Fani71 |
07.11.2009 18:53:28 |
Citat:
În prealabil postat de windorin
(Post 178881)
Cu cat tinerii se casatoresc mai repede, cu atat e nevoie de mai putina "slefuire".
Cat insa trec anii si fiecare se intareste intru ale sale neputinte si patimi, atunci devine foarte grea modelarea impreuna.
Parintele Paisie Aghioritul spunea ca omul e precum lemnul, cand e tanar se poate modela usor, insa daca s'a uscat, are nevoie de rindea pentru a se mai indrepta.
|
Cred ca asta era mai adevarat pe vremuri cand structurile sociale erau mai stabile, societatea in general la fel, iar oamenii mureau mult mai des la maturitate. Si in general, caracterul era deja format la 18-20 de ani, oamenii erau educati altfel.
In zilele noastre insa, daca te casatoresti f tanar, risti sa te schimbi mult in urmatorii ani si sa te departezi de partener. Fiecare are alta meserie, alti prieteni, etc, si pot sa se trezeasca peste un numar de ani straini unul altora.
Inschimb, daca te casatoresti mai tarziu (dupa 25, dupa 30 de ani, sau chiar si mai tarziu), stii mai bine cine esti, ce astepti de la viata, esti mai tolerant cu defectele altora, si isti mai putin sa te schimbi radical.
Bineinteles, asta presupune sa ramai deschis pana la acele varste, sa nu te inchistezi in tabieturi si prejudecati si singuratate si individualism.
Fiecare are calea sa, stiuta de Dumnezeu. Pentru unii momentul casatoriei este poate devreme, pentru altii tarziu.. Eu asa cred.
|