Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Calugarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5013)
-   -   Principalele calitati , in vederea calugariei ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2003)

Marimira 06.11.2009 12:56:01

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 34627)
Care credeti ca sunt principalele calitati, insusiri ce trebuie sa le aiba o persoana ce doreste sa se calugareasca ?

CalitatI:dragoste pt.Dzeu decat pt. orice altceva sau altcineva...sa vrei sa-ti dedici viata lui D-zeu in rugaciune, fecioarie - curatie, saracie(dar nu sufleteasca!),sa simti ca in lunme irosesti timpul..ca ati iubi parintii..sau pe oricine altcineva mai mult decat pe D-zeu e pe locul 2...ca vrei sa te darui cu tot dinadinsul slujirii lui D-zeu si nu numai Lui..pt. ca in manastire nu mergi doar ca sa-ti matuiesti sufletul tau si si pe ale celor din jur...caluguraii se roaga neincetat...prin dif. slujbe zilnice, pravila, rugaciunea inimii si nu numai pt. ei ci pt intreaga creatie a LUI... in functie da stadiul fiecaruia...calugarii...postesc...ei traiesc in feciorie sau curatie (sunt primiti si cei care au fost casatoriti sau nefeciori)..calugarii traiesc in saracie ...nu se preocupa de a si lipi inima de bunatatile lumii acesteia...ei strang comori in cer nu pe pamant...cam asa gandesc eu ca ar trebui sa fie starea, dorirea celui care ar aspira la vietuirea in calugarie!
Parintele Arsenie Papacioc spunea ca la calugarie mergi pt. ca nu mai poti trai fara Hristos...ca mergi nu numai ca sa te mantuiesti..ci ca sa-l cucerecsti pe D-zeu...vrei sa fii numai langa El ,,si sa faci orice ca sa-L cuceresti!!!Facand voia Lui, implinind toate poruncile...il iubesti si il cuceresti..si pt. tine si pt altii..altminteri ne mantuim si in lume dar mai greu pt. ca atentia si vietuirea noastra est mai risipita spre cele lumesti...in lume ai mai putin timp pt. Dzeu ..ca sa-L cuceresti!
D-zeu sa ne ajute la toti sa fim pe cale!

Marimira 06.11.2009 13:11:29

Voturile care se dau la tunderea in monahism sunt urmatoarele:
-ascultare neconditionata (de duhovnic, staret,ierarhi)
-feciorie (sau curatie)
-saracie

Cine crede ca poate implini acestea, ca-si doreste sa petreaca in curtile Domnului va dobandi darurile duhului sfant...blandetea, smerenia,bucuria, pacea, rabdarea, smerenia,nadejdea si DRAGOSTEA!

topcat 06.11.2009 13:47:43

Ma intreb cum ar arata o lume formata numai din calugari

Marimira 06.11.2009 13:58:37

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 179226)

Eu ma gandesc ca ar fi RAIUL pe pamant!

topcat 06.11.2009 13:59:29

Citat:

În prealabil postat de Marimira (Post 179229)

Tocmai asta ar trebui sa ne ingrijoreze ;)

Marimira 06.11.2009 14:04:05

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 179230)
Tocmai asta ar trebui sa ne ingrijoreze ;)

Draga topcat,
a dori sa traim intre oameni care detin aceste insusiri: blandete,bucurie,smerenie,rabdare, credinta, nadejde, dragoste nu ar trebui sa ne ingrijoreze...ci sa ne bucure ca toti cauta CELE BUNE ale aproapelui...si ca PACEA domneste peste tot!
Unde ar fi motivul de ingrijorare?!
Acum scuze, sunt nevoita sa ma retrag...
D-zeu sa ne ocrotesca si sa ne binecuvinteze pe toti!

topcat 06.11.2009 14:04:51

Citat:

În prealabil postat de Marimira (Post 179232)
Draga topcat,
a dori sa traim intre oameni care detin aceste insusiri: blandete,bucurie,smerenie,rabdare, credinta, nadejde, dragoste nu ar trebui sa ne ingrijoreze...ci sa ne bucure ca toti cauta CELE BUNE ale aproapelui...si ca PACEA domneste peste tot!
Unde ar fi motivul de ingrijorare?!
Acum scuze, sunt nevoita sa ma retrag...
D-zeu sa ne ocrotesca si sa ne binecuvinteze pe toti!

ascultare neconditionata? feciorie? saracie?

Marimira 06.11.2009 14:15:28

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 179234)
ascultare neconditionata? feciorie? saracie?

Draga topcat,
acestea sunt voturile pe care le depun candidatii in vederea tunderii in monahism...nimeni nu-i forteaza...nimeni nu-i obliga....nimeni nu le impune..
ei aleg singuri acest drum...pt. ca se considera ca prin acele voturi...se dobandesc darurile Duului Sfant enumerate de mine mai sus....si ca in acest mod de cate ori rspectivii calugari ar putea fi ispiti sa le incalce...sa-si aduca aminte de menirea pt. care s-au asezat in fata Domnului spre a-L sluji pe El si aproapele!
Te salut, iti doresc numai bine...eu cred ca fara sa realizezi ai destula credinta in sufletul tau...curiozitatea ta nu este intamplatoare..pt. ca nu te afli pe alte site-uri (sexualitate,politica, etc,) ci pe acesta unde fiecare cauta sa-Ldescopere pe Dzeu...constient sau nu eu cred despre tine ca L-ai gasit si nu realizez!
Iti doresc sa fii un om bun, bland, rabdator, smerit, milostiv,credincios(toate cele bune si frumoase trebuiesc inchinate Creatorului acestui univers..spune in sluba Sf.Liturghii"..Ale Tale dintru ..ale Tale...Tie iti aducem de toate...mai presus de orice inima noastra" si pt.toate..)..si inca sa speri ca binele si frumosul triumfa...si inca ca a iubi aproapele este peste orice invatatura!
Acum chiar trebuie sa inchid...nu stiu daca si cand mai revin pe acest forum dar iti doresc din suflet sa dobandesti darurile Duhului Sfant
Cu bine,

ory 06.11.2009 16:31:58

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 179226)

Doamne fereste !

ory 06.11.2009 16:33:16

Citat:

În prealabil postat de Marimira (Post 179229)

Ce rai ?...ce pamant ?
Nu ar fi deloc rai, de fapt nu ar mai fi nici pamant, fiindca nu ar avea cine sa-l locuiasca.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:44:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.