![]() |
OmuBun ,
Tu crezi in minunea de la Fatima?Crezi ca a fost adevarata si ca a fost cu adevarat Maica Domnului acolo? |
Citat:
OK! Diavolul a pus la cale? Si ce-a rezolvat? S-a ridicat o biserica ce aduce anual milioane de pelerini (de confesiuni diferite) dornici de mantuire. Il hulesc ei pe Dumnezeu? Ii fac ei vreun serviciu diavolului? Sunt ei satanisti, emo, yoghini, etc? N-am auzit de asa ceva, decat daca sunt posedati si cineva apropiat doreste sa-i ajute sa fie dezlegati Ce vina aveau acei copii pastori sa se foloseasca diavolul de ei in chip fals divin, atat timp cat ei se rugau Sfintei Fecioare? Da, poti rade, chiar ca om, de cineva matur, poti face farse cuiva care se crede destept, dar ca sa faci farse unor copii simpli si credinciosi, eu unul nu cred ca Dumnezeu ingaduie o asa rautate!!! Concluzia? DA. Eu cred. Si mai cred ca nu am savarsit nici un pacat atunci cand, trecand in drumurile mele din Londra, prin fata unor biserici catolice, imi faceam cruce cu limba-n gura, pentru ca vedeam chipul Sfintei Fecioare sau a Mantuitorului si nu puteam ramane in sufletul meu indiferent. Sunt pacatos, dar nu pot intoarce spatele si nici nu pot ignora din rea-vointa. Si Mantuitorul si Sfanta Fecioara sunt aceiasi la noi si la ei. N-au existat altii. Decat sa dau socoteala ca i-am ignorat, mai bine sa spun de doua ori, chiar daca o data este considerat in van! Am mai spus-o: Biserica Ortodoxa Romana din Londra isi are lacasul intr-o Biserica Anglicana. Ei ne ajuta; ei nu ne urasc! Ei prefera sa se umple biserica de crestini care se roaga! Cine-i pizmasul aici? Cine-i cel mai aproape de Dumnezeu si de voia Lui? Nu ne complacem noi in fariseism prin atitudinea asta ostila fata de cei care se roaga aceluiasi Mantuitor si aceleiasi Sfinte Fecioare? Dumnezeu sa ma ierte, dar ma tem ca ne pierdem in detalii si scapam din vedere esentialul! |
normal ca, in timpul vietii, putem sa Ii cerem iertarea lui Dumnezeu si datorita nestiintei noastre. eu ma refeream la ce se intampla dupa moarte, la Judecata. constat ca revenim, din nou, pentru a 100000a oara la fratii catolici pe care "ii uram", doar pentru ca nu suntem de acord cu invatatura catolica. ma tem ca mergand pe aceasta directie, discutia nu va duce nicaieri si mai mult ne vom face rau unul altuia..
|
Citat:
2. A crede ca esti in stare sa "selectezi" sau sa "scanezi" este o incredere in sine destul de mare. Aceasta este periculoasa celui inca nedespatimit. Mie imi este teama sa stau prea mult in preajma invatatorilor falsi sau a oamenilor bolnavi sufleteste, desi am citit destul de mult despre dreapta credinta. Mai ales cand acestia pentru nimic in lume nu ti'ar acorda atentie sau ar putea accepta ca sunt in inselare. Daca omul este si el in cautari, atunci cu acela poti vorbi orice, cautand sa'l ajuti. 3. Curiozitatea nu are in ea nimic duhovnicesc. 4. Spectaculosul este lucrarea diavolului. Dumnezeu nu face minuni pe stadioane, nici in arene sau pe blocuri. Domnul lucreaza atat de sensibil si tainic. El nu are nevoie de aplauze, nici de camere de filmat, nici de ziare cu poze si alte asemenea inselari de la cel viclean. Diavolul va cauta sa insele pe cat mai multi, iar metoda lui este spectaculosul si incredibilul (va face "minuni"). |
Eu nu cred ca Dumnezeu tine cont de zona geografica si nici chiar de religia din care facem parte atunci cand se decide sa ne vorbeasca intr-un fel sau altul.
Toti suntem copiii Lui,fara deosebire si El doreste salvarea noastra,nu pieirea. Daca spectaculosul are legatura doar cu diavolul,atunci cum de atatia sfinti si chiar Insusi Iisus Hristos au savarsit atatea minuni? Lumea spirituala are prin ea insasi o nota de spectaculos,daca vreti si atunci,ce facem...discutam,filozofam despre ea,insa cand este vorba sa avem in fata fapte concretizate in lumea materiala o negam cu vehementa? PS:Am rugamintea,daca vreunul din utilizatori are un link unde as putea urmari respectiva emisiune de pe net sa mi-l dea si mie.Va multumesc frumos! |
Citat:
Aproape tot ce s-a discutat in cadrul emisiunii este pe acest blog (este al invitatului lui Oreste din acea emisiune, Doru Bem). Subiectele abordate sunt sus, coloana din dreapta, sub rubrica ARHIVA BLOG / 2010. Contin inclusiv filmuletele comentate in emisiune. Mai putin subiectul Ivan cel Groaznic, care este un link pentru filmul cu acelasi nume, inca disponibil pentru download (cu click dreapta pe link si save target as) cu subtitrare in limba romana. Actorul din rolul principal este chiar cel care a facut memorabilul rol din Ostrovul. Si, pentru ca a venit vorba despre acest film, am gasit o carticica ("Ostrovul. Acolo unde se termina filmul...", Editura Agnos, 3.5 RON) la Libraria Sofia, cu un foarte interesant comentariu pe marginea filmului "Ostrovul", sub forma de dialog intre maica Ecaterina (fosta actrita) si unul dintre cei mai indragiti profesori din invatamantul teologic superior, Pr. Conf. Univ. Dr. C-tin Necula. Merita citita. Pentru cei care locuiti in strainatate si va doriti carti, DVD-uri din Romania, mi-ati face o mare bucurie, daca mi-ati trimite lista, ca sa vi le procur si sa vi le trimit. Link-ul pentru subiectele abordate in emisiunea lui Oreste: http://carareauniversului.blogspot.c...-groaznic.html Doamne-ajuta! |
|
eu m-am uitat o singura data la codul lui oreste, nestiind ca e dus cu pluta, credeam ca este acelasi ca pe vremea cand era cu mircea badea. chiar am citit azi un articol de pe site, si anume " programul dezordonat - o patima camuflata" (http://www.crestinortodox.ro/cuvinte...tima-camuflata), si aici am inteles ca nu are rost sa-mi pierd timpul cu prostii, gen codul lui oreste. decat sa ma uit la emisiuni facute de persoane dubioase, mai bine iau in mana o carte sa citesc. ultima carte a fost despre viata Sfintei Teodora de la Sihla. va garantez ca este infinit mai placuta decat sa ma smintesc cu "daca si cu parca".
Om Bun lasa televizorul, e plin de mincina si inselator, daca doresti minuni, le gasesti in Sfanta Scriptura sau rugaciune sau carti desprea vietile sfintilor :6: nu la TV il gasesti pe Dumnezeu. :9: |
Am incercat si eu o data
Sa ma uit la acea emisiune crezand ca Oreste e un personaj pe care il stiam de la alte emisiuni.
E dus rau saracu, Doamne ajuta-i! Iar invitatii bat campii intr-o veselie ce n-ai pomenit! Bietii oameni, toti simt nevoia sa fie vedete TV! Intr-un fel sau altul! Am renuntat sa ma mai uit pentru ca e de-a dreptul infricosator! Vorba cuiva de pe forum, mai bine citesc, sau butonez telecomanda pana gasesc ceva care sa-mi foloseasca cu adevarat, daca nu imi imbogateste cunostintele macar sa ma relaxeze! NG sau Animal Planet, exista destule posibilitati acum. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:17:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.