Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Fetele cuminti nu mai sunt la moda? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13666)

LaPetiteMoc 26.08.2011 23:49:15

Citat:

În prealabil postat de laviniu (Post 394015)
Stimabila domnita, nu generalizati va rog mult!!!

ps.nu determinati va rog cresterea nr de fete batrane(trecute de 35), nemaritate din motive ca sunt bune la suflet si...dezinteresate material...numai bine!

Sunt "n" motive particulare pentru care o femeie este singura. Nu putem generaliza in nici un fel. Si in niciun caz ca sunt singure pentru ca sunt bune la suflet si dezinteresate material. Asta chiar m-a facut sa rad. :))

maria32 27.08.2011 00:02:12

Citat:

În prealabil postat de crestinOrtodoxa (Post 394026)
Dap. Toate. Pai ne vizitam intre noi, vorbeam,etc,daca eram colege, logic. Intre fete e comunicarea ceva mai buna decat intre baieti pt ca fetele sunt mai inclinate sa vorbeasca mult :))
Cu majoritatea inca mai tin legatura.
Si da... toate... trist, stiu. Nici eu nu fac exceptie, si mie tot aceleasi idiotenii mi-au bagat in cap ai mei, inclusiv bunicii. Daca nu erau orele de religie din scoala, biserica si cartile parintelui Cleopa, si eu imi distrugeam in continuare viatza la fel.
E dificil, e ca si cum ai lupta contra curentului, desi eu stiu ca fac bine revenind la trairea in ortodoxie, celorlalti li se pare ca-mi irosesc tineretea batand drumul bisericii cand ar trebui sa traiesc viatza din plin si sa ma distrez "ca nu ma mai intalnesc cu anii astia".

Si fac o fatza de parca pe bune mi-as fi pierdut de tot mintzile daca le amintesc de calugari athoniti tineri, de cati ani avea Sf.Parascheva cand a plecat de acasa, de cati ani aveau Sf.Gheorghe, Sf.Pantelimon, fiul cel mic al lui Brancoveanu...

ce vreau sa spun e ca e normal sa fie mai influentate de familie decat de ce spune biserica. Parintii isi distrug copii... copiii cu adevarat se nasc "in lanturi", cum zice parintele Arsenie Boca...

din pacate ma regasesc si eu 100% in aceasta postare, si referitor la fostele colege de liceu si la parerile celor din jur gen "ai luat-o razna cu biserica, o sa-ti para rau ca nu-ti traiesti viata"... :(

Miha-anca 27.08.2011 00:30:54

Am citit raspunsurile de mai sus si am observat ca nu se prea face diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie privita virginitatea.
Ce ne spune Biblia, care cuprinde "instructiunile de folosire a acestei vieti", pe care o avem de la Dumnezeu:
1.Cât despre cele ce mi-ați scris, bine este pentru om să nu se atingă de femeie. 2.Dar din cauza desfrânării, fiecare să-și aibă femeia sa și fiecare femeie să-și aibă bărbatul său. 3.Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea și femeia bărbatului. 4.Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu este stăpân pe trupul său, ci femeia. 5.Să nu vă lipsiți unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul și cu rugăciunea, și iarăși să fiți împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre. (I Corinteni,7)

Optica s-a schimbat pentru ca rusinea nu mai exista si avem impresia ca totul ni se cuvine.

Cum discutia se poarta pe un forum ortodox, am ales sa pun problema din punct de vedere ortodox, intrebandu-va totodata: care e scopul vietii?
Pe scurt: mantuirea. Iar la mantuire nu ajungem doar daca avem bani, succes de tot felul, etc. As zice, chiar dimpotriva!

Miha-anca 27.08.2011 00:53:49

Prapastia dintre generatii

As vrea sa-i intreb pe cei tineri, daca considera ca peste 20-30 ani vor vedea cu aceiasi ochi aceasta problema; sau datorita experientei acumulate, buna si rea, isi vor schimba optica in ceea ce priveste castitatea.

laviniu 27.08.2011 09:52:02

Citat:

În prealabil postat de LaPetiteMoc (Post 394040)
Sunt "n" motive particulare pentru care o femeie este singura. Nu putem generaliza in nici un fel. Si in niciun caz ca sunt singure pentru ca sunt bune la suflet si dezinteresate material. Asta chiar m-a facut sa rad. :))

....asta si era SCOPUL...dar dvs. stiu ca banuiati!

CelMandru 27.08.2011 13:11:25

fetele cuminți sunt cele mai la modă...

beliver 27.08.2011 13:31:49

Citat:

În prealabil postat de Azzuurra (Post 393860)
Buna.

Nu te cunosc, dar din postare m-am gandit ca e vorba de tine.

Si ceea ce vreau sa spun, sper sa le ajute si pe alte fete "indemnate de moda lumii" sa nu mai fie "cuminti".

Sunt doar niste intamplari din timpul facultatii, dar sper sa foloseasca.

Un grup de baieti si fete se duc la o petrecere, se cunoasteau si cam majoritatea erau perechi, teoretic. Petrecerea era simpla, putina muzica si se discuta. Si la un moment dat, "doar pentru distractie", s-au jucat adevar sau provocare, sau jocul era doar cu provocari.... In fine, doi care stateau mereu impreuna si se cunoasteau, au primit porunca sa se sarute. Oamenii fericiti, indeplinesc porunca. Si dupa i se da aceasi porunca si fetei Z si fata da un pupic simplu pe buze, genul juma de secunda si baiatu' a trebuit sa stea cu ochii inchisi. Si toti cand au vazut, mai ales un baiatul care s-a sarutat mai inainte, au inceput sa spuna ca trebuie sa se sarute serios si Z nu voia. Si pana la urma, prietena baiatului(Y), i-a spus ca Z e virgina si chiar el a zis "bun, bun, lasam asa". Si dupa tamtam "in secret" ca vai, chiar mai e virgina la varsta asta?(Mai ales baietii, deci nu e chiar atat de irelevant pentru ei).

Trece o perioada, si Y cunoaste un baiat mai in varsta, si foarte experimentat. Ies in grup mai multe fete si el. Si dansul direct le intreba pe fete cum sta treaba legata de subiect, si afla, nu era oricum nevoie de cuvinte. Pe drum, aceeasi poveste. Baiatul o intreba pe Y:"Chiar e virgina?".

Si ce se gandeste prietena buna Y s-o sfatuiasca pe Z(mai ales vazand reactia baietilor): uite, daca vrei poate sa te "initieze" prietenul meu ca el e priceput sau "de ce nu faci dragoste cu fostul tau prieten, ca sa-ti treaca de el o data".

...............................................

Alta situatie: 3 prietene: A, B, C. A ii povesteste lui B ca saraca de C s-a casatori cu prima ei relatie "serioasa" si o compatimea, ca n-a mai cunoscut alt barbat, ce penibil sa cunosti doar unu'... A si B au mai avut discutii contradictorii. Si la un moment dat, A ii spune lui B:" La cat de entuzisamat de mine este prietenul meu, iti dai seama cu ar fi fost daca eram virgina" si in ciuda a tot ceea ce afirma, aceasta fraza a fost surprinzatoare, "o dorinta sau chiar si un regret ca nu mai este cuminte."

Si as mai adauga ca mai exista indemnuri de tot felu', nu le cunosc pe toate. Ca de exemplu:"ce crezi, ca iti va ridica statuie sotul tau daca vei fi virgina cand te vei casatori", sau "ai nevoie de experienta cand te vei casatori, ca trebuie sa fii buna si la pat". Si in general, fetele care spun acest lucru au probleme din cauza pierderii virginitatii.

Unii barbati normal ca ar recomanda, nu ma refer la cei cuminti, ci la restu', ca doar cum isi fac ei experienta, pe "cheltuaiala" fetelor.

Si oricum, o fata cuminte, care a incheiat o relatie de lunga durata comparativ cu una care si-a inceput viata sexuala, are mai putin de suferit. Normal ca si pe prima o afecteaza despartirea, dar suferinta de dupa e altfel, si stii ca "cel potrivit pentru tine" va aparea la un moment dat, cand pentru celelalte, socul ca "nu vor ramane impreuna toata viata" e foarte mare, ca din cauza aceasta, a facut ea compromisuri.

Adica daca cineva s-ar arunca sa-si incepa realatiile intime inainte de nunta ar trebui sa-si asume responsabilitatea ca s-ar putea ca acela sa nu fie singurul, chiar daca cred asta cu tarie momentan. Si oricum, fetele se schimba dupa, si "sunt putin mai disperate" din acest motiv fata de relatie(nu ma refer la cele care de la inceput isi doreau sa cunoasca mai multi parteneri).

Lasand la o parte ceea ce spune lumea, ca bietii sunt smecheri si fetele sunt curve, problema este de natura interioara. Adica un baiat care a avut relatii cu diferite femei, are incredere in el, iar fetele(care isi dorisera un singur barbat) devin deznadajduite si cu fiecare relatie, "durerea e mai mare".

Cu toate ca am vorbit pentru fete, porunca "sa nu fii desfranat" se refera atat la fete, cat si la baieti. Dar despre "provocarile si indemnurile" primite de baieti, ar trebui sa vorbeasca cineva de sexul masculin.

Indiferent ce-ar spune un barbat dupa casatorie despre faptul ca ai fost cuminte, virginitatea se pastreaza pentru tine, in primul rand sa stii ca ai facut voia Lui Dumnezeu, dar de ce nu, si pentru confortul tau psihic. Si asa nu pici in capcane de genul experientei sau ridicarii statuii.

Si mai exista explicatia hormonilor. Probabil sunt mai privilegiate cele mai calme din fire fata de cele agitate, dar pana la urma capu' conduce corpu' si nu invers. Si am vazut si fete agitate, care pazindu-si mintea, au ajuns cu bine la casatorie, chiar daca a avut loc la o varsta mai inaintata.

Ultimul lucru: E se duce la Duhovnic si-l intreba ce sa faca, ce sa le raspunda celor care ii spun ca e bine sa castige experienta inainte de casatorie. Si Duhovnicu' ii raspunde(aproximativ cuvintele lui):" N-ai nevoie de experineta. Asa cum ai invatat sa mananci si sa mergi, asa inveti sa le faci pe toate, la momentul potrivit. Si tu sa-i spui: stii ce inseamna porunca sa nu fii desfranat? Stii cat de grava e desfranarea? E canonisita 7 ani. E n-am suficiente cunostinte ca sa-ti explic cat de grav este ce ma indemni, du-te la un preot si el iti va explica. ........ Daca eu fur, sunt constient de asta, si nu inseamna ca trebuie sa-l conving si pe altu' sa fure, ca stiu ca fac un pacat. "

Daca as fi admin te-as bana,n-am putut sa citesc pana la sfarsit ce-ai scris,dar pot sa-ti spun ca din cat am citit am fost scarbita.Te-as sfatui sa nu mai dai atatea amanunte...Doamne ajuta!

glykys 27.08.2011 14:03:48

!

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 394007)
Te rog să mă ierți Ana Maria dar cred că ai putea să-ți exprimi propriile tale păreri. Totuși trăim în secolul XXI.

Mi le-am exprimat foarte clar pe prima pagina a topicului, sigur am scris si despre "chipul acestui veac". Ma mira acest "totusi".

Credeti ca daca suntem in secolul XXI nu mai exista educatie, nu mai exista relatii defectuoase parinti-copii, pe care le vede tot omul, nu mai exista principiile Evangheliei, nu mai exista mantuire?! Nu stiu de ce fiecare generatie crede ca e mai cu mot, desfranarea, societatea stricata si corupta, relele obiceiuri, educatii si mentalitati, dorinta de a placea oamenilor au existat de cand lumea si pamantul, nu s-a schimbat nimic. Sincer, prefer sa traiesc in secolul XXI in Romania decat in primele secole crestine in Imperiul Roman...

Si ma cam deranjeaza faptul ca unii considera ca pe acest topic sunt doua tabere: maturii care sunt pro virgintatii si tinerii care sunt contra. Eu sunt tanara si sunt pro, dar cu amendamentul ca este o virtute care trebuie cultivata ca un mijloc de a placea lui Hristos si de a implini o porunca, nu pentru a-i placea sau nu sotului sau pentru a-ti pastra sau nu casnicia sau pentru a nu le face rusine parintilor. Asa am fost invatata de mica si, in timp, am ajuns la concluzia ca este de folos.

laviniu 27.08.2011 14:15:12

Sigur, m-as insura cu o virgo intacta , dar nu-mi displace nici o domnita cu orizonturi mai deschise chiar daca nu tuturor , cu conditia sa accepte ca eu sunt capul si dansa sa fie un gat bland si bun!Numai bine!

heaven 27.08.2011 14:26:23

Citat:

În prealabil postat de beliver (Post 394130)
Daca as fi admin te-as bana,n-am putut sa citesc pana la sfarsit ce-ai scris,dar pot sa-ti spun ca din cat am citit am fost scarbita.Te-as sfatui sa nu mai dai atatea amanunte...Doamne ajuta!

Iertare,de multe ori ceea ce ne provoaca un puternic sentiment (inclusiv scarba) spune mai multe despre noi,cei care il traim,decat despre persoana care se presupune ca l-a declansat...

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:10:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.