Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Vechiul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5015)
-   -   Maleahi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7535)

Doriana 06.06.2010 16:25:18

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 256928)
Ce semnifica duh si ce semnifica suflet sau spirit pentru biserica?

Nu am pretentia ca as sti sa arat exact diferenta dintre duh si suflet, dar se vede ca uneoru cuvantul "duh" se foloseste cu sensul de putere sau componenta spirituala a omului. De exemplu:

Numeri 11:7
"Mă voi pogorî acolo și voi vorbi cu tine și voi lua din duhul care este peste tine și voi pune peste ei ca să ducă ei cu tine sarcina poporului și să nu o duci numai tu singur."

sau 4 Regi 2:15
"Iar fiii proorocilor cei din Ierihon, văzându-l de departe, au zis: „Duhul lui Ilie s-a odihnit peste Elisei!”

Sirah 48:12
"Când Ilie a fost răpit la cer, în vijelie, Elisei s-a umplut de duhul lui."

Isaia 57:6
"Căci nu vreau să cert totdeauna și să stărui în mânie, căci înaintea Mea ar cădea în nesimțire duhul și sufletele pe care le-am creat." - observa ca aici duh nu e acelasi lucru cu suflet.

In concluzie, nu poti facce dintr-un verset o teologie. Iar daca admitem ca Ioan era Ilie, pe acelasi criteriu ar trebui sa spunem ca si Elisei era Ilie, caci si el avea duhul lui Ilie. Deci...unde ajungem?

Doriana 06.06.2010 16:29:42

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 256928)
Atunci e posibil ca cei care sint in cer sau in iad sa se manifeste in noi cu duhul si puterea lor si sa ne conduca spre ce vor ei .

In nici un caz. Duhul lui Ilie inseamna puterea lui, duhul de putere, componenta a Duhului Sfant care il insotea pe Ilie. A venit peste Elisei pentru ca Elisei a cerut, manifestandu-si liberul arbitru. Doar duhurile rele ne ataca fara sa ne intrebe daca vrem sau nu, nu si puterea Duhului Sfant. Insa pentru asta nu e nevoie ca duhurile sa vina din iad, e lumea plina de ele...Plus ca mortii nu umbla liberi pe pamant, au niste granite precise stabilite de Dumnezeu...dar deja e alta poveste si nu Maleahi.

gavriil 07.06.2010 13:27:50

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 256930)
=>aha...abia acum am inteles , deci Ilie a fost in Vechiul Testament ,s-a ridicat cu trupul la cer , apoi ,lasandu-si trupul propriu in cer ,s-a reincarnat in trupul lui Ioan Botezatorul ,...si apoi la sfarsitul zilelor in timpul lui Antihrist ,isi va lua din nou primul trup( cu numele Ilie ) din cer ,abandonandu-l pe al 2-lea trup al sau ( cu numele Ioan Botezatorul) adica Ilie se reincarneaza in Ioan apoi se descarneaza de Ioan ,ca sa se incarneze in Ilie .TARE!

=> mai ai si alte adevaruri adevarate sa ne transmiti?

Da comicule acuma ai inteles.:78::78::78::78:

gavriil 07.06.2010 13:33:54

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 256933)
Nu am pretentia ca as sti sa arat exact diferenta dintre duh si suflet, dar se vede ca uneoru cuvantul "duh" se foloseste cu sensul de putere sau componenta spirituala a omului. De exemplu:

Numeri 11:7
"Mă voi pogorî acolo și voi vorbi cu tine și voi lua din duhul care este peste tine și voi pune peste ei ca să ducă ei cu tine sarcina poporului și să nu o duci numai tu singur."

sau 4 Regi 2:15
"Iar fiii proorocilor cei din Ierihon, văzându-l de departe, au zis: „Duhul lui Ilie s-a odihnit peste Elisei!”

Sirah 48:12
"Când Ilie a fost răpit la cer, în vijelie, Elisei s-a umplut de duhul lui."

Isaia 57:6
"Căci nu vreau să cert totdeauna și să stărui în mânie, căci înaintea Mea ar cădea în nesimțire duhul și sufletele pe care le-am creat." - observa ca aici duh nu e acelasi lucru cu suflet.

In concluzie, nu poti facce dintr-un verset o teologie. Iar daca admitem ca Ioan era Ilie, pe acelasi criteriu ar trebui sa spunem ca si Elisei era Ilie, caci si el avea duhul lui Ilie. Deci...unde ajungem?

Ai dreptate in aceste versete cuvintul duh este folosit si ca putele dar cind IISUS vorbeste cu Nicodim spune ca cine nu se naste din duh si din apa nu va intra in inparatie cerului aici notiunea de duh nu pare a fi folosita ca putere sau alceva ci ca suflet adica sa se nasca din nou.

Doriana 07.06.2010 13:43:36

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 257142)
cind IISUS vorbeste cu Nicodim spune ca cine nu se naste din duh si din apa nu va intra in inparatie cerului aici notiunea de duh nu pare a fi folosita ca putere sau alceva ci ca suflet adica sa se nasca din nou.

Aici cred ca ar fi trebuit sa se scrie "Duh" cu "D " mare, caci e vorba de Duhul Sfant. Omul nu are cum sa se nasca din duhul lui, doar din Duhul Sfant, care naste un om nou in cel ce se pocaieste, facand prin asta ca omul respectiv sa devina fiu al lui Dumnezeu.

"Și celor câți L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu,
Care nu din sânge, nici din poftă trupească, nici din poftă bărbătească, ci de la Dumnezeu s-au născut." Ioan 1:12, 13

"Fiind născuți din nou nu din sămânță stricăcioasă, ci din nestricăcioasă, prin cuvântul lui Dumnezeu cel viu și care rămâne în veac." 1Petru 1:23

gavriil 08.06.2010 13:39:57

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 257144)
Aici cred ca ar fi trebuit sa se scrie "Duh" cu "D " mare, caci e vorba de Duhul Sfant. Omul nu are cum sa se nasca din duhul lui, doar din Duhul Sfant, care naste un om nou in cel ce se pocaieste, facand prin asta ca omul respectiv sa devina fiu al lui Dumnezeu.

"Și celor câți L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu,
Care nu din sânge, nici din poftă trupească, nici din poftă bărbătească, ci de la Dumnezeu s-au născut." Ioan 1:12, 13

"Fiind născuți din nou nu din sămânță stricăcioasă, ci din nestricăcioasă, prin cuvântul lui Dumnezeu cel viu și care rămâne în veac." 1Petru 1:23

Ai dreptate trebuia scris cu D mare pentru ca e vorba de DUHUL SFINT .
<LI sizset="17" sizcache="0">5. Iisus i-a raspuns: "Adevar, adevar iti spun, de nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va putea sa intre in imparatia lui Dumnezeu [COLOR=#cd6d30]1[/COLOR].
[COLOR=#004276]Mc 16:16[/COLOR], [COLOR=#004276]FA 2:38[/COLOR], [COLOR=#004276]Tit 3:5[/COLOR]
<LI sizset="22" sizcache="0">6. Ce este nascut din trup, trup este; si ce este nascut din Duh, duh este

Eu insa va spun voua ca Ilie a si venit, dar ei nu l-au cunoscut, ci au facut cu el cate-au vrut; tot asa va patimi si Fiul Omului de la ei.

In acest verset este aratat clar numele lui Ilie si IISUS vorbeste de Ilie pentru ca ii pronunta numele si nu de Ioan .

Atunci cum ar fi putut acei oameni sa ii faca lui Ilie ce au vrut ei cind Ilie nu era in trup ci Ioan ?

Aici e vorba de patimirea in trup pentru ca IISUS spune ca la fel va patimi si EL de la aceeasi oameni care au facut ce au vrut cu Ilie.

Doriana 08.06.2010 14:29:18

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 257394)
Eu insa va spun voua ca Ilie a si venit, dar ei nu l-au cunoscut, ci au facut cu el cate-au vrut; tot asa va patimi si Fiul Omului de la ei.

In acest verset este aratat clar numele lui Ilie si IISUS vorbeste de Ilie pentru ca ii pronunta numele si nu de Ioan .

Atunci cum ar fi putut acei oameni sa ii faca lui Ilie ce au vrut ei cind Ilie nu era in trup ci Ioan ?

Aici e vorba de patimirea in trup pentru ca IISUS spune ca la fel va patimi si EL de la aceeasi oameni care au facut ce au vrut cu Ilie.

E o exprimare metaforica. Tu cand citesti " Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea" intelegi ca l-au pus pe Petru in temelie si peste el caramizile?

Tehnic vorbind, acela nu era Ilie, ci Ioan. Asa scria in actul lui de nastere, asa il strigau parintii, acesta este numele poruncit de Dumnezeu. Ilie este un nume pamantesc valabil pentru un om de la nastere pana la moarte. Dincolo ,omului credincios i se va da un nume nou, cum spune Apocalipsa, iar numele celor rai sunt uitate. Pentru pruncul Ioan DUMNEZEU a poruncit numele "Ioan". Putea sa-i spuna Ilie, dar nu, El a vrut sa se cheme Ioan.

Ioan a suferit, Iisus a suferit, ucenicii sufera. Asta nu inseamna ca vreunul din ei e reincarnat.

E o regula de baza in studierea Scripturilor, anume sa nu scoatem o doctrina dintr-un verset. Daca tii atat de mult la aceasta interpretare a ta, cum ramane cu celelalte locuri in Biblie unde ni se spune ca dupa moarte omul merge in locuinta mortilor, sau ca moare o singura data?

gavriil 08.06.2010 17:52:42

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 257404)
E o exprimare metaforica. Tu cand citesti " Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea" intelegi ca l-au pus pe Petru in temelie si peste el caramizile?

Tehnic vorbind, acela nu era Ilie, ci Ioan. Asa scria in actul lui de nastere, asa il strigau parintii, acesta este numele poruncit de Dumnezeu. Ilie este un nume pamantesc valabil pentru un om de la nastere pana la moarte. Dincolo ,omului credincios i se va da un nume nou, cum spune Apocalipsa, iar numele celor rai sunt uitate. Pentru pruncul Ioan DUMNEZEU a poruncit numele "Ioan". Putea sa-i spuna Ilie, dar nu, El a vrut sa se cheme Ioan.

Ioan a suferit, Iisus a suferit, ucenicii sufera. Asta nu inseamna ca vreunul din ei e reincarnat.

E o regula de baza in studierea Scripturilor, anume sa nu scoatem o doctrina dintr-un verset. Daca tii atat de mult la aceasta interpretare a ta, cum ramane cu celelalte locuri in Biblie unde ni se spune ca dupa moarte omul merge in locuinta mortilor, sau ca moare o singura data?

Nu vreau sa scot o doctrina sau alt lucru ci vreau sa stiu dece lea spus IISUS ucenicilor ca era Ilie si nu ea spus pe numele lui care la dat Ingerul Gavriil cind a vorbit cu Zaharia in templu pentru ca numele care a fost dat copilului era de la DUMNEZEU de asta ea aparut Ingerul Gavriil lui Zaharia.
Ce rost avea ca IISUS sa spuna numele Ilie cind Ioan era Ioan nu Ilie?
Aici nu ea schimbat numele ca liu Simeon in Petru ci pur si simplu spune Ilie fara nici o metafora sau ca o parabola.

Referitor la zidirea bisericii pe Petru chiar asa a si fost pentru ca Apostolii sint temelia bisericii si nu se referea la biserica de piatra IISUS.

Doriana 08.06.2010 18:31:54

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 257440)
Ce rost avea ca IISUS sa spuna numele Ilie cind Ioan era Ioan nu Ilie?

Ce rost avea sa-i spuna ingerul lui Zaharia sa-l numeasca pe copil Ioan, daca numele lui era Ilie? :58:

Deci e o metafora, asa cum sunt multe in Biblie, pot sa-ti dau cateva pagini. Luca explica mai clar : "in duhul si puterea lui Ilie". Poti sa te invarti mult in jurul acestei idei, dar Biblia se explica singura.

Multa binecuvantare!

gavriil 08.06.2010 20:28:58

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 257454)
Ce rost avea sa-i spuna ingerul lui Zaharia sa-l numeasca pe copil Ioan, daca numele lui era Ilie? :58:

Deci e o metafora, asa cum sunt multe in Biblie, pot sa-ti dau cateva pagini. Luca explica mai clar : "in duhul si puterea lui Ilie". Poti sa te invarti mult in jurul acestei idei, dar Biblia se explica singura.

Multa binecuvantare!

Da ai dreptate Biblia se explica singura doar ca noi bijbiim in propriul nostru intuneric si credem ca este lumina.

Cind va cobori lumina in acest intuneric interior atunci o sa vedem care este adevarul pe care il arata Biblia.

Multumesc pentru rabdarea pe care ai aratato.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:29:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.