Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   8 martie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3308)

MARIUS_DANIEL 12.03.2008 14:29:31

Citat:

În prealabil postat de monica73
pai Marius_Daniel spunea ca barbatul este capul,eu nu stiu unde scrie!:cool:

Scrie in Biblie.Asta are vreo importanta pentru tine?

anita 12.03.2008 14:37:35

Citat:

spunea cineva ca femeile romance sunt prea pretentioase,rasfatate,...eu cred ca femei mai necajite si mai oropsite ca la noi nu exista niciunde in lume,poate doar in Afganistan,pe timpul talibanilor.pai 80%din barbatii romani sunt alcoolici ,iar violenta domestica ne claseaza printre primele locuri in europa.ar vrea barbatii sa ne ia si aceasta bucurie ,o zi pe an in care sa fim si noi rasfatate,ca in rest nu stim decat sa ne sacrificam penru familie.in afara de aceasta ,parintele de la biserica unde merg eu,spunea ca femeile sunt cele care infrumusteaza biserica,daca n-ar fi ele biserica ar fi goala,barbatii nu prea dau pe la biserica .

draga Monica ,
Unde merg eu la biserica ,barbatii sunt aproape la fel de numerosi ca si femeile.
Si cine ti-a spus ca 80 % din romani sunt alcoolici?
Eu stau la bloc si avem un singur vecin f.betiv ,restul sunt normali ,si asta la 15 apartamente , iar in blocul unde am locuit inainte era intr-adevar un vecin care bea zdravan ,dar unul din 24 apartamente.
Daca ar fi asa ,strazile ar fi pline de barbati care se clatina de bautura ,ori eu vad f.putini.

monica73 12.03.2008 15:06:12

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Citat:

pai Marius_Daniel spunea ca barbatul este capul,eu nu stiu unde scrie!:cool:

nu pentru mine,ci pt.TRADITIE.

monica73 12.03.2008 15:17:17

Citat:

În prealabil postat de anita
Citat:

spunea cineva ca femeile romance sunt prea pretentioase,rasfatate,...eu cred ca femei mai necajite si mai oropsite ca la noi nu exista niciunde in lume,poate doar in Afganistan,pe timpul talibanilor.pai 80%din barbatii romani sunt alcoolici ,iar violenta domestica ne claseaza printre primele locuri in europa.ar vrea barbatii sa ne ia si aceasta bucurie ,o zi pe an in care sa fim si noi rasfatate,ca in rest nu stim decat sa ne sacrificam penru familie.in afara de aceasta ,parintele de la biserica unde merg eu,spunea ca femeile sunt cele care infrumusteaza biserica,daca n-ar fi ele biserica ar fi goala,barbatii nu prea dau pe la biserica .

draga Monica ,
Unde merg eu la biserica ,barbatii sunt aproape la fel de numerosi ca si femeile.
Si cine ti-a spus ca 80 % din romani sunt alcoolici?
Eu stau la bloc si avem un singur vecin f.betiv ,restul sunt normali ,si asta la 15 apartamente , iar in blocul unde am locuit inainte era intr-adevar un vecin care bea zdravan ,dar unul din 24 apartamente.
Daca ar fi asa ,strazile ar fi pline de barbati care se clatina de bautura ,ori eu vad f.putini.

daca esti alcoolic,nu trebuie neaparat sa te clatini pe strada,e deajuns sa bei in fiecare zi cand vii de la serviciu,2l de vin si 2beri si pe urma sa -ti iei familia la omor,eu stiu f.multe femei in aceasta situatie.

anita 12.03.2008 15:24:27

Cunosti tu ,dar asta nu inseamna ca trebuie sa generalizam.

erzbet 12.03.2008 16:10:01

Citat:

Ohoo, e plina romania de asa ceva. Numai la tara cate nu gandesc "imi da o palma, inseamna ca ma iubeste". Se numeste violenta domestica - fenomen foarte raspandit. Nu e vb de generalizare, ci de realitate. Tastati pe google "sotul meu ma bate" si sa vedeti sute de forumuri si cazuri.

Traditie 12.03.2008 17:59:07

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL

7. Căci bărbatul nu trebuie să-și acopere capul, fiind chip și slavă a lui Dumnezeu, iar femeia este slava bărbatului.
8. Pentru că nu bărbatul este din femeie, ci femeia din bărbat.
9. Și pentru că n-a fost zidit bărbatul pentru femeie, ci femeia pentru bărbat.

1 Corinteni 11

Din câte stiu, în afara de cuvintele Sf. Pavel, nu mai sunt alte referiri în Noul Testament la o presupusa diferenta între femeie si barbat (în Vechiul Testament sunt, dar el nu mai are relevanta, fiind de fapt adresat evreilor poligamisti).

Dar ce înseamna aceasta ierarhizare? Diferentierea sexuala nu este o caracteristica definitiva as omului. În Hristos nu mai este femeie sau barbat si ca sa-L dobândim trebuie sa ne ridicam deasupra propriului sex.

monica73 12.03.2008 18:30:07

Citat:

ba ,din pacate,alcoolismul este o problema raspandita din ce in ce mai mult in romania,de la varste destul de fragede,la tara cel putin de cum se crapa de ziua barbatii stau cu nasul in tuica.la mine in cartier este un asezamant pentru femeile batute de soti ,este plin pana la refuz de mame fugite cu copii de acasa din cauza barbatilor alcoolici.acest lucru nu -l vede decat cine nu vrea sa vada.

mirelat 13.03.2008 04:37:22

Citat:

În prealabil postat de philalex
la asta m-am referit, trebuie sa le iubim pe femei, ele procreaza, trebuie respectate, iubite....

trebuie sa le iubiti pe femei (si sa fiti atenti cu ele) nu pentru ca procreaza - ca doar nu procreaza singure! - ci pentru finetea si sensibilitatea cu care le-a daruit Dumnezeu.

ory 14.03.2008 15:48:24

Mirela,oricum esti subiectiva,orice ai spune la acest capitol,fiindca nu vrei sa intelegi ca tu,personal,esti de admirat...tocmai pentru ca din intrigarea proprie si din neputinta si durere,continui sa fii subiectiva.Si sa stii ca n-a spus nimeni ca procreerea o poate face femeia de una singura,iar meritul este,evident,al Lui Dumnezeu.Insa aceasta femeie a transformat acest merit in optiune...

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:36:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.