maria.15 |
23.12.2014 17:12:58 |
Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
(Post 575686)
*
Ovidiu a spus bine ca nu trebuie spovedanie ptr. fiecare impartasanie. Cu siguranta el nu a sugerat sa ne impartasim chiar daca avem pacate grave. El a vorbit despre crestini, despre oamenii din Biserica care stiu cum sta treaba, nu la noi veniti sau la crestinii de ocazie. Spovedania inainte de Sf.Impartasanie se face mai ales ptr. pacatele grave, de moarte si strigatoare la cer (omor/avort, curvie, hotie, fumat, alte patimi). La noi s-a impamantanit acest obicei de a ne spovedi inainte de impartasanie, ptr. ca majoritatea romanilor se duc la preot de Craciun si de Pasti. In aceasta situatie, normal ca trebuie sa fie spovediti oamenii inainte de a primi Sf.Impartasanie.
|
pe mine m-ati bagat in ceata, si dvs. si ovidu.b .nu pt. ca e neclar ce ati scris ci pt. ca e foarte diferit de ce stiam eu.
nu am intalnit "oamenii din Biserica care stiu cum sta treaba" care sa se impartaseasca fara a se spovedi inainte,apoi in toate cartile marilor duhovnici am citit ca una dintre conditiile pt. a te putea impartasi este spovedania.
in ceea ce priveste "Spovedania inainte de Sf.Impartasanie se face mai ales ptr. pacatele grave, de moarte si strigatoare la cer" iar nu sunt de acord...marii duhovnici ne atentioneaza ca si gandurile rele trebuie marturisite.
si de faptul ca grecii se impartasesc fara spovedanie nu am auzit.sau poate ca fac lucrul acesta,dar cu siguranta parintii imbunatatiti greci nu recomanda lucrul acesta.
oricum,ceea ce vreau eu sa spun e ca tot ceea ce am auzit,citit de la diversi preoti e ca trebuie sa ne apropiem cu mare grija de Sfanta Impartasanie,spune si Apostolul Pavel ca trebuie sa se cerceteze omul pe sine si apoi Impartasania.
nicioadata nu am intalnit preoti care sa impartaseasca pe cineva care nu s-a spovedit inainte.
dar pana la urma duhovnicul decide pt. fiecare,desi ma sperie gandul ca sunt preoti care impartasesc fara sa spovedeasca inainte.
|