Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   De la resemnare la acceptare (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18019)

Mihailc 29.07.2015 11:17:50

Bagă și o poezie, Ioane, ca să fie numărul rotund. Ce, tu ești om de virgule și aproximații?!:21:

Ioan_Cezar 29.07.2015 12:23:40

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 596565)
Bagă și o poezie, Ioane, ca să fie numărul rotund. Ce, tu ești om de virgule și aproximații?!:21:

Oi băga, de-mi vine pofta, cum să nu... Mai ales că te am pe tine ca sprijin, că băgași și tu ceva plângăcios, acu vreun an, o mică scânceală în scutecele scrobite, acolo... Da să știi că mi-a plăcut totuși poezioara ta. Că ești diletant în poezie, asta e clar pentru mine. Dar textu era curat, era rumegat bine, era dens și mâna la simțăminte bune și cuget viguros. Îmi plăcu, deh, chit că scrii ca un mititel, deocamdată. Îmi venea să-ți întind o batistă.....:))) Scris de domnișoară, text de căstrățel nervos. Da cu simțire, domle, cu simțire interiorizată, concentrată, cum le place intelectualilor rasați.
Mofturi!
Specific pentru începători, mult mai bine te descurci cu alte genuri literare decât cu poezia. Exercițiul ăla pe marginea parabolei mie îmi păru excelent. Ar fi de comentat cu atenție și de dezvoltat. Din păcate eu unul n-am chef, căldură mare... Te-o ajutat Delia dar i-ai dat prea ușor/cu ușurătate flit. Deh, apucături de-ale maeștrilor tăi din care nu mai scoți capul în veac!

*
Tre să fii foarte chior ca să nu vezi că, da, sunt om de virgule și aproximații.
Chiar nu poți trece de prima perdea de fum, Mihaile? Sunt ani de când zaci înfrânt la picioarele propriei îndărătnicii insolente.
A dracului mândrie! A boalii invidie! Pârdalnica de maladie gheboasă....

Mihailc 29.07.2015 12:53:11

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 596568)
Oi băga, de-mi vine pofta, cum să nu... Mai ales că te am pe tine ca sprijin, că băgași și tu ceva plângăcios, acu vreun an, o mică scânceală în scutecele scrobite, acolo... Da să știi că mi-a plăcut totuși poezioara ta. Că ești diletant în poezie, asta e clar pentru mine. Dar textu era curat, era rumegat bine, era dens și mâna la simțăminte bune și cuget viguros. Îmi plăcu, deh, chit că scrii ca un mititel, deocamdată. Îmi venea să-ți întind o batistă.....:))) Scris de domnișoară, text de căstrățel nervos. Da cu simțire, domle, cu simțire interiorizată, concentrată, cum le place intelectualilor rasați.
Mofturi!
Specific pentru începători, mult mai bine te descurci cu alte genuri literare decât cu poezia. Exercițiul ăla pe marginea parabolei mie îmi păru excelent. Ar fi de comentat cu atenție și de dezvoltat. Din păcate eu unul n-am chef, căldură mare... Te-o ajutat Delia dar i-ai dat prea ușor/cu ușurătate flit. Deh, apucături de-ale maeștrilor tăi din care nu mai scoți capul în veac!

*
Tre să fii foarte chior ca să nu vezi că, da, sunt om de virgule și aproximații.
Chiar nu poți trece de prima perdea de fum, Mihaile? Sunt ani de când zaci înfrânt la picioarele propriei îndărătnicii insolente.
A dracului mândrie! A boalii invidie! Pârdalnica de maladie gheboasă....

Bre Ioane, nu te zburli acuma la mine ca un cocoșel virilizat peste noapte de admirația cotețului, că n-am eu treabă cu găinușa ta preferată. Doar ziceam că un pic de lirică hepato-biliară te-ar mai întoace un pic într-ale tale obișnuite, alea cu smerenia, inima înfrântă etc. etc. Lasă-i pe luzări în necazul lor, nu ține la rânză toate bombănelile lor, tu ocupă-te de ce știi tu cel mai bine să faci!
Vai, vai câtă risipă de bunătate se face când se supără sfințișorii sezonieri ai forumului!

CristianR 29.07.2015 12:58:34

Nu mai trece odată canicula asta...

delia31 29.07.2015 13:05:21

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 596584)

eu as zice ca gerul nu mai trece...inghetul nostru launtric...

ovidiu b. 29.07.2015 13:09:38

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 596584)

Mno, o da Domnul și o ploaie ... chiar dacă nu suntem vrednici.

CristianR 29.07.2015 13:11:01

Să ne rugăm pentru ploaie, deci. Și pentru dezgheț.

ovidiu b. 29.07.2015 13:19:40

Poate să și cântăm puțin cu dragul nostru părinte Dionisie: https://www.youtube.com/watch?v=TFA-PI4zols

AlinB 29.07.2015 13:30:24

Bine ca nu are cont pe forum dragul de el ca ca cine stie ce ar mai iesi.
Hainele astea virtuale sunt greu de purtat.

AlinB 29.07.2015 13:38:08

Citat:

În prealabil postat de AGabriela (Post 596503)
Adevarat, insa aceasta complacere vine dupa un timp in care am simtit ca m-am fortat sa fiu o "crestina" dupa tipic, cu rugaciuni lungi citite, cu mers la toate slujbele si unde am ajuns?...aproape de pragul disperarii pentru ca aveam asteptari prea mari: de la sfinti si Dumnezeu pe de o parte si de la mine pe de alta parte. Sigur ca incurajez pe cei ce pot face si pot fi prezenti la toate tipicurile, dar mai ales prezenta duminica la Sf Liturghie este obligatorie pentru cine poate. Dar pe de alta am ajuns la concluzia ca fiecare face cat poate si ce poate, de aceea fac si eu cat si ce pot, cam putin ce-i drept sau poate mai nimic...iar pentru restul mai vorbesc cu parintele la care ma spovedesc sau cu prietenii sau mai pun cate un post aici pe forum :)
Multumesc frumos oricum pentru parerea dvs. sincera. Sper sa mai recitesc aceste randuri din cand in cand

Asta se cheama distragerea spre tipic.

Tipicul ar trebui sa fie "platforma" pe care sa se zideasca rugaciunea interioara, dupa cum chiar tu spuneai:

Citat:

În prealabil postat de AGabriela (Post 596494)
La unii oameni starea de rugaciune nu este neaparat repetarea nesfarsita a unei fraze, chiar daca cuprinde in ea toata esenta mantuirii, ci rugaciunea reprezinta starea de bucurie din suflet sai/sau gandul neincetat la Dumnezeu..."Prezenta", dupa cum spunea parintele Arsenie Papacioc

Si tot tu spuneai:

Citat:

În prealabil postat de AGabriela (Post 596494)
De acord pentru cine vrea si poate sa o aplice/practice. Cine nu vrea poate va vrea mai incolo sau Dumnezeu stie ce se intampla cu el/ea. Momentan sunt limitata si nu reusesc sa practic/aplic tot ce mi se propune.

Acum stii ce se intampla.
Daca asemenea fariseilor curatam doar partea din afara a paharului (Matei 23:25,26 Luca 11:39) se ajunge la saturatie, plictiseala, dezanadejde, etc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:37:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.