caty_deea |
11.01.2011 20:38:57 |
Domnul a randuit ca eu sa locuiesc cu o adventista.Eu cred ca ei sunt bine intentionati,vor sa respecte Legea(mai ales pe cea veche,dar nici din ea tot.....probabil cam ce i.a convenit Elenei White).Mi.a daruit colega de camera carti adventiste,pe care nu le.am citit pt ca abia imi fac timp sa citesc din Sfintii Parinti.Din ce am rasfoit am vazut ca intr.adevar pun mult accent pe alimentatia sanatoasa....poate prea mult....dar nu am avut sentimentele si starile pe care le.am avut cand am citit Sf Teofan Zavoratul sau Siluan Athonitul....pur si simplu te cufunzi ca intr.o rugaciune.Astfel am ajuns la concluzia ca ortodoxia e o religie deplina si in alta parte nu m.as adapta pt ca nu as simti ca respect ceea ce Iisus Hristos ne.a invatat.(chiar daca a incercat sa ma convinga inclusiv la faza cu manacatul carnii de porc).
1.Nu sunt de acord cu atitudinea lor vis a vis de ziua sambetei.Ei nici nu incalzesc mancare sambata.Daca te duci la ei,iti taie o rosie ,iti dau un colt de paine si o cana de lapte rece.Nu o spun cu inima rea,dar fratilor.... daca ar veni cineva la mine intr.o duminica.....pai pun ciorba pe aragaz,bag sarmalutele la cuptor si fac repede un pui de mamaliga si pun omul la masa.Si nu cred ca Hristos s.ar supara pe mine ca am primit cu dragoste pe drumetz.Iisus a spus ca vrea mila nu jertfa.
2.De ce se lauda ca ei dau zeciuiala?De unde stiu ei ca noi nu dam milostenie sub multe alte forme...in plus daca mai si spui in gura mare ai pierdut toata osteneala.3 Ei nu vor copii cati le da Domnul pt ca e pacat spun ei sa faci muuuulti si sa nu ai cu ce sa ii cresti,asa ca folosesc prezervativ(ceea ce legea veche nu permite pt ca arunca samanta).Dar de ce ne ingrijim ce vom manca daca Domnul ne.a promis ca are El grija... Sunt sigura ca si eu gresesc pt ca nu respect toate poruncile si de aceea de 4 ani de cand convietuim incerc sa tolerez si sa nu judec ,pt ca la randul meu sa nu fiu judecata
PS Sa vedeti ce deranj creez cand dau cu tamaie.Cand ard mancarea nu e nici o pb,dar cand dau cu tamaie.....fratilor,toate geamurile deschise...hi hi
|