Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Societate din ce in ce mai corupta !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12172)

tabitha 11.01.2014 01:08:59

cu plăcere

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 547254)
Pe drum si-au inceput naduful spunand ca vor neaparat sa puna pe cineva la blestem fiindca l-a inselat de 2000 de RON pe copilul si nepotul lor (acela avand probabil vreo 35-40 de ani). Nu mai stiu ce le-am spus, dar stiu ca atunci cand am coborat cu totii in fata Manastirii Petru-voda, mi-au promis (fara sa le cer eu) ca se vor ruga pentru sanatatea si prosperitatea celui care le inselase copilul/nepotul... Si... lucru curios, Parintele Iustin parea ca "stie" de intamplarea asta, desi atunci mergeam pentru prima oara acolo si nici nu apucasem sa deschid gura!

Ei da, Moshule, se pare că ai ceva stofă pentru preoția universală. :)
Mă bucur pentru tine că l-ai cunoscut pe părintele Iustin - eu n-am apucat.

Mosh-Neagu 11.01.2014 19:57:08

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 547302)
Ei da, Moshule, se pare că ai ceva stofă pentru preoția universală. :)
Mă bucur pentru tine că l-ai cunoscut pe părintele Iustin - eu n-am apucat.

Din fericire, l-am cunoscut pe Parintele asa cum putini pot spune ca l-au cunoscut: de doua ori inainte sa plece, dar si "dupa", cand o data in plus mi s-au confirmat gandurile privitoare la sfintia-sa! Nu vreau sa para nici poveste, nici exagerare si cu atat mai putin ca am avut vreun merit in acest sens. Mai degraba si-a facut Dumnezeu mila de mine, si atat!
Cat despre "stofa" aceea... nu cred ca are rost sa vorbim. Sunt cu mult mai lipsit de convingere decat multi de pe aici sau dintre cei pe care-i cunosc eu. Acum, in urma acestui gand al tau, inclin sa cred ca... mai bine faceam daca taceam. Cand spun ca ma cunosc mai bine, stiu la ce ma refer. In general, mi se pare ca toti cei din jur isi inmultesc talantul mult mai cu folos decat mine. Iar pentru ceilalti... nu exclud posibilitatea unor schimbari uimitoare, tot prin mila lui Dumnezeu. Nimeni nu face umbra degeaba pe acest pamant. Oare de cate ori, deschizand gura, nu spunem anumite lucruri, care pot schimba vieti, pot alina suflete... Dar oare acele ganduri chiar ne apartin? Si atunci de ce ne-am cere... "drept de autor"?... Un anumit har ti se da de sus dar la fel ti se poate si lua. Nimic nu ne apartine. Nici macar viata asta de care tragem uneori si cu dintii, pentru o zi in plus!...

aubergine 11.01.2014 22:03:29

Citat:

În prealabil postat de grigoras gherase (Post 464493)
.Ii acuzam pe conducatorii nostri de azi ca sunt corupti,si este adevarat,dar trebuie sa tinem cont ca vin din mijlocul nostru,ca sunt fratii si copii nostri!Si atunci,haideti sa ne intrebam de ce sunt acestia asa cum sunt?Pentru ca noi am creiat asemenea exemplare.Asa ajungem sa intelegem ca noi insine suntem vinovati de existenta unor asemenea oameni.Cum de s-a intamplat aceasta,e foarte simplu:noi insine suntem crestini de slaba calitate,cum spune Sf.Ap. si Evanghelist Ioan,caldicei!Frecventam Sf.Liturghie rar,secvential,mai mult din a ne face "datoria"si nu din bucuria de a ne intalni cu Domnul nostru Iisus Hristos.
!

Cu ce ziceti aici eu nu ma impac deloc. Politicienii sa isi asume vina, fiecare dintre noi are o vina personala pentru care va fi acuzat la Judecata, daca ei au furat nu o sa fim acuzati noi in nici un caz. Nu suntem vinovati pentru asta, nu sunt fratii sau copiii nostri, ei sunt o tagma separata, o increngatura de mafioti, rude intre ei. De aceea sunt amintiti separat la liturghie, eu asa cred, se zice sa ne rugam pentru conducatorii nostri pentru ca ei nu sunt din mijlocul nostru, sunt separat,i un element separat, daca faceau parte din popor erau amintiti impreuna cu poporul, nu aveau o mentiune speciala numai pentru ei, vor raspunde in fata Domnului ca nu au condus cu vrednicie poporul, noi vom raspunde pentru pacatele noastre, nu ale lor!

Mosh-Neagu 13.01.2014 14:06:10

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 547398)
Cu ce ziceti aici eu nu ma impac deloc. Politicienii sa isi asume vina, fiecare dintre noi are o vina personala pentru care va fi acuzat la Judecata, daca ei au furat nu o sa fim acuzati noi in nici un caz. Nu suntem vinovati pentru asta, nu sunt fratii sau copiii nostri, ei sunt o tagma separata, o increngatura de mafioti, rude intre ei. De aceea sunt amintiti separat la liturghie, eu asa cred, se zice sa ne rugam pentru conducatorii nostri pentru ca ei nu sunt din mijlocul nostru, sunt separat,i un element separat, daca faceau parte din popor erau amintiti impreuna cu poporul, nu aveau o mentiune speciala numai pentru ei, vor raspunde in fata Domnului ca nu au condus cu vrednicie poporul, noi vom raspunde pentru pacatele noastre, nu ale lor!

Vai, noua, popor chinuit! Cine sunt politicienii nostri? Au veni din spatiu? Nu sunt fratii nostri, rudele noastre, prietenii sau cunoscutii nostri? Nu i-am votat noi? Tocmai aici este durerea cea mai mare a noastra: fuga de raspundere, neacceptarea, impresia ca una meritam si alta primim. NIMENI dintre cei ce striga "Jos politicienii corupti", daca ar fi ca maine sa ajunga intr-o astfel de functie, nu ar fi cu nimic diferit. Putini dintre romani au reusit macar in mica masura sa stea departe de compromisurile pe care le creaza tocmai functia in sine. Cel mai de lauda dintre toti, nu este un roman, cum ar trebui, ci un strain: Raed Arafat. Dam vina pe ei, dar cati se roaga cu adevarat pentru sanatatea si inteleptirea lor. Cati merg la biserica dintre cei care-i injura? Iar cei care totusi merg, atunci cand aud rugaciunile pentru conducatori, se invinetesc de furie... Ce asteptam daca nu ceea ce oferim? Daca am avea in familie un fiu ratacit, am face orice sa-l indreptam si am da dovada de toata dragostea noastra. Cati ortodocsi activi are tara aceasta? Cati la suta ne tocim genunchii, in rugaciune, pentru mantuirea acestui neam, si nu doar pentru propria prosperitate? Cati ies in strada cu Biblia in mana, pentru a schimba o mentalitate deja inradacinata? Preferam batele si injuraturile, iar in loc de "Tatal nostru", strigam de ne scoatem plamanii din piept de ura: "Huoooo!". Apoi ne asteptam ca pacea sa se astearna peste cetate! Vai noua, popor chinuit, ca ne mai trebuie vreo mie de ani sa putem intelege de ce ni le da Dumnezeu pe toate care ni le da!...

aubergine 13.01.2014 20:15:02

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 547631)
Vai, noua, popor chinuit! Cine sunt politicienii nostri? Au veni din spatiu? Nu sunt fratii nostri, rudele noastre, prietenii sau cunoscutii nostri? Nu i-am votat noi? Tocmai aici este durerea cea mai mare a noastra: fuga de raspundere, neacceptarea, impresia ca una meritam si alta primim. NIMENI dintre cei ce striga "Jos politicienii corupti", daca ar fi ca maine sa ajunga intr-o astfel de functie, nu ar fi cu nimic diferit. Putini dintre romani au reusit macar in mica masura sa stea departe de compromisurile pe care le creaza tocmai functia in sine. Cel mai de lauda dintre toti, nu este un roman, cum ar trebui, ci un strain: Raed Arafat. Dam vina pe ei, dar cati se roaga cu adevarat pentru sanatatea si inteleptirea lor. Cati merg la biserica dintre cei care-i injura? Iar cei care totusi merg, atunci cand aud rugaciunile pentru conducatori, se invinetesc de furie... Ce asteptam daca nu ceea ce oferim? Daca am avea in familie un fiu ratacit, am face orice sa-l indreptam si am da dovada de toata dragostea noastra. Cati ortodocsi activi are tara aceasta? Cati la suta ne tocim genunchii, in rugaciune, pentru mantuirea acestui neam, si nu doar pentru propria prosperitate? Cati ies in strada cu Biblia in mana, pentru a schimba o mentalitate deja inradacinata? Preferam batele si injuraturile, iar in loc de "Tatal nostru", strigam de ne scoatem plamanii din piept de ura: "Huoooo!". Apoi ne asteptam ca pacea sa se astearna peste cetate! Vai noua, popor chinuit, ca ne mai trebuie vreo mie de ani sa putem intelege de ce ni le da Dumnezeu pe toate care ni le da!...

Nu sunt de acord cu ce scrieti aici, e un mesaj frumos, dar nu mi se pare corect sa scrieti aici ca Dumnezeu ne trimite noua si noi am fi vinovati pentru pungasiile lor, nu inteleg de unde sunteti asa de sigur ca Dumnezeu ne face acest lucru, ati vorbit cumva cu El?

Prin mesajul d-voastra stergeti cu buretele vinovatia lor, si intr-un fel, le anulati vina, dand vina pe popor in intregime. Daca ar fi trasi la raspundere si pedepsiti pentru ce fac, mult mai bine ar fi in tara noastra. Eu nu cred ca nu trebuie rugaciune, trebuie rugaciune, oircum si la slujba se face acest lucru, dar trebuie si rapundere si pedeapsa hotilor. Prin atitudinea aceasta fatalista, pe care o aveti nu se rezolva nimic, mai usor este sa spui toata lumea e de vina si nu anumiti oameni sunt de vina, nu pot fi de acord.
Credeti ca Dumnezeu le va spune ca nu sunt ei de vina pentru hotii ci tot poporul e de vina pentru vina lor? Chiar credeti ca asa ar face?

Mosh-Neagu 13.01.2014 23:26:41

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 547670)
Nu sunt de acord cu ce scrieti aici, e un mesaj frumos, dar nu mi se pare corect sa scrieti aici ca Dumnezeu ne trimite noua si noi am fi vinovati pentru pungasiile lor, nu inteleg de unde sunteti asa de sigur ca Dumnezeu ne face acest lucru, ati vorbit cumva cu El?

Prin mesajul d-voastra stergeti cu buretele vinovatia lor, si intr-un fel, le anulati vina, dand vina pe popor in intregime. Daca ar fi trasi la raspundere si pedepsiti pentru ce fac, mult mai bine ar fi in tara noastra. Eu nu cred ca nu trebuie rugaciune, trebuie rugaciune, oircum si la slujba se face acest lucru, dar trebuie si rapundere si pedeapsa hotilor. Prin atitudinea aceasta fatalista, pe care o aveti nu se rezolva nimic, mai usor este sa spui toata lumea e de vina si nu anumiti oameni sunt de vina, nu pot fi de acord.
Credeti ca Dumnezeu le va spune ca nu sunt ei de vina pentru hotii ci tot poporul e de vina pentru vina lor? Chiar credeti ca asa ar face?

Iata un link edificator: http://stirileprotv.ro/stiri/social/...cializare.html "Vrem spitale, nu catedrale!" De parca Biserica ar fi vinovata pentru desfiintarea atator spitale, sau pentru faptul ca din Romania pleaca medicii pe unde vad cu ochii!... Dumnezeu sa-i intelepteasca pe protestatari, fiindca nu stiu ce fac, dar sa ceara parerea celor din spitale (bolnavi in primul rand) si sa afle daca sunt pe aceeasi lungime de unda. Cerem scoli in locul bisericilor, in timp ce in tara noastra avem sute (poate mii) de scoli inchise, fiindca nu mai sunt copii cum erau in perioada "decreteilor". Il maniem pe Dumnezeu in toate felurile, dar suntem nedumeriti de ce primim ce primim. Nu toti iudeii au strigat "Rastigniti-L! Rastigniti-L!" Dar blestemul unui neam a ramas peste veacuri, pana au ajuns ca oameni aparent nevinovati sa fie gazati si arsi in crematorii... Sa multumim lui Dumnezeu, ca pentru rugaciunile celor din manastiri, biserici si catedrale, dar mai ales pentru rugaciunile celor ascunsi prin pesteri si grote, inca n-o ducem atat de rau pe cat am merita! Daca numarul celor ce se roaga cu adevarat, nu vor depasi pe cei care fac voia vrajmasului, nu stiu ce sanse avem sa o ducem mai bine. Dincolo de vorbe, ramane fapta. Fiecare in sufletul si in viata lui. Indreptarea nu trebuie sa inceapa cu ceilalti, ci cu noi insine, fiindca nimic nu e mai convingator pe lume decat puterea exemplului.
Nu e cazul sa ne gandim sa tragem la raspundere. Majoritatea dintre cei corupti, au probabil niste parinti cinstiti, sau niste bunici care si-au lasat sangele in pamantul asta ravnit de multi. Asta este neamul nostru, cu bune si cu rele. In aparenta, un neam fatalist, unde mamaliga nu explodeaza, iar ciobanul in loc sa puna mana pe maciuca, ii spune mioritei... unde sa fie ingropat!... Dar asta nu e o rusine, ci un semn de smerenie si lasare in voia lui Dumnezeu, care stie cel mai bine cum sa oranduiasca lucrurile! Daca n-ar fi asa, si-ar lua de tot, mana de pe noi! Si-apoi... de ce ne plangem atat? De lipsa de confort? Am fi preferat sa traim viata strabunilor nostri? Stefan, Mihai, ba chiar si Vlad ne vor mai degraba rugatori blanzi si iertatori, decat ingenunchiati de democratia civilizata, fara de biserici si fara de Dumnezeu. Iar de vom muri asa, cu rugaciunea pe buze, suferind de rabdarea acestui neam, poate ca ne-am alatura miilor de suflete de romani ajunsi in oastea sfintilor lui Dumnezeu.

AlinB 14.01.2014 13:23:43

Titlul articolului zice asa:

"Sute de participanti la protestul "Vrem spitale, nu catedrale". Cum raspunde Patriarhia"

Pe urma mai jos:

"VEZI in GALERIA FOTO mai multe imagini cu mesajele celor care au participat la protestul virtual."

Ma tot uit pe poze si am numarat un impresionat numar de ...3 (nu sute) de protestatari.

Pardon, sunt 5 intr-o poza sunt 6 din care 5 jandarmi.

Intr-adevar, societatea civila..

guardian knight 14.01.2014 14:23:32

Coruptia poate exista chiar si la unii membri ai clerului !

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 547690)
Iata un link edificator: http://stirileprotv.ro/stiri/social/...cializare.html "Vrem spitale, nu catedrale!" De parca Biserica ar fi vinovata pentru desfiintarea atator spitale, sau pentru faptul ca din Romania pleaca medicii pe unde vad cu ochii!... Dumnezeu sa-i intelepteasca pe protestatari, fiindca nu stiu ce fac, dar sa ceara parerea celor din spitale (bolnavi in primul rand) si sa afle daca sunt pe aceeasi lungime de unda. Cerem scoli in locul bisericilor, in timp ce in tara noastra avem sute (poate mii) de scoli inchise, fiindca nu mai sunt copii cum erau in perioada "decreteilor". Il maniem pe Dumnezeu in toate felurile, dar suntem nedumeriti de ce primim ce primim. Nu toti iudeii au strigat "Rastigniti-L! Rastigniti-L!" Dar blestemul unui neam a ramas peste veacuri, pana au ajuns ca oameni aparent nevinovati sa fie gazati si arsi in crematorii... Sa multumim lui Dumnezeu, ca pentru rugaciunile celor din manastiri, biserici si catedrale, dar mai ales pentru rugaciunile celor ascunsi prin pesteri si grote, inca n-o ducem atat de rau pe cat am merita! Daca numarul celor ce se roaga cu adevarat, nu vor depasi pe cei care fac voia vrajmasului, nu stiu ce sanse avem sa o ducem mai bine. Dincolo de vorbe, ramane fapta. Fiecare in sufletul si in viata lui. Indreptarea nu trebuie sa inceapa cu ceilalti, ci cu noi insine, fiindca nimic nu e mai convingator pe lume decat puterea exemplului.
Nu e cazul sa ne gandim sa tragem la raspundere. Majoritatea dintre cei corupti, au probabil niste parinti cinstiti, sau niste bunici care si-au lasat sangele in pamantul asta ravnit de multi. Asta este neamul nostru, cu bune si cu rele. In aparenta, un neam fatalist, unde mamaliga nu explodeaza, iar ciobanul in loc sa puna mana pe maciuca, ii spune mioritei... unde sa fie ingropat!... Dar asta nu e o rusine, ci un semn de smerenie si lasare in voia lui Dumnezeu, care stie cel mai bine cum sa oranduiasca lucrurile! Daca n-ar fi asa, si-ar lua de tot, mana de pe noi! Si-apoi... de ce ne plangem atat? De lipsa de confort? Am fi preferat sa traim viata strabunilor nostri? Stefan, Mihai, ba chiar si Vlad ne vor mai degraba rugatori blanzi si iertatori, decat ingenunchiati de democratia civilizata, fara de biserici si fara de Dumnezeu. Iar de vom muri asa, cu rugaciunea pe buze, suferind de rabdarea acestui neam, poate ca ne-am alatura miilor de suflete de romani ajunsi in oastea sfintilor lui Dumnezeu.

Oricine poate observa cresterea exagerata a numarului de biserici noi,de dupa 89,in mod disproportionat fata de numarul real al enoriasilor !
Eu nu cred ,ca ,clerul e absolut imun la coruptie,si astfel de comportamente interesate material,pot exista chiar si in sanul clerului !
Cine confunda o parte a clerului corupt cu biserica si cu dogmele crestine face in cel mai bun caz o gresala prosteasca,iar in cel mai rau, un sofism viclean si interesat !
Exista in tara peste 18000 de biserici noi,in timp ce exista DOAR 400 DE SPITALE !
Statul aloca o suma uriasa din buget, bisercii ortodoxe,pentru a construi aceste imobile,in timp ce sistemul medical e la pamant !
Deasemenea cred, ca daca, unii dintre prerlati ar fi dovedit mai mult echilibru si ponderatie (ca sa nu zic bun simt) in aceasta problema,nu s-ar fi exagerat in aceasta privinta asa de desantat !
Si,inca o data : sa facem cu luare aminte distinctia intre Biserica ca ansamblu de dogme si reprezentatii sai pe pamant,clerul,care sunt functionari ai absolutului,dar nu mai putin...oameni !

Mosh-Neagu 14.01.2014 15:15:01

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 547719)
Statul aloca o suma uriasa din buget, bisercii ortodoxe,pentru a construi aceste imobile,in timp ce sistemul medical e la pamant !

Poate ne prezinti si locul de unde ai aceasta informatie. Altfel, ca de obicei, este "grija pofticiosului" de a se indestula fara munca si efort, din ceea ce nu-i apartine.
Este adevarat ca o mare parte din bani vin din buzunare umplute pe cai ilegale, dar chiar nu vad ce vina au preotii sau enoriasii. Poate acele persoane ar trebui sa dea mai multi bani scolilor si spitalelor, dar nu stiu cum se face ca ei au mari mustrari de constiinta, si... "platind zeciuiala", reusesc sa-si gasesasca pacea, la ora de culcare...
Saracia noastra nu se trage din numarul mare de biserici, ci uneori din lene, alteori din orgoliu, dar mai ales din refuzul categoric de a fi cinstiti si de a ne achita in mod corect taxele. La cata economie subterana exista in Romania, s-ar ridica inca pe atatea scoli si spitale, ba chiar inca si mai multe biserici. Sa aruncam "praf in ochi", dand vina pe bisericile construite si din sacrificii dureroase, de la credinciosi cu pensii mici, este in primul rand o lipsa de respect fata de strabunii nostri, care au luptat si si-au lasat oasele in pamantul acesta numai sa nu ajungem tara de pagani fara Hristos. Stefan cel Mare ridica cate o biserica dupa fiecare batalie, Mihai Viteazu a facut tot ce i-a stat in putere pentru a ramane ortodocsi, ba chiar pentru a ne uni in ortodoxie, Vlad a infiintat la Snagov una dintre cele mai puternice manastiri care sa vina clar in slujba oamenilor nevoiasi sau bolnavi, iar acum, vin reprezentantii unor minoritati caraghioase care sustin legalizarea casatoriilor intre homosexuali, si striga: "Jos religia in scoli!" "Prea multe bisrerici!" (desi ei nu calca vreodata pe-acolo); "Vrem scoli!", desi habar nu au cate scoli goale are tara aceasta, fiindca nu mai avem copii care sa le umple. "Vrem spitale!", dar multe dintre cele care au fost, s-au desfiintat, ca sa nu mai vorbim cati dintre medicii buni, au mai ramas pe aceste meleaguri. In Occident, duminica, bisericile sunt absolut goale si nu-si mai au sensul pentru care au fost ridicate. De bine-de rau, la noi oamenii merg inca la biserica... Poate si necazurile ii tin aproape, ca daca ar avea bani, s-ar duce in Tenerife... Pentru cine scoli, daca facem avorturi, sau legalizam prostitutia si casatoria intre homosexuali? Pentru cine spitale, daca nu ne pretuim medicii. Dar mai ales, pentru ce sa ne iubeasca Dumnezeu, daca aruncam cu pietre in Biserica si in slujitorii care mijlocesc in numele acestui neam? Am vazut pozele acelor "fiinte", care tineau ostentativ un afis idiot. Fara nici o exceptie, toti aveau acea privire goala, lipsita de caldura duhului sfant. Nici nu stii daca sa-ti fie mila, sau sa-i intrebi daca au copii sau parinti!... Bieti rataciti total decazuti, carora nici macar nu poti sa le intinzi o mana de ajutor, fara sa te pomenesti pocnit in moalele capului!...
Faceti ce vreti, dar pe aici lasati-ne cu teoriile voastre dezbinatoare de suflete. Ca sa intrati in vorba cu noi, va trebui mai intai sa intelegeti ce e acela respect pentru neamul acesta ortodox din care ne tragem cu totii!

anita 14.01.2014 15:42:54

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 547719)

Sunteti sigur ca banii de la sanatate ajung la destinatia pentru care au fost colectati sau prin alte locuri ?
Altfel de unde ideea de a colecta toti banii publici prin ministerul finantelor ,inclusiv cei din sanatate.
Spitalele rurale erau ineficiente si greu de intretinut
Pentru cativa internati se cheltuia enorm cu intretinerea si personalul.
E adevarat ca au ramas pe drumuri multi asistenti si infirmiere
In aceste spitale rurale erau 2-3 medici pensionari ,nicidecum medici tineri.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:59:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.