Citat:
În prealabil postat de DragosP
(Post 596834)
Ludicu-le, Biserica a existat din veci.
P.E. Evident, eu nu greÈesc.:44:
|
Nu contest ca zic unii asa; e o trufie fara margini sa zici ca o organizatie umana e...vesnica.
Fartate, la Pentecost ce sarbatoresc crestinii ortodocsi? Eu am auzit ca intemeierea Bisericii Universale si primirea harismelor de la Sf. Spirit. O fi asa, n-o fi asa...
On-topic, at last: din moment ce Domnul Iisus pune copiii ca standard de credinta pura si viata traita spre mantuire, in mai multe randuri o zice, evident ca niste copii, plecati la Domnul din zorii a ce ar fi fost viata lor terestra, sunt mantuiti. Nimeni, cred, nici chiar pe forumul asta, nu sustine ideea scelerate "copii in Iad". Eventual sugari, ca sa fie oroarea conceptuala maxima. Pe de alta parte, nici cum sugereaza subtil Florin-Ionut, copiii morti nu ajung sfinti/ingeri. Sunt mantuiti, si gata! Ca umani obisnuiti, pur si simplu. Iar ideea ca copiii morti ante-baptism au, chipurile, vreo vina personala si pe caled e consecinta nu pot gusta dulceata de Sus, e la fel de...dubioasa. Problema de logica: vorbind despre Imparatia de Sus, Domnul pune copiii ca standard, in alt loc, zice ca ingerii lor "pururea vad Fata Tatalui Meu Care este in Ceruri". Unii, ca sa emfasizeze rorul Botezului, zic ca niste fiinte care habar nu au cu ce se mananca pacatul, ura, si alte porcarii, ajung Jos, doar fiindca nu au fost botezati la timp... Eu pe cine sa cred? Pe Stapan, Care vorbeste explicit, sau pe slugi, care o dau la intors cu sofisme, in scop de propaganda orgazniaationala si "strans randurile"? Conceptul catolic de "Limb al Infantilor" e mult mai uman si logic. In conceptia ortodoxa, Iadul e un loc impartit de un copil, ucis de vreo cretina de infirmiera in vreo maternitate, cand avea varsta de 24-72 ore, si de...Stalin, Hitler, Mao, Albert Pike, Adam Weishaupt, George Bush, si alte gunoaie de initiati si macelari de popoare. Nu as vrea sa fiu in locul logicii. Halebarda cu lame de laser a subiectivismului eclezial o reteaza cat ai clipi. Si, fiindca a fost short-lived, nu a apucat sa fie botezata, deci...in Iad cu ea.