![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Eu am imprumutat o carte "Viata dupa moarte" unde povesteste experienta unor persoane care au inviat ,o femeie avea cancer generalizat si a inviat dupa ce organele s-au refacut in totalitate ,era scrisa de un rus ,se gaseste la tarabele cu carti duhovnicesti.
Am dat cartea unei persoane dragi si speram sa isi schimbe modul de a gandi dar chiar asa mi-a spus ,ca a fost moarte clinica si nici nu mai vrea sa auda de asemenea discutii. Pentru ca acea persoana isi da seama ca credinta inseamna mult mai mult decat a spune "Domane ,Doamne .." inseamna sa isi schimbe obiceiurile ,sa renunte etc. Eu tot mai sper si ma rog pentru acea persoana,e greu sa schimbi mentalitatea cuiva ,tot de voia Domnului depinde .Dar rasplata e mare daca aduci pe cineva la Dumnezeu ,o fi reusit cineva dintre mireni ca noi sa schimbe pe cineva? Mi-a spus cineva ca pentru ca cei dragi sa se intoarca la credinta trebuie sa te rogi mult ,si exemplul personal conteaza ,dar mai mult rugaciunea indelungata. |
Da!
Credulitatea shi naivitatea face parte din credintza, e un lucru curat shi frumos, dar devine hidos shi monstruos cand te autoexploatezi si te blazezi, cand preferi sa-tzi crezi minciunile, ocultismul, vrajeala shi betzia puterii, a linishtii caldutze a celui asigurat, a celui fara probleme tocmai pentru a primii slava de la oameni intru naivitate sau slava doar de la tine insutzi ca de ei, de ceilaltzi, bineintzeles nu mai ai nevoie ca fiind deranjantzi sunt in genere in plus si nici nu te lasa sa-tzi savurezi in linishte placerea de a vedea cum perand o patzesc fiecare... ca doar au meritat-o cu prisosintza... unul moare, altul e dat afara, altul se imbolnaveshte de cancer, altul shi-a rupt piciorul... la altul i-a cazut parul, pe altul l-a lasat nevasta, unul shi-a inshelat nevasta, altul a devenit alcoolist shi-l vezi prin shantz, pe altul l-a prins politzia... la altul i-a dat amenda... altul a ajuns la nebuni, altul s-a aruncat de la etaj, una a fost violata, altul shi-a pierdut banii la poker, altul la FNI, altul are pensie mica, altul a murit prin spania, alta se da pe bara la stripbar..... iar pe dumneata te umple bucuria ca tzie nu tzi s-a intzmplat nimic important... cat de naiv shi credul potzi sa fii shi sa nu-tzi dai seama ca dumneata eshti de plans shi nu ei.... deci exista shi o naivitate a celui ce se autonaivizeaza pentru a ramane in pacate... defapt este vorba de o maturitate bolnava a celui ce stie sa nu tzina cont de greshelile sale... |
Am intilnit oameni care gindesc asta.
Ma rog la Domnul sa ii acopere cu haina Lui, si sa ii invete bunatatile Lui. Fac asta pentru cineva din familie, care a plecat la Domnul. Ca el, inainte de a muri, a citit biblia, si cauta Adevarul despre Tine. Indurate Doamne, si fii Invatator pentru el. |
Citat:
E adevarat ca departarea de Dumnezeu ne poate provoca necazuri in viata ,dar am vazut destui oameni credinciosi pe care necazurile nu i-au ocolit. Si apoi Dumnezeu nu pedepseste ,El ne dpreste mantuirea ,"Milostive Doamne ,fie voia Ta Care vrei ca toti sa se mantuiasca si sa ajunga la cunoasterea adevarului" Cartea era buna pentru cei care nu cred in Dumnezeu si viata vesnica ,nicidecum pt. a demonstra pacatele cuiva. |
Citat:
Da, consider ca e naivitate sa crezi ca esti ferit de necazuri daca mergi la biserica, esti credincios, te rogi. Eu am intalnit asemenea persoane. Nu de-asta ar trebui sa mergem la biserica. pe urma, daca se intampla ceva, dau vina pe Dumnezeu, se departeaza de credinta! Unii transforma totul intr-un targ: eu ma rog, etc, iar Tu, Doamne, ai grija! Dar nu putem face noi toata viata atatea fapte bune si practica virtuti, cat sa raspundem iubirii lui Dumnezeu! Mila Lui asupra noastra! Schimbarea ar trebui sa fie inceputa de noi. Dorinta de a scapa de patimi, de a deveni placuti lui Dumnezeu. Modelul de viata este Domnul nostru Iisus Hristos. Dumnezeu ne da poate sa simtim la un moment dat in viata ajutorul Lui. Ne cheama la credinta. Are El planurile Lui. Credulitatea si naivitatea este a unora care cred fara sa cerceteze. Fericiti sunt! |
Pe multi necazurile i-au adus la Dumnezeu si incredibil ,multe probleme din viata lor s-au limpezit.
Dumnezeu nu ramane insensibil la jertfa. Important este ca s-au convertit . Si au ramas cu gandul la El. Pescuirea minunata e o lectie a binefacerilor aduse de Dumnezeu. Parintele spunea ca nu numai viata vesnica ne este oferita ,dar avem ajutor si in aceasta viata. Cat despre altii ,mai bine sa ne vedem de cele din gradina noastra ,sa ne plingem mortul din casa. |
In primul rand, vreau sa revin supra subiectului cu experienta acelei femei care a suferit de cancer generalizat, pretinzand ca a vazut "viata de dincolo", evident fiind moarta, dupa care a inviat ca sa vina si sa ne spuna noua ca a vazut si a auzit din ce este pe ailalta lume. Eh, vreau sa va spun ca acum mi-am amintit ca mai aveam un pic si credeam si eu aceasta intimplare, dar mi-am amintit ca numai Iisus a avut puterea sa invie, dar asta nu inseamna ca si noi oamenii, si niciodata nu se va intimpla acest lucru! Deabia acum realizez ca femeia aceea nu a murit ci chiar a fost in moarte clinica, pentru ca ar inseamna ca ea sa fie Dumnezeu, ceea ce este hula din partea noastra sa credeam asa ceva. Un lucru este batut in cuie dupa ce a venit Iisus pe pamant: omul nu va invia decat la Judecata de apoi! iar daca a murit, mort ramane pana la sfarsitul lumii. Iar legat de ce a vazut acea femeie, nu e nimica, acele viziuni celeste pot fi foarte usor induse de satan, pentru ca se stie ca el poate fi mare teolog atunci cand vine vorba sa-i abureasca pe oameni cu tot felul de vrajeli, :D.
Iar a doua mare problema pe care am observat-o pe aici, si am mai auzit asemenea pareri si anume cum oare sa facem noi sa-i convingem noi pe cei dragi sa devina credinciosi?! Chiar, cum oare? Incepand sa le vorbim in termeni pur ortodocsi despre sfintele canoane ale sfantului Vasile cel Mare? NU! De fapt trebuie sa ne intre bine in cap faza ca noi nu suntem in stare si nu avem nici cea mai mica putere sa intoarcem pe cineva la credinta, mai ales mustrandu-i, ca mai rau ii intaratam la cearta pe subiect religios. Dar avem insa o datorie: sa le spunem macar ca ar trebui sa faca asta, pentru ca daca vor continua asa vor primi Knock Out la intrarea in Rai. Stiti ce a spus fratele meu cand i-am spus asa in treacat ca va ajunge in iad daca va trai mereu cum va vrea el?: "Lasa frate, :), ca mie imi place sa imi traiesc viata asa cum vreau, iar acolo vad eu cum o sa dau socoteala Domnului" Vedeti? credeti ca mai avea rost sa il iau eu cu faza ca in iad e naspa? Nu, si de aceea nu o sa stau sa conving pe nimeni niciodata pentru ca la asta gresim noi cel mai mult, credem ca am putea prin vorbe sa convingem pe cineva sa faca, sa dreaga, etc., dar nu se va intimpla, pentru ca doar Dumnezeu poate realiza acest lucru, chiar si fara ajutorul nostru asupra celui pacatos, ci doar cu singurul lui ajutor: RUGACIUNEA. :) |
Citat:
Dar de ce cred unii ca sunt mai feriti ca necredinciosii? S-au intamplat atatea in lume,in istorie. Viata ni se schimba,prin credinta. Noi ne schimbam,slava lui Dumnezeu! dar necazuri tot avem. Ne purtam crucea. Unii sfinti se rugau sa le dea Dumnezeu boli, ca sa-i apropie de El. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:07:55. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.