Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Infertilitatea in cuplu si dorinta neimplinita de a avea copii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6734)

Fani71 06.09.2009 21:44:59

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 164488)
Atenție mare a cui voie o facem ! A Tatălui sau a diavolului , în asta stă echilibrul duhovnicesc. Spui că putem și noi lucra, dar fără Voia Sa nimic nu putem face. Mar atenție în ce direcție forțăm lucrurile. Oricum voia lui Dumnezeu nu va fi nici când în jocurile de noroc și în "jocurile" de laborator . Deci mare atenție la nuanță și la îndemnurile tale , dragă Fani !

Este adevarat ce spui, de aceea ziceam si eu ca trebuie sa fim atenti cat sau mai bine zis SA nu 'fortam mana' lui Dumnezeu, asa cum reiesea si din exemplele lui E-my. Stiu si eu de cupluri care incearca cu dispoerare sa aiba copii si devine o obsesie care le poate distruge familia, si nu se stie cum va fi daca le au.
Cred ca hotararea daca si cat sa incerce aceste metode ramane hotararea fiecarui cuplu in parte. Fiecare sa cantareasca si sa-si cerceteze inima. Parintele duhovnic poate ajuta in luarea acestei hotarari, bineinteles.
Eu ma opuneam numai la ideea ca este rau in principiu si ca sa il lasam pe Dumnezeu 'singur' sa ne dea copii.
Inca un gand: oricum, daca nu vrea Dumnezeu, care este Datatorul de viata, nu avem copii oricate metode naturale si medicale am folosi.

cristiboss56 06.09.2009 21:55:05

Exact !

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 164491)
Este adevarat ce spui, de aceea ziceam si eu ca trebuie sa fim atenti cat sau mai bine zis SA nu 'fortam mana' lui Dumnezeu, asa cum reiesea si din exemplele lui E-my. Stiu si eu de cupluri care incearca cu dispoerare sa aiba copii si devine o obsesie care le poate distruge familia, si nu se stie cum va fi daca le au.
Cred ca hotararea daca si cat sa incerce aceste metode ramane hotararea fiecarui cuplu in parte. Fiecare sa cantareasca si sa-si cerceteze inima. Parintele duhovnic poate ajuta in luarea acestei hotarari, bineinteles.
Eu ma opuneam numai la ideea ca este rau in principiu si ca sa il lasam pe Dumnezeu 'singur' sa ne dea copii.
Inca un gand: oricum, daca nu vrea Dumnezeu, care este Datatorul de viata, nu avem copii oricate metode naturale si medicale am folosi.

Plus de asta , femeile ce nu au copiii trebuie să înțeleagă că nu sunt cu nimic mai prejos decât cele ce au copiii. Personal nu încurajez metodele de laborator , ci mai degrabă recomand înfierea de copiii , mult plăcută cu siguranță lui Dumnezeu .

cristina2012 07.09.2009 16:02:15

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 164488)
Atenție mare a cui voie o facem ! A Tatălui sau a diavolului , în asta stă echilibrul duhovnicesc. Spui că putem și noi lucra, dar fără Voia Sa nimic nu putem face. Mar atenție în ce direcție forțăm lucrurile. Oricum voia lui Dumnezeu nu va fi nici când în jocurile de noroc și în "jocurile" de laborator . Deci mare atenție la nuanță și la îndemnurile tale , dragă Fani !

Foarte bine punctat!

Am intalnit oameni care sustin ca daca nu ar fi vrut Dumnezeu, nu s-ar fi descoperit pilula contraceptiva, pilula de a doua zi, nici steriletul (etc.) si/sau nu ar avea efect in anumite cazuri. Eroare oribila! Nu stiu ce cuvant ar putea descrie faptul ca-I punem Lui Dumnezeu in carca toate nenorocirile create de om!
Apropos, tocmai s-a inventat o noua pilula de a doua zi, care poate fi luata timp de 5 zile dupa contactul neprotejat, spre deosebire de ce exista pana acum in farmacii, care era eficienta doar in primele 3 zile. Unii cu siguranta zic: "slava Domnului!"

Ma gandesc la o pilda cred ca din Lavsaicon, cand un ucenic cuprins de pofta, ii vine in cap sa coaca un ou sprijinindu-l pe cheia din usa si punand o lumanare sub el (ca o spirtiera)... vine batranul si vazand cu durere ca ucenicul a cedat poftei, i-a zis cu lacrimi in ochi, vaaai ce te-a mai invatat diavolul sa faci! Atunci diavolul se arata staretului si ii zice "Nu, nu, nici noua nu ne-ar fi trecut asa ceva prin minte!. Adesea omul reuseste sa-i dea lectii diavolului in ingeniozitatea raului... uneori se justifica chiar prin inspiratia divina.

cristiboss56 07.09.2009 19:12:25

Părintele Epifanie - "Garanțiile vieții"

Vă recomand cu multă căldură o carte a Părintelui Epifanie , "Garanțiile vieții", unde la pagina 172, am găsit ceva interesant pentru mămimici și nu numai : << Cei căsătoriți nu trebuie să evite numai anticoncepția, dar și programarea copiilor. Să se lase cu încredere în mâinile lui Dumnezeu si să perceapă sosirea fiecărui copil ca pe un mare dar dumnezeiesc. Copii nu sunt cozonaci ca să-i comandăm la cuptor oricând vrem noi și precum vrem. Nu trebuie nicicând , nici o clipă , să uităm faptul că omul aducând pe lume copii devine împreună- creator cu Dumnezeu, precum și cei ce nu au copii , tot voia Lui este>> .

cristina2012 07.09.2009 21:09:41

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 164670)
Vă recomand cu multă căldură o carte a Părintelui Epifanie , "Garanțiile vieții", unde la pagina 172, am găsit ceva interesant pentru mămimici și nu numai : << Cei căsătoriți nu trebuie să evite numai anticoncepția, dar și programarea copiilor. Să se lase cu încredere în mâinile lui Dumnezeu si să perceapă sosirea fiecărui copil ca pe un mare dar dumnezeiesc. Copii nu sunt cozonaci ca să-i comandăm la cuptor oricând vrem noi și precum vrem. Nu trebuie nicicând , nici o clipă , să uităm faptul că omul aducând pe lume copii devine împreună- creator cu Dumnezeu, precum și cei ce nu au copii , tot voia Lui este>> .

Interesanta viziunea paritelui referitoare la cozonaci. Pentru un barbat cozonacii se comanda, pentru multe femei asemenea. Si totusi in mentalitatea noastra inca nu total pervertita, pentru o femeie un cozonac e ceva indelung pregatit. Spre exemplu aduni petale de trandafir si le bati cu zahar in luna mai ca sa ai o aroma speciala pentru cozonacii de la Craciun. Ai grija ce faina si ce drojdie cumperi, trebuie sa ai ceva treburi facute dinainte ca niste cozonaci cum se cuvine iti manaca ceva timp. Trebuie sa ai cald in casa ca sa creasca bine aluatul. Trebuie sa scoti din timp ingredientele de la frigider si sa fie toate la aceeasi temperatura. Trebuie sa te apuci de framantat in liniste, si framanti din greu. Candva ajutau si sotii la framantatul cozonacului, cand obosea unul trecea celalat. In fine, se faceau tot felul de impletituri, se pregateau tot felul de umpluturi. Si cuptorul trebuia pregatit.

In privinta copiilor.. Trebuie sa avem unele cunoastinte care ne sunt de mare folos spre exemplu daca avem vreo radiografie de facut, vreun alt tratament medicamentos, etc. Adesea cateva cunostinte referitoare la fertilitate ne scapa de mari necazuri, de nasteri provocate cu riscuri mari pentru copil, de cezariene inutile, care nu ne vor mai permite apoi sa facem copii, cati si cand da Dumnezeu.

Nu sunt pentru programari, eu nu mi-am programt niciun copil, dar nici pentru prostie nu sunt... si cate femei nu stiu nici macar cand au avut ultimul ciclu...

Anna 07.09.2009 21:27:36

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 164704)
. Spre exemplu aduni petale de trandafir si le bati cu zahar in luna mai ca sa ai o aroma speciala pentru cozonacii de la Craciun.

Serios? Nu stiam de asta. Vreau sa stiuuuuuuuuu

cristiboss56 07.09.2009 21:40:22

Nunta lui Tobie

Și începu Tobie să zică: Binecuvântat ești Tu, Dumnezeul părinților noștri, și binecuvântat este numele Tău cel sfânt și slăvit întru toți vecii ! Să Te binecuvânteze pe Tine cerurile și toate făpturile Tale ! Tu ai făcut pe Adam și Tu ai făcut pe Eva, femeia lui , pentr a-i fi ajutor și sprijin și din ei s-a născut neamul omenesc. Tu ai zis : " Nu este bine să fie omul singur, să-i facem un ajutor asemenea lui". Și acum, Doamne, nu iau pe sora mea aceasta spre plăcere, ci binevoiește a mă milui să îmbătrânesc împreună cu ea. Și a zis și ea cu el " Amin ! ". Apoi au adormit împreună în noaptea aceea. << Ce binecuvântare pentru un copil să fie zămislit după o astfel de rugăciune și să vadă lumina zilei într o astfel de atmosferă, în frică de Dumnezeu și plină de respect și iubire ." ( Maica Magdalena- din cartea "Reflecții asupra educației copiilor în Biserica Ortodoxă astăzi", pagina 22 ) .

cristina2012 08.09.2009 09:02:52

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 164717)
Și începu Tobie să zică: Binecuvântat ești Tu, Dumnezeul părinților noștri, și binecuvântat este numele Tău cel sfânt și slăvit întru toți vecii ! Să Te binecuvânteze pe Tine cerurile și toate făpturile Tale ! Tu ai făcut pe Adam și Tu ai făcut pe Eva, femeia lui , pentr a-i fi ajutor și sprijin și din ei s-a născut neamul omenesc. Tu ai zis : " Nu este bine să fie omul singur, să-i facem un ajutor asemenea lui". Și acum, Doamne, nu iau pe sora mea aceasta spre plăcere, ci binevoiește a mă milui să îmbătrânesc împreună cu ea. Și a zis și ea cu el " Amin ! ". Apoi au adormit împreună în noaptea aceea. << Ce binecuvântare pentru un copil să fie zămislit după o astfel de rugăciune și să vadă lumina zilei într o astfel de atmosferă, în frică de Dumnezeu și plină de respect și iubire ." ( Maica Magdalena- din cartea "Reflecții asupra educației copiilor în Biserica Ortodoxă astăzi", pagina 22 ) .

Asa este! Si inainte sa framanti painea/cozonacul se face rugaciune si inaintea oricarui lucru, dar cu atat mai mult e necesar inaintea celei mai mari lucrari omenesti, crearea si formarea unui copil. Aceasta este cea mai importanta pregatire.

windorin 08.09.2009 09:22:38

Chiar ma gandeam ieri, daca ar fi posibil ca fiecare apropiere trupeasca sa fie insotita si de rugaciune. Imi venea in minte cazul lui Tobie, insa ezitam putin in sinea mea, gandind ca in acele momente, gandul s'ar putea sa nu se poata aseza pe rugaciune. Mai imi veneau in minte si unele cazuri din Apus, unde nu stiu ce credincioasa foloseau rozariul, zicand rugaciuni in timpul unirii trupesti. Autorul care le pomenea nu era de acord cu acest lucru.

Mi'am dat seama apoi ca o inchinaciune si un gand inaltat la Dumnezeu sunt indeajuns sa intareasca dragostea si sa binecuvinteze apropierea sotilor.

Anna 08.09.2009 14:00:48

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 164793)

Mi'am dat seama apoi ca o inchinaciune si un gand inaltat la Dumnezeu sunt indeajuns sa intareasca dragostea si sa binecuvinteze apropierea sotilor.

La asta ma refeream eu cand am facut topicul "Unirea trupeasca-rugaciune"

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:48:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.