Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Alte Religii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5034)
-   -   Ateismul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=379)

jeniffer 20.01.2007 18:52:47

Obiceiuri instaurate cu biblia si credinta in supranatural.

cristiboss56 20.01.2007 22:44:40

Citat:

În prealabil postat de jeniffer
Obiceiuri instaurate cu biblia si credinta in supranatural.

Raspunsul tau este neconcludent draga Jennifer. Te mai intreb atunci daca ai crezut vreodata in DUMNEZEU, sau cind s-a produs ruptura? De ce esti impotriva bibliei, a bisericii ? Ceva s-a intimplat cu tine la un moment dat. Vreau sa te inteleg, dar nu pot pentru ca imi lipsesc multe elemente despre tine. Oricum , ori vrei tu sa fi mai "unic" in felul tau, ori viata a fost un fiasco pentru tine, si de aici aceasta adversitate continuua si stupida. Oricum va veni un moment cind vei regreta propria ta filozofie. DUMNEZEU SA-TI LUMINEZE VIATA SI CALEA PE CARE MERGI ! +

jeniffer 22.01.2007 00:08:45

Zeul este doar simbol, al naturii, binelui, iubirii, justitiei, in mituri care au devenit religii. Experiente avute in relatie cu idei religioase m-au convins de influenta negativa a unor credinte inchipuind duhuri in natura.

veilur 22.01.2007 11:28:41

Salutare. Niceboyrom, vreau sa te intreb ceva: Ce crezi ca se va intimpla cu tine dupa ce vei muri? Nu vreau sa te stresez, sunt curios sa vad cum gandeste un ateu despre moarte, ce vede el dupa moartea omului, pur si simplu se stinge lumina si nu mai simiti nimica? :)

Macarie 22.01.2007 12:38:42

Citat:

Experiente avute in relatie cu idei religioase m-au convins de influenta negativa a unor credinte inchipuind duhuri in natura.

Spune-ne si noua care sint aceste experiente ?
In ce conditii au avut loc, si care au fost urmarile ?

jeniffer 22.01.2007 19:05:56

Este personal, dar am mai intilnit care, neavind idei clare despre zei, au trait astfel de experiente, fiind influentati. A urmat ca am studiat aceste idei si mi-am dat seama de caracterul lor simbolic.

veilur 23.01.2007 11:19:48

Poat sa fiu sigur de faptul ca si niceboyrom si jennifer sunt constienti de existenta Domnului. Sunt sigur ca intr-o situatie extrema sau pericol de moarte ei ar striga catre Domnul ori intr-un caz mai bun s-ar ruga sa scape cu viata...asta o face orice om fara voia lor...

cristiboss56 23.01.2007 18:57:23

Citat:

Zeul este doar simbol, al naturii, binelui, iubirii, justitiei, in mituri care au devenit religii. Experiente avute in relatie cu idei religioase m-au convins de influenta negativa a unor credinte inchipuind duhuri in natura.

Ce fel de experiente negative ai avut, raportat la anumite religii? Te referi si la biserica ortodoxa? Este bine sa lamuresti mai bine problema. Esti foarte ambigu in ceea ce spui tu, neadugind argumente solide ,palpabile, facind declaratii generale neargumentate.

dan73 23.01.2007 19:24:07

Diferenta majora intre un ateu si un crestin este ca primul nu are capacitatea sa-l cunoasca pe al doilea, in timp ce un crestin il poate cunoaste pe ateu mai bine decat se cunoste ateul pe sine insusi.

Alexandr_Bazil 23.01.2007 20:05:57

Citat:

În prealabil postat de dan73
Diferenta majora intre un ateu si un crestin este ca primul nu are capacitatea sa-l cunoasca pe al doilea, in timp ce un crestin il poate cunoaste pe ateu mai bine decat se cunoste ateul pe sine insusi.

Si totusi...unde e smerenia crestina?? E cam arogant si exagerat sa zici ca poti cunoaste un om mai bine decat se poate cunoaste singur, ateu, budist, crestin sau musulman. Am mai spus: nici unii nici altii nu sunteti mai cu mot.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:24:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.