Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ce inseamna pentru voi a trai in strainatate? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6452)

andreicozia 08.06.2009 20:28:58

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 144230)
Oups.. Corect! ;-)

Deci sa facem ca Loth, nu ca sotia lui. (Am dres-o.)

Tot nu-i corect, si ma mir ca nu a sarit Anna pe tine cu .............Loth-ul tau
Ortodocsii scriu Lot si nu confunda ca altfel cine stie ce magar mai iese.

Anna 08.06.2009 21:32:56

Anna? Da de ce eu?

Anna 08.06.2009 21:35:03

Andreicozia, fii si tu mai ingaduitor, fani nu mai locuieste in Romania de la 18 ani, si inca vorbeste bine romaneste. Daca era un strain nu cred ca sareai asa, trebuie sa tinem cont si de asta.

anna21 08.06.2009 21:46:48

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 144260)
Anna? Da de ce eu?

Cred ca se referea la mine.

Fani71 08.06.2009 21:57:19

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 144261)
Andreicozia, fii si tu mai ingaduitor, fani nu mai locuieste in Romania de la 18 ani, si inca vorbeste bine romaneste. Daca era un strain nu cred ca sareai asa, trebuie sa tinem cont si de asta.

Cred ca andreicozia de fapt vroia sa o tachineze pe anna21 cu comentariul asta, nu pe mine ;-)
Ca am vazut ca s-au luat tare in bete (uite, mai stiu si expresii din astea, vedeti?) pe alt therad despre cum se scrie Schopenhauer. :-)

Ei, da, cand am scris parca mi se parea mie ca pe romaneste e fara h, dar de, am citit despre el mai ales in alte limbi in care se scrie cu h ca asa se reda in limbile alea litera ebraica respectiva. Pe romaneste se scriu numele din VT mai ales fonetic, cum se aud pe romaneste.

ory 09.06.2009 22:59:35

Singura tara in care am stat mai mult a fost Japonia...sora mea sta acolo de peste 10 ani de zile, dar eu nu m-as adapta intr-o tara straina nici in ruptul capului, cu toate ca stiu sa le apreciez cultura si traditiile. Ca atare, m-am casatorit cu un roman absolut fara bani, in conditiile in care multi spuneau ca o sa am, probabil, copii cu ochi "oblici".
Banii aduc cea mai mare suferinta posibila pe pamant, in subconstientul beneficiului lor se ascund multe sacrificii care nu merita.

Fani71 10.06.2009 10:48:48

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 144498)
Singura tara in care am stat mai mult a fost Japonia...sora mea sta acolo de peste 10 ani de zile, dar eu nu m-as adapta intr-o tara straina nici in ruptul capului, cu toate ca stiu sa le apreciez cultura si traditiile. Ca atare, m-am casatorit cu un roman absolut fara bani, in conditiile in care multi spuneau ca o sa am, probabil, copii cu ochi "oblici".
Banii aduc cea mai mare suferinta posibila pe pamant, in subconstientul beneficiului lor se ascund multe sacrificii care nu merita.

Ai dreptate cu banii. Insa banii pot fi si o sursa de responsabilitate, defacere de bine, de bucurie pentru ai tai si pentru altii. Ca orice lucru omenesc sunt ambivalenti. Depinde ce punem pe primul loc: daca pe ei ii punem, sunt o otrava, daca il punem pe Dumnezeu si pe oameni, atunci pot fi o bienfacere.
Insa, totusi, nu de avantajele materiale ale strainatatii se vorbeste aici, cel putin nu asta vroiam eu sa zic cand am deschis topicul.¨;-)
Poti deveni bogat si in Romania, si poti fi sarac pastrand si in strainatate. Poti fi somer, poti avea o munca prost platita, sub calificari, etc. Este adevarat ca aici, in vestul Eurpoei, exista ajutor social si ajutor de somaj din care s epoate trai cat de cat decent, dar umilinta poate fi mare de a trai din el, cateodata.

LapetiteMoc 10.06.2009 12:27:15

Se asociază ideea de a trăi în străinătate cu ”a avea bani”. Oh, numai Bunul Dumnezeu știe că mulți din cei care au plecat au vrut să trăiască departe de corupție, într-o societate în care să fii respectat și tratat ca o ființă umană, unde munca și meritele profesionale să-ți fie recunoscute.

În țară mi s-a cerut o sumă uriașă ca să mă accepte un profesor la doctorat. În Franța am primit acceptul într-o săptămână, fără să mă cunoască și fără să-mi vadă nimeni ochii. Am trimis prin poștă toate documentele necesare, lucrările publicate (în franceză), proiectul pentru viitoarea teză cu argumentația necesară. Atât...

costel 10.06.2009 13:02:01

Nu doar de coruptie pleaca romanul. Sunt foarte multe motive, unul din ele ar fi ca aici lucrurile sunt prost facute. Pentru lucrurile prost facute imi vine in minte un banc rostit de Dan Puric: "Badea Gheorghe trecea de 30 de ani un rau cu vacile prin acelasi loc. Intr-o buna zi vede, uimit, ca peste rau a aparut un pod de lemn. Zice in sinea lui: “Ba, astia au facut un pod”, dupa care trece tot prin apa. Dupa un timp, ajunge la pod si nea Ion, cu oile. Se uita si el perplex. Badea Gheorghe ii striga: “Ba, vezi ca astia au facut un pod!”. Si nea Ion trece cu oile prin apa. La un moment dat apare si Vasile impingand de zor o roaba. Badea Gheorghe si nea Vasile ii striga: “Ba, vezi ca astia au facut un pod!”. Vasile trece pe pod si, cand ajunge la jumatatea lui, se darama podul. In timp ce Vasile se lupta cu valurile sa iasa de sub grizi, badea Gheorghe si nea Vasile, impasibili, isi spun: “Noi i-am spus ca astia au facut un pod”."

Insa, ceea ce lispseste in "strainatate" e umorul romanesc.

LapetiteMoc 10.06.2009 14:47:17

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 144640)
Nu doar de coruptie pleaca romanul. Sunt foarte multe motive, unul din ele ar fi ca aici lucrurile sunt prost facute. Pentru lucrurile prost facute imi vine in minte un banc rostit de Dan Puric: "Badea Gheorghe trecea de 30 de ani un rau cu vacile prin acelasi loc. Intr-o buna zi vede, uimit, ca peste rau a aparut un pod de lemn. Zice in sinea lui: “Ba, astia au facut un pod”, dupa care trece tot prin apa. Dupa un timp, ajunge la pod si nea Ion, cu oile. Se uita si el perplex. Badea Gheorghe ii striga: “Ba, vezi ca astia au facut un pod!”. Si nea Ion trece cu oile prin apa. La un moment dat apare si Vasile impingand de zor o roaba. Badea Gheorghe si nea Vasile ii striga: “Ba, vezi ca astia au facut un pod!”. Vasile trece pe pod si, cand ajunge la jumatatea lui, se darama podul. In timp ce Vasile se lupta cu valurile sa iasa de sub grizi, badea Gheorghe si nea Vasile, impasibili, isi spun: “Noi i-am spus ca astia au facut un pod”."

Insa, ceea ce lispseste in "strainatate" e umorul romanesc.

:78:
Umorul românesc este într-adevăr specific...

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:10:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.