![]() |
Citat:
|
Citat:
|
o sa-ti easpund eu iustine ca sa nu mai bateti cimpii.
Russel a dat numele sectei sale "Cei care studiaza biblia". Organizatia religioasa "Martorii lui Iehova" a aparut prin 1947 daca nu ma insel si nu mai are mare lucru in comun cu cu religia lui Russel si nici cu evreii. Iar termenul de Iehova nu a fost inventat nici de Russel si nici de Martori.El a existat in Biblie de foarte mult timp si a fost inlocuit cu termenul de "Domnul". Asa ca ... mai incet. |
Deci o secta Martorilor e infiintata in 1947 se ia la "tranta" cu Biserica Ortodoxa, care e de aproape 2000 ani. Un singur lucru pot spune: sunt curajosi baietii astia! :D
Cred totodata ca le cerem prea mult, ca sa stie tot ce se stie in ortodoxie. Mai au unele de descoperit. E bine totusi ca citesc biblia, desi imi par cam ancorati in VT. Sau ma insel?!? Ma intreb cum rezolva problema bolnavilor, neavand Sf. Taine, si neacceptand nici transfuzii de sange. Poate totusi ca regimul strict din cadrul sectei in ceea ce priveste moravurile, ii tine ceva mai neatinsi de desfranare; nu e rau. Sisule, sper ca nu te-a vazut nimeni ca ti-ai fcut cruce, ca te dau afara Martorii! Daca ti-ai putut face cruce si inca mai haladuiesti o vreme printre ortodocsi, poate ca Dumnezeu are un gand in ceea ce te priveste!!! |
ancah, te inseli, studiem VT in egala masura cu NT.Sint multe lucruri din NT care nu pot fi intelese daca nu studiezi si VT.(de exemplu Isus isi incepea adesea invatatura cu expresia "Este scris", dupa care dadea citate din profeti, psalmi sau alte carti ale VT).
Problema bolnavilor o rezolvam la medic.Nu stiam ca sfintele taine vindeca mai bine decit medicina.Iar despre transfuzii de singe n-am auzit nici-odata sa vindece vre-o boala , ba chiar din contra). Cit despre moralitate, da, facem eforturi sa ne ferim de lucrurile considerate impure in fata lui Dumnezeu.Totusi sintem oameni, deci imperfecti, deci supusi greselii.Totusi intilnirile saptaminale in cadrul congregatie au si acest scop de a ne mentine treaza constiinta.De-aceea spunem adesea ca nu este o religie ci un mod de viata. |
Citat:
|
oni, cum putea Dumnezeu sa faca ceva imperfect ?
Liberul-arbitru nu este o imperfectiune ci o unealta.Asa ca te poti accidenta cu ea daca nu o folosesti cum trebuie. Cit despre Isus nu a fost un "simplu" om.Ci a fost si om. (Rom 5:12) De aceea, precum printr-un om a intrat păcatul în lume și prin păcat moartea, așa și moartea a trecut la toți oamenii, pentru că toți au păcătuit în el. Rom 5:15 Dar nu este cu greșeala cum este cu harul, căci dacă prin greșeala unuia cei mulți au murit, cu mult mai mult harul lui Dumnezeu și darul Lui au prisosit asupra celor mulți, prin harul unui singur om, Iisus Hristos. (1Co 15:21) Că de vreme ce printr-un om a venit moartea, tot printr-un om și învierea morților. |
Noi nu avem cum sa fim perfecti la modul cum este Dumnezeu pentru ca pur si simplu El ne-a creat din nimic...si din acel nimic a creat ceva foarte bun, cat de bun putea fi, dar nu are cum sa fie "perfect", pentru ca perfect este numai Dumnezeu...cum poate nimicul sa fie la fel de bun ca Dumnezeu?Perfect nu pot fi si Dumnezeu si omul...perfect este doar El...
|
omul nu este perfect dar a fost perfect.
Dumnezeu e mai mult ca perfectul ;) |
sisu:"Problema bolnavilor o rezolvam la medic.Nu stiam ca sfintele taine vindeca mai bine decit medicina.Iar despre transfuzii de singe n-am auzit nici-odata sa vindece vre-o boala , ba chiar din contra).
Da, Sfantul Maslu vindeca trupul si sufletul. In unele cazuri biserica este singura sansa de vindecare, atunci cand medicii sunt neputinciosi in fata unei boli grele. Transfuzia de sange nu vindeca boli, ci se foloseate in mod normal in caz de pierdere masiva de sange. Am citit despre cazuri, in care Martorii nu au acceptat transfuzia de sange pentru copilul lor minor, care avea nevoie de sange dupa operatie. Au preferat ca copilul sa moara. In Romania s-au imbolnavit multi din cauza sangelui infectat, care s-a folosit la transfuzie. Este vina acelora care ar fi trebuit sa-l controleze. Totusi nu este regula, ca cine face transfuzie de sange trebuie sa se imbolnaveasca. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:48:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.