Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Produse de post - sa nu fie de la animal, sau componentele? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15587)

ovidiu b. 30.09.2012 00:37:23

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 473371)
Dar poate ai vreo boala si atunci ar trebui sa vorbesti cu parintele, sa vezi daca iti da dezlegare sa tii un post mai usor, vezi si tu!

La boală mai de folos e postul.

AlinB 30.09.2012 00:38:47

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 473371)
Sophia, daca vrei sa postesti si nu prea poti, spune si tu: Doamne, vezi neputinta mea, ajuta-ma si pe mine sa postesc!
Asa, daca pui in fata neputinta si pe Dumnezeu la coada, sigur nu va iesi nimic! Ai sa vezi ca, pe masura ce te obisnuiesti cu postul, nu ti se va mai parea asa greu. Dar poate ai vreo boala si atunci ar trebui sa vorbesti cu parintele, sa vezi daca iti da dezlegare sa tii un post mai usor, vezi si tu!

Ca de obicei cand sophia intreaba ceva, nu intreaba ca sa se lamureasca ci ca sa declare mai tarziu sus si tare ca nu exista o regula sau perspectiva clara in problema in cauza, dand ca exemplu in acest sens parerile si discutiile contradictorii a unor forumusti.

Poate mai bine incepeati prin a o intreba cate posturi serioase a tinut pana acum (cum ar fi cel al Pastelui) de a ajuns la astfel de detalii.

Raoul 30.09.2012 00:43:14

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 473372)
La boală mai de folos e postul.

Eu daca as mai fi si bolnav si sa ma pui sa mananc numai de post,cred ca as muri mai repede! Pieptul de pui,pestele,laptele,albusul de ou ajuta enorm.

ovidiu b. 30.09.2012 00:48:30

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 473379)
Eu daca as mai fi si bolnav si sa ma pui sa mananc numai de post,cred ca as muri mai repede! Pieptul de pui,pestele,laptele,albusul de ou ajuta enorm.

E tocmai invers, dar cum zici tu...:4:

AlinB 30.09.2012 01:03:52

Depinde de om, depinde de boala.

Na ca ati gasit de la ce sa va certati.

ovidiu b. 30.09.2012 01:12:30

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 473388)
Na ca ati gasit de la ce sa va certati.

....))))...nici o șansă...Raoul știe!

Raoul 30.09.2012 17:44:31

Stiu,stiu... :65:

Asa,acum sa revenim la subiect:

Azi la manastire am intrebat putin despre post si mi s-a raspuns ca mierea nu e de dulce,pentru ca albina e animal fara sange! Se pot manca si fructe de mare in timpul postului. Eu asta nu am stiut,e chiar super,imi plac mult fructele de mare.

Iar despre inlocuirea laptelui,carnii,branzei cu alimente alternative dar care sunt de post,aici depinde de fiecare persoana in parte. Mi s-a spus ca e mai bine decat sa mancam carne,adica sa nu postim deloc,dar ca cei care sunt cu adevarat constiinciosi si vor sa posteasca asa cum trebuie refuza a consuma astfel de produse. Ideea e ca postul are multe nivele. Primul este sa nu mananci carne,lapte,oua si derivatele acestora. Apoi fiecare poate alege pe ce treapta vrea sa stea,in functie de putintele sau neputintele sale.

N.Priceputu 30.09.2012 17:48:44

Bun răspunsul pe care l-ai primit, Raoul; așa gândesc și eu cu privire la post: sunt trepte.

ovidiu b. 30.09.2012 19:25:18

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 473474)
Apoi fiecare poate alege pe ce treapta vrea sa stea,in functie de putintele sau neputintele sale.

Așa este. Cum se simplifică lucrurile când apelăm la duhovnici, și cât s-ar simplifica ele dacă am și asculta de ei.

Raoul 30.09.2012 19:58:58

@N.Priceputu si @ovidiu b, va multumesc pentru "feedback-ul" pozitiv. Pentru mine eu zic ca problema e lamurita :4:

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:39:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.