![]() |
Citat:
|
Ai dreptate. Dar ce anume doresti sa demonstrezi cu asta?
|
Citat:
Pai am plecat de faptul ca incercam sa arat ca omul nu are calitati ce nu se regasesc la alte fiinte, ca e o chestie de cantitate. |
Hm. Mie faptul ca percepem ca reale lucruri care nu s-au intamplat concret si ca err cortexul nostru nu face diferenta intre real si imaginar (vise, halucinatii, experienta pe care o ai cand vezi un film 3D si ai senzatia ca tu cazi, tu urmeaza-sa-te-lovesti-in-clipa-asta), ca avem imaginatie, arata ca avem si hard si soft pentru a "duce" supranaturalul (un cuvant care nu-mi place, sincera sa fiu). Eu cred ca functia creeaza organul. Ma poate ajuta la supravietuire sa fiu atenta la gesturile tale de aparare si sa le imit instantaneu, ma poate ajuta sa exist in societate faptul ca empatizez cu membrii comunitatii (as opposed to ripping out their guts and feed on them) dar .. la ce imi foloseste faptul ca pot invata matematica, sau ca la o adica, as putea sa dezvolt (ma refer la specie, nu la mine insami acum) teoria stringurilor sau ca as putea sa cred intr-o Persoana Tri-ipostazica? Omul e designed sa iasa foarte mult din biologic, prin chestiile astea.
|
Citat:
Credinta (-in general, si crestina, sau a Invierii lui Hristos - in particular) nu se bazeaza pe evidenta stiintifica, ci pe ... surpriza!!!... credinta! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Daca nu am incerca sa cream antimaterie, neriscind un ipotetic accident, am ramine la a consuma combustibili solizi (inclusiv asa-zisi combustibili regenerabili) pina am polua intreaga planeta. Creind antimaterie (si aici folosesc cuvint ca generic pentru tehnologie noua), avem sansa de a salva planeta sau macar pe noi, prin fuga pe alte planete. Chiar acum e cel mai necesar riscul. |
Sau am fi putut ramane din start la nivelul de colibe din lut, cu acoperisuri din frunze si am fi mancat radacini, fructe si ceva carne cand am fi vanat. Nu ne-am fi distrus nici habitatul, sau in orice caz, nu in halul galopant in care am facut-o in ultima suta de ani si nici corpurile :) Mi-e greu sa cred ca I'm going by the script in clipa asta, cu ochii intr-un monitor, pe un scaun, irosindu-mi anii fertili pe altarul stiintei in loc sa-mi pasez genele mai departe :) In schimb nenorocitii care nu au mijloace de trai adecvate secolului XXI se inmultesc pe rupte, sfidand si evolutia, si confortul, si aceste evolutionary byproducts :)
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:41:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.