Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Răzbunarea rușilor! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18690)

Florinvs 09.11.2016 13:30:59

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 635326)
Matale nu intelegi o chestie elementara: iti trebuie o zona de BUFFER intre interesele marilor puteri altfel ies scurt-circuite cu varsare de sange.
Tu ai inteles ceva din ce am scris mai sus ?
Romanii in majoritatea lor, i-au de-a buna tot ce prind si aud, cand de fapt in realitate este doar un business provoat agresiv de un marketing politic. Atat tot.Business, asta e tot ce conteaza pt majoritatea politicii de pe glob.

Imi pare rau, dar nu pot fi de acord cu dumneavoastra! I-am cunoscut pe basarabeni, am si neamuri acolo, si afirm cu tarie ca in Basarabia exista romani patrioti, care sa-si doreasca unirea cu Romania!

Indiferent de politica mondiala, indiferent de ce parere are SUA sau Rusia, constiinta nationala a unui popor nu se discuta, ci se afirma!

Nu tot ceea ce conteaza pe lumea asta sunt banii sau interesele politice!

Va alarmati degeaba daca spuneti ca prin unirea Republicii Moldova cu Romania s-ar intampla nu stiu ce razboaie sangeroase! Nu se va intampla nimic din ce spuneti dumneavoastra, iar atat Rusia cat si SUA vor trebui sa accepte fara discutie rezultatele unui referendum unionist!

Dar asta daca am aveea si politicieni patrioti si nationalisti, pro-uninisti, care sa fie la putere atat la Chisinau cat si la Bucuresti! Sper ca alegerile de la Chisinau (asta ar trebui sa ne intereseze) sa le castige Maia Sandu!

cristiboss56 09.11.2016 13:45:39

Victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din Statele Unite marchează începutul unei "noi ere" în politica mondială, a declarat miercuri prim-ministrul italian Matteo Renzi, care își exprimase sprijinul pentru contracandidata democrată Hillary Clinton, informează agenția DPA.

cristiboss56 09.11.2016 13:47:32

Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a făcut apel miercuri la președintele american ales Donald Trump ''să respecte'' acordurile internaționale încheiate de țara sa, în condițiile în care alegerea candidatului republican la Casa Albă a dat naștere la incertitudini privind menținerea acordului nuclear iranian din 2015, relatează AFP și Reuters.

stefan florin 09.11.2016 13:58:34

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 635317)
Pregateste-te sa fii vandut din nou rusilor.
Iar Rusia iti va plati scurt: pt ca ai avut tupeul sa-ti instalezi scut impotriva imperiul Rus, Rusia va sustine independenta Tinutului Secuiesc, in plus Rusia va sustine Ungaria pt recastigarea Transilvaniei.
Pt ca "sorry my friend.It's nothing personal, it's just BUSINESS !!!!"
Repetam istoria pt ca politicieni nostrii n-au inteles-o.

It's nothing personal, it's just business, dar stii de ce ? Pentru ca Trump este business man.Trump poate face multi bani cu Rusia, dar mai mult Trump este adeptul curentului izolationist, insular, egoist-egocentric. Ce inseamna asta ?
Pai asta inseamna asa: atat timp cat America are problemele ei, fuck anyone else.Dupa ce America isi rezolva toate problemele sale si redevine puterea no 1 , de abia atunci isi aduce aminte ca ar mai exista si alte state ale caror securitate depind de America.

Vezi tu, in lumea business-ului daca tu reprosezi partenerului tau, ca te neglijeaza si ca nu-ti da ceea ce ti-a promis verbal, inseamna ca esti tufa de venetia, vaca de elvetia.

Practic SUA isi va lua mainile de pe celelalte state si va lasa la voia sortii acele state mici.Dar cum ramane cu statele care sunt "parteneri strategici nato ai SUA impotriva Rusia "?
pai la Trump partneri inseamna afaceri.Deci daca vrei sa redevii "partener" trebuie sa platesti si inca mult mai mult.
Apoi ca businesmann, Trump vede NATO ca pe un holding unde SUA este actionar principal.Imi aduce profit finaciar ?
Daca da bine, insa daca NU, atunci ma retrag din NATO ca nu-mi aduce bani si profit si caut alte chestii

Pregateste-te pt ca daca nu ai o gandire pragmatica n-o sa intelegi cine te-a lovit si cu ce.
Eu il inteleg pe Trump ca business man , pt ca stiu cum este acest domeniu.

Doar atat mai zic: Trump are un discurs asemenea lui Hitler.Hitler a castigat alegerile promitand ca va face Germania "great again".Trump are acelasi slogan:"Make America great again".
Pai cum poti sa ai castiguri imediate si imense si putere ? facand RAZBOAIE cu varsare de sange.

uiti ca mai exista si Dumnezeu? Inca mai exista oameni buni pe lumea asta care, datorita lor, Dumnezeu o permita sa fie pace in lume

Copacel 09.11.2016 14:20:19

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 635331)
Imi pare rau, dar nu pot fi de acord cu dumneavoastra! I-am cunoscut pe basarabeni, am si neamuri acolo, si afirm cu tarie ca in Basarabia exista romani patrioti, care sa-si doreasca unirea cu Romania!

Si parintii mei tot din Basarabia sunt.Bunicul meu a murit in al doilea razboi mondial atras tot de acesta himera numita "visul unirii" fara sa stie ca facea de fapt politica de ingrosare a buzunarelor mariilor bancheri.

Copacel 09.11.2016 14:24:14

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 635336)
uiti ca mai exista si Dumnezeu? Inca mai exista oameni buni pe lumea asta care, datorita lor, Dumnezeu o permita sa fie pace in lume

Gresit. Matale uiti ca marturisirea de credinta care te duce pe poarta Raiului este marturisirea credinte in vreme de razboi.
De asemenea mai citeste si Leveticul 26 si sa vezi tu acolo asemanari cu prezentul tinand cont de starea duhovniceasca a acestui popor.

Copacel 09.11.2016 14:30:52

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 635331)
Va alarmati degeaba daca spuneti ca prin unirea Republicii Moldova cu Romania s-ar intampla nu stiu ce razboaie sangeroase! Nu se va intampla nimic din ce spuneti dumneavoastra, iar atat Rusia cat si SUA vor trebui sa accepte fara discutie rezultatele unui referendum unionist!
Dar asta daca am aveea si politicieni patrioti si nationalisti, pro-uninisti, care sa fie la putere atat la Chisinau cat si la Bucuresti! Sper ca alegerile de la Chisinau (asta ar trebui sa ne intereseze) sa le castige Maia Sandu!

Of, of, of.... bre cum gandesti asa iti traiesti si viata.Numai bine.

PS:unirea principatelor romane s-a facut tot la intereserul marilor puteri.
Ia harta din 1917 si te uita ce se intampla atunci.Aveau nevoie ca aici in balcani cele 3 tzari sa fie unite, astfel incat unirea garanta un consens care actiona in primul rand in interesul marilor puteri. si apoi al tau.

Marile puteri te-au unit, tot marile puteri te pot distruge . De ce sa se intample asa ? Pentru ca poporul de atunci cat si cel de acum nu mai era
poporul de pe vremea lui Stefan Cel Mare, in sensul ca razboaiele nu mai erau purtate pt aparerea credintei ci erau purtate in realitate pentru interese economice iar Dumnezeu nu ia parte la asemenea marsavii.

Marea manipulare provine din faptul ca tie iti zic ca te duci la razboi pt apararea tzarii cand in realitate de fapt te duci la razboi pt apararea buzunarelor marilor bancheri.
De ce nu s-a aflat asta de la veteranii de razboi ? Simplu, pt ca majoritatea si-au dat seama pe front dar insa au fost omorati in razboi (deci posibili martori s-au dus) iar cei care au supravietuit fie nici pana acum nu si-au dat seama ca au fost folositi pe alte interese/fie nu pot accepta ca au fost atat de prosti si au crezut in baliverne si atunci de rusine tac din gura.

stefan florin 09.11.2016 14:36:48

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 635341)
Gresit. Matale uiti ca marturisirea de credinta care te duce pe poarta Raiului este marturisirea credinte in vreme de razboi.

crestinismul este o religie a pacii.Ce, pe timp de pace nimeni nu mai intra in Rai?
Citat:

De asemenea mai citeste si Leveticul 26 si sa vezi tu acolo asemanari cu prezentul tinand cont de starea duhovniceasca a acestui popor.
starea duhovniceasca a poporului, numai Dumnezeu o stie cu adevarat. Cum am mai spus, in Romania mai sunt oameni cu buni (adevarati stalpi si tarii) care datorita lor bunul Dumnezeu are grija de acesta tara. Sa nu uitam, doar pentru 10 drepti, Dumnezeu nu ar fi distrus Sodoma si Gomora

Copacel 09.11.2016 14:41:46

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 635346)
crestinismul este o religie a pacii.Ce, pe timp de pace nimeni nu mai intra in Rai?

Iar eu stiam ca sunt multi de la inaltime care duc razboi continuu cu noi pe toate planurile sub toate formele, pesemne ca avem religii diferite.
Citat:

starea duhovniceasca a poporului, numai Dumnezeu o stie cu adevarat. Cum am mai spus, in Romania mai sunt oameni cu buni (adevarati stalpi si tarii) care datorita lor bunul Dumnezeu are grija de acesta tara
Hai ca o poti ghici si singur. In plus nu oamenii acestei tzari conduc Romania.
Mai omule tzara noastra din 2008 are visteria goala in sensul ca traieste din imprumuturi ca sa doar mananci , iar peste 60 % din terenurile arabile ale acestei tzari au fost cumparate de holdinguri, pe care nu cultiveaza nimic
tocmai ca sa te imprumuti de bani pt a importa mancare proasta la preturi de calitate de I => profituri uriase facute de altii pe stomacul tau.
Totul este un business.
Ia vezi tu la Leveticul 26 mai bine ce spune acolo.

Florinvs 09.11.2016 14:44:13

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 635339)
Si parintii mei tot din Basarabia sunt.Bunicul meu a murit in al doilea razboi mondial atras tot de acesta himera numita "visul unirii" fara sa stie ca facea de fapt politica de ingrosare a buzunarelor mariilor bancheri.

Cei care au luptat pentru unirea Basarabiei cu Romania in 1918, cei care au luptat in al doilea razboi mondial pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupatie sovietica, cei care au tinut aprinsa flacara romanismului si care s-au opus deznationalizarii romanilor din Basarabia dupa 1945, cei care au suferit si murit in Gulagul sovietic din aceasta pricina, cei care au luptat la sfarsitul anilor 80- începutul anilor 90- pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupatie sovietica si care au contribuit la promovarea valorilor nationale romanesti in Basarabia si la reafirmarea constiintei nationale romanesti acolo (precum Mircea Druc, Leonida Lari, Grigore Vieru, Ion Hadarca, Gheorghe Ghimpu, Ilie Ilascu si multi altii), au facut acest lucru in mod dezinteresat, din pur patriotism, si merita toata cinstea si aprecierea noastra! Cinste lor!

Iar actiunea militara a Romaniei din 1941 a fost una perfect normala, legitima si morala, vizând eliberarea unor teritorii romanesti ocupate in 1940 de catre URSS.
In momentul când Ion Antonescu (pe care-l consider un mare patriot si un bun militar, dar care, ca om politic, a comis si unele erori) a dat celebrul ordin Ostasi, va ordon sa treceti Prutul!, a fost sustinut de liderii principalelor partide politice de atunci (PNL si PNT), de regele Mihai intai si de marea majoritate a opinii publice romanesti.

Dar mai multe despre istoria Basarabiei si perspectiva unirii Republicii Moldova cu Romania, putem discuta la topicul dedicat pentru aceasta!

Iar ca sa încheiem si acest topic, cred ca prea putin ne afecteaza cine a castigat alegerile prezidentiale in SUA! In Romania astazi sunt cu totul alte probleme grave (starea agriculturii, coruptia, saracia, starea mai mult decat precare a infrastructurii feroviare, sanatatea, educatia, etc).

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:52:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.