut cum pot eu.
Sa stii ca si eu am fost deprimata, foarte. Am trecut prin cea mai neagra perioada din viata mea. Am vrut sa ma sinucid. Dar nu am facut-o.Nu regret si nu o sa regret niciodata asta, ar fi fost cea mai mare prostie.Am cautat ajutor, am iesit din situatia care imi cauza depresia, am mers la psiholog. Acum sunt bine. Cauta si tu ajutor. Vorbeste cu oamenii din preajma ta despre asta. Sigur te vor ajuta. Pe mine m-au ajutat cei carora le-am cerut ajutor. Si sa stii ca si eu as ajuta pe oricine mi l-ar cere, ajutorul poate veni de unde nu te astepti. Vorbeste cu oamenii, spune-le ce simti, petrece timp cu ei, poate vei descoperi ca si altii au trecut prin momente grele. Sa stii ca nu ai NIMIC de pierdut daca vorbesti cu cei din jurul tau.
De altfel primul si cel mai greu pas l-ai facut: ti-ai dat seama ca nu e ok ce faci. Asta e fff.important.
Incearca sa vezi lucrurile frumoase care nu au legatura cu jocurile. Lucrurile cele mai frumoase sunt marunte. Plimba-te pe strada si incearca sa gasesti cat mai multe lucruri frumoase. Si gandeste-te ca ingropandu-te in jocuri poti ajunge la o anumita varsta plin de regrete. E groznic sa ai regrete. Deobicei nu regretam ce facem, ci ce nu facem. Asa ca incearca sa TRAIESTI pentru ca atunci cand deja ai regrete e prea tarziu si nu mai poti da timpul inapoi.
Si cel mai important: nu tine totul in tine, vorbeste cu ceilalti, cauta ajutor. Si nu renunta, lupta ca sa scapi de aceasta depedenta. Sa stii ca viata poate fi foarte frumoasa. Crede-ma. Am trecut, cum ziceam, si eu prin momente grele. Dar sa stii ca viata poate fi foarte frumoasa, iti spun eu.
Sper ca aceste randuri sa iti fie de folos si sa reusesti sa scapi de dependenta.

Delirul 28.08.2010 00:33:27

Acuma stiti probabil si voi ca orice se face in exces dauneaza inclusiv jocurile pe calculator. O ceasca de cafea pe zi este chiar recomandat sa bei, 7 cesti insa nu-i prea bine. Video jocurile au fost facute "just for fun", adica de a mai omora plictiseala si nicidecum de a inlocui viata propriu-zisa cu ele. Sa-ti spun drept mie imi plac foarte mult simulatoarele virtuale, mai ales cele de aviatie dar si cele de masini, yachturi samd si cu cativa ani in urma imi aduc aminte ca imi incarcam calculatorul cu tot cu monitor ca nu aveam laptop in masina unui prieten si ne intalneam mai multi la o bere, dupa ce ne instalam la casa unuia dinte prieteni care cum puteam, ca sa jucam Il2 Sturmovik,NFS si altele. Eu cred ca multe jocuri ce-i drept nu ar trebui sa fie accesibile mintilor inca in formare ale tinerilor dar banuiesc ca de la o anumita varsta orice persoana in toate mintile intelege ca exista o diferenta majora intre un joc chit ca-i un simulator sau un horror si ceea ce inseamna realitate. Toata chestia probabil ca este sa nu te lasi angrenat prea mult de realitatea din joc, trebuie sa intelegi ca pana si cei care au facut jocul nu l-au facut pt a provoca dependenta, fiindca nu au nici un interes, ba dimpotriva ei vor sa te saturi cat mai repede de el ca sa-l cumperi pe urmatorul 8-) fiindca din asta isi scot banii in fond. Am discutat adesea pe alte forumuri cu 3d designeri, artisti si programatori si am ajuns la concluzia ca marea lor majoritate nu prea sunt gameri ca nici nu au timp de asta, practic angajeaza pe altii numiti testeri pentru a juca produsul final si a le atrage atentia asupra anumitor posibile buguri din joc. Ce sa mai spun ca multi designeri slash artisti fac asta din amorul pt arta tot asa cum altii sculpteaza sau picteaza.

Jocurile pe PC ca orice lucru din industria entertaiment-ului sunt facute pt profit asadar ca sa se scoata bani din ele trebuie ca inainte de toate sa fie cat mai captivante adica sa atraga fiindca altfel nu s-ar vinde. Acuma in masura in care acestea isi exercita atractia asupra unui individ sau altul desigur ca depinde numai de felul acestuia de a fi. Se subintelege ca cei mai vulnerabili sunt cei cu depresii sau diverse neimpliniri sau nemultumiri din viata cotidiana dar pt acestia jocurile au ajuns a fi un drog deoarece asa au vrut ei sa fie si nu fiindca jocurile ar fi fost facute special pt asta. Prin urmare solutia in cazul acestora nu stiu daca sta neaparat in a blama jocurile cat in a-si rezolva problemele de drept care le provoaca depresii si nemultumiri.

Evident ca in astfel de situatii cel mai bine este sa faci o rugaciune decat sa alergi repejor la calculator. Dar in cazurile de depresii aceste exagerari probabil au loc datorita necesitatii ca persoanele depresive sa-si gaseasca un refugiu in ceva, prin urmare daca nu si-ar fi gasit in jocuri probabil ca si-l gaseau in alte lucruri care pot sa fie chiar si mai nocive. Si eu am avut depresii si stiu bine ca atunci cand am acele stari aprope din orice fac excese: stau mai mult la PC, mananc mai mult decat imi trebuie, cand mai ies la o bauta cu prietenii exagerez cu paharul, dorm mai mult si parca nu am chef sa ma scol la realitate atunci cand trec prin acele perioade de depresie.

Prin urmare nu jocurile video in sine sunt problema, desi marea lor majoritate sunt departe de a avea vreo utilitate precisa insa unele chiar iti dezvolta gandirea, dar problema adevarata in multe astfel de cazuri este depresia. Presupun ca de asta trebuie sa scapi inainte de toate si da desigur ca jocutile video nu sunt o solutie in acest sens.

ap2010 28.08.2010 01:28:04

In timpul liber mergi la o sala de sport.Si incearca sa cunosti mai multi tineri de varsta ta.

cristina2012 01.09.2010 03:32:55

Citat:

În prealabil postat de Silencer (Post 206046)
Va multumes tuturor pentru mesaje, sunt destul de multe...

Bine, pana ce ma pot stapani eu din jocuri, am realizat problemele mele, shi pana ce ma descurc... Mai ramane numai intrebarea ce sa fac cu crearea lor.. sa o las balta sau nu... Ca sincer ma apucasem de alt domeniu IT, dar cineva imi tot zicea ca ar trebui sa continui...
Probleme de socializare mari eu nu cred cam, poate ar fi cu pesoanaele de gen opus, dar shi asta din cauza timiditatii...

Mersi tuturor... AteulCelRau mi-a dat shi el sfaturi bune :) Printre altele toti prietenii mei sunt atei :1:

Eu zic ca nu trebuie sa continui nici cu realizarea de jocuri pe calculator. E PACAT! La fel cum este producerea de tigari, sau alte lucruri care fac rau. Esti tanar si te poti reorienta, de fapt esti inca student, esti in formare. Desi nu-i tocmai bisericos, sotul meu a refuzat astfel de job-uri, desi atunci ar fi castigat mult mai bine dacat castiga.
Se fac acum lucruri tare interesante si relativ asemanatoare (pentru mine ca utilizator) cu jocurile, dar sunt chestii educative, de folos. Eu folosesc pentru copii CD-uri de la SOFTWIN, ERCPRESS, EDU...
Tu te pregatesti intr-un domeniu MARE, cu posibilitati nelimitate, sigur exista si altceva din IT care sa te atraga. Poate acum esti inca prea tare prins de fascinatia jocurilor, doar ele "sclipesc" in ochii tai, dar cand te vei detasa de ele, vei descoperi multe alte lucruri interesante.

CURAJ MULT SI DOAMNE AJUTA!

samson 01.09.2010 10:12:40

Citat:

În prealabil postat de Silencer (Post 205826)
Au fost teme asemanatoare, dar totushi ash avea shi eu nevoie de un sfat...

Imi plac( sau poate imi placeau, nu mai shtiu) mult jocurile... Sunt student la Informatica, shi deci ceea la ce ma orientam pe viitor era programarea de jocuri (un lucru foarte interesant, unde la sigur nu te poti plictisi...)...
Lumea din calculator era asha frumoasa, ca lumea din visele mele... Aveam shi o stare de depresie, ceea ce au facut din jocuri refugiul ideal pentru mine.... Lumea in care traiesc e neagra, plina de ura.... Iar jocurile sunt refugiul perfect... Eu imi dadeam seama de aceasta, shi nu ma deranja... In jocurile in care eram participau mii de alte persoane de pe intreg globul...
Cineva zicea ca jocurile sunt pierdere de timp, ca mai bine te uiti la film... Pai bine, filmul e aceeashi pierdere de timp, numai ca in jocuri poti chiar "sa faci parte din film"...

Mai spunea tot aici pe forum cineva ca jocurile sunt o lumea falsa, care ne distrag de la acea lumea frumoasa in care traim.... FRUMOASA ??? La mine viata nu e frumoasa deloc... Intr-un orash uitat de romani... Plin de pacate shi desfranare in orice loc nu m'ash uita. Lucruri care greu le mai scoti din cap... Da... Lumea are shi locuri frumoase... Imi place mult natura shi viata la tara... Dar nu e deloc locul in care traiesc acum...

Insa acum am reazilat ca e o problema... Ca sunt dependent de jocuri... Am mai redus din timpul care il petrec la calculator... Shi ceea ce ma gandeam daca e bine sa vreau sa creez jocuri... Sa creez droguri de fapt pentru multe alte persoane.... Iar daca las aceasta idee, nu shtiu in ce alta directie sa ma orientez... Ash vrea ceva nelegat de calculator... Am 22 de ani, shi inca nu imi dau seama ce vreau... Sunt cam timid, shi nici nu am intalnit persoana cu care sa imi traiesc viata... Singuratate ma distruge incet din interior... Iar un gand iarashi imi shopteshte sa deschid jocul preferat shi sa ma inec din nou in visele mele dulci...

Si eu am facut informatica, si lucrez in domeniu(nu in cel al jocurilor). Jocurile sunt pentru unii ca un drog, dupa cum ai spus si tu. Nu mi-e clar din ce ai spus tu daca tie iti place domeniul jocurilor doar ca sunt jocuri sau pentru ca e vorba de grafica. Daca iti place grafica sunt si alte domenii in care poti dezvolta soft(softuri gen autocad, maya etc) care au o utilitate in viata de zi cu zi.
Lumea jocurilor e lume utopica, oricat ai sta acolo tot trebuie sa vii la realitate.
Sfatul meu este sa identifici domeniile care te-ar interesa si in care ti-ar place sa lucrezi, in afara de jocuri.
Timiditatea ta poate fi o consecinta a faptului ca petreci(sau ai petrecut) f mult timp intr-o lume virtuala, neinteractionand cu cei din jur f mult. Dar lucrul acesta se rezolva daca acorzi un timp sporit interactiunii cu alti oameni. Dumnezeu ne-a creat cu nevoia de comunicare ori lipsa comunicarii duce cu sine la lucruri gen timiditate sporita, dorinta de izolare etc.
Esti tanar, cu un pic de disciplina si cu credinta in Dumnezeu problemele tale se vor rezolva.
Domnul sa iti ajute.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:49:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.