![]() |
Primele 3 carti ar putea fi citite de copiii din generala. Nu contin sex, violenta, vorbe urate etc. Scrisul nu este cel mai bun, dar se putea si mai rau.
De la volumul 4 in sus, cartile sunt mai mult pentru adulti. Sunt din ce in ce mai dark. Nu le-as recomanda copiilor, doar adultilor si celor din liceu care sunt destul de mari sa discearna lucrurile. Rebeli care nu asculta de parinti si de reguli sunt peste tot, mai ales la adolescenti. Este o perioada prin care aproape toti trecem. Nu asta ar fi problema principala a cartilor, faptul ca acel copil orfan si pricajit face boacane. Actorii nu mi se par frumosi deloc. Doar fata care a jucato pe Hermione e simpatica. Daca te smintesti usor, nu citit cartile. Daca poti sa treci informatia printr-un filtru si sa iei doar ce e bun, atunci citeste-le. Inca o chestiune. Harry Potter nu este o lume complet imaginara. Stapanul Inelelor este. Harry Potter are multe elemente care pot fi comparate cu lumea reala si cu cei care practica wicca. Scriitoarea s-a documentat f.bine din acest punct de vedere. Cei care s-au documentat despre asta sau care au fost in ocultism ar recunoaste imediat. Cei care habar nu au, vor crede ca totul este SF. In carte nu se mentineaza nimic despre faptul ca Dumbledore ar fi homosexual. Si chiar daca ar fi, Dumbledore nu se incurca cu nici un barbat in carte, ci este celibatar sa zicem asa. Filmele nu le-am vazut, dar nu cred ca mentioneaza ceva in ele. Stiu ca chestiunea cu homsexualitatea lui Dumbledore a fost mentionata de sciitoare dupa ce cateva carti si filme au fost facute. Deci nu are legatura directa cu povestea si nici nu este promovata. (Stiati ca scriitoarea a venit in Romania sa vada spitalele de psihiatrie de la noi si sa faca ceva donatii? Stiti si voi cum sunt spitalele pentru copiii bolnavi mintal.) |
HARRY POTTER -VRÃJITORUL DIAVOLULUI
http://carteromaneasca.wordpress.com...ul-diavolului/ "Autoarea Joanne Kathleen Rowling s-a nãscut în Bristol, Anglia în 1965. A absolvit Universitatea din Exter unde a studiat literatura francezã. S-a cãsãtorit în 1992 iar un an mai tîrziu si-a pãrãsit sotul mutîndu-se în Edinburgh cu fiica sa. Acolo a început sã scrie prima carte despre Harry Potter. Într-un interviu dat ziarului Times ea a declarat cã este membrã a bisericii lui Satan din USA si cã doneazã jumãtate din venitul ei acestei biserici. Astãzi, mai mult de 14.000.000 de copii din toatã lumea apartin bisericii lui Satan în principal datoritã propagandei Harry Potter. Iatã cîteva remarci a unor tineri care au citit cãrtile despre Harry Potter: Craig Nowell (10 ani): As vrea sã învãt blestemul Cruciatului (…) pentru a-l face pe nesuferitul meu profesor sã sufere, pentru cã mi-a dat note mici… . Bradley Winters (11 ani), si-a cheltuit banii de buzunar exact la miezul noptii de 8 iulie, cumpãrîndu-si “Pocalul de Foc”, de asemenea el si-a creat propriul sãu club numit “Potterienii”, pentru distrugerea lui Iisus (…). Suma de 66,6 dolari(!) e oferitã ca premiu oricãrui membru care acceptã sã blasfemieze numele lui Iisus si sã-si facã semnul fulgerului pe frunte ( adicã: lumina ce lumineazã “strîmb”sinonimã cu influenta sau lãsarea în voia Satanei). El afirmã: “cînd mã voi face mare as vrea sã învãt despre necromantie putînd în acest fel sã invoc “marii”demoni de pe pãmînt.” Redãm în continuare unele comentarii tipice ale copiilor care au citit toatã seria de cãrti dedicatã lui Harry Potter: 1. O fetitã de 12 ani scrie: “Am citit toate cãrtile de 3 ori. Cînd le citesc cãlãtoresc într-o lume magicã. As vrea sã devin si eu vrãjitoare.” Consecintele povestilor lui Harry Potter 1. Familiarizarea tinerilor cititori cu vrãjitoria , ocultismul si demonologia. 2. Insuflarea fricii. 3. Transmiterea de mesaje anti-educationale/pedagogice. Reactii O multime de cetãteni, cluburi si institutii au protestat împotriva acestei situatii: 1. Asociatia profesorilor si învãtãtorilor din Anglia avertizeazã pãrintii în privinta pericolelor ascunse în spatele cãrtilor despre Harry Potter. Peter Smith, secretar general al Uniunii subliniazã: ” Trebuie sã ne apãrãm copiii de influentele Ocultismului si sã-i informãm în mod responsabil despre pericolele cãlãtoriilor în necunoscut”. 2. Gary Grant, unul din posesorii liniei de magazine “Entertainer”, profilat pe comercializarea jucãriilor, a preferat sã rãmînã fãrã un profit de 500.000 de lire decãt sã accepte aceste cãrti în magazinele sale. HARRY POTTER SI POCALUL DE FOC A – In capitolul II, intitulat “Cicatrice”, aflam ca semnul din frunte a lui Harry, acel fulger cu care Voldemort a vrut sa-l omoare, dar care nu a avut decat puterea sa-i fac o cicatrice, se numeste o “cicatrice a blestemului” [21]. Ceea ce ne ingrijoreaza, fapt sustinut si de realitate, este ca aceasta insusire a lui Harry ar putea fi copiata si de cei mici cum s-a intamplat inaintea lansarii celui de-al patrulea volum. Intr-o zi , nu prea indepartata, un super om spiritual va rasari, si in locul acestui fulger desenat pe frunte, va putea aparea numarul Fiarei. B – Vizionare la comanda. Un vrajitor sau o vrajitoare poate viziona un eveniment desfasurat la mare distanta, daca stie cum sa invoce corect spiritele. [p 16-19, 576] C – Evocarea de serpi cu mare putere de intelegere si cu intelepciune deosebita. Pe toata desfasurarea cartii, lordul Voldemort se sfatuia cu un sarpe mare, de aproape 12 metri (Nagini) cum sa-l omoare pe Harry. [p 12-15]. Satanistii venereaza sarpele considerandu-l deschizator de drumuri, un adevarat binefacator ce a deschis calea spre cunoastere, trimitere directa la scena biblica, in care Eva este ispitita. D – Dragoni. Sangele de dragon se crede ca ar contine proprietati magice, pielea este folosita pentru manusi, iar ficatul pentru vraji. Dar cei ce cunosc Biblia, cunosc si ce simbolizeaza Dragonul, anume pe satana. Fac 12:9 E – Scarabeul [p 515] era venerat de egipteni si simboliza sufletul Tormont Webster’s Illustrated Dictinary F – Spiritele libere. Diabolicul lord Voldemort este un spirit in cautarea unui trup. [p 601]. Si demonii sunt duhuri fara trup. Si fiindca sufletul cand paraseste trupul provoaca moartea persoanei respective, rezulta ca Voldemort este de fapt un demon." |
Citat:
De asta, ar trebui, totusi, ca, copii care citesc cartile sa aiba cel putin 12- 13 ani... Eu le-am citit in liceu parca, si la fel, n-m patit nimic, pentru ca deja aveam cunostinta de real si fantastic. |
@Antiecumenism Asta e mai mult pentru copii mici. Adolescentii si adultii pot face diferenta intre sf si realitate, mai ales daca au avut parte de o educatie adevarata. Asa cum noi vedem numai partea rea, altii vad numai partea buna.
Nimeni de aici nu recomanda cartile ptr. copii mici. |
Citat:
|
Citat:
Doar intreb, nu fac nici o sugestie. |
Citat:
Problema e ca e ilegal sa o faca. Probabil ca daca ar stii ca nu fac parnaie ar decapita-o in cateva secunde . |
Noi suntem crestini deci ardem pe rug. Altii sunt cu decapitarile.
|
-noi suntem ortodocsi,doar papistasii au ars pe rug
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:08:46. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.