Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Modele de casnicie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7471)

LapetiteMoc 06.11.2009 18:30:58

Drum usor in continuare !

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 179245)
Maine, 7 Nov. implinim 15 ani de casnicie.

La multi ani impreuna cu pace, calm si intelegere!

http://images.aunomdelarose.fr/img/prd/FR/6_7.jpg

Anna 06.11.2009 22:37:05

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 179307)
Aaaaaaa..si asta e posibil, insa in cazul meu a cam disparut chiar si de la primele intalniri, daca se intampla sa aflu lucruri interesante dar si in comun era ok, in caz contrar ma cam plictisesc contrastele( si aici exista o arie destul de variata care poate conduce la o relatie in care cei doi merg mai mult in paralel decat impreuna):107: :48::103:

Nu, absolut deloc, se produce o tensiune creatoare, sau hai sa zicem o modificare reciproca. Eu si prietenul meu avem uneori viziuni fffff diferite, dar dupa o vreme incep sa-l inteleg, sa ma gandesc...oare n-o fi avand dreptate? Si uite asa mai vad si alte viziuni asupra lumii care crede-ma...ma imbogatesc!

OmuBun 07.11.2009 13:40:41

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 179317)
La multi ani impreuna cu pace, calm si intelegere!

http://images.aunomdelarose.fr/img/prd/FR/6_7.jpg

Multzam fain, de urare. La noi e bucurie de doua ori. Astazi aniversare de la casatorie, maine Mihail si Gavril (Fiul cel mare - Mihai si sotia Gabriela!) Si vor veni multi, multi musafiri, ca in fiecare an! Daca ar da Dumnezeu la toata lumea, pacea pe care-o avem noi, cred ca ar fi o bucurie universala!....

MarinaAlca 07.11.2009 14:45:42

Citat:

Maine, 7 Nov. implinim 15 ani de casnicie.

DRAG LA MULTI ANI!!! tie si sotiei tale, Omule bun!
Sa dea Domnul sa va vedem si la 80 de ani tinandu-va de mana, la o plimbare pe sub castanii din parc :53:

AndruscaCIM 07.11.2009 16:20:17

La muuuuuuuuuuuuulti ani Om Bun!!!!!!La cat mai muti ani de casnicie, frumosi, cu multe impliniri si muuulta sanatate!:36:

AndruscaCIM 07.11.2009 17:08:48

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 179381)
Nu, absolut deloc, se produce o tensiune creatoare, sau hai sa zicem o modificare reciproca. Eu si prietenul meu avem uneori viziuni fffff diferite, dar dupa o vreme incep sa-l inteleg, sa ma gandesc...oare n-o fi avand dreptate? Si uite asa mai vad si alte viziuni asupra lumii care crede-ma...ma imbogatesc!

Stai ca simt ca trebuie sa ma explic putin mai in detaliu:5:.

Se produce o tensiune creatoare intr-adevar cand constati ca cel de alaturi iti deschide noi orizonturi, priveste unele aspecte mai din alte unghiuri sau vede alte laturi ale patratului...insa pentru mine e necesar sa regasesc repere importante in celalalt, adica sa nu existe per total conceptii diametral opuse, ci doar mai nuantate si " uneori" dar nicidecum totalmente...

Pentru " uneori" se deduce ca exista un canal de comunicare, tocmai pentru ca se intampla numai uneori si atunci bineinteles ca iti imbogatesti viziunea...dar cand conceptiile de viata sunt diametral opuse, cred ca e foarte dificil, deja se pot constata usor structuri sufletesti pronuntat diferite si viitorul unei astfel de relatii e cam pus sub semnul intrebarii:7:...cel putin in opinia mea.

glykys 07.11.2009 18:13:28

La multi ani, Omul Bun! Sa fiti fericiti, sa va bucurati de copii si sa fiti uniti! :53::41:

Anna 07.11.2009 18:16:43

Citat:

Maine, 7 Nov. implinim 15 ani de casnicie. .

Sa-i faca Domnul vesnicie :1:

Fani71 07.11.2009 18:53:28

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 178881)
Cu cat tinerii se casatoresc mai repede, cu atat e nevoie de mai putina "slefuire".
Cat insa trec anii si fiecare se intareste intru ale sale neputinte si patimi, atunci devine foarte grea modelarea impreuna.

Parintele Paisie Aghioritul spunea ca omul e precum lemnul, cand e tanar se poate modela usor, insa daca s'a uscat, are nevoie de rindea pentru a se mai indrepta.

Cred ca asta era mai adevarat pe vremuri cand structurile sociale erau mai stabile, societatea in general la fel, iar oamenii mureau mult mai des la maturitate. Si in general, caracterul era deja format la 18-20 de ani, oamenii erau educati altfel.
In zilele noastre insa, daca te casatoresti f tanar, risti sa te schimbi mult in urmatorii ani si sa te departezi de partener. Fiecare are alta meserie, alti prieteni, etc, si pot sa se trezeasca peste un numar de ani straini unul altora.
Inschimb, daca te casatoresti mai tarziu (dupa 25, dupa 30 de ani, sau chiar si mai tarziu), stii mai bine cine esti, ce astepti de la viata, esti mai tolerant cu defectele altora, si isti mai putin sa te schimbi radical.
Bineinteles, asta presupune sa ramai deschis pana la acele varste, sa nu te inchistezi in tabieturi si prejudecati si singuratate si individualism.
Fiecare are calea sa, stiuta de Dumnezeu. Pentru unii momentul casatoriei este poate devreme, pentru altii tarziu.. Eu asa cred.

glykys 07.11.2009 19:02:35

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 179544)
Cred ca asta era mai adevarat pe vremuri cand structurile sociale erau mai stabile, societatea in general la fel, iar oamenii mureau mult mai des la maturitate. Si in general, caracterul era deja format la 18-20 de ani, oamenii erau educati altfel.
In zilele noastre insa, daca te casatoresti f tanar, risti sa te schimbi mult in urmatorii ani si sa te departezi de partener. Fiecare are alta meserie, alti prieteni, etc, si pot sa se trezeasca peste un numar de ani straini unul altora.
Inschimb, daca te casatoresti mai tarziu (dupa 25, dupa 30 de ani, sau chiar si mai tarziu), stii mai bine cine esti, ce astepti de la viata, esti mai tolerant cu defectele altora, si isti mai putin sa te schimbi radical.
Bineinteles, asta presupune sa ramai deschis pana la acele varste, sa nu te inchistezi in tabieturi si prejudecati si singuratate si individualism.
Fiecare are calea sa, stiuta de Dumnezeu. Pentru unii momentul casatoriei este poate devreme, pentru altii tarziu.. Eu asa cred.

Si eu cred la fel, Fani! :6:

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:36:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.