![]() |
Șoimu' Florinel...
|
Citat:
|
Stiu pentru ca, multi dintre cei care au fost atunci prim-secretari de orase, municipii sau judete, au fost oameni jos palaria, care merita toata stima, si care, in limitele sistemului de atunci, cautau a se zbate si a obtine investitii pentru localitatea sau judetul in fruntea caruia se aflau.
De exemplul fosti prim-secretari ai judetului Vaslui- Gheorghe Tanase, Ion Fratila (tata l-a cunoscut personal) si Ioan Pavel, sau fosta prim-secretara a orasului Husi Aneta Slivneanu (care se ducea inclusiv pe santiere când se construiau blocurile din centru si care, pentru a obtine investitii pentru oras, daca era cazul batea cu pumnul in masa inclusiv in fata sefilor de la Vaslui, iar, pentru rezolvarea unor probleme de serviciu si pentru realizarea de utilitati din reteaua orasului pentru grup depozite Husi si pentru unitatile comerciale a cooperatiei de consum din oras, tata a colaborat foarte bine cu ea, cat a fost prim-secretara la orasul Husi), au fost oameni de mare caracter si care merita toate aprecierile. |
Si ce era tata?
|
Eu nu pot să nu mă îndoiesc de realitatea vârstei pe care spui că o ai. Pentru că nu-mi pot explica apetența pentru propaganda comunistă la un om care n-a avut timp să fie îndoctrinat de partid. O pot înțelege (am întâlnit-o), însă, la cei care și-au trăit tinerețea în perioada aceea și au dus-o bine, iar acum sunt nostalgici (mai ales după tinerețe, dar pe care o asociază cu „vremurile bune”).
Oamenii ăștia nu vor să vadă adevărul pentru că idolatrizează un timp imaginar, pe care vor să-l țină viu prin orice mijloace. |
Vreun șefuț la secu.
|
Citat:
|
Nu m-ar mira sa ai acasa un mic muzeu destinat conservarii gloriei comunismului. Arde tot si fa-ti un coltisor odihnitor cu icoane!
Patimile omului sunt variate. La modul cel mai serios, spovedania ta, Florinvs, cand o vei face, cu asta ar trebui sa inceapa. Pentru ca ai o problema, in primul rand de natura duhovniceasca. Unul bea, altul fura, omoara, desfraneaza etc ... iar tu te inchini la idoli inchipuiti, iubind o forma de conducere omeneasca, idolatrizand oameni, concepte si idei politice. Auzi la el, "nu-mi voi schimba niciodata convingerile..." sau "de ce-a mai ascultat ordinul sa ucida ... cand era clar ca regimul a cazut". (te-am citat din amintire) Cand vei accepta ca ai facut o patima din asta, vei dori sa te si vindeci. Intamplator ai nimerit pe un forum ortodox? Nu! Macar foloseste-te de ceea ce iti spun oamenii astia pe aici si fa-ti, domnule, un duhovnic! |
Pe undeva are dreptate, omul plange o ordine a lucrurilor care acum nu mai exista.
Din pacate sunt unii care au fost deja indoctrinati ca genul ala de ordine nu e posibila decat cu o severa limitare a libertatii personale. Iar haosul de acum este pretul corect pentru "libertate". Total gresit, ordinea sociala ESTE compatibila cu libertatea personala, problema este ca acum am renuntat la prima pentru iluzia celei de a doua. Cusca a devenit doar mai larga, gratiile poleite, asta e singura diferenta. Omului nu i se mai impune cu forta (deocamdata, doar la noi ca in alte parti..) sa-si insuseasca un anumit stil de gandire, ci i se ofera, cu persuasiune, exact aceeasi poveste, doar ca ambalta frumos si la un pret redus: doar 9.99 si bonus 100 canale de televziune plus LCD de 93cm si o excursie pe an in Bulgaria. |
Citat:
Indiferent de regimul poltic de atunci , trebuia sa-ti faci meseria! Cooperatia de consum era proprietate privata de grup (ca si CAP-urile), si ceea ce conta era sa vinzi marfa, sa faci planul de vanzari si achizitii si sa aduci profit pentru unitate. Când te intrebau sefii de la Vaslui, nu te intrebau de lozinci si ideologia comunista. Ci te intrebau cate marfa ai vandut, cata ai in stoc, in ce procent ai realizat planul , cum stai cu achizitiile de produse agricole de la tarani, si cat a incasat unitatea. La cate probleme erau atunci- mai ales in anii 1980 cu politica de economie- nimanui nu-i mai statea gândul la lozinci si la comunism. Nu stiai cum sa rezolvi mai repede niste probleme care apareau in aprovizionarea cu combustibil a parcului auto, in aprobarea si derularea investitiilor, in a obtine vagoane CFR pentru transportul marfurilor (noroc ca tata se intelegea bine cu seful statiei CFR Husi- un om de mare caracter, Dumnezeu sa-l odihneasca) si multe altele, incat sa mai ai timp si dispozitia necesara pentru a te gandi la ideologia comunista si lozincile de atunci. Dincolo de concepte si ideii politice, cred ca mai mult conta ceea ce facea fiecare la locul sau de munca, cat de bine isi facea meseria, si ce fel de om era in societate si in familie. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:31:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.