Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Avortul in BC (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12107)

Mihnea Dragomir 05.02.2011 00:59:52

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 333302)
Avortul chirurgical este la fel de condamnat ca si cel prin utilizarea "pilulei de control al nasterii", care habar nu am la cat timp poate fi luata dupa contact. Dar e un altfel de avort, ca duce la distrugerea "embrionului", ca nu stiu cum sa zic.

Din păcate, de multe ori avortul, chimic sau chirurgical, duce nu numai la distrugerea copilului (numit nici măcar "embrion", ci "produs de concepție"), ci și la distrugerea sănătății mamei.

Ar fi comic, dacă de fapt nu ar fi tragic, să vedeți câte cupluri vor copii și umblă după fertilizare in vitro la 35 de ani, după ce și-au omorât "produșii de concepție" la 25 de ani...

dianagroza 05.02.2011 01:05:13

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 333306)
Din păcate, de multe ori avortul, chimic sau chirurgical, duce nu numai la distrugerea copilului (numit nici măcar "embrion", ci "produs de concepție"), ci și la distrugerea sănătății mamei.

Ar fi comic, dacă de fapt nu ar fi tragic, să vedeți câte cupluri vor copii și umblă după fertilizare in vitro la 35 de ani, după ce și-au omorât "produșii de concepție" la 25 de ani...

Va cred pe cuvant, mai ales ca am vazut ca sunteti doctor.
Este foarte mediatizat avortul chirurgical, mai putin acesta "chimic", atat prin aceasta pilula cat si prin alte metode gen diafragma, sterilet si anticonceptionale cred. Sunt familiarizata doar cu denumirile, ce fac exact nu stiu.
Lasati, ca sunt altii la 23 de ani, care vor copii si nu au, fara distrugerea acestor produsi prin utilizarea unor astfel de metode...
Sper sa nu zic vreo prostie, dar paca la a 3a zi de la concepere, coboara duh sfant asupra lui.
Aceasta fertilizare in vitro nu este contra invataturii bisericesti in general?

dianagroza 05.02.2011 12:16:35

1 atașament(e)
«Toate păcatele sunt păcate, dar pruncuciderea (avortul) este mai mare decât toate. O femeie care a făcut un singur avort, este oprită de la Sfânta Împărtășanie 20 de ani. Este ucidere de om.

Să nu‑mi spui mie, cum venise o femeie: „Da, părinte, dar era numai de o lună”. O lună? Auzi ce spun Sfinții Părinți? „Precum când tună și fulgeră odată ai văzut lumina fulgerului, odată auzi tunetul așa este și zămislirea pruncului”. Dacă Dumnezeu vrea atunci să zămislească un copil, în aceeași clipă se zămislește și trupul și sufletul. În aceeași clipă. Și dacă după împreunare ai încercat să împiedici nașterea și să faci vreun avort, și după un ceas după ce te‑ai împreunat, ucigaș de om ești. (Parintele Cleopa)

Dumnezeu Atotcreatorul creează, cum zice proorocul: „Eu creez duhul omului în pântecele maicii lui”. Și de aceea e o urgie mare pe poporul nostru român și pe alte popoare; în Franța, în Germania, în Anglia și în America mai tare se practică avorturile, mai mare urgie, și de aceea focul acesta când începe va arde fără cruțare toate popoarele lumii» (Parintele Cleopa)

camy_d 05.02.2011 12:30:38

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 333306)

Nu știu dacă ar trebui să fie comic pentru noi, deși cam este, dar sigur e comic pentru draci, sunt convinsă că se tăvălesc de răs când se uită la acești oameni, că dracul râde de omul păcătos.

camy_d 05.02.2011 12:37:53

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 333397)

Să nu‑mi spui mie, cum venise o femeie: „Da, părinte, dar era numai de o lună”. O lună? Auzi ce spun Sfinții Părinți? „Precum când tună și fulgeră odată ai văzut lumina fulgerului, odată auzi tunetul așa este și zămislirea pruncului”. Dacă Dumnezeu vrea atunci să zămislească un copil, în aceeași clipă se zămislește și trupul și sufletul. În aceeași clipă. Și dacă după împreunare ai încercat să împiedici nașterea și să faci vreun avort, și după un ceas după ce te‑ai împreunat, ucigaș de om ești. (Parintele Cleopa)

Asta că dacă imediat după împreunare iei ceva să împiedice sarcina, e păcat la fel de mare ca avortul, n-am știut. O puneam în aceeași oală, cu cele care se iau dinainte, care sunt și ele păcat, dar mai mic. Bine de știut.;) Cred că atunci când o să mă mărit, o să-l întreb pe preot, tot ce este păcat legat de viața sexuală, ca să n-am surprize neplăcute după.

dianagroza 05.02.2011 12:42:39

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 333409)
Asta că dacă imediat după împreunare iei ceva să împiedice sarcina, e păcat la fel de mare ca avortul, n-am știut. O puneam în aceeași oală, cu cele care se iau dinainte, care sunt și ele păcat, dar mai mic. Bine de știut.;) Cred că atunci când o să mă mărit, o să-l întreb pe preot, tot ce este păcat legat de viața sexuală, ca să n-am surprize neplăcute după.

Pai da, e la fel.
Pai ideea e ca orice act sexual sa se faca fara nici un mijloc de prevenire a sarcinii, indiferent de metoda. Utilizarea altor metode decat cele medicamentoase, desi nu duc la sarcina, inseamna tot o impotrivire... ca se evita.

Mihnea Dragomir 05.02.2011 12:46:20

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 333308)
Aceasta fertilizare in vitro nu este contra invataturii bisericesti in general?

Împotriva învățăturii Bisericii Catolice, cu certitudine.

dianagroza 05.02.2011 12:50:04

"Biserica Ortodoxă este categoric împotriva fertilizării in vitro!"

camy_d 05.02.2011 12:54:43

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 333417)
"Biserica Ortodoxă este categoric împotriva fertilizării in vitro!"

Parcă am citit undeva că fertilizarea in vitro înseamnă formarea mai multor membrioni, dintre care doar unul supraviețuiește. Așa e?

dianagroza 05.02.2011 12:57:44

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 333420)
Parcă am citit undeva că fertilizarea in vitro înseamnă formarea mai multor membrioni, dintre care doar unul supraviețuiește. Așa e?

Nu stiu. Nu m-a preocupat acest subiect.
Dar cred ca aceasta metoda face ca o femeie sa aiba 4- 6 copii deodata. Spunea cineva de pe forum ca a facut o "reductie embrionara", adica avort, ca organismul nu suporta un numar asa mare de copii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:33:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.