![]() |
Citat:
Numeri 11:7 "Mă voi pogorî acolo și voi vorbi cu tine și voi lua din duhul care este peste tine și voi pune peste ei ca să ducă ei cu tine sarcina poporului și să nu o duci numai tu singur." sau 4 Regi 2:15 "Iar fiii proorocilor cei din Ierihon, văzându-l de departe, au zis: „Duhul lui Ilie s-a odihnit peste Elisei!” Sirah 48:12 "Când Ilie a fost răpit la cer, în vijelie, Elisei s-a umplut de duhul lui." Isaia 57:6 "Căci nu vreau să cert totdeauna și să stărui în mânie, căci înaintea Mea ar cădea în nesimțire duhul și sufletele pe care le-am creat." - observa ca aici duh nu e acelasi lucru cu suflet. In concluzie, nu poti facce dintr-un verset o teologie. Iar daca admitem ca Ioan era Ilie, pe acelasi criteriu ar trebui sa spunem ca si Elisei era Ilie, caci si el avea duhul lui Ilie. Deci...unde ajungem? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Și celor câți L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu, Care nu din sânge, nici din poftă trupească, nici din poftă bărbătească, ci de la Dumnezeu s-au născut." Ioan 1:12, 13 "Fiind născuți din nou nu din sămânță stricăcioasă, ci din nestricăcioasă, prin cuvântul lui Dumnezeu cel viu și care rămâne în veac." 1Petru 1:23 |
Citat:
<LI sizset="17" sizcache="0">5. Iisus i-a raspuns: "Adevar, adevar iti spun, de nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va putea sa intre in imparatia lui Dumnezeu [COLOR=#cd6d30]1[/COLOR]. [COLOR=#004276]Mc 16:16[/COLOR], [COLOR=#004276]FA 2:38[/COLOR], [COLOR=#004276]Tit 3:5[/COLOR] <LI sizset="22" sizcache="0">6. Ce este nascut din trup, trup este; si ce este nascut din Duh, duh este Eu insa va spun voua ca Ilie a si venit, dar ei nu l-au cunoscut, ci au facut cu el cate-au vrut; tot asa va patimi si Fiul Omului de la ei. In acest verset este aratat clar numele lui Ilie si IISUS vorbeste de Ilie pentru ca ii pronunta numele si nu de Ioan . Atunci cum ar fi putut acei oameni sa ii faca lui Ilie ce au vrut ei cind Ilie nu era in trup ci Ioan ? Aici e vorba de patimirea in trup pentru ca IISUS spune ca la fel va patimi si EL de la aceeasi oameni care au facut ce au vrut cu Ilie. |
Citat:
Tehnic vorbind, acela nu era Ilie, ci Ioan. Asa scria in actul lui de nastere, asa il strigau parintii, acesta este numele poruncit de Dumnezeu. Ilie este un nume pamantesc valabil pentru un om de la nastere pana la moarte. Dincolo ,omului credincios i se va da un nume nou, cum spune Apocalipsa, iar numele celor rai sunt uitate. Pentru pruncul Ioan DUMNEZEU a poruncit numele "Ioan". Putea sa-i spuna Ilie, dar nu, El a vrut sa se cheme Ioan. Ioan a suferit, Iisus a suferit, ucenicii sufera. Asta nu inseamna ca vreunul din ei e reincarnat. E o regula de baza in studierea Scripturilor, anume sa nu scoatem o doctrina dintr-un verset. Daca tii atat de mult la aceasta interpretare a ta, cum ramane cu celelalte locuri in Biblie unde ni se spune ca dupa moarte omul merge in locuinta mortilor, sau ca moare o singura data? |
Citat:
Ce rost avea ca IISUS sa spuna numele Ilie cind Ioan era Ioan nu Ilie? Aici nu ea schimbat numele ca liu Simeon in Petru ci pur si simplu spune Ilie fara nici o metafora sau ca o parabola. Referitor la zidirea bisericii pe Petru chiar asa a si fost pentru ca Apostolii sint temelia bisericii si nu se referea la biserica de piatra IISUS. |
Citat:
Deci e o metafora, asa cum sunt multe in Biblie, pot sa-ti dau cateva pagini. Luca explica mai clar : "in duhul si puterea lui Ilie". Poti sa te invarti mult in jurul acestei idei, dar Biblia se explica singura. Multa binecuvantare! |
Citat:
Cind va cobori lumina in acest intuneric interior atunci o sa vedem care este adevarul pe care il arata Biblia. Multumesc pentru rabdarea pe care ai aratato. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:29:41. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.