Citat:
În prealabil postat de Liviu33
(Post 361905)
Cred ca totul tine de felul meu de a fi!
|
A fi sau a nu fii... crestin. Fratia ta esti "urechist" in ale crestinismului. Nu-i asta un bai mare, cu conditia sa accepti schimbarea.
Fratia ta mergi la spovedit, asa? Ce-i spui duhovnicului, in afara de faptul ca ai furat, ai mintit, nu te-ai rugat, ai lipsit de la Biserica, ori ca ai mancat inghetata in post? Ai incercat vreodata sa spui, inca de la inceputul marturisirii, cu lacrimi si sudoare: "parinte, am venit aici,
in fata lui Hristos, pentru ca ma simt cuprins de parere de rau in toata fiinta mea, caci iata,
am ales cu propria mea voință si dorință sa-L urmez in toate faptele mele si in fiecare clipa a vietii,
sa fiu crestin adică, dar m-am abătut de la calea Lui cea dreaptă prin fapte vrednice de toata rusinea;
crestin fiind, am continuat sa caut placerile si folosul lumii cu multe din faptele mele, chiar atunci cand
constiinta mea (!!!), judecatorul meu de la Dumnezeu daruit in aceasta lume, imi striga ca făcând acestea pe Însusi
Stapanul si Domnul meu Hristos rastignesc; vai mie, netrebnicului! Primeste, parinte,
pocainta mea sincera si roaga-L pe Domnul pentru mine,
pacatosul, caci ma fagaduiesc sa lupt cu toate puterile mele spre a nu mai face acestea si ma fagaduiesc
sa ascult de cuvantul pe care Domnul il va da sfintiei tale chiar si spre certare de-ar fi!" ?
Sublinierile au rolul de a scoate in evidenta esenta intrebarii mele, marcând acele... "popasuri spre meditatie" din cuvantul duhovnicesc.
Fratiei tale iti place sa canti dupa ureche fiindca asa nu trebuie sa te ostenesti cu invatatul descifrarii partiturilor. Si talent cu carul de-ai avea, cu manele n-ai sa canti in corul Catedralei. Esti speriat de inaltimea muntelui! Eu te-as sfatui (iarta-mi indrazneala, o fac doar pentru ca stiu :16: ca nu esti rauvoitor) sa lasi prostiile astea materialist-dialectice si sa te hotarasti de vrei sa te mantuiesti sau nu! Daca vrei, urca tu la Hristos, pas cu pas, cu rabdare, nu incerca sa desfiintezi sfintenia Lui si a Bisericii Sale doar ca sa-ti acoperi lenea. Treci, cu hărnicie, la lucru duhovnicesc si vei primi cele duhovnicesti; altfel, la rock cu tine!:45:
Sa fii sanatos si grabnic spre Hristos!
Cu drag, fratele tau Gheorghe, preotul.